Dressing în dormitor – un vis devenit realitate

Vestiarul din dormitor este probabil visul multor femei. Și această tradiție ne-a venit din America. În general, trebuie să spun că problema stocării lucrurilor este relevantă pentru toată lumea, iar echipamentul unui dressing cu drepturi depline este un vis care nu este disponibil pentru toată lumea. Mai mult, în sens clasic, ar trebui să fie o cameră închisă de un perete sau o partiție glisantă. Dar astăzi, opțiunea unui dressing deschis, echipat cu un sistem de rafturi pentru haine, lenjerie și încălțăminte, este larg utilizată..

Proiectarea unui dressing deschis situat în dormitor

Și dacă spațiul o permite, vă puteți schimba dacă îl echipați cu o oglindă. La urma urmei, dressingul, în primul rând, servește ca întruchipare a îngrijirii lucrurilor, a dorinței de ordine, comoditate și confort și nu un capriciu sau un tribut adus modei..

Interior dormitor cu dulap încorporatDulap încorporat închis pe teritoriul dormitoruluiDormitor luxos cu o opțiune clasică de dressingInteriorul unui dormitor mic cu un mic dressing

Avantajele unui dressing echipat în dormitor

În zilele noastre, există din ce în ce mai mult o tendință de dotare a unui dressing în dormitor în locul dulapurilor tradiționale. Mai mult, indiferent de zona camerei. Chiar și într-un dormitor mic, dacă abordați problema inteligent și gânditor, puteți câștiga perfect un loc organizând un dressing în loc de un dulap. Mai mult, în acest caz, devine posibilă ocuparea literală a întregului spațiu, de la podea până la tavan. Deci avantajele sunt evidente. Dormitorul este, în general, camera cea mai potrivită pentru asta, deoarece toate lucrurile vor fi aproape și la îndemână, în plus, va fi posibil să depozitați nu numai haine și lenjerie, ci și articole precum un fier de călcat, o masă de călcat pliantă și poate chiar un aspirator. La urma urmei, scopul principal al amenajării unui dressing este să sistematizeze toate lucrurile necesare în ordine, precum și să le ascundă pe cele care nu sunt de dorit pentru a fi vizualizate prin ochii curioși..

Dulap integrat pe tot peretele dormitorului

Unde să amplasezi dressingul

Amplasarea dressingului poate fi o nișă în dormitor. Alternativ, poate fi poziționat de-a lungul celui mai lung perete. Sau puteți organiza un dressing pe colț într-unul din colțurile camerei, astfel încât tăblia să se sprijine pe unul dintre pereții săi. Pentru aceasta, patul este instalat în diagonală, eliberând astfel colțul. Cu această opțiune, spațiul este bine economisit..

Într-un aspect standard, zona dulapului încorporat este complet ocupată de rafturi și umerașe, precum și de rafturi pentru pantofi, accesorii pentru cravate și curele etc. De asemenea, puteți pune aici un otoman sau un scaun, puteți schimba hainele și schimbați pantofii – o chestiune de gust și imaginație..

Dormitor spațios cu dressing clasic de la perete la perete Dulap clasic închis Versiunea clasică a dressingului sub formă de dulapuri

Dar cel mai economic mod în ceea ce privește costurile financiare este, probabil, instalarea unei cornișe sau a unei tije sub tavan, pe care sunt atârnate perdele grele din țesătură densă și sub forma unei draperii spectaculoase care cad pe podea, rezolvă astfel problema împărțirii dormitorului în două zone.

Cornișă cu perdea care separă zona de dressing

Cum se alege un design de dressing

Există multe soluții de proiectare în acest domeniu. Să ne oprim asupra câtorva dintre cele mai optime și comune opțiuni. De exemplu, dacă zona dormitorului dvs. este mică, atunci vi se va potrivi opțiunea unui mini-dressing, unde se va potrivi doar tot ce aveți nevoie și nu va ocupa mult spațiu..

Mini dressing într-un dormitor mic

Dormitor mic confortabil, cu un dressing spectaculosMini-dressing în interiorul unui dormitor mic - doar tot ce aveți nevoie

Iar ușile nu pot fi deloc instalate sau înlocuite cu perdele – această tehnică va extinde și spațiul. Dacă dormitorul, dimpotrivă, este spațios, atunci este posibil să îngrădim garderoba, de exemplu, cu sticlă, lemn sau gips-carton și să obținem «cameră în cameră».

Dulap de sticlă într-un dormitor spațiosVestiar în spatele unei partiții de sticlă

Dacă utilizați un dressing pe colț, atunci nu este deloc necesar să faceți din el o cameră separată. De obicei, arată ca cel mai simplu dulap și este așezat într-un loc în care nu se va potrivi nimic altceva din mobilier. În același timp, se dovedește a fi foarte încăpător și funcțional, în ciuda faptului că ocupă foarte puțin spațiu. În acest sens, această opțiune este doar ideală pentru un dormitor mic..

Dacă dormitorul este situat la mansardă sau mansardă, atunci există mult mai multe perspective pentru a-ți face visul să devină realitate, deoarece apar imediat multe opțiuni de proiectare. De exemplu, așezați un pat pe un perete înclinat și echipați un dressing de-a lungul unuia înalt, în același timp, este bine să faceți ușile glisante sau «acordeon». Apropo, aceste uși sunt foarte convenabile, pentru că se deplasează de-a lungul ghidajelor separând spațiul de perete pe toată lungimea dormitorului.

Amenajarea mansardei unui dormitor cu dressing

Și dacă fațada ușii este făcută oglindită, atunci un astfel de dressing nu numai că nu va suprasolicita spațiul, ci, dimpotrivă, îl va extinde vizual și, în același timp, va ascunde în mod fiabil tot ce ai nevoie de ochi..

Interiorul dormitorului spectaculos, cu dressing cu uși oglinzite

Care ar trebui să fie iluminatul

Bineînțeles, iluminatul ar trebui să fie luminos, astfel încât să nu existe o distorsiune a culorii hainelor, precum și a machiajului, astfel încât să existe întotdeauna posibilitatea de a găsi rapid ceea ce trebuie și de a evalua starea acestuia. Dacă nu există suficientă lumină naturală, cu atât mai mult ar trebui să aveți grijă de o bună iluminare artificială. În același timp, luminile de tavan pur nu vor fi suficiente. În orice caz, este nevoie de iluminat suplimentar, de exemplu, încorporat de la capăt, pe consolele sau partea inferioară a rafturilor pentru dressing. Lămpile fluorescente sunt, de asemenea, minunate pentru iluminatul dressingului..

Iluminat echipat pentru dressingMinunat atunci când există multă lumină naturală în cameră

Ei bine, alte câteva detalii

Deoarece aici nu puteți schimba doar hainele, ci și să vă dezbrăcați înainte de a merge la baie, nu va fi de prisos să aveți grijă de coșul pentru lenjeria murdară. Un covor confortabil și pufos va completa minunat interiorul, mai ales că este atât de plăcut să stai pe el cu picioarele goale..

Covorul shaggy va fi la locul său

Și, bineînțeles, dressingul ar trebui să repete culoarea dormitorului în sine și să fie în deplină armonie cu acesta – acest lucru, în primul rând, nu trebuie uitat..