Holuri moderne: exemple la modă de design interior și soluții frumoase ținând cont de forma și zona camerei

În ciuda faptului că o astfel de cameră dintr-o casă sau un apartament, ca un hol de intrare, este foarte inferioară celorlalte camere din punct de vedere al prezenței, absolut toată lumea știe despre versatilitatea sa. Această cameră este cea care ne întâlnește la intrarea într-o casă sau apartament și ne vede când plecăm la muncă, la studii și la alte probleme. Aici ne scoatem îmbrăcămintea exterioară, ne schimbăm în papuci de casă, lăsăm accesorii și adăugăm nota finală întregului look. Prin urmare, amenajarea designului acestei părți a carcasei ar trebui tratată la fel de atent ca în cazul decorațiunilor interioare din alte camere. Mai mult, crearea unui design modern de hol nu este atât de dificilă pe cât pare la prima vedere..

Proiectarea unui hol modern – concepte și caracteristici

Concept general «stil modern» caracterizată printr-o combinație armonioasă a mai multor tendințe, care sunt combinate cu aceeași abordare a organizării spațiului. În același timp, toate elementele incluse în interiorul unui hol modern ar trebui să fie multifuncționale și practice, iar stilul de proiectare să se bazeze pe anumite criterii. Primul lucru la care trebuie să acordați atenție este asigurarea unui spațiu suficient în cameră și împărțirea obligatorie a suprafeței totale a holului în zone funcționale, a căror locație ar trebui să se bazeze pe succesiunea utilizării lor de către proprietarii apartament..

De asemenea, trebuie remarcat faptul că un hol modern nu se poate lipsi de mobilierul adecvat, de exemplu, dulapuri modulare sau încorporate, culori laconice și alte nuanțe despre care se poate vorbi foarte mult timp..

Astfel, putem concluziona că designul interior modern destinat holului este foarte flexibil și poate varia în funcție de dorințele proprietarului și de caracteristicile camerei. Aplicând astfel de principii în practică, puteți sublinia cu ușurință avantajele aspectului holului sau, dimpotrivă, ascundeți cu îndemânare neajunsurile existente..

Hol în stil modern – o gamă de culori

La crearea oricărui tip de interior, performanța culorilor a designului camerei are o influență importantă asupra rezultatului final și a percepției estetice a unei anumite direcții de stil. În plus, datorită accentelor bine plasate și a jocului de nuanțe, puteți crea atât un spațiu calm, cât și vibrant, puteți face holul mai spațios sau cu limite clare..

Atunci când alegeți o scară neutră, și anume tot felul de combinații de alb cu gri, piersică, nisip și nuanțe similare, veți obține un spațiu destul de ospitalier și primitor. Această soluție subliniază caracterul practic și funcționalitatea holului. Mai ales dacă în designul interior sunt utilizate combinații de suprafețe lucioase și curbate. Și cel mai important, o astfel de alegere a paletei de culori vă permite să utilizați detalii luminoase și elemente de decor neobișnuite în design..

Dacă vă plac variantele mai luminoase și mai saturate de nuanțe, atunci când creați un design modern pentru hol, puteți utiliza până la trei culori în același timp. «cu caracter», de exemplu, alb, roșu și negru. Pot fi implementate în culori neutre sau utilizate pentru soluții monocrome. Proiectarea într-o gamă naturală implică prezența nuanțelor găsite în natură în interior. Poate fi culoarea unei suprafețe de piatră, una dintre opțiunile pentru nuanțe lemnoase, frunziș verde, acvatic, nisip sau o nuanță de lut ars. Există multe exemple și variații de performanță în acest caz..

Tipuri de materiale de finisare pentru un hol modern

Așa cum am spus deja, un hol modern este o cameră multifuncțională și este cel mai susceptibil la murdăria de pe stradă, astfel încât pentru amenajarea sa este important să folosiți cele mai durabile materiale, care nu vă vor lua mult timp să aveți grijă. Tencuiala decorativă poate fi utilizată pentru a decora pereții într-un hol modern, ceea ce va ajuta la crearea unui design unic și unic..

O opțiune la fel de interesantă este utilizarea panourilor de perete speciale care pot imita orice suprafață, fie că este marmură, zidărie, cărămidă sau lemn. Placarea pereților cu gips-carton, urmată de decorarea sa, este recomandată pentru holurile cu o suprafață suficientă și suprafețe perfect plane.

Dacă pe pereți există defecte sub formă de nereguli, atunci soluția ideală în acest caz ar fi tapetul în relief cu un ornament neutru..

Printre cerințele practice și care îndeplinesc toate cerințele de mai sus pentru acoperirea pardoselilor pe hol, există tot felul de variante de gresie porțelanată sau parchet, precum și plăci de vinil sau linoleum. Ca decor de tavan pentru camere mici, va fi corect să optezi pentru suprafețe plane vopsite în alb sau într-o altă nuanță..

Pe holuri mari, vă puteți permite să fanteziți puțin și să montați una dintre variantele de tavan întins, să utilizați una dintre metodele de vopsire sau să creați o structură suspendată din gips-carton.

Mobilier de hol în stil modern

Mobilierul modern pentru hol trebuie să aibă anumite caracteristici și cel mai important factor în acest caz, pe lângă aspectul său atractiv, desigur, este versatilitatea sa. Poate fi atât pereți de mobilier cu drepturi depline, constând din cele mai necesare articole, cât și o structură mobilă care își schimbă cu ușurință aspectul. Dacă dimensiunile camerei vă permit să instalați un dulap pe hol, iar posibilitățile coincid cu dorințele dvs., atunci cea mai relevantă soluție pentru stilul modern va fi un model cu două uși cu un panou deschis sau un dulap încorporat.

Pentru ca raftul să nu ocupe prea mult spațiu, îl puteți pune oricând într-unul din colțuri și puteți acorda preferință unei structuri verticale înguste sau orizontale lungi. O opțiune la fel de originală și practică este prezența unui cuier de podea la ușă. Și, de asemenea, un otoman, pe care vă puteți așeza, dacă este necesar, și alte detalii, de exemplu, un suport neobișnuit pentru umbrele, un suport drăguț pentru chei, rafturi deschise și o comodă mică.

Hol modern – stiluri interioare

Datorită faptului că designul interior modern este perfect combinat cu multe direcții, puteți experimenta în siguranță cu stilul de decorare a holului și puteți introduce propriile idei în procesul de proiectare. Principalul lucru este că camera, în rezultatul final, continuă să își îndeplinească scopul, arată elegant, frumos și corespunde pe deplin stilului de viață și preferințelor gustative ale proprietarilor..

Minimalism

Acest stil de design este considerat cel mai popular, simplu și concis. Paleta sa discretă este capabilă să extindă vizual orice zonă și ajută la crearea unei estetici maxime. Acest stil se caracterizează prin prezența unor forme geometrice stricte și a unor linii clare. Și, de asemenea, utilizarea simultană a nu mai mult de trei nuanțe, decor luminos și oglinzi mari.

Stil eco

În fruntea creării unui astfel de design interior se află apropierea maximă de natură, care se exprimă nu numai în utilizarea obligatorie a materialelor naturale, ci și în disponibilitatea finisajelor sub formă de texturi naturale, accesorii sub formă de pietre sau cabane de bușteni și plante de interior iubitoare de umbră. Se recomandă utilizarea tonurilor de maro, bej și nisip, alb și tot felul de variații verzi ca schemă de culori..

Loft

Această direcție de stil va atrage cu siguranță iubitorii de tot ceea ce este industrial. În plus, aceasta este o soluție excelentă pentru cei care nu consideră necesar să investească o cantitate mare în interiorul holului. Și zidărie pe pereți, lemn îmbătrânit, beton, baze metalice pentru mobilă, felinare în loc de lămpi și «nepoliticos» aparența unui suport pentru pantofi din scânduri brute este o confirmare directă a acestui lucru.

Loftul este un minim de efort și un maxim de oportunități de a-ți transpune ideile creative în realitate.

High Tech

Acest stil combină armonios futurismul și tehnologia înaltă, ceea ce îi permite de fapt să iasă în evidență pe fundalul altor direcții de proiectare. Aici se folosesc deseori mobilier rotund, tot felul de elemente din sticlă, oglinzi și suprafețe lucioase, accesorii cromate și metalice. Și, de asemenea, lumina de fundal originală, care este utilizată din abundență și ajută la crearea «la fel» un sentiment de salt din prezent în viitor.

Fuziune

Designul interior în acest stil poate fi, cu alte cuvinte, numit o adevărată platformă pentru experimente, unde ideile nebunești se combină fără probleme cu anumite canoane. Într-un astfel de hol, puteți combina în siguranță modele de mobilier modern și antichități, lemn și plastic, tapet și cărămidă colorate, plăci și laminate multicolore, opere de artă reale sub formă de picturi în rame sculptate și fotografii obișnuite sau decupaje de ziar . Principalul lucru este că toate componentele se repetă parțial..

Neoclasic

Utilizarea soluțiilor în designul interior cu trăsături caracteristice neoclasicismului vă va permite să creați un fel de salon rafinat pe hol, intrând în care să vă puteți arunca în atmosfera de nobilime, rafinament și grație. În acest exemplu de interior, există o absență completă a oricăror indicii de contrast. Iar rolul dominant este acordat simetriei și culorilor naturale. Pe lista de mobilier ideal pentru neoclasicism, puteți găsi console și mese în miniatură, otomane cu cravată corset, precum și dulapuri și dulapuri cu decor sub formă de muluri. Toate mobilierele din acest exemplu trebuie să îndeplinească standardele de calitate și să contribuie la crearea de mobilier bogat. În același timp, este foarte important să nu supraîncărcați designul interior cu un număr mare de articole..

Art Deco

Spre deosebire de toate propunerile anterioare, designul interior al holului în stil art deco implică utilizarea numai a materialelor costisitoare și de înaltă calitate. Chicul și luxul în această versiune se manifestă în fiecare centimetru al camerei, variind de la plafoane cu mai multe etape cu elemente din stuc, care se termină cu o textură clar exprimată a pereților și un finisaj lucios pe podea. Dacă un astfel de aranjament este acceptabil pentru dvs., va trebui pur și simplu să uitați de opțiunea de mobilier economic și alte economii. În ceea ce privește alegerea candelabrelor sau a oglinzilor, atunci pentru un astfel de design este important să se acorde preferință produselor cu piese metalice..

Mic hol în stil modern

Nu fiecare proprietar al propriului spațiu de locuit se poate lăuda cu un hol mare. Cu toate acestea, acest fapt nu înseamnă deloc că este imposibil să echipezi unul dintre interioarele moderne într-o cameră de dimensiuni mici. O intrare mică poate fi numită cu siguranță o adevărată provocare pentru un designer. Dar, după cum știți, restricțiile de zonă sunt cele care dau naștere celor mai originale și interesante soluții..

Deci, pentru amenajarea armonioasă a unui hol mic, este important să utilizați nuanțe neutre cu un adaos sub forma unui maxim de un accent luminos. De asemenea, în ciuda tuturor iubirii designului modern pentru liniile curbe și structurile pronunțate, în acest caz, ar trebui să acordați preferință liniilor drepte și suprafețelor plane..

Ca mobilier, se recomandă utilizarea unui cuier deschis cu numeroase cârlige, rafturi și mezanin, un otoman cu sertar în interior și alte articole cu capacitate maximă și dimensiuni minime. O oglindă într-un astfel de hol poate fi așezată direct pe ușa din față. Și ca să nu «a fi nedumerit» peste alegerea unei metode fiabile de fixare a unui obiect atât de fragil, puteți utiliza o structură gata făcută, a cărei selecție largă este furnizată în aproape fiecare magazin de mobilă.

Opțiuni moderne de design pentru amenajarea unui hol îngust

Pentru a crea un design multifuncțional și, în același timp, confortabil într-un hol alungit sau îngust, ar trebui să adere la soluții foarte nestandardizate, care să vizeze maxim crearea unui fel de hol pătrat. În primul rând, pentru utilizarea rațională a spațiului, experții recomandă împărțirea suprafeței totale a camerei în două zone, în care va exista o zonă pentru primirea oaspeților cu majoritatea mobilierului și oglinzilor și o zonă în față. ușă, unde puteți îndepărta rapid îmbrăcămintea exterioară și pantofii..

În ceea ce privește schema de culori, aici este recomandat să te joci cu nuanțe și să folosești o paletă mai închisă pentru finisarea pereților de capăt, iar pentru cele alungite, dimpotrivă, una ușoară. Ușile dintr-un hol îngust pot fi, de asemenea, înlocuite cu arcuri mai practice. O astfel de soluție este considerată deosebit de reușită dacă holul nu conectează dormitoarele, destinate intimității și relaxării..

Design modern pentru un hol pe colț

Oricât de surprinzător ar suna, holul, în care cea mai mare parte a camerei este ocupată de unul dintre colțuri, este destul de obișnuit. În același timp, pentru a crea o atmosferă armonioasă și confortabilă într-o astfel de cameră, cantitatea principală de mobilier, cu prezența dorită a colțurilor rotunjite, ar trebui instalată în această parte specială. Diverse detalii decorative sub formă de lămpi, picturi sau fotografii sunt cel mai bine plasate pe pereți care se învecinează cu colțuri mai mici.

În ceea ce privește metodele de amenajare a dispozitivelor de iluminat, atunci într-o variantă similară, amplasarea accentului lămpilor ar trebui să fie situată lângă pereți cu un finisaj ușor. Astfel, atenția va fi trecută automat la decor și accesorii și nu la parametrii geometrici ai camerei..

Holul de intrare este o parte integrantă a oricărei case și, în multe privințe, prima impresie a stilului de viață și a preferințelor gustative ale oamenilor care locuiesc în ea depinde de această cameră. Nu vă fie teamă să experimentați și să vă îndepliniți dorințele..

Stilul modern al interiorului nu este doar prezența anumitor reguli, ci și o mare oportunitate de a te dovedi în rolul unui designer.