Eclecticism în interior: combinăm incongruența

Cuvânt «eclectism» tradus din greacă înseamnă  «alegerea», și tocmai acest sens determină esența direcției stilului cu un astfel de nume. O combinație complexă de diferite și uneori chiar complet opuse și incompatibile în sensul artistic, stilul și originea elementelor pentru proiectarea unui astfel de interior este o regularitate. Nu fiecare persoană, aflată într-o astfel de cameră, se va putea simți confortabil, deoarece la prima vedere, un apartament în stil eclectic poate părea haotic și uneori lipsit de gust, dar această direcție de gândire a designului își găsește cunoscătorii, ceea ce permite eclecticismului să fie la vârful popularității de mai bine de un secol.

Dormitor în stil eclectic Camera de zi cu decor luminos

Și dacă aruncați o privire bună la interiorul locuințelor fiecăreia dintre noi, puteți găsi lucruri care poartă spiritul trecutului și se încadrează perfect în imaginea de ansamblu, chiar dacă acestea vin în conflict cu elemente noi, decât, în principiu, stil eclectic și se distinge de multe altele … Combinarea incongruenței este principala sarcină pentru decorarea unui apartament într-un stil eclectic..

Reguli de bază ale eclecticismului interior

Pentru a realiza o combinație armonioasă de lucruri aparent complet diferite și contradictorii atunci când creați un stil eclectic în interior, trebuie să urmați reguli simple pe care toți designerii le folosesc atunci când decorează un astfel de interior..

Camera de zi cu un interior unic Fotolii retro în sufragerie Dormitor cu o cuvertură de pat luminoasă

În primul rând, toate piesele de mobilier trebuie combinate în culori și, uneori, pentru a obține o mai mare armonie și în textura materialului de finisare. Combinația de nuanțe joacă un rol imens în percepția spațiului în ansamblu. Chiar dacă acestea sunt culori contrastante, ele trebuie să fie asortate în așa fel încât toate mobilierele din cameră, fie că este un otoman vechi sau un fotoliu nou înfășurat, să arate ca o imagine de ansamblu cu multe detalii interesante..

Același lucru se aplică tuturor textilelor din cameră: perdele, perdele, perne decorative, cuverturi de pat – toate aceste elemente trebuie să fie în armonie între ele. Este demn de remarcat faptul că toate aceste componente sunt într-un stil eclectic, cel mai adesea în culori saturate, și sunt decorate în stil oriental..Oglindă antică în interior Canapea luminoasă în sufragerie

Eclecticismul din interior este bun pentru percepție numai atunci când toate regulile sunt respectate în cameră, în timp ce un număr excesiv de elemente decorative și piese de mobilier de diferite stiluri și timpuri vor împovăra spațiul și îl vor face dezordonat și inconfortabil.

Culori eclectice

Principiul unei tranziții lină de la o nuanță delicată la culori strălucitoare – aceasta este exact culoarea pe care eclecticismul o acceptă. În același timp, trebuie avut în vedere faptul că trebuie folosite doar tonuri naturale naturale, a căror gamă depinde exclusiv de gusturile gospodăriei. În dormitor, cel mai bine este să acordați preferință culorilor neperceptibile care nu vor răni ochii, dar în sufragerie este ideal să folosiți contraste luminoase și uneori chiar ascuțite. De exemplu, fotoliile calme și o canapea strălucitoare se vor armoniza perfect între ele dacă completați combinația cu perne de culorile corespunzătoare. Micile accente luminoase pot fi introduse undeva în fundal în designul perdelelor sau puteți atârna o imagine pe perete în aceleași culori atrăgătoare..

Design interesant în stil eclectic Interior în culori închise Combinarea diferitelor stiluri

Pereți și tavan

De regulă, pereții și tavanele în stil eclectic sunt decorate în culori calme, pot fi tencuite și vopsite sau folosite în tapet. Cu toate acestea, acest lucru nu exclude deloc posibilitatea de a crea panouri sau finisaje contrastante. De exemplu, un tavan albastru va arăta perfect cu pereți ușori, pe care puteți așeza un panou de tapet și soclu de perete. De asemenea, pereții pictați manual vor arăta grozav aici. De asemenea, puteți decora pereții așezându-i cu plăci cu modele orientale..Living cu pereți albaștri Picturi murale pe pereții din dormitor

Etaje

Pentru podea, parchetul sau faianța vor fi o opțiune de câștig-câștig. Cu toate acestea, linoleum sau laminat cu imitație de parchet pot fi utilizate ca strat de acoperire pentru o opțiune economică. Covoarele sunt o condiție prealabilă pentru pardoseli în stil eclectic. Poate fi atât covoare moderne, cât și căi în stil retro, cu diferite modele florale sau geometrice..Covor antic pe podea Pardoseli eclectice

Mobilier eclectic – o notă de epocă

Intersecția dintre epoci și stiluri face ca stilul eclectic să fie special. Aici nu poți renunța la piesele de mobilier dragi inimii tale, singurul lucru de care ai nevoie este să îți decorezi oglinda, fotoliul sau măsuța de cafea preferată, astfel încât să se încadreze armonios în interior.Comodă antică în interior Fotoliu de modă veche în interior

Și chiar dacă pentru aceasta trebuie să schimbi tapițeria sau să pictezi cadrul, fie că este vorba de un scaun sau de o comodă, mobilierul antic va arăta deosebit de grozav și, în plus, va transporta energia trecutului. Într-un astfel de interior, lângă o canapea modernă din piele, se va potrivi cu ușurință un dulap cu uși sculptate cu picioare cretate, care a fost moștenit. Această combinație nu numai că va adăuga farmec, dar poate deveni un adevărat punct culminant al întregii camere..

Elemente decorative

Decorul unui apartament eclectic poate fi foarte divers. Luând în considerare particularitățile acestei direcții, o mare varietate de obiecte se vor potrivi în mod ideal în decor: vaze, picturi, rame foto, figurine, sfeșnice și alte bibelouri..Elemente decorative galbene contrastează în interiorul sufrageriei

De asemenea, este demn de remarcat faptul că lămpile pot fi, de asemenea, un decor excelent pentru o cameră. De exemplu, un candelabru mare de cristal cu multe pandantive, de la lumina căruia de-a lungul peretelui și tavanului «alergand in jur» mici revărsări irizate. De asemenea, un bun plus la această imagine vor fi diferite lămpi de podea și lămpi neobișnuite..

O atenție deosebită este acordată proiectării ferestrelor, aici, ca nicăieri, draperii masive, cravate, franjuri și perii cu bugle sunt potrivite.. Decor perete cu tablouri Sală de mese eclectică

Eclecticismul interior ca modalitate de a păstra lucrurile dragi inimii

Eclecticismul din interior este o direcție ideală pentru amatorii cu vederi independente și libere ale lumii din jurul lor, pentru persoanele care apreciază lucrurile rare și nu se grăbesc să se despartă de ele, achiziționând ceva nou pentru casa lor.