Efectul ușilor întunecate într-un interior luminos

Ușile în nuanțe întunecate și foarte întunecate sunt cele mai potrivite pentru stilurile interioare moderne, cum ar fi Art Nouveau. În acest caz, materialul din care sunt fabricate este foarte important. O opțiune bună ar fi ușile din specii de lemn valoroase precum nucul, wengeul, merbau, stejarul exotic, frasinul tropical, tecul, panga-panga și altele..

Dacă urmați sfaturile designerilor, atunci ușile interioare întunecate vor completa, de asemenea, perfect interioarele luxoase și bogate în stil baroc. De obicei, culoarea ușilor este potrivită cu culoarea podelei. Deși, pentru a fi sincer, nu există o astfel de regulă de proiectare. O opțiune foarte eficientă ar fi crearea unui contrast între culoarea ușii și podea. Deoarece condiția principală este ca ușa să fie în armonie cu stilul întregului decor, în timp ce poate avea absolut orice culoare.

Ușă neagră elegantă într-un interior luminosUși interioare albe și interioare negreDesign spectaculos al unui interior ușor, cu o ușă neagră frumoasăDesign interior ușor, cu uși și podea întunecate

Care sunt tehnicile de proiectare pentru potrivirea culorii ușilor la interior

Alegeți culoarea potrivită pentru uși și podele. Succesul întregului design al camerei în ansamblu depinde de aceasta. Cele mai frecvente trucuri de proiectare sunt următoarele combinații:

  •  uși și podea de culoare închisă;
  •  uși întunecate și podea ușoară;
  •  ușile și podeaua de culoare deschisă;
  •  ușile ușoare și podeaua întunecată

Ușa întunecată se potrivește perfect în interiorul luminos Ușă întunecată în armonie cu mobilierul din interiorul unei băi luminoase Design interior ușor cu ușă neagră

Combinația de uși întunecate cu o podea ușoară

Culoarea ușilor poate fi selectată în funcție de culoarea pereților, a podelei sau a mobilierului – orice doriți. Sau puteți cumpăra pur și simplu uși care nu se potrivesc deloc cu nimic, ci dimpotrivă, contrast – dacă podeaua este ușoară și ușile sunt întunecate. În acest caz, este, de asemenea, necesar să achiziționați benzi plat pentru a se potrivi cu culoarea ușilor, precum și plinte care înconjoară camera. Cu această opțiune, ușile nu vor mai intra în dizarmonie cu interiorul general, ci, dimpotrivă, vor arăta foarte avantajoase. Și din punct de vedere al designului, extremele arată întotdeauna neobișnuit de impresionante. Printre altele, ușile întunecate din interior contribuie la crearea unei atmosfere de rigoare și eleganță..

Cu toate acestea, trebuie amintit că contrastul dintre ușă și podea este o soluție de design foarte îndrăzneață și originală, care poate fi realizată exclusiv în încăperi mari. De asemenea, acest contrast ar trebui pronunțat. În caz contrar, designul interior se va dovedi extrem de inexpresiv și neclar. Și, desigur, nu uitați că există posibilitatea ca ușile să iasă prea mult în evidență pe fundalul interiorului ușor. Și pentru a netezi acest efect nedorit, este necesar să alegeți soclul potrivit sau, mai bine zis, să alegeți exact aceeași nuanță ca cea a pardoselii și a ușilor.

Ușă întunecată în combinație cu podeaua ușoară a camereiUșă întunecată în armonie cu mobilierul combinat cu podeaua ușoară

Combinație de uși întunecate cu podele întunecate

Această opțiune, în care se observă o singură schemă de culori, este mult mai comună și nu este mai puțin avantajoasă dacă, cu toate acestea, frunza ușii este cu unul sau două tonuri mai ușoară decât podeaua. Într-adevăr, la nivel subconștient, citim imaginea interiorului de sus în jos. Și dacă, de exemplu, există un tavan ușor în cameră și există o acoperire întunecată pe podea, atunci ușile acționează în acest caz ca o legătură de legătură. De asemenea, nu este recomandabil să folosiți o combinație de uși întunecate cu pardoseli întunecate în camere mici, deoarece dintr-un exces de culoare închisă, se poate transforma în cel mai natural nurcă. Astfel, principalele condiții pentru o astfel de soluție de proiectare sunt prezența unei ferestre mari și a tavanelor înalte în cameră. Gradul de iluminare al camerei este, de asemenea, important. În caz contrar, această opțiune ar trebui pur și simplu abandonată..

O ușă întunecată în interior combinată cu un ton mai deschis pe podeaUșile și podelele întunecate sunt mai ușoare într-un interior ușorInterior spectaculos, cu uși, podele și mobilier întunecate

Uși negre într-un interior luminos

Ușile interioare negre din interior sunt foarte elegante și sofisticate. Cu toate acestea, ar trebui să respectați regulile de bază ale armoniei și combinării tuturor obiectelor interioare. Dacă utilizați uși negre, în acest caz, pereții trebuie să fie ușori, iar pardoseala trebuie să fie cu câteva tonuri mai ușoară decât ușa. Acest contrast este folosit pentru a oferi un sentiment de spațiu, precum și în scopuri estetice – în această situație culorile vor juca mai bine în vecinătatea celeilalte. Iar versatilitatea negrului vă permite să utilizați accesorii în cele mai neașteptate nuanțe..

Ușile negre se îmbină perfect cu un interior ușor cu o pardoseală originalăContrast puternic de interior ușor cu uși negreDesign interior ușor, cu uși negre elegante și elegante

Avantajele ușilor întunecate

Ușile interioare întunecate au devenit foarte populare în ultima vreme. Acest lucru se datorează faptului că, potrivit designerilor moderni, aceștia se află în cea mai bună armonie cu majoritatea interioarelor. Printre altele, ușile întunecate conferă nobilimii interioare și sunt mai puțin murdare și practice. Și arată foarte reprezentativ și solid, tk. sunt făcute, de regulă, din matrice de specii valoroase de copaci. Acum sunt produse într-o calitate destul de bună, iar prețurile producătorilor autohtoni sunt destul de accesibile pentru toate grupurile de consumatori..