Living elegant: idei pentru soluții de stil, sfaturi privind alegerea mobilierului, perdelelor și a altor componente de interior

Camera de zi a fost întotdeauna o reflectare a statutului și gustului proprietarilor. Este obișnuit ca întreaga familie să se adune pentru o ceașcă de ceai. În această cameră primim oaspeți și purtăm negocieri de afaceri. Prin urmare, fiecare detaliu al interiorului, fie că este vorba de perdele pe ferestre, un candelabru sau tapet pe pereți, ar trebui să fie selectat cu o atenție specială, iar un aspect atractiv și dorința dvs. în acest caz nu sunt suficiente..

Designul camerei de zi ar trebui să fie elegant și practic, combinând în același timp atractivitatea și funcționalitatea. Cu toate acestea, un astfel de concept ca stilul acoperă mulți factori și implică diverse opțiuni pentru decorarea unui living..

Despre ce materiale pot fi utilizate pentru a crea un design elegant și ce criterii ar trebui respectate atunci când alegeți mobilier sau textile adecvate, citiți mai departe..

Decorare perete

Când vine vorba de decorarea pereților unei camere care servește drept cameră de zi, nu trebuie uitat că nu numai atractivitatea externă a camerei, ci și integritatea interiorului depinde de alegerea materialelor utilizate. Prin urmare, designerii recomandă să decidă în prealabil stilul general de proiectare și apoi să procedeze cu selectarea opțiunilor pentru decorarea pereților, care astăzi sunt prezentate într-o mare varietate. În același timp, nu este necesar să se acorde preferință acoperirilor rezistente la umiditate, deoarece umiditatea de pe suprafața pereților din camera de zi este destul de rară..

Vopsele și lacuri

Paleta de culori a vopselelor și lacurilor este capabilă să surprindă plăcut chiar și designerii cu experiență prin varietatea sa, prin urmare, folosind acest tip de finisaj, nu veți avea dificultăți în selectarea tonului ideal pentru pereții sufrageriei. Aplicați vopsea pe o suprafață pregătită anterior și plană. Pictura pereților acoperiți cu tipuri speciale de tapet nu arată mai puțin interesantă..

Tencuiala decorativa

Aspectul acestei opțiuni de finisare depinde de tipul de compoziție utilizat și, în acest caz, fac distincția între tencuiala siliconică, silicată, minerală, acrilică sau venețiană. După aplicarea materialului pe suprafața pereților, se formează modele originale care imită marmura, piatra și alte texturi naturale.

Stâncă decorativă

Utilizarea unui astfel de material în interiorul camerei de zi sugerează combinarea acestuia cu alte tipuri de finisaje. În caz contrar, camera va părea inutilă. «rece». Prin urmare, în majoritatea exemplelor, piatra decorativă este utilizată pentru a decora zone individuale, de exemplu, o zonă de șemineu, o zonă lângă un televizor, ușile sau o parte a unui perete..

Tapet

Acest tip de materiale de finisare are, de asemenea, o varietate și o paletă de culori de invidiat. Poate fi folosit ca acoperire de sine stătătoare sau combinat cu alte materiale. Cea mai comună și accesibilă opțiune este tapetul de hârtie. Pânzile nețesute sau din vinil nu vor arăta mai puțin originale și elegante. Imaginile de fundal din fibră de sticlă sunt excelente pentru pictură. Textile fie «lichid» tapetul va ajuta la crearea unei atmosfere extraordinare.

Mobilier pentru un living elegant

Deoarece camera de zi combină simultan mai multe zone funcționale, acești factori ar trebui luați în considerare la alegerea mobilierului..

Seturi de căști

O astfel de ofertă de mobilier este o colecție de piese de mobilier individuale, de exemplu, un dulap, o bufet și rafturi cu multe rafturi care se completează reciproc și, ca rezultat, creează o structură completă. O astfel de soluție este considerată convenabilă, scutește proprietarii de spații de nevoia de a petrece timpul alegând fiecare detaliu separat și este foarte populară..

Mobilier moale

Atunci când alegeți mobilier tapițat pentru amenajarea unui living, puteți acorda preferință și unui set gata făcut, care, de regulă, include diverse modele de canapele, un fotoliu sau o pereche de fotolii și otomane și puteți ridica fiecare articol pe care îl sunt interesați separat. Principalul lucru este să vă concentrați asupra mărimii produselor, ușurința de îngrijire, respectarea mediului și aspectul atractiv..

Perdele pentru sufragerie

Acest tip de material textil, cum ar fi perdelele, permite oricărui interior să arate mai confortabil și creează un sentiment de completitudine. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a regla cantitatea de lumină care intră într-o cameră. În acest caz, pentru încăperile cu ferestre orientate spre partea de nord, este relevant să se utilizeze perdele din țesături ușoare și ușoare..

Dimpotrivă, în cazul în care deschiderile ferestrelor sunt expuse la o cantitate mare de lumină solară, ar trebui să acordați preferință perdelelor din materiale mai dense..

Simplitatea, concizia și funcționalitatea sunt la modă, prin urmare selectăm produse fără amprente și desene clar definite. Kiseya, rulouri sau modele din in sau bumbac simplu, în acest caz, pot fi numite cea mai relevantă opțiune.

Candelabre

Pentru a crea o atmosferă confortabilă și confortabilă în camera de zi, este, de asemenea, important să acordați atenție iluminării camerei, și anume selecția unui candelabru, care nu numai că poate fi un plus excelent pentru orice design, dar, de asemenea, poate ajuta la ascunderea defecte de aspect. Sursele de iluminat ale sufrageriei se caracterizează printr-o varietate de culori, un nivel ridicat de iluminare și o varietate de dimensiuni, în conformitate cu suprafața spațiilor și înălțimile plafonului..

Candelabrele suspendate se montează direct pe tavan și vin într-o mare varietate de modele și sunt perfecte pentru iluminarea spațiilor mari. Modelele montate la suprafață sunt ideale pentru iluminarea spațiilor mici sau a încăperilor cu tavane joase.

Covor de sufragerie

Cât de necesară este prezența unui covor în sufragerie poate fi considerată o întrebare retorică, deoarece un astfel de element al interiorului este o sursă de confort, confort și căldură. În același timp, amenajarea podelei accesoriului este considerată o soluție elegantă..

Lista ofertelor actuale include covoare din lână, viscoză, mătase, iută, bumbac și poliester, care pot avea orice configurație și culoare.

Covoarele mari sunt de obicei utilizate în camere de zi spațioase. Pânzele mici sunt excelente pentru a împărți o cameră în zone funcționale. Covoarele miniaturale de pe podeaua sufrageriei joacă un rol mai decorativ..

Un living elegant este o mulțime de idei de design și posibilități infinite pentru a-ți realiza propriile dorințe.

Mai jos vă aducem în atenție o selecție de fotografii care prezintă soluții interioare gata făcute, care vă pot servi drept sursă de inspirație..