Interior luminos al unui apartament în stil mansardă

Stilul loft s-a născut în anii 70 ai secolului trecut în New York și a fost folosit pentru decorarea studiourilor artiștilor, fotografilor, sculptorilor care căutau spații confortabile și bugetare pentru muncă și trai. Zonele mansardate spațioase și bine iluminate ale clădirilor industriale închise erau ideale pentru ele. De-a lungul timpului, stilul a început să fie folosit pentru magazine, baruri, restaurante, galerii de artă. Loftul la modă a devenit, de asemenea, popular printre proprietarii de spații rezidențiale de lux..

Să încercăm să infirmăm mai multe stereotipuri controversate asociate cu stilul loft. Precum ce

  • acest stil nu are nimic de-a face cu feminitatea și romantismul, dimpotrivă, servește pentru a da trăsăturilor locative ale masculinității;
  • mansarda este potrivită numai pentru spații mari și nu poate fi implementată într-o cameră compactă;
  • zidăria este singura modalitate de a decora pereții;
  • betonul este cea mai potrivită opțiune pentru pardoseli.

Fotografiile prezentate demonstrează clar acest lucru «stil mansardă» poate fi umplut cu căldură și farmec, încăperile mici nu sunt un motiv pentru a abandona metoda ta de design preferată, utilizarea culorilor deschise pentru decorarea pereților și tavanelor nu distruge trăsăturile caracteristice stilului, câteva articole de decor selectate cu atenție sporesc impresia «implicare» la stilul loft și subliniază individualitatea proprietarului.

Interiorul luminos capătă statut «mansardă» datorită detaliilor stilului caracteristic:

 tavane foarte înalte (uneori sub un unghi față de pereți);

Tavanele înalte, precum mansarda, într-o cameră în stil mansardă 

Tavanele înalte, precum mansarda

 ferestre largi sau un număr mare de ele de diferite dimensiuni (pe perete, la nivelul pardoselii, tavan), permițând întregului spațiu să inunde cu fluxuri de lumină naturală;

Combinația de iluminat natural și artificial vă permite să reglați direcția și intensitatea fluxului de lumină din zona dormitorului

Combinație de iluminat natural și artificial

 absența compartimentărilor continue între zone în diferite scopuri (cu excepția băii și toaletei);

Împărțirea spațiului în zone de luat masa și relaxare

 «resturi» fitinguri metalice, țevi, fire ca elemente decorative și atribute de stil;

Radiatoarele de încălzire centrală sub formă de țevi industriale sunt vopsite într-o culoare caldă de cupru, care distruge monocromul plictisitor al culorii albe dominante.

Scara care duce la zona dormitorului

 materiale utilizate – metal (fier, oțel inoxidabil), sticlă, beton.

Materiale tipice în stil mansardă în amenajarea interioară a bucătăriei

Materiale tipice în stil mansardă în amenajarea interioară a bucătăriei

Înălțimea permite introducerea unui astfel de element de zonare ca etaj intermediar, accesul acestuia fiind asigurat de o scară care servește nu numai scopului său direct, ci servește și ca accent expresiv și decorativ al interiorului.

Suprafață intermediară Scara care duce la zona dormitorului

Articolele în diverse stiluri sunt potrivite pentru mobilier – clasic, modern, minimalism și chiar Provence, dar cerința principală este un număr mic de lucruri și cea mai înaltă calitate a acestora.

Set de mobilier în stil industrial Recliner confortabil Stil loft eclectic

Mobilierul de la mijlocul anilor ’50 al secolului trecut este perfect pentru stilul loft..

Stilul industrial este accentuat de scaune metalice cu scaune din piele, masă din piatră și forma unei lămpi așezate deasupra mesei.

Mobilier de bucatarie in stil industrial

Detaliile caracteristice joacă un rol deosebit în stil – lămpi și rame metalice de epocă, produse din lemn reciclat, podele din beton sau lemn, rame metalice pentru ferestre.

O lampă suspendată pe un lanț metalic este stilizată ca o lampă industrială, care a fost utilizată în depozite, ateliere sau mine

Lampă suspendată pe un lanț metalic

Metode interesante și destul de simple de a înmuia atmosfera dură a mediului industrial al interiorului în stil mansardă sunt utilizarea culorilor pastel neutre în decor, tapițeria mobilierului, textilelor și accesoriilor, compozițiile din vaze decorative, elemente forjate de mobilier și decor.

Vaze decorative din ceramică montate pe «aproximativ cobbled împreună» bancă, interacționează armonios cu mobilierul din zona dormitorului

Vaze decorative din ceramică

Contrastul ca tehnică de proiectare poate fi exprimat prin utilizarea pereților sau tavanelor albe în zona dormitorului, în timp ce în zona de gătit, baie și toaletă, se poate folosi lemn negru sau întunecat..

Recepția contrastului alb-negru în proiectarea zonei sanitare Cadrul ferestrei negre Suprafața peretelui negru Rama neagră a ferestrei pe pante albe Contrast de culoare în zona de toaletă

Albul este un instrument pentru schimbarea percepției optice a spațiului – pereții și tavanele ușoare par mai înalte, camera – mai spațioasă. «Rece» culoarea albă dominantă poate fi înmuiată prin stropi de tonuri neutre și pastelate. Sensul adâncimii poate fi îmbunătățit cu oglinzi.

Zona de recreere într-o culoare dominantă albă este situată pe un loc cu ferestre mari, dotate cu un sistem de iluminare artificială direcțională. Aici «Joaca» în contrast cu stilul, o măsuță de cafea joasă din scânduri, pe care sunt instalate vaze de sticlă decorative fragile și un panou de televiziune într-un cadru din țevi metalice.

Zona de odihnă în culoare dominantă albă

«Pod» stilul nu înseamnă abandonarea confortului civilizației – electrocasnice moderne – plită, sistem de evacuare, cuptor, frigider etc..

Aparate de uz casnic în zona de gătit Electrocasnice moderne în bucătărie

Abundența de nuanțe de alb în interior (decorațiuni interioare, tapițerie de mobilă, textile și accesorii) nu contrazice stilul mansardei, care capătă un sunet nou – mai blând și romantic, și pardoseala din lemn deschis în zonele de recreere sau zona de lucru adaugă căldură și confort camerei.