Idei elegante de design interior pentru un living colțar

După cum arată practica, amenajarea designului unui living de colț este un proces destul de complicat, deoarece pentru a crea armonie și confort într-o astfel de cameră, va trebui să lucrați puțin. În același timp, decizia de a proiecta un living de colț, de regulă, se datorează nu numai dorinței proprietarilor spațiului de locuit. O astfel de idee se poate baza pe nevoia de a crește vizual spațiul, necesitatea de a corecta forma sau de a corecta proporțiile camerei. În continuare, vă propunem să luăm în considerare mai detaliat câteva dintre opțiunile pentru crearea unui interior într-un living colțar..

Camera de zi pe colț: caracteristicile camerei

În primul rând, dar ceea ce am dori să vă atragem atenția la începutul conversației noastre este chiar conceptul «colţ» sufragerie. Știm cu toții că scopul funcțional al acestui tip de local este destul de larg. Aici primim oaspeți, petrecem timp cu familia pentru o comunicare plăcută sau ne uităm la televizor, citim și ne relaxăm după o zi grea de muncă..

În majoritatea exemplelor, mobilierul și alte articole de interior sunt așezate uniform în jurul camerei, iar accentele, fără de care nu poate face aproape nicio soluție de design, arată întotdeauna echilibrate..

În ceea ce privește crearea unui design într-un living colțar, este obișnuit să vă concentrați pe unul dintre colțuri. Toată atenția dintr-un living de colț ar trebui să se concentreze doar pe o parte a acestuia. Toate celelalte componente joacă rolul unui complement armonios.

Principiile de bază ale creării unui interior într-un living colțar

Pentru ca o astfel de soluție interioară să nu arate ca o încercare de a masca ceva, ci pentru a umple camera cu un anumit «poftă» ar trebui respectate unele reguli, care pot fi atribuite recomandărilor de bază. Toate sarcinile care apar în procesul de creare a unui interior au o structură foarte asemănătoare, iar principiile cheie pe care experții le recomandă să fie ghidate se bazează pe prezența unui colț de accent în camera de zi și crearea unei compoziții asimetrice.

Când creați un interior într-un colț de living «activ» ar trebui să existe un singur colț. Două accente în aceeași cameră nu numai că vor duce la o încălcare a conceptului, dar pot distorsiona și vizual forma camerei. Dacă vorbim despre camere de zi cu o structură complexă, atunci în acest caz, dacă există o singură idee de design, puteți încălca orice reguli.

Un factor la fel de important este considerat mobilitatea articolelor de mobilier, și anume utilizarea tuturor tipurilor de structuri care pot, dacă este necesar, să le schimbe aspectul, configurația și amplasarea, ceea ce va evita senzația de plictiseală și monotonie. Dând preferință unei astfel de propuneri, puteți modifica oricând interiorul fără a perturba compoziția principală..

Vă propunem să acordăm o atenție specială utilizării tuturor tipurilor de mobilier de colț în decorarea interioară a camerei de zi, care a făcut o stropire în domeniul designului.

Perete de colț în sufragerie

Principala caracteristică a pereților din colț este de a economisi spațiu într-o cameră cu orice zonă, iar setul de mobilier în sine este un complex de dulapuri și rafturi spațioase, cu prezența obligatorie a spațiului pentru un televizor, alte echipamente și alte accesorii. Astfel de structuri, deși nu diferă în dimensiuni mari, de regulă, conțin un număr mare de lucruri și sunt multifuncționale. În apartamentele cu o suprafață mică, o astfel de soluție va exclude utilizarea mobilierului dimensional pentru amenajarea unei camere..

În ceea ce privește camerele de zi spațioase, în acest caz, instalarea unui perete de colț va ajuta la evitarea achiziționării și amplasării pieselor de mobilier inutile în jurul perimetrului, ceea ce va atrage dezordine și aglomerație excesivă a spațiului. În plus, varietatea stilurilor de mobilier modern vă va permite să creați ceva neobișnuit, interesant și elegant în camera de zi..

Canapea de colț în interiorul camerei de zi

Un accent indubitabil în designul oricărei camere de zi este un set de mobilier tapițat sau o canapea, iar în cazul nostru vom lua în considerare caracteristicile instalării unei structuri de colț. La prima vedere, se pare că «G»- mobilierul tapițat în formă, cu forme drepte și clare, ar trebui să ocupe locul principal într-unul din colțuri. Și aceasta este, fără îndoială, una dintre opțiunile acceptabile și relevante utilizate în procesul de amenajare a unei camere de zi. Cu toate acestea, designerii susțin că un astfel de design arată suficient de bine în mijlocul camerei. Mai ales când vine vorba de modele în care unghiul își poate schimba poziția fără a deranja spațiul și stilul general al camerei..

Alegerea unui dulap pentru un living de colț

Datorită faptului că colțurile nu participă întotdeauna la amenajarea interiorului, foarte des proprietarii camerei de zi se confruntă cu o senzație de etanșeitate. Spațiul liber format în cameră în astfel de exemple este capabil «mânca». Prin urmare, designerii recomandă eliminarea unor astfel de nuanțe prin plasarea unui dulap compact și spațios într-unul din colțurile sufrageriei. Acesta poate fi un model cu oglinzi, un dulap cu o opțiune clasică de deschidere a ușii sau un dulap glisant pe măsură.

O soluție nu mai puțin originală și răspândită este considerată un dulap care arată ca un dressing, conceput pentru a depozita diverse categorii de lucruri și ustensile de uz casnic. Forma triunghiulară a produsului creează o adâncime crescută a așa-numitului dressing. Ușile din aceste dulapuri spațioase pot fi standard sau rotunjite.

Vitrină de colț în interiorul camerei de zi

O altă opțiune atractivă și destul de populară pentru amenajarea unui living este acest tip de mobilier, cum ar fi o vitrină sau o vitrină. Un astfel de model va atrage cu siguranță gazdele, deoarece prin achiziționarea unui astfel de design, pe de o parte, aveți ocazia să stocați simultan și să demonstrați oaspeților feluri de mâncare frumoase, figurine și altele. «bibelouri frumoase». Dacă doriți, într-un astfel de dulap, puteți combina imediat mai multe categorii de obiecte simultan, de exemplu, un bar, vase de cristal, cărți, meșteșuguri sau cadouri valoroase. În ceea ce privește forma și aspectul vitrinei, nu doar vitrinele triunghiulare vor arăta atractive în sufrageria din colț. Produsele dreptunghiulare, pătrate sau trapezoidale cu sau fără curbe caracteristice se vor încadra minunat în multe stiluri interioare.

După cum am spus deja, cheia succesului în amenajarea unui living de colț este evidențierea unuia din colțurile camerei cu accent expresiv, care poate fi folosit ca un perete frumos, un set de mobilier tapițat, un dulap și altele obiecte. Rămâne doar să te gândești la toate detaliile și să te hotărăști asupra stilului general. Noroc!