Dormitorul din colț: opțiuni pentru un design confortabil al unei camere de odihnă confortabile

Dormitorul este un loc care ar trebui să devină o oază de liniște și liniște. Aici se restaurează corpul și mintea. Cu mobilierul potrivit pentru dormitor, odihna zilnică va aduce confort și relaxare. Căștile de astăzi pentru camera de pauză sunt foarte plăcute ochiului, cu culori la modă, care sunt excelente pentru bunăstarea ta. O idee grozavă este dormitorul din colț, care include un dulap situat la intersecția a doi pereți perpendiculari. Acesta este unul dintre cele mai funcționale moduri de a folosi colțurile unei camere în practică. Cu toate acestea, un dulap bun de colț este mai mult decât o piesă de mobilier în formă de L. Echipamentul, dimensiunile și aspectul său trebuie să fie bine gândite și adaptate funcției și stilului interiorului în care este amplasat..

Dulap de colț în dormitor

Majoritatea oamenilor care intenționează să cumpere un dulap de colț îl imaginează ca pe un bloc greu într-o cameră. Cu toate acestea, design-urile moderne de colț, în special cele personalizate, reprezintă chintesența eleganței, funcționalității și stilului..

Dulapurile clasice de colț sunt de obicei mobilier cu uși articulate care necesită spațiu suplimentar la deschidere. Mijlocul unui astfel de dulap este un interior nu foarte funcțional conceput pentru a agăța lucruri, dar cu dimensiuni foarte limitate. În orice caz, parametrii externi ai dulapului nu au nicio legătură cu funcționalitatea și spațiul său..

În dulapurile de colț personalizate, în funcție de aspectul camerei și de funcțiile pe care ar trebui să le îndeplinească piesa de mobilier, puteți planifica singur părțile laterale. Observând proporțiile individuale, puteți economisi spațiu în cameră. În fiecare parte a dulapului, aveți posibilitatea de a crea un modul separat care diferă în ceea ce privește dimensiunea, configurația internă, precum și alegerea ușilor și modul în care sunt deschise.

Dulapurile moderne de colț nu sunt doar o variantă a mobilierului în formă de L, adică un dulap interior. Aceasta este, de asemenea, o altă versiune modificată a acestuia, adică un dulap de colț extern. Designul unui astfel de dulap seamănă cu aspectul unui dulap separat, dar este ideal ca design original pentru colțul unei camere care poate fi folosit în moduri diferite..

Dulap de colț în dormitor: ce ușă să alegeți pentru dulap?

Utilizarea ușilor glisante în dulapurile din colț este o soluție foarte practică. Acestea nu ocupă spațiu în fața mobilierului, astfel încât dulapul poate fi instalat chiar și în încăperi mici în care fiecare articol este important sau lângă alte accesorii. În plus, ușile decorează adesea camerele, iar oglinzile măresc optic spațiul..

Uși deschise clasic, adică articulat, va funcționa dacă dulapul de colț nu are suporturi laterale prea lungi, adică sub 800-900 mm. În acest caz, de multe ori nu este posibil să se instaleze cel puțin două foi de ușă glisante pe o parte a dulapului. Cu toate acestea, este posibil să combinați ambele metode de deschidere într-o singură piesă de mobilier fără a pierde nimic din funcționalitatea dulapului și aspectul său. Alegerea tipului de ușă, a umplerii și a culorii depinde practic de gust și preferințe, precum și de designul interior.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că ușa dulapului este un element foarte vizibil, deci este bine dacă decorează nu numai mobilierul, ci întreaga cameră..

Fotografie de dormitoare de colț: baza funcțională este un interior

Un număr semnificativ de dulapuri de colț de pe piață sunt configurate ca două module conectate perpendicular între ele cu un perete despărțitor în centrul dulapului. Un astfel de element suplimentar poate provoca uneori dificultăți în construcția părții sale interioare sau o dezvoltare funcțională nesemnificativă a zonei medii. Soluția care rezolvă complet această problemă este sistemul de colțuri în versiunile externe și interne. Conceput special pentru dulapurile din colț, designul vă permite să utilizați dulapul fără diviziuni suplimentare. Datorită acestui fapt, colțul adânc din mobilier poate fi utilizat în mod liber în funcție de nevoile personale..

Crearea interiorului unui dormitor de colț depinde de ce lucruri sunt depozitate în dulap și de locul în care va sta. Desigur, ca și în cazul oricărui dulap personalizat, construcția necesită, de asemenea, un aspect bun și accesorii funcționale. Nu sunt folosite doar rafturi clasice, sertare și umerase pentru haine. Este, de asemenea, o gamă întreagă de accesorii funcționale și extrem de originale, care organizează fiecare aripă a mobilierului, inclusiv iluminarea practică..

Designul special al dulapului și împărțirea în două aripi reprezintă un mare avantaj al dulapului de colț. Într-una dintre părți, puteți aranja o zonă pentru agățarea lucrurilor folosind tije situate pe două niveluri. În al doilea – alegeți rafturi și umerașe speciale, sertare sau coșuri. În cazul părților superficiale ale dulapului, le puteți echipa în siguranță cu mai multe rafturi pentru a plia lucrurile, deoarece există un colț semnificativ al dulapului la dispoziția dvs., unde există cu siguranță un loc pentru o bandă cu umerașe.

Design dormitor pe colț: unde să pui dulapul?

Un dulap colțar într-un dormitor este un mod practic de a echipa un colț al unei camere, de exemplu, lângă o fereastră. Realizat în culori vii, luminează și cucerește interiorul. Într-un astfel de dulap, puteți potrivi atât haine personale, cât și textile de casă. Spațioasă zonă de garderobă de colț ideală pentru pături de sezon și altele asemenea.

Un dulap colțar este o piesă de mobilier perfectă pentru dormitoarele mici. Foarte simplu, prin ajustarea corectă a cercevelului, puteți separa hainele de pantofi sau puteți crea o zonă economică pentru o masă de călcat, fier de călcat sau aspirator. Așezarea unei oglinzi în ușa dulapului îi va spori și mai mult funcționalitatea..

Oriunde intenționați să amplasați un dulap de colț, amintiți-vă că această piesă de mobilier, aleasă corespunzător pentru interior, va rezolva multe probleme de depozitare. Alegând un model de dimensiuni personalizate, veți obține în plus privilegiul de a decide cum va arăta interiorul. Depinde doar de tine dacă dulapul se va potrivi cu lucrurile pe care vrei să le ascunzi, valorificând la maximum posibilitățile și potențialul colțului spațios.

Dulap de colț în dormitor: dimensiuni, tipuri și alte caracteristici la alegere

Când vă proiectați dormitoarele de vis, ar trebui să vă concentrați asupra alegerii patului. Ar trebui să fie suficient de moale, de mărimea potrivită, într-un stil care se potrivește cel mai bine. Culoarea pereților este, de asemenea, importantă, deoarece dormitorul ar trebui să fie refugiul tău și un loc de relaxare. Cu toate acestea, mulți oameni subestimează adesea problema altor elemente și nici măcar nu se gândesc la ce dulap de dormitor va funcționa cel mai bine într-un anumit caz. Între timp, este de obicei cea mai mare piesă de mobilier dintr-un spațiu interior, deci este important să se potrivească cu stilul, să se potrivească gusturilor personale și, de asemenea, să profite la maximum de spațiul disponibil. Nu există un singur răspuns la întrebarea cum să alegi dulapul potrivit pentru dormitor? Totul depinde de mărimea camerei, de obiceiurile și preferințele dvs., precum și de stilul de decorare interioară..

Ultimul pas în afectarea funcționalității este alegerea capacității potrivite a garderobei. Trebuie să vă gândiți la ce ați dori să păstrați în el – doar haine și poate accesorii sau așternuturi.?

Alegeți o dimensiune, luând în considerare nu numai numărul de articole deținute în prezent, ci și priviți în viitor. Este sugerat ca capacitatea de depozitare a dulapului pe care o achiziționați să fie cu aproximativ 30% mai mare pentru a garanta spațiu suficient pentru toate hainele și articolele pe viitor. Estetica este, de asemenea, importantă: alegeți fațadele sau decorațiunile dulapului, precum și culoarea acestuia, acordând atenție aspectului întregii încăperi. Dulapul este unul dintre cele mai mari obiecte din dormitor, așa că va atrage atenția de la aproape intrare. Este important să se potrivească cu alte elemente decorative..

Tipurile de dulapuri pe care le găsiți în magazine sunt independente, încorporate și colțare

Dulapul de dormitor este prima soluție care probabil îți vine în minte atunci când te gândești la interioarele moderne. Vă permite să profitați la maximum de spațiu fără a micșora camera, în plus, poate fi combinată perfect chiar și cu interioare minimaliste. Dacă ai un colț pe care nu știi ce să faci, un dulap colțar pentru dormitor ar fi o soluție excelentă..

Avantajele unui dulap încorporat:

 • îl adaptezi la orice condiții interioare;
 • funcționează chiar și în camere mici sau la mansardă;
 • este realizat la comandă, prin urmare utilizează pe deplin potențialul spațiilor;
 • veți obține mult spațiu de stocare;
 • aveți libertate în planificarea amplasării rafturilor, sertarelor și în alegerea fațadelor.

Dezavantaje ale unui dulap încorporat:

 • realizarea unui dulap la cerere este asociată cu un preț mai mare decât cumpărarea unei piese de mobilier de sine stătătoare;
 • este un dulap încorporat care îți face imposibilă mutarea în altă cameră;
 • construcția este mai puțin durabilă decât dulapurile independente, deoarece mobilierul este de obicei realizat din plăci din MDF.

Avantajele unui dulap de sine stătător:

 • Aceste dulapuri sunt adesea mici, așa că vor funcționa în aproape orice cameră.
 • puteți muta cu ușurință o piesă de mobilier dintr-un loc în altul, dacă vă plac schimbările frecvente, atunci această soluție va fi ideală;
 • mult mai ieftin decât dulapurile personalizate.

Dezavantaje ale dulapurilor independente:

 • atunci când alegeți un dulap de sine stătător, aveți mai puțină libertate de alegere;
 • aceste dulapuri sunt de obicei grele, care, combinate cu nevoia de a le transporta dintr-o singură bucată, pot cauza probleme la deplasare.

Avantajele unui dulap de colț:

 • dacă aveți un colț nedezvoltat, aceasta va fi soluția perfectă;
 • sertarele și rafturile adânci vă permit să obțineți mult spațiu de depozitare;
 • dulapurile de colț sunt de obicei făcute la comandă, astfel încât să se încadreze în orice interior;
 • veți putea achiziționa un dulap care este adaptat individual nevoilor dvs., atât în ​​ceea ce privește amenajarea rafturilor, cât și în aspect.

Dezavantaje ale unui dulap de colț:

 • Aceste tipuri de dulapuri sunt adesea de dimensiuni ciudate, ceea ce înseamnă că va trebui să vă așteptați la un preț mai mare pentru a le crea.
 • forma neobișnuită va face, de asemenea, dificilă păstrarea dulapului curat, deoarece praful se va acumula în toate colțurile.

Dulap deschis cu uși glisante sau tradiționale

După ce ați decis un anumit tip de dulap, luați în considerare dacă îl preferați ca dulap deschis pentru dormitor sau cu uși. În majoritatea caselor, veți fi confruntat cu ultima soluție. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece pentru mulți, această alegere este mai practică. Mai mult, ușa poate fi fie într-un dulap de sine stătător, fie într-unul încorporat. Mai mult decât atât, indiferent dacă sunt îndeplinite cerințele pentru un dulap cu uși glisante sau cu uși încuibile, cu siguranță veți găsi multe oferte pe piață într-o varietate de stiluri și culori..

Unii, însă, preferă o soluție mai originală – un dulap deschis pentru dormitor. Această alegere nu este potrivită pentru toată lumea, dar dacă sunteți un iubitor de modă, cum ar fi interioarele interesante sau doriți să aveți o bibliotecă de acasă în dormitor, un dulap deschis este perfect pentru ocazia dvs..

Beneficiile unui dulap deschis:

 • alegând un astfel de dulap, ai ocazia să arăți haine frumoase sau accesorii de colecție, astfel este o soluție ideală pentru iubitorii de modă;
 • datorită dulapului deschis, puteți împărți cu ușurință zone separate și puteți crea un depozit multifuncțional, de exemplu, combinând o bibliotecă de acasă și un dressing;
 • soluția va funcționa și dacă aveți o cameră de garderobă separată, iar în dormitor depozitați doar cărți, CD-uri sau alte articole care arată bine pe rafturi.

Dezavantaje ale unui dulap deschis:

 • alegând un dulap deschis, trebuie să fiți pregătiți pentru o întreținere constantă a comenzii – chiar și un dormitor perfect spălat, cu rafturi pe care lucrurile sunt aranjate la întâmplare, vor crea impresia de haos;
 • praful se va acumula rapid pe suprafețele deschise.

Avantajele unui dulap cu uși:

 • dacă nu puteți ține dulapul în ordine, atunci datorită ușilor, întregul dormitor va arăta îngrijit;
 • într-un interior minimalist sau modern, se subliniază simplitatea și mai puține articole, prin urmare, în acest caz, ușa dulapului este o necesitate;
 • ușile pentru dressing pot fi folosite ca spațiu suplimentar – alegeți cu oglinzi care vor decora camera și, în cazul unui dulap deschis în mod tradițional, instalați umerașe în interiorul ușii.

Dulap cu uși – dezavantaje:

 • defecțiunile sistemului de șasiu apar pe multe modele;
 • dacă decideți să alegeți un dulap cu uși batante, va trebui să lăsați spațiu în fața mobilierului pentru a deschide liber structura;
 • când îți deschizi constant garderoba, ușile se murdăresc repede, mai ales cele cu oglinzi, așa că trebuie să le ștergi în mod constant.

Dulap integrat pe colț în dormitor

Dulapurile încorporate pentru dormitoare sunt o alternativă atractivă la dulapurile convenționale. Pentru mulți, un dulap în dormitor este o piesă de mobilier obligatorie. Rămâne întrebarea: ce ar trebui să fie? Datorită comodității și utilizării maxime a spațiului, merită să alegeți un model încorporat. Un astfel de dulap colțar în dormitor poate găzdui cu ușurință o cantitate mare de haine de sezon, rochii, costume și lenjerie de corp. Aceasta este o alternativă bună pentru o cameră de pauză..

Un dulap încorporat din colț în dormitor, la fel ca alte mobilier la comandă, trebuie să se potrivească interiorului nu numai ca dimensiune, ci și cu stil. Dormitorul este un loc intim asociat cu relaxare și singurătate, astfel încât aspectul dulapului nu ar trebui să suprasolicite camera, ci mai degrabă să mărească optic spațiul..

Dimensiune dulap confortabil

Dulapul este folosit în dormitor în fiecare zi, uneori de mai multe ori. Ușile, balamalele sau ghidajele sale trebuie să fie realizate din materiale rezistente și rezistente. Designul dulapului de toaletă este, de asemenea, important.

Când planificați interiorul dulapului pentru dormitor, amintiți-vă ce este important:

 • distribuția uniformă a sarcinii pe tijele de suspensie;
 • măsurați înălțimea corectă a tijelor, astfel încât articolele de îmbrăcăminte mai lungi, precum tunici sau rochii, să nu se îndoaie (din ce în ce mai mult se folosește un pantograf, un dispozitiv de suspendare care cade din partea de sus a dulapului, eliminând necesitatea de a ajunge la obiecte înalte și economisirea spațiului);
 • echipați modelul cu sertare practice pentru lenjerie și accesorii;
 • disponibilitatea spațiului de depozitare pentru bijuterii, cravate și curele;
 • împărțirea camerei într-o zonă de recreere și un dressing, deci dacă există suficient spațiu între pat și dulap, puteți alege o ușă care se deschide, întrucât altfel dulapurile de dormitor dotate cu uși glisante vor fi o soluție mai profitabilă.

Dulap integrat pe colț în dormitor: cum să alegi?

Dulapurile încorporate câștigă o acceptare din ce în ce mai mare. Dimensiunile individuale vă permit să adaptați mobilierul la orice cameră. Alegerea unui dulap încorporat este o idee foarte bună. Cu toate acestea, există câteva puncte importante de luat în considerare în prealabil. Un dulap încorporat care îndeplinește așteptările ar trebui să se distingă prin parametri specifici. Acestea includ tipul de material din care a fost realizată structura. Acesta poate fi lemn, panouri pe bază de lemn, sticlă securizată, oglinzi, plăci laminate și lemn de esență tare. Acest lucru va determina nu numai aspectul dulapului, ci durabilitatea și rezistența sa la diferiți factori. Dulapurile în stil scandinav vor arăta diferit de modelele încorporate moderne.

O altă problemă la care merită să fim atenți este cum să deschidem acest tip de mobilier. Designerii știu foarte bine că dulapurile cu uși glisante sunt mai practice. Avantajul lor suplimentar este economia de spațiu în comparație cu ușile batante. Astfel, amplasarea dormitorului sau a altei camere nu va fi în niciun fel deranjată de necesitatea deschiderii ușii dulapului. Dulapul de colț încorporat poate diferi unul de celălalt prin utilizarea anumitor elemente. De cele mai multe ori este doar o ușă. Amintiți-vă că pereții laterali, podeaua și tavanul sunt limitați de elemente arhitecturale. 

Compartimente de colț în dormitor

Un dulap încorporat pe colț în dormitor este cea mai bună soluție în comparație cu structurile independente care nu se potrivesc întotdeauna în camera aleasă. Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari beneficii ale dulapurilor încorporate este economia de spațiu. Mai mult, interioarele lor sunt concepute în așa fel încât să fie ideale pentru a menține ordinea. În fiecare apartament, garderoba joacă un rol imens, uneori chiar central. În aceasta se depozitează majoritatea hainelor, jucăriilor și aparatelor de uz casnic. Prin urmare, este important ca dulapul să fie construit cât mai practic posibil, plasând convenabil toate aceste elemente..

Dulapurile din colț garantează funcționalitatea și confortul deplin, ceea ce este extrem de important pentru utilizarea lor zilnică. Modelele sunt, de asemenea, extrem de versatile, făcându-le potrivite pentru orice dimensiune a dormitorului. Toate rafturile și sertarele garantează distribuția eficientă a echipamentelor necesare în apartament. Dulapurile de colț, datorită designului lor, oferă, de asemenea, economii imense de spațiu, care vor fi utile în special în spații mici. Dulapurile moderne sunt fabricate din materiale extrem de rezistente și extrem de atractive, așa că sunt sigure că vor fi aprobate de membrii familiei, prieteni și rude..

Dulap de colț în dormitor – mobilier versatil și funcțional

De obicei, asociază un dulap clasic cu un bloc greu, durabil, care este foarte greu de integrat într-un apartament modern. Acesta este motivul pentru care dulapurile de colț sunt atât de populare. Datorită designului adecvat, această piesă de mobilier arată mult mai simplu pentru a se potrivi cu dormitorul. Mai mult, aveți la dispoziție zeci, dacă nu sute de propuneri, dintre care puteți alege cu ușurință modelul ideal. Dulapurile din colț merită cu siguranță atenție.

Căutați o piesă de mobilier care să se potrivească tuturor hainelor dvs.? Avantajul dulapurilor de colț este că, deși sunt mici, acestea oferă o cantitate mare de spațiu liber. Cu cantitatea potrivită de rafturi și umerașe, puteți depozita atât haine casual, cât și de sezon. La rândul lor, sertarele sunt ideale pentru depozitarea tuturor tipurilor de accesorii: curele, eșarfe, pălării etc..

Dulap de colț în dormitor: fotografii ale modelelor actuale

Tendințele de design de astăzi vizează cu siguranță o combinație de practic și estetic. Dulapurile din colț nu sunt diferite. Acest mobilier este un exemplu minunat de cum să combini frumosul cu utilul. Datorită dimensiunilor compacte, cupe-ul se potrivește perfect în orice spațiu. Astfel, puteți fi sigur dacă noul dvs. dulap va fi în armonie cu viziunea estetică a apartamentului. Mai mult, puteți alege dintre propuneri de colțuri de aproape orice stil de design. Te interesează o garderobă clasică albă? Sau poate preferați să pariați pe culori puțin mai extravagante? Alegerea depinde doar de tine.

Dormitoare mici pe colț

Dulapurile din colț sunt mobilier ideal pentru o cameră mică, unde fiecare centimetru de spațiu este foarte valoros. Modelele de colț sunt perfecte pentru un dulap, întrucât o singură piesă de mobilier este suficientă pentru orice. Acest dulap poate fi adaptat cu ușurință ca depozit funcțional.

O soluție ideală pentru un dormitor, în special unul mic, în care nu vă puteți permite să instalați o oglindă foarte mare, este un dulap de colț cu fațadă reflectorizantă. Pentru modelele mai mici și mijlocii, se împerechează bine cu o sifonieră.

Dulap alb de colț

Puteți alege cea mai mică versiune a dulapului de colț IKEA. Dulapul alb din colț are un spațiu de depozitare amplu care poate găzdui obiecte esențiale. Versiunea cu sertare este o alternativă foarte bună la o comodă.

Comoda din colț în dormitor

Un aranjament interior bine organizat al unei camere se bazează pe utilizarea optimă a spațiului, în care ar trebui instalate toate mobilierele și obiectele necesare unui sejur confortabil. Oamenii cu dormitoare mici, a căror amenajare funcțională reprezintă o mare problemă, știu foarte bine acest lucru. Fiecare dulap trebuie poziționat astfel încât să nu ocupe prea mult spațiu. Unul dintre aceste produse este o comodă de colț din dormitor, care a câștigat o mare popularitate, așa că astăzi este folosită nu numai de proprietarii de apartamente mici..

Comoda și practica comodă la colț

Avantajul lăzilor de colț este în primul rând faptul că vă permit să utilizați fiecare colț. În mod tradițional, acestea erau folosite în spații de birouri, dar de-a lungul timpului, producătorii de mobilă și-au dat seama de potențialul acestei soluții și au introdus pe piață comodele de colț, al căror stil corespunde condițiilor de casă și servește drept decor interior..

În ceea ce privește formele pe care le poate lua o comodă de colț, există multe dintre ele: de la cea standard care stă în colțul unui dulap obișnuit, până la una interesantă și decorativă lângă fereastră. Totul depinde de așteptările individuale ale fiecărui client și de stilul interiorului.

Comoda din colț ca element decorativ

Comoda de colț este adesea folosită ca dulap de televiziune. Forma lor specială le face ideale pentru acest tip de funcție. Această versiune a dulapului va funcționa bine în dormitor, deoarece este invizibilă, mai ales în versiunea albă pe fundalul pereților luminoși. Acest lucru îi permite să fie completat cu o cameră mobilată caracteristic, fără a vă face griji cu privire la consistența efectului vizual. Desigur, o soluție interesantă va fi, de asemenea, o comoda de colț pictată într-o anumită culoare, care va reînvia o cameră prea calmă și îi va conferi un caracter individual. O soluție bună este o comodă roșie sau albastră pe fundalul pereților ușori dintr-un dormitor decorat în stil scandinav economic. În comoda din colțul de sticlă, puteți afișa decorațiuni sau cărți decorativ..

Cum să alegi o comodă de colț?

Înainte de a cumpăra o comodă, există două probleme la care merită să fii atent. În primul rând, ia în considerare dimensiunile. Comoda trebuie măsurată astfel încât să se potrivească perfect spațiului în care va fi amplasată. A doua problemă importantă este capacitatea modelului. Dacă pentru depozitare se folosește o comoda, atunci se recomandă alegerea unei piese de mobilier cu sertare spațioase în care să poată fi așezat un număr mare de lucruri. Dacă, la rândul său, o piesă de mobilier ar trebui să fie un loc în care sunt expuse obiecte decorative, atunci ar trebui să vă gândiți la iluminare suplimentară, care va crea un efect frumos..

O comodă de colț este o idee ideală pentru amenajarea spațiului liber, precum și pentru decorarea unui dormitor. Datorită versatilității sale, poate fi un element adecvat al camerei în orice stil..

Dormitorul acționează adesea ca un dulap. Designul dulapului din cameră ar trebui să depindă în primul rând de dimensiunea camerei și, desigur, de nevoile personale. Alegeți un model de dormitor pe colț pentru a vă potrivi cel mai bine în zona de relaxare personală.