Interior cu ferestre panoramice – permiteți luminii maxime să intre în casa dvs.

Ferestrele mari de observare dintr-un apartament sau o casă privată înseamnă spațiu și confort, este lumină și ușurință, este o oportunitate de a fi mai aproape de natură, fiind într-o cameră caldă și confortabilă, este elegantă și modernă. Proprietarii de apartamente tipice, în orice mod posibil, încearcă să-și facă casele mai ușoare – aleg o paletă excepțional de ușoară pentru finisarea suprafeței, preferă nu perdele întunecate dense, ci tul deschis, translucid. Dar lăsați cât mai multă lumină în spațiul casei dvs. cu ferestre panoramice încă nu funcționează. Locuitorii unor case private de la oraș și de țară, precum și apartamente moderne cu un aspect îmbunătățit, în care a fost prevăzută inițial prezența ferestrelor de observare, au fost mult mai norocoși în acest sens. Proprietarii de apartamente cu ferestre mari se pot bucura de spațiul camerelor luminoase, pot admira vederea de la fereastră, urmărind ce se întâmplă pe străzile orașului. Și pentru proprietarii de locuințe suburbane, oportunitatea se deschide pentru a fi cât mai aproape de natură – o vedere magnifică a peisajului din jurul locuinței merită mult.

Ferestre panoramice în interior

Ferestre mari pentru dormitor

Clădirile moderne de apartamente, în special cele care pot fi clasificate ca locuințe de elită, oferă locuitorilor o oportunitate nu numai de a avea un acoperiș deasupra capului, ci de a se bucura de camere spațioase și luminoase. Se pot arunca în viața orașului pur și simplu deschizând perdelele de pe ferestrele lor uriașe. De la înălțimea clădirilor cu mai multe etaje, o vedere magnifică a orizontului orașului poate fi deschisă în orice moment al zilei. Ca să nu mai vorbim, cu ferestrele mari din podea până în tavan, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la iluminatul artificial până la amurg..

Profilul ferestrei negre

Dormitor spațios și luminos

Evident, vederea de la fereastră va afecta decorarea interioară a camerei. Într-un apartament de oraș, în centrul vieții agitate din oraș, vreau să creez un design de casă care să se potrivească acestuia – dinamic, modern, contrastant. Pentru o locuință la țară cu vedere la grădină sau la marginea pădurii, vreau să folosesc cât mai multe materiale naturale în interior, pentru a mă alătura vieții rurale, dar nu în detrimentul confortului și confortului. Ei bine, dacă ferestrele panoramice sunt instalate într-o casă lângă mare sau cu vedere la orice alt corp de apă, atunci nu doriți să vă distrageți atenția de la această vedere, trebuie să creați un design ușor și relaxat al camerei care vă va însoți. într-o oportunitate incredibilă – de a admira frumosul peisaj. În astfel de camere, doriți să utilizați cât mai puțin mobilier posibil, doar culori deschise și texturi deschise.

Ferestre din podea până în tavan pentru camera de zi

Într-o cameră albă ca zăpada

În apartamentele spațioase și casele private, dormitoarele și camerele de zi sunt de obicei dotate cu ferestre mari, dar sălile de mese, birourile, bucătăriile și chiar băile sunt perfecte pentru a oferi spațiului cantitatea maximă de lumină naturală. Luați în considerare o selecție de proiecte de design pentru spații cu diverse scopuri funcționale, cu ferestre panoramice în interior.

Într-o casă de țară

Vedere la piscina

Pro și dezavantaje ale ferestrelor panoramice din casele moderne

Ferestrele în sine ne permit să admirăm priveliștea frumoasă de la fereastră, să ne bucurăm de apropierea de natură (într-o casă la țară) sau impregnate de dinamismul vieții orașului (în clădirile de apartamente). Admirând peisajul frumos, ne relaxăm, renunțăm la probleme și îngrijorări, încetinim cursa frenetică a gândurilor și emoțiilor, devenim mai calmi și mai fericiți. Și care sunt avantajele pentru interior în prezența ferestrelor din podea până în tavan:

  • spațiul pare mai mare și mai luminos datorită abundenței luminii solare care reușește să pătrundă prin ferestrele panoramice;
  • se creează iluzia de a fi în natură sau de a participa la viața zgomotoasă a orașului, dar în același timp locuitorii se află într-o cameră caldă și confortabilă;
  • nu este nevoie de dispozitive de iluminat suplimentare, sunt destule dintre cele care se aprind deja în întuneric.

Lumina și spațiul pentru camera de zi

Stil minimalist

După cum știți, nici o caracteristică structurală a unei clădiri nu este completă fără dezavantaje, printre care se pot distinge următoarele:

  • costul ridicat al ferestrelor nestandardizate și instalarea structurilor mari;
  • conductivitate termică ridicată a ferestrelor, ceea ce înseamnă pierderi de căldură în cameră și o creștere a costului încălzirii spațiilor. Această problemă poate fi rezolvată prin instalarea de geamuri termopan cu economie de energie. Modelele cu vid sunt unele dintre cele mai eficiente în ceea ce privește menținerea caldă, deși unul dintre cele mai scumpe. Nu mai puțin eficientă este utilizarea filmului de economisire a energiei, care este lipit de suprafața exterioară a ferestrei;
  • cu ferestre panoramice, nu este posibil să puneți mobilier mare pe perete, astfel încât structurile mari de sticlă pot fi instalate numai în camere relativ spațioase.

Cu vedere la pădurea de conifere

În latitudinile nordice ale țării noastre mari, experții recomandă instalarea ferestrelor panoramice numai pe partea de sud sau sud-vest a clădirii. Astfel, vor putea acumula căldura soarelui, ca urmare, camera va rămâne caldă mai mult timp..

Living luminos

Ieșirea din curte

Vizualizarea ferestrelor în camere cu diferite sarcini practice

Sufragerie

Ferestrele mari din sufragerie reprezintă o oportunitate nu numai pentru a crea o imagine ușoară a camerei, ci și pentru a face un spațiu de dimensiuni modeste vizual mai spațios. Dacă o cameră de dimensiuni modeste are o lumină naturală slabă, aceasta impune un anumit tabu asupra utilizării nuanțelor întunecate pentru decorarea sa și decorarea cu mobilier și decor. Când există suficientă lumină solară în cameră din cauza prezenței ferestrelor din podea până în tavan, spectrul de culori devine nelimitat..

Ferestre din podea până în tavan pentru camera de zi

În camerele de zi spațioase, care sunt conectate la bucătărie și zona de luat masa printr-un plan deschis, ferestrele mari din podea până în tavan sunt deosebit de luxoase. Același design arhitectural ar fi potrivit în studiouri. Chiar dacă un apartament în plan deschis nu se poate lăuda cu dimensiuni mari, datorită abundenței luminii și a amenajării abile a mobilierului, spațiul va părea mai mare decât este de fapt.

Plan deschis al unei camere spațioase

Camera de zi-bibliotecă spațioasă, cu tavane înalte și un set minimalist de mobilier bazat pe rafturi de cărți, are nevoie literalmente de ferestre de vizionare imense. Într-o cameră atât de inundată de lumina soarelui, va fi posibil să citiți fără lampă până la amurg.

Living-bibliotecă

Dormitor

Dacă dormitorul dvs. oferă o vedere magnifică a unui peisaj frumos, atunci ar fi o greșeală de neiertat să nu profitați de această oportunitate și să nu instalați ferestre panoramice din podea până în tavan. Cu ajutorul marginilor întunecate ale ferestrelor, duplicate în culoarea peretelui de accent și a candelabrului-ventilator, a fost posibil să se creeze un interior contrastant, dar în același timp reținut, în care nimic nu distrage atenția de la elementul principal al designul dormitorului – vederea de la fereastră.

Dormitor cu vedere la mare

Dormitor cu o vedere magnifică de la fereastră

Dormitor spațios și luminos

Dacă ați ales stilul minimalist pentru decorarea dormitorului dvs. spațios, atunci o fereastră panoramică mare este o necesitate pentru interiorul dvs. Minimalismul este lumină și spațiu, în primul rând și numai după aceea – un set minim de mobilier practic și o lipsă aproape completă de decor.

Mobilier de dormitor minimalist

Fereastra oarbă din dormitor

Așa-numitele ferestre fără sudură sunt un perete transparent monolitic. Desigur, astfel de structuri de sticlă au cusături, dar nu au un profil metal-plastic și, prin urmare, dau impresia unei suprafețe transparente continue. Pentru un dormitor care oferă o priveliște atât de frumoasă asupra mării sau a oceanului, un astfel de design este o mână de Dumnezeu. Dar este important să înțelegem că într-o cameră cu o astfel de fereastră panoramică, este necesar să instalați un sistem de ventilație forțată sau alte ferestre care pot fi deschise..

Ferestre fără sudură

Vedere luxoasă în spatele unui perete de sticlă

În dormitor, puteți amenaja o zonă cu o masă de toaletă lângă o fereastră mare. Așadar, amanta dormitorului poate fi sigură că aplicarea machiajului și selectarea imaginii vor avea loc în lumină naturală maximă..

Masă de toaletă lângă fereastră

Bucătărie și sufragerie

Ferestrele mari nu sunt obișnuite în spațiile de bucătărie și se găsesc mai ales în casele private proiectate individual. Și este păcat, deoarece o bună iluminare naturală în bucătărie nu este doar o oportunitate de a efectua eficient toate procesele de lucru, ci și de a fi distras de la munca de rutină printr-o priveliște frumoasă de la fereastră..

Bucătărie cu ferestre mari

Este dificil să găsești o gazdă care să nu viseze o chiuvetă situată lângă fereastră. A putea nu numai să speli vasele într-o iluminare perfectă, ci și să fii distras de la procesul monoton de priveliștile frumoase din afara ferestrei – o astfel de distracție în bucătărie nu devine o datorie, ci o acțiune plăcută.

Chiuveta lângă fereastră

Cadrele întunecate contrastante ale ferestrelor mari arată luxos într-o bucătărie albă clară. Mai ales atunci când consideri că în afara ferestrelor, natura face plăcere cu toate nuanțele de verde..

Profilul ferestrei întunecate în bucătăria albă

Cabinet

Ferestrele mari din podea până în tavan dintr-un birou sau un birou la domiciliu permit nu numai extinderea vizuală a unui spațiu mic, umplându-l cu lumină, ci și realizarea tuturor proceselor de lucru cu productivitate maximă. În plus, ce ar putea fi mai bun decât să scapi de afaceri, să te bucuri de peisajul din afara ferestrei și să te refaci pentru o utilizare mai rațională a propriilor resurse?

Bordură întunecată a ferestrei

Fereastră mare în birou

Fereastra mare de observare din studiul de deasupra nivelului biroului este o opțiune luxoasă pentru a crea o atmosferă luminoasă a spațiului de lucru și posibilitatea de a observa natura. Cel mai adesea, o astfel de fereastră este surdă și pentru a menține echilibrul în cameră, este necesar să aveți o altă fereastră, deși foarte mică, care poate fi deschisă pentru a ventila camera..

Fereastra oarbă în birou

Designul dulapului contrastant

Baie

Ce ar putea fi mai bun decât o ocazie de a vă îmbăia într-o baie fierbinte, parfumată, cu un pahar de vin sau o carte și o priveliște frumoasă a peisajului din jur? Dacă există o oportunitate de a folosi o astfel de oportunitate în etapa de proiectare a unei locuințe, atunci nu trebuie să o ratați doar pentru că generații de compatrioți noștri au crescut în locuințe în care nu exista o sursă de lumină naturală în baie..

Fereastră mare în baie

Interiorul băii

Opțiuni de design și culoare

Se pare că în domeniul alegerii culorilor pentru ferestrele din plastic nu există opțiuni speciale, dar nu este așa. Datorită utilizării clorurilor de polivinil moderne, este posibil să lipiți pe geam pelicule de orice culoare, să imitați o suprafață de lemn, să o faceți mată sau lucioasă. Și totuși, cele mai comune opțiuni tradiționale sunt albul, negrul și imitația modelului din lemn natural..

Fereastra panoramica pe colt

Vitrare dormitor

Fereastra albă ca zăpada

Dacă decideți să utilizați un profil pentru ferestre panoramice în negru, atunci ar fi logic să duplicați acest ton în interiorul camerei. Mobilierul negru de dimensiuni mici arată modern și va fi adecvat pentru utilizarea măsurată. Este chiar mai ușor să folosiți o culoare închisă în decor, corpuri de iluminat sau culori textile.

Fereastra mare cu margine neagră

Profil negru pentru a se potrivi cu culoarea instrumentelor

Combinatii alb-negru

Materialele naturale (sau imitația lor de succes) sunt întotdeauna în tendință. Pentru multe camere, în special cele suburbane, ferestrele din lemn de culoare naturală naturală nu sunt doar un lux, ci o necesitate cauzată de un anumit design interior. Având în vedere că ferestrele din lemn sunt în multe privințe inferioare în ceea ce privește proprietățile tehnologice și operaționale față de cele din plastic, majoritatea proprietarilor de case preferă să folosească folii laminate pentru profile care imită cu succes modelul natural al lemnului..

Culori și materiale naturale

Ferestre din lemn deschis la culoare

Lemn închis la culoare pentru ferestre

Ferestrele din lemn ușor (sau înlocuitorul său spectaculos – un profil metal-plastic cu film din PVC) vor arăta luxos într-o cameră în care există deja elemente de decor sau mobilier cu un model natural similar – laminat, parchet sau scândură de lemn ca acoperirea podelei, mobilierul dulapului sau mobilier suplimentar de dimensiuni mici.

Designul original al dormitorului

Ferestre mari cu rame din lemn

La fabricarea ferestrelor metal-plastic, puteți utiliza o combinație de culori diferite. De obicei se folosesc două nuanțe contrastante, cel mai adesea alb și negru. Interiorul va arăta armonios, în care combinațiile alb-negru sunt duplicate în alte elemente de design..

Combinație de culori contrastante

Aspectul unei ferestre mari va depinde nu numai de culoarea profilului său, ci și de aspectul decorativ. Are nu numai o funcție estetică, ci este și un element de neînlocuit în construcția unităților mari de sticlă. Pentru a utiliza ferestre panoramice la temperaturi scăzute, dispunerea este necesară pentru a proteja sticla de influențele externe, ceea ce poate duce la deformarea nu numai a materialului de bază, ci și a întregului produs. Așa-numitele ferestre franceze sunt dreptunghiuri mari de la podea la tavan cu un aspect similar. Mulți designeri și proprietari de case asociază acest design de fereastră cu tipurile clasice de tendințe stilistice în decorarea casei..

Rame albe ca zăpada pentru sufragerie

Ferestre mari pentru o casă de țară

În final alb ca zăpada

Ferestrele profilate pe perete maximizează beneficiile oferirii spațiului cu lumina soarelui. De regulă, astfel de deschideri ale ferestrelor au un vârf triunghiular sau trapezoidal. Desigur, producția de astfel de modele de ferestre va costa mai mult decât ferestrele standard, dar această investiție va da roade rapid, deoarece astfel de structuri sunt instalate de mulți ani și puteți simți imediat avantajul ferestrelor de observare față de cele obișnuite..

Fereastra către forma clădirii

Un design similar al ferestrelor panoramice este utilizat în casele de țară în stil cabană. Atunci când o vedere superbă a munților se deschide în afara casei, nu doriți să pierdeți ocazia de a vă bucura de frumusețea naturii, iar utilizarea în acest caz a spațiului maxim posibil pentru geamuri este prioritatea principală.

Stil cabana

Ferestre mari pentru stil cabană

Rame pictate din lemn

Ferestrele arcuite mari sunt excelente pentru camerele cu tavan înalt. Interiorul camerei de zi cu un astfel de design de fereastră va arăta organic dacă se dezvoltă de-a lungul modului tradițional de decorare a spațiilor, mai aproape de stilul clasic.

Fereastra arcuită

Decorarea ferestrelor uriașe

Abundența de lumină din cameră este frumoasă, iar imaginea ușoară și curată a spațiului creat de razele soarelui este grandioasă, dar în unele cazuri trebuie să ne putem izola de lumină. Acest lucru este valabil mai ales pentru camerele în care este necesar să se mențină intimitatea. Într-un dormitor cu ferestre panoramice, este mai bine să te poți ascunde de lumină cu ajutorul perdelelor groase, de exemplu, dacă trebuie să dormi ziua. De asemenea, proiectarea ferestrelor mari cu textile este relevantă pentru regiunile nordice ale țării noastre, unde nopțile albe sunt un fenomen obișnuit, la care trebuie să vă adaptați..

Zona de studiu lângă fereastra dormitorului

De regulă, într-un dormitor cu ferestre din podea până în tavan, acestea fac fără perdele, folosind doar perdele pentru a acoperi deschiderile ferestrelor. Astfel, nu vă puteți face griji cu privire la razele soarelui într-un moment în care trebuie să adormiți, doar tragând perdelele opace și, în timp ce este treaz, camera va fi umplută cu lumină, care nu este împiedicată de nimic. Pentru a acoperi în mod eficient și practic ferestrele franceze într-o fereastră, jaluzelele sau rulourile sunt perfecte. Amplasarea unui dormitor necesită o protecție fiabilă împotriva razelor solare în anumite situații, iar perdelele opace din lenjerie sau bumbac vor fi un plus excelent pentru ferestrele mari de pe podea..

Ferestre de draperii în fereastră

Jaluzele pentru dormitor

Jaluzele pentru ferestre secționale

Iată un exemplu de decor textil al ferestrelor din sala de mese. Țesătura densă a unei nuanțe naturale este în perfectă armonie cu culorile decorului și mobilierului camerei. Ca să nu mai vorbim de faptul că protejează perfect de razele soarelui și de ochii curioși la momentul potrivit pentru gazde și oaspeții lor..

Perdele opace pentru ferestrele mari de sufragerie

Dacă camera de zi cu ferestre panoramice este situată pe partea de sud și cea mai mare parte a zilei camera este literalmente inundată de lumina soarelui, atunci perdele translucide din material natural pot fi necesare și într-o cameră multifuncțională..

Perdele originale pentru ferestre panoramice