Imprimare foto în interior – 100 de idei originale

Mulți dintre noi asociază tipărirea fotografiei pe tapet cu trecutul sovietic, când aproape fiecare apartament avea un dormitor sau o cameră de zi cu un peisaj pe perete. Dar progresul a trecut dincolo de mesteacăn și cascade, tipărite pe hârtie de cea mai bună calitate, iar astăzi tipărirea foto este o tendință în proiectarea spațiilor rezidențiale și publice. Tehnologiile moderne vă permit să aplicați imprimarea fotografiilor pe orice – de la hârtie și țesături la sticlă și metal. Într-o perioadă de producție standard și de masă, imprimarea foto în interior devine o oportunitate minunată de a crea un design interior cu adevărat unic. La urma urmei, puteți comanda o imprimare a oricărei imagini – de la un portret de familie care ocupă întregul perete până la un desen al personajelor preferate ale basmului copilului dumneavoastră..

Design luminos al creșei

Designul original al camerei copiilor

Pereți pictați

Imprimare foto pe tavan

Pentru a crea un finisaj modelat pentru tavan, folia de PVC este cel mai des folosită. Poate fi realizat în diferite modificări:

  • mat;
  • lucios (excelent pentru creșterea vizuală a înălțimii unei camere cu tavan jos);
  • satin (imitația subtilă a țesăturii de tip satin creează o dispoziție originală de decor).

Pictură pe pereți și tavane

De asemenea, o țesătură specială din poliester cu impregnare din poliuretan poate fi utilizată pentru a aplica un model pe tavan. O astfel de țesătură pentru decor este, de asemenea, numită fără sudură, deoarece este produsă în lățimi de la 3 la 5 m și vă permite să creați un înveliș de tavan fără a conecta cusăturile. Materiile prime îndeplinesc standardele europene de calitate, sunt respectate toate regulile de siguranță și igienă. Dar un astfel de material este mai scump decât filmul din PVC – costul va depinde și de lățimea pânzei..

Design original de home theater

Desenul pereților se duce la tavan

Tehnologie de producție – o imagine convertită într-un format electronic este aplicată materialului utilizând o imprimantă specială de format mare. Desenul este obținut cu o precizie și luminozitate ridicate – alegerea sa este limitată doar de imaginația dvs. Producătorii au cataloage gata făcute, dar puteți comanda și o imagine pe care ați creat-o. Un efect interesant poate fi obținut utilizând continuarea modelului tapetului de perete și pe tavan..

Dormitor în tonuri de albastru

Tavan cu mai multe niveluri

O caracteristică a aplicării unei imagini pe tavan este capacitatea de a crea un interior complet unic. Dar este necesar să se țină seama de cerințele ridicate pentru calitatea instalării – dacă țesătura nu este distribuită uniform, atunci cea mai mică pli poate provoca distorsiunea modelului. De aceea, pentru imprimarea fotografiilor pe film sau țesături pentru tavan, trebuie să contactați companiile care și-au dovedit activitatea pe piață cu recenzii pozitive..

Interior neobișnuit cu temă marină

Imprimare foto pe tapet

Puteți transfera imagini pe hârtie sau imagini de fundal din vinil cu diferite texturi. Imprimarea în format mare vă permite să decorați pereții apartamentelor rezidențiale cu orice imagine. Avantajul este că designul poate fi aplicat mult mai larg decât rola, ceea ce evită repetarea și aliniază marginile foilor cât mai exact posibil. În același timp, variația în nuanțe este practic exclusă, ceea ce se găsește adesea în producția de masă, când fiecare lot de tapet are o abatere în tonalitatea modelului. Tapetul foto poate fi lipit pe pereți folosind lipici obișnuit pentru tapet, există și modele autoadezive cu imprimare foto. Un astfel de material este nepretențios în ceea ce privește întreținerea, suficient de rezistent la estomparea modelului și frecarea suprafeței..

Cameră de malachit

Decorarea sălii de sport

Jungla pe perete

Plajă pe pereți

O caracteristică a hârtiei fotowall este că puteți obține un material accesibil și de fabricație pentru a crea un design interior non-banal în aproape orice cameră – de la un dormitor la o baie. Dar trebuie amintit că atunci când utilizați tapet de vinil cu un model, trebuie mai întâi să nivelați suprafața. O altă caracteristică a acestui tip de decorare a pereților este că vinilul nu este capabil «a respira» (în cazul cumpărării unui produs de calitate scăzută, în cameră poate apărea un miros chimic neplăcut). Tapet de hârtie «respirabil», dar sunt mai ușor de rupt, mai puțin durabile și nu sunt potrivite pentru zonele cu un nivel ridicat de contaminare a suprafeței.

Compoziția panoului

Proiectarea camerei pentru copii

Decor pentru spațiu lângă scări

În ceea ce privește partea decorativă a utilizării tapetului cu imprimarea fotografiilor, trebuie amintit că scopul lor este de a crea un accent, luminozitate, atrăgând atenția oricui intră în cameră. Prin urmare, un astfel de finisaj pentru mediu necesită un nivel adecvat – neutru, într-o schemă de culori calmă, cu o performanță monocromatică..

Desen colorat

Nuante neutre pentru dormitor

Design neobișnuit

Imprimare foto pe pereți

Principiul creării unei imagini pe perete este un pic similar cu producția de tavane întinse cu imagini. Imprimarea în format mare a imaginii se realizează pe o cârpă de țesătură fără sudură, apoi materialul rezultat este lipit de perete sau montat folosind elemente de fixare speciale. O astfel de instalare vă permite să terminați suprafețele chiar și în camerele piscinelor și băilor, fără a vă face griji cu privire la umiditatea ridicată și schimbările de condiții de temperatură..

Desen în baie

Imprimare de lux pentru dormitor

Peisaj superb pentru dormitor

Imprimarea foto pe pereți arată mai scumpă și la modă decât imprimarea foto pe tapet. Dacă trebuie instalat un perete cu o lățime de cel mult 5 m, atunci pânza este așezată perfect pe suprafață, ceea ce vă permite să creați un design interior elegant, urmând doar propriile idei despre frumusețe, atractivitate și eleganță a imaginii. Recent, fotografiile alb-negru din arhivele familiei, prim-planurile tipărite, au devenit foarte populare. Fotografiile macro cu plante, animale, insecte, păsări nu sunt mai puțin populare..

Imagini realiste

Interior dormitor cu imprimare foto

Decor luminos de perete în spatele tăbliei

Pe baza desenului animat

Imprimare foto pe sticlă

De regulă, sticla transparentă este utilizată pentru a crea imagini pe materiale solide. «optimiza» – Aceasta este cea mai bună opțiune pentru crearea unui model cu cea mai mică distorsiune. Dar poate fi folosită și sticla obișnuită, călită (pentru băi), multistrat (pentru vitrine etc.). Tehnologia de producție constă în aplicarea tipăririi UV sau transferul unei imagini pe un film. În acest caz, un film cu un model poate fi aplicat deasupra produsului sau «sinter» în interiorul așa-numitului triplex – sticlă laminată.

Imprimare foto pe sticlă

Imprimare neobișnuită

Imprimarea foto pe sticlă este întotdeauna originală, festivă, neobișnuită. Revitalizarea ambianței minimaliste a unei bucătării moderne cu un backsplash de bucătărie luminos și colorat este un cost mic în comparație cu efectul produs. Imprimarea foto pe sticlă în orice cameră va arăta luxos, dar această metodă de finisare a suprafeței are dezavantajele sale. În plus față de costul ridicat al materialului în sine, va trebui să vă descurcați pentru prețul scump al lucrărilor de instalare. Printre altele, suprafața de acoperire a sticlei trebuie să fie perfect nivelată. În timpul funcționării, este necesar să luați anumite precauții, dar îngrijirea suprafeței de sticlă este ușoară – este suficientă curățarea cu un burete umed.

Imagine pe sticlă

Imprimare foto pe plăci

Crearea unei imagini pe plăci ceramice se poate face în două moduri – folosind tehnica de imprimare UV și decalcomanie. Metoda de imprimare UV constă în aplicarea unei cerneluri speciale pe suprafața imprimantei, care, după întărirea sub influența radiațiilor ultraviolete, este ferm «se dezvolta» la suprafață. Imaginea este luminoasă și clară. Înainte de a aplica modelul, plăcile sunt bine amorsate și, după încheierea procedurii de transfer a imaginii, sunt deschise cu un lac special pentru a proteja imprimarea. Produsul se dovedește a fi rezistent la umezeală și temperaturi extreme, la uzură și la deteriorări mecanice (dar nu ar trebui să încercați în mod specific să desfaceți desenul cu un cuțit).

Imprimare foto pe plăci

Tehnica decalcomaniei constă în aplicarea unei imagini de către o imprimantă pe o hârtie specială, care va fi acoperită cu un lac protector deasupra. Apoi desenul este transferat pe țiglă conform principiului autocolantului, apoi produsul este glazurat și ars. Această tehnică vă permite să aplicați un model pe o suprafață de orice configurație. Dar costă, de asemenea, mult mai mult decât simpla imprimare UV..

Exemple de utilizare a tipăririi cu fotografii în interiorul camerelor cu scopuri diferite

Camera copiilor

Folosind tapet cu un model sau imagini pe țesătură, film, puteți schimba rapid interiorul și, prin urmare, starea de spirit a întregului apartament și a unei singure camere. Aproximativ jumătate din vânzările de tapet tipărit foto sunt utilizate pentru lipirea camerelor copiilor. În incinta copiilor, ca în niciun altul, este important să se creeze o atmosferă plăcută, pozitivă, veselă în care copilul să se simtă neliniștit confortabil, dar să își poată crea propria lume mică cu personaje de basm, desene animate și personaje de benzi desenate sau doar creaturi fictive. Cu ajutorul desenelor de pe perete, copilul se va putea arunca în lumea misterioasă subacvatică, se va găsi la marginea unei păduri, într-un castel de basm sau chiar în spațiu. Tehnologia modernă vă permite să creați imagini uimitor de realiste.

În camera micuței prințese

Decorarea unei creșe pentru doi copii

Dinozauri pe pereții creșei

Modelul de pe tapet în camera copilului va depinde de vârsta și preferințele sale personale. Când vine vorba de decorarea unei camere pentru un nou-născut, este evident că alegerea imaginilor cade în întregime pe umerii părinților. Atmosfera, în care părinții se vor simți confortabil, va fi, de asemenea, transmisă bebelușului, calmează și aduce pozitivitate dispoziției generale..

Decor perete luminos

Interiorul unei camere pentru un nou-născut

Pictează o cameră pentru un copil

Creșă ușoară cu imprimeu

Avantajul comenzii personalizate a unei imagini pe tapet sau țesătură este, de asemenea, că puteți comanda un desen care se potrivește perfect cu forma, dimensiunea și caracteristicile arhitecturale ale spațiilor dvs. De exemplu, încăperile situate în mansarde sunt caracterizate prin prezența unor forme asimetrice, nișe și deschideri, care necesită o abordare mai atentă la alegerea finisajelor..

Creșă cu avioane

Mansardă neobișnuită

Cameră originală pentru copii

Copac zână

Toate nuanțele de roz

Una dintre cele mai populare teme pentru alegerea imaginilor pe pereți într-o cameră pentru copii este marină. Premisele pentru băieți și fete, preșcolari și adolescenți, sunt decorate folosind imagini ale valurilor, locuitorilor mărilor și oceanelor, personaje de basm din lumea subacvatică. Nu degeaba observarea apei și a curgerii acesteia (chiar dacă doar în imagine) ne relaxează și ne calmează, ne calmează emoțiile și ne încarcă cu o atitudine pozitivă..

Tema marină în creșă

Interior în stil tropical

Lumea apei în creșă

Motive marine într-o cameră pentru doi

Design original

Motive marine în culori deschise

Soluție de design neobișnuită

Un alt complot care este relevant pentru decorarea camerelor copiilor este «în sat cu bunica mea» sau «care locuiește la fermă». Pentru micul proprietar al camerei, aceasta poate fi nu numai interesantă, ci și utilă pentru dezvoltarea și extinderea vocabularului, a imaginii animalelor și a păsărilor, a diferitelor plante și articole de uz casnic..

Motive agricole

Locuitorii fermei

Lumea basmului verde

Soluții de culoare pentru creșă

Motive rustice pentru creșă

Tema spațiului este inepuizabilă pentru decorarea camerelor pentru copii și adolescenți. De la o imagine simplă a extratereștrilor până la studiul unei hărți a cerului cosmic, aceasta poate fi realizată datorită mijloacelor simple și accesibile – printuri foto pe tapet..

Tema spațiului în creșă

Motive cosmice pentru creșă

Spațiul ca concept de design

O imprimare foto cu diverse carduri este o tehnică de design populară în proiectele moderne. O hartă a lumii, a continentului sau a orașului dvs. va deveni nu numai un decor decorativ al taberei, ci și un ajutor didactic pentru micul proprietar al camerei. Copiii mici vor putea să-și amintească numele continentelor sau țărilor mari, să învețe despre animalele care trăiesc acolo. Pentru adolescenți, puteți seta sarcini mai dificile – studierea geografiei, extinderea orizonturilor.

Card ca imprimeu pentru decorul creșei

Perete accent - hartă

Cameră luminoasă, cu hartă

Card luminos ca accent

Harta pentru perete accent

Pentru cei care ar dori să reducă la minimum timpul și resursele cheltuite pentru crearea unui finisaj tipărit, putem oferi utilizarea de autocolante speciale. Cel mai adesea, astfel de autocolante sunt reutilizabile – puteți decora un perete simplu cu o imagine, iar când copilul se satură de el, îl desfaceți.

Autocolante de decor de perete

Decoratiuni de perete originale

Design neobișnuit al tăbliei

Autocolante pentru decor

Dormitor

În dormitor, pentru lipirea cu tapet foto, peretele din spatele capului patului este cel mai des folosit. Cu toate acestea, desenul poate fi foarte luminos, dinamic, iar în dormitor confortul și relaxarea sunt primordiale. Prin urmare, peretele pe care îl veți vedea când adormiți este cel mai bine decorat într-un mod neutru, în culori deschise. Și pentru a decora peretele accent, puteți folosi orice model pe tapet sau țesătură. În interioarele moderne, puteți vedea adesea imagini ale unei metropole, peisaj urban de noapte sau de zi..

Decorarea dormitorului

Peisaj urban pentru dormitor

Tema dormitorului parizian

Foarte des, pentru a decora unul dintre pereții dormitorului, se folosește un finisaj cu o imprimare foto a unei imagini de flori. Prim-planurile sau florile pictate aduc prospețime și, în același timp, căldură în atmosfera dormitorului, ca să nu mai vorbim de varietatea culorilor, adesea decizii foarte stricte privind alegerea culorii decorului și a mobilierului.

Florile ca accent în dormitor

Pădurea ceață în dormitor

Sufragerie

Imprimarea foto pe pereți necesită o cantitate suficientă de spațiu liber. De aceea arată atât de organic în cele mai mari camere ale apartamentelor și caselor private – în sufragerie. Folosind imaginea originală de pe perete, puteți crea nu numai un accent de culoare în interiorul sufrageriei, ci și vizual «pune deoparte» granițele spațiului. Imagini realiste ale peisajelor parcă «la pachet» de la cameră la pădure, câmp, plajă sau lac.

Tapet foto în sufragerie Pădure de foioase în sufragerie

Cascadă în sufragerie

Fotografie macro pentru sufragerie

Fotografiile retro alb-negru de la perete la perete sunt o tehnică foarte populară pentru decorarea camerelor de zi moderne. Ideea nu este doar că dragostea retro devine periodic în designul spațiilor de locuit, ci și faptul că o astfel de pânză este ușor de combinat cu paleta de culori de finisare a altor suprafețe, mobilier și decor. Pe fundalul unei imagini alb-negru, orice obiect de culoare va arăta accentuat, expresiv.

Imprimare foto alb-negru

Imprimare originală alb-negru

Decor elegant cu sufragerie

Fotografie de perete complet

Portret foto pentru sufragerie

Imprimeu animal

Bucătărie și sufragerie

Pentru o sufragerie sau o bucătărie minimalistă, tapetul imprimat cu fotografii poate fi singurul accent. O imagine a plantelor sau a naturii poate aduce note de prospețime și ușurință, o atitudine pozitivă și liniște unui design strict și laconic al unui spațiu..

Flori în sufragerie

Peisajele marine sunt populare pentru decorarea oricărui spațiu, spațiul din sufragerie nu face excepție. Pe fundalul azurului valurilor mării, mobilierul alb ca zăpada care alcătuiește grupul de mese arată grozav. Un tavan alb ca zăpada, pardoseala neutră, mobilierul auster și monocromatic sunt acompaniamentul perfect pentru un peisaj marin luminos și colorat.

Peisaj marin în sala de mese

Tapetul cu imprimare foto nu este doar peisaje luminoase și imagini ale personajelor de desene animate pentru decorarea camerelor copiilor. Sunt, de asemenea, imagini calme ale naturii, plantelor, animalelor și păsărilor. Culorile neutre, peisajele senine vor ajuta la crearea unei atmosfere ușoare și relaxate în camera de zi. Chiar și stilurile interioare tradiționale acceptă armonios integrarea imprimărilor foto pe pereți.

Imprimare discretă

Design original de sufragerie

Imprimare foto pentru bucătărie-sufragerie

Cabinet

Imaginea de fundal foto de la birou trebuie aleasă pe baza obiectivelor pe care ți le-ai propus în timp ce te afli în această cameră. Dacă sunteți în căutarea unui mediu calm și senin pentru creativitatea dvs., alegeți peisaje neutre cu tonuri naturale. Dacă aveți nevoie de o siguranță pentru activitatea dvs., acordați preferință unei imagini luminoase cu o temă dinamică..

Decorarea dulapului

Dulap în tonuri violet

Baie și toaletă

O iluzie optică originală poate fi realizată prin utilizarea tapetului 3D pentru decorarea băilor de dimensiuni modeste. Se pare că extindem spațiul unei camere utilitare la granițe fără precedent. Cu o aplicare cu succes a luminii de fundal, puteți îmbunătăți efectul produs de imagini realiste..

Baie neobișnuită

Iluzii optice originale

Proiectare baie

Desen colorat pentru baie

Interiorul băii original

Imprimarea fotografiilor din interior a încetat de mult să fie o relicvă a trecutului sovietic pentru compatrioții noștri. În multe proiecte de design, imaginile de pe pereți devin adevărate obiecte de artă, a căror artă poate invidia multe figuri contemporane ale artelor plastice..

Imprimare foto ca obiect de artă

Imprimare foto neobișnuită