Interiorul dormitorului pătrat: cum să folosiți spațiul în mod rațional și elegant

Camerele pătrate sunt foarte populare printre consumatori datorită formei lor versatile. Cu toate acestea, echiparea și decorarea unei astfel de camere este ceva mai dificilă decât pare la prima vedere. Camerele pătrate, în absența spațiilor înguste, au propriile lor specificități. Dacă aveți norocul să aveți un dormitor mare de această formă, atunci cu un design interior corect întocmit, dormitorul dvs. este sortit să fie frumos, spațios și interesant. Aceste spații au mult spațiu atât pentru proiectare, cât și pentru activități tehnice, deci aveți un loc de muncă dificil, dar justifică pe deplin resursele cheltuite..

Design de dormitor mic pătrat

Foarte des, în clădirile de apartamente, camerele sunt destul de mici și cu spațiu limitat. Mărimea este principalul dezavantaj al acestor premise, cu toate acestea, dezavantajele pot fi întotdeauna transformate în avantaje. De exemplu, dormitoarele mici pătrate creează o atmosferă confortabilă și, potrivit multor designeri, este mai ușor să plasați decorul și să organizați spațiul, ceea ce este destul de dificil de realizat în camere mari. Pentru a mări vizual spațiul din cameră, vă recomandăm să amplasați un număr suficient de surse de lumină naturală și artificială în cameră, evitând modelele mari și pânditoare pe perdele și învelitori de perete, făcând camera în culori deschise și, de asemenea, să nu supraîncărcați camera cu o mulțime de mobilier și decor..

Zonarea unui dormitor pătrat

După cum sa menționat mai devreme, camerele pătrate sunt destul de versatile și, dacă trebuie să distribuiți spațiul în mai multe zone, această formă vă permite să utilizați oricare dintre metodele de zonare disponibile. Cele două direcții principale în zonarea spațială sunt metode de zonare ireversibile și reversibile. Cele ireversibile se efectuează cu ajutorul reamenajării spațiilor și transferului zidurilor, dar această metodă este dificil de implementat, necesitând mulți bani și efort. Mai mult, este necesară o autorizație specială pentru reconstruirea spațiilor din clădirile de apartamente, iar unele pereți nu pot fi deplasate deloc, deoarece acestea sunt portante.

Metodele reversibile sunt mai practice și mai ușor de implementat. Reversibilele includ planuri cu lumină, accente pe culori și mobilier, perdele și instalarea de pereți despărțitori. Una dintre cele mai populare și de succes metode de zonare este un raft, care, datorită dimensiunii sale, împarte perfect camera, menținând în același timp integritatea camerei. Perdelele mobile și universale, partițiile decorative elegante și podiumurile de diferite înălțimi și zone sunt perfecte ca un separator de zonă..

Integrarea spațiului

Integrarea spațiului, numită și conceptul de spațiu deschis, este soluția perfectă pentru interiorul unei camere mici. Acest mod de organizare a spațiului vă ajută să scăpați de sentimentul opresiv care apare într-un spațiu mic închis. În acest caz, pentru a nu supraîncărca spațiul și a-l mări vizual, vă recomandăm să folosiți piese simple de mobilier de dimensiuni mici. Și pentru utilizarea rațională a spațiului, puteți utiliza paturi ridicate, sub care va exista suficient spațiu pentru depozitarea unor lucruri, precum și să abandonați dulapuri verticale masive în favoarea sifonierelor minimaliste.

Culori deschise în interiorul unui dormitor pătrat

Nuanțele deschise măresc întotdeauna vizual spațiul, conferă luminii camerei și, de asemenea, arată elegant și modern. Culorile alb, bej și gri deschis vor face camera într-adevăr confortabilă și vor oferi camerei un efect radiant. Albul este de obicei asociat cu puritatea și lumina, așa că nu vă fie teamă să îl utilizați în interior, deoarece va arăta interesant în design-urile monocrome, dar atacurile vor dilua sau completa perfect culorile strălucitoare..

Detalii accent

În interior, este întotdeauna important să nu uităm de detaliile accentului. Pot fi un șemineu decorativ sau un televizor. În fața piesei de accent a setului de mobilier, puteți pune și un covor într-o culoare contrastantă. Principalul lucru în camerele pătrate este de a evita aglomerația și de a distribui corect fiecare centimetru de spațiu, așa că nu folosiți o cantitate mare de decor. Decorul poate fi accentuat pe perne decorative, vaze, veioze, oglinzi și picturi.

Iluminat în dormitor

Nu utilizați corpuri de iluminat voluminoase. Alege corpuri de iluminat practice pentru a adăuga ambianța și confortul potrivit dormitorului tău. O lampă de podea elegantă poate fi amplasată lângă un pat sau un fotoliu, iar iluminarea ușoară poate fi instalată pe dulapuri sau rafturi. Pentru a economisi spațiu, lămpile de noptieră pot fi înlocuite și cu aplicații luminoase. Iluminatul este o parte importantă a oricărui spațiu, deci este important să luați în considerare cu atenție scenariul de iluminare din dormitor. Deveniți creativi și creați un design funcțional și atractiv.

Pat într-un dormitor pătrat

Una dintre cele mai importante piese de mobilier dintr-un dormitor este, desigur, patul. Înainte de a cumpăra un pat, luați în considerare cu atenție designul interior al camerei, apoi decideți-vă dimensiunea. Dacă un pat mic de o persoană este confortabil pentru dvs. și, de asemenea, se potrivește bine în interiorul camerei, atunci nu ezitați să vă opriți alegerea. Această opțiune vă va ajuta să economisiți spațiu în cameră și să o faceți mai spațioasă. Atunci când alegeți un pat mare într-un dormitor pătrat, aveți grijă, deoarece odată cu instalarea acestuia nu există spațiu pentru alte mobilier în cameră. Cu toate acestea, patul mare arată luxos și poate fi bătut în mod avantajos cu ajutorul soluțiilor de design interesante..

Mobilier suplimentar în dormitor

Interiorul unui dormitor pătrat va arăta mult mai profitabil dacă scoateți din cameră obiectele generale și voluminoase ale setului de mobilier. Înlocuiți dulapurile mari cu dulapuri simple sau dulapuri montate pe perete. Proiectanții și planificatorii recomandă să lăsați cel puțin jumătate de metru spațiu liber în fața obiectelor cu sertare și cel puțin doi metri în fața patului și a biroului. Folosiți spațiul cu înțelepciune!

La renovarea unui dormitor pătrat, este important să luați în considerare particularitățile acestei forme a camerei, cu toate acestea, rezultatul va merita eforturile dvs. Și pentru ca camera să fie plăcută nu numai din punct de vedere estetic, ci și funcțional – abordați această problemă în mod responsabil și studiați toate nuanțele lucrării.