Idei de depozitare la baie

O baie frumoasă, confortabilă, spațioasă, unde totul este situat cu raționalitate și practic, este visul oricăruia dintre noi. În băile mari, organizarea spațiului de depozitare pentru accesoriile necesare este ușoară și nu necesită multă ingeniozitate. Dar atunci când aranjați băi mici, este foarte adesea necesar să rezolvați problema lipsei de spațiu liber pentru amplasarea rafturilor, dulapurilor, sifonierelor. Cu toate acestea, arătând imaginația creativă, ascultând sfaturile designerilor și constructorilor, puteți transforma baia într-o cameră originală:

Există multe modalități de a vă echipa baia cu spațiu de depozitare. Cu organizarea corectă a spațiului, puteți plasa compact o mulțime de lucruri utile și necesare..

Modalități tradiționale de echipare a spațiilor de depozitare

Cea mai ușoară cale este de a ridica lavoare gata făcute cu dulapuri. Dar nu întotdeauna proiectarea țevilor și furtunurilor pentru instalații sanitare, aspectul camerei permite utilizarea mobilierului standard, astfel încât cel mai adesea locuitorii trebuie să se ocupe de proiectele individuale ale sistemului de depozitare.

Cea mai ușoară opțiune este de a construi rafturi modulare din mai multe sertare în formă de cub. Această opțiune este cea mai puțin costisitoare și este destul de accesibilă pentru toată lumea:

Trei rafturi cu sertare pe perete

Rafturile convenționale pot fi variate cu rafturi de diferite dimensiuni și configurații. Astfel de modele deschise arată foarte impresionant și neobișnuit:

Rafturi turcoaz în baie

Cel mai popular și tradițional loc în care puteți aranja sticle de produse de igienă, cutii și pungi de detergenți, prosoape și multe altele este spațiul de sub chiuvetă:

Crin roz lângă chiuveta băii

Dulapurile încorporate cu ușile se îmbină armonios cu rafturile deschise pentru depozitarea prosoapelor și a altor articole:

Raft deschis cu prosoape albe sub chiuvetă

Pentru o mai mare comoditate, este mai bine să plasați rafturi cu prosoape lângă chiuvetă sau cabină de duș:

chiuvetă de sticlă în baie

Sertare

Este ușor să așezați sertarele sub chiuvetă, separate prin pereți despărțitori în interior – aceasta este o opțiune excelentă pentru a menține toate articolele necesare în ordine. Configurarea sertarelor interne poate fi foarte diversă, în funcție de faptul că veți stoca articole în poziție orizontală sau verticală:

Sertar superior din baie Două sertare extensibile

Sertarele de sub chiuvete pot fi echipate cu bare metalice pe care se pot agăța prosoape:

Sertare maro cu șine sub chiuvete

Rafturile scoase din mecanismele de rulare sunt foarte convenabile și practice: puteți ajunge la cele mai îndepărtate obiecte:

Sertare în dulap sub chiuvetă Sertare cu fațade din lemn în baie

Cutiile care se desfășoară cu un mod vertical de stocare a obiectelor sunt foarte convenabile și compacte:

Cutie de rulare cu găleți din aluminiu

Astfel de rafturi verticale pot fi echipate cu prize suplimentare pentru uscătoare de păr, coafuri și alte dispozitive:

Cutie de extragere cu prize

Construcții încorporate

Mobilierul încorporat este foarte convenabil și practic, deoarece este creat direct pentru un anumit proiect și ia în considerare toate nuanțele aspectului. Un sistem mare de depozitare încorporat, unde există rafturi deschise, dulapuri cu uși și sertare, vă vor permite să păstrați toate accesoriile necesare în ordine:

Prosoape de cărbune în comoda

Spațiile de depozitare pot fi un sistem care combină dulapuri separate sub chiuvetă și rafturi, dulapuri și dulapuri încorporate în adâncituri:

Partiție de sticlă la duș dulap maro sub rafturi de sticlă din baie Trei rafturi din lemn în baie

Nișele amplasate simetric sunt perfecte pentru amenajarea rafturilor. Vor da un aspect finisat interiorului băii:

O mulțime de prosoape pe rafturile de lângă toaletă Nișe simetrice cu rafturi într-o baie albă

De asemenea, orice adâncitură din peretele băii poate fi utilizată pentru organizarea standurilor și a rafturilor. Această metodă nu necesită căutarea spațiului suplimentar și a materialelor de construcție:

Dulap alb montat pe perete sub chiuvetă Două rafturi într-o nișă cu pietre pe peretele din spate Nișă de colț în baie

Aceste standuri pot fi amplasate în imediata apropiere a echipamentului de duș sau cadă. Acest lucru este foarte convenabil pentru că rafturile formează o unitate monolitică cu structura peretelui. Dacă le terminați cu același material ca și pereții, atunci aceste mini-nișe pot fi ușor curățate de murdărie:

Finisaj din lemn în baie

Cu ajutorul unei structuri încorporate cu rafturi și dulapuri, este ușor să ascundeți orice defecte din cameră, țevi, contoare și alte echipamente:

Perete cortină alb brodat în baie

Sisteme de suspendare

Structurile consolei pentru amplasarea accesoriilor de baie și a diverselor produse cosmetice este cea mai potrivită opțiune pentru încăperile mici. Rafturile pot fi realizate dintr-o mare varietate de materiale.

Structurile metalice se vor încadra organic în interiorul stilului de mansardă (se mai numește industrial):

Raft metalic în baie

Rafturile din lemn arată foarte elegant în interiorul băii și sunt potrivite pentru stiluri ecologice și rustice:

Rafturi din lemn cu prosoape în baie Vas de toaletă și rafturi cu prosoape albe

Rafturile din sticlă, echipate cu iluminare suplimentară, creează o senzație de greutate și vor fi potrivite în orice stil:

Uși glisante la dulapul sub chiuvetă

Modelele de rafturi în consolă sunt convenabile și raționale: nu ocupă metri de spațiu liber, nu aglomerează spațiul, pot fi așezate pe orice secțiune liberă a pereților de dedesubt și de mai sus:

zidărie maro în baie și prosoape albe pe rafturi Trei rafturi maro deasupra toaletei Jaluzele cu bare în baie Perete de baie turcoaz cu rafturi

Dulapurile suspendate situate sub chiuvetă nu sunt doar un spațiu compact de depozitare, astfel de modele vă permit să stați confortabil lângă chiuvetă:

coș de răchită în colțul băii

Dacă o comodă cu un sistem de consolă este suficient de mare, este imperativ să creați suporturi suplimentare de-a lungul marginilor. Distanța de la podea până la începutul sertarelor poate fi folosită și ca spațiu suplimentar de depozitare, dacă instalați, de exemplu, un suport cu zăbrele:

Grătar alb sub chiuvetă

De obicei, peretele de deasupra toaletei rămâne neutilizat, dar într-o baie mică această zonă poate fi utilizată cu o utilizare rațională dacă atașați rafturi ușoare acolo:

Rafturi de sticlă deasupra toaletei

Lucruri de luat în considerare atunci când organizați spațiu de depozitare în baie

Nuanțe necesare la amenajarea băilor: