Dormitor într-o casă privată: multe idei pentru decorarea interioarelor ideale

Dormitorul ar trebui să fie confortabil mai presus de toate. Vedeți cum să alegeți locul potrivit pentru dormitorul dvs. în casa dvs. și mobilați-l cu calitate, astfel încât interiorul să răspundă așteptărilor dvs. personale. Opțiunile de design interesante pentru dormitoarele moderne vă vor ajuta să vă decorați spațiul de locuit.

Dormitor într-o casă privată: unde ar trebui să fie camera?

Începeți de la punctele cardinale. Cea mai neutră locație a dormitorului este sudică, deoarece spațiul va fi luminos și plăcut. Dormitorul poate fi, de asemenea, pe partea de vest. Cu toate acestea, trebuie amintit că vara o astfel de cameră va fi încălzită în timpul zilei. Estul este o soluție bună doar pentru cei mai maturi. Vara, soarele va străluci puternic încă de la primele ore. Cea mai proastă soluție posibilă este să alegeți un dormitor pe partea de nord a dormitorului, deoarece va fi întotdeauna întunecat și destul de sumbru și cu siguranță nu va ajuta să vă treziți devreme..

Cel mai important lucru pentru dormitor este să vă asigurați un somn confortabil, să vă ridicați din pat odihnit, împrospătat și dispus să luați măsuri. Dacă camera îndeplinește aceste condiții, atunci ar trebui să fie într-un loc liniștit și însorit..

Un astfel de dormitor din casă ar trebui să fie spațios, echipat cu un dressing sau un dulap mare. Accesul la o baie privată este, de asemenea, important. Datorită acestui fapt, nu veți alerga dimineața căutând o cămașă sau un prosop curat și nu va trebui să stați la coadă pentru a vă spăla dinții..

Design dormitor într-o casă privată, departe de sufragerie și bucătărie

Dacă doriți ca dormitorul să fie un loc de relaxare reală, atunci ar trebui să-l așezați (dacă este posibil, bineînțeles) departe de sufragerie, bucătărie (acestea sunt locuri în care există de obicei zgomot, redare la televizor, sunetul oalelor și plăci, o mașină de spălat vase sau o glugă se aude) și strada aglomerată.

Ușa dormitorului trebuie să fie fără sticlă pentru a obține sunete mai bune. Dacă camera trebuie să fie pe stradă, merită să investiți în ferestre izolate fonic..

Designul unui dormitor într-o casă este foarte important, mai ales dacă nu știi cum să mobilezi camera respectivă. Designul zonei de relaxare trebuie ales în mod corespunzător atât pentru posibilitățile spațiale, cât și pentru gust..

Dormitor într-o casă privată: fotografia unei camere mici

Mobilierul pentru un dormitor cu o suprafață mică ar trebui să fie ușor și raționalizat. Feriți-vă de decorațiile îndrăznețe sau de culorile îndrăznețe. Mobilitatea este importantă, astfel încât designul unui dormitor mic într-o casă ar trebui să fie bogat în mobilier retractabil și pliabil. Zona de dormit trebuie separată, astfel încât să nu fie «pierdut» optic într-un interior mic.

Alegeți un element decorativ atrăgător. Culoarea pereților ar trebui să fie deschisă. Puteți fi tentați de imagini de fundal cu model care conferă dormitorului un efect spațios și măresc optic tavanul..

Dormitoare mari într-o casă privată

Ideile pentru un dormitor modern sunt diferite, dar regula este una – culori stinse și minimalism. Albul este perfect pentru un dormitor de orice dimensiune, astfel încât compozițiile în această culoare se vor potrivi multora. Albul este neutru, deci se va amesteca bine cu restul de nuanțe, indiferent de saturația lor. Dormitorul luminos arată cel mai bine în versiune «vedere totală», adică se concentrează pe culori numai în gama albă, posibil în tonuri diferite. Puteți alege pereți, textile, mobilier de dormitor și accesorii în această culoare. Acordați atenție culorilor naturale care sunt cele mai populare astăzi: bej, maro, gri.

Interior dormitor într-o casă privată la mansardă

Cum să mobilezi un dormitor la mansardă? Camera de pauză ar trebui să fie minimalistă și modernă. Dormitoarele mansardate arată grozav când sunt finisate din lemn deschis la culoare. Finisarea corectă înseamnă că camera va fi nu numai frumoasă, ci și practică. Dacă sunteți în căutarea unei inspirații suplimentare, consultați fotografiile cu idei de dormitor la mansardă.

La mansardă, accesul la lumină este de obicei foarte limitat, astfel încât dormitoarele de la mansardă solicită iluminarea și aderarea la culori luminoase. Din păcate, o culoare închisă poate întuneca optic o cameră. Un dormitor modern la mansardă este o alegere demnă de luat în considerare.

Dormitoare romantice moderne în case private

Ideile pentru un dormitor romantic sunt foarte diferite. Cu toate acestea, niciunul nu funcționează bine cu culori întunecate sau intense, deoarece vor copleși interiorul. Mobilierul și pereții dormitorului trebuie să fie ușori și dezactivați, cum ar fi bej sau alb. Poate că veți fi sedus de un motiv floral subtil. Terminați totul cu pardoseală din lemn natural.

Cum să decorați un dormitor în acest stil? O cameră romantică cere chiar și decorațiuni adecvate – aranjamente florale, perne, țesături moi și felinare. Dacă aveți spațiu, asigurați-vă că instalați un șemineu. Și perdelele de pe ferestre și un număr mare de lumânări vor funcționa, deoarece acest design va adăuga intimitate și ușurință..

Ferestre mari în dormitor în case private – «inspirație rece» sau stil scandinav

O opțiune excelentă ar fi un pat din lemn vopsit în alb. Dacă vrei să oferi dormitorului tău scandinav un pic de modernitate, s-ar putea să fii tentat de un pat alb. Alegeți mobilier din materiale naturale – merită să vă concentrați pe alternarea lemnului cu culorile albe. Nu uitați să alegeți accesorii și țesături din materiale naturale. Ferestrele mari pot fi lăsate deschise. Lenjeria, bumbacul, lemnul, țesutul, lâna și ratanul sunt magnifice în elementele decorative ale camerei. Stilul scandinav iubește naturalețea.

Decorarea dormitorului într-o casă privată cu dulap

Dormitorul spațios al unei case private poate conține un dressing complet. Dacă este poziționat corect, nu își va pierde dimensiunea. În loc să introduceți un dulap încastrat, instalați o partiție statică cu o intrare separată de depozitare. Un pariu pe tonuri de gri, un pat moale cu o tăblie și o podea ușoară vor da dormitorului o notă interesantă..

Dormitoare moderne, cu o notă minimalistă

Un dormitor modern este în primul rând un pat. Inspirațiile de design sunt diferite, dar fiecare respectă același principiu – nu aglomera camera. Poți fi tentat de lămpi inovatoare.

Galeria de culori se bazează pe griuri adânci, maronii și albi – culorile mai închise vor oferi unei încăperi o notă de eleganță și mister, dar decorarea unui dormitor cu astfel de culori poate fi copleșitoare.. 

O soluție bună este plasarea dormitorului într-o zonă de noapte clar separată (de exemplu, o ușă suplimentară închisă). În acest fel, veți oferi liniștea necesară relaxării, iar în cazul în care oaspeții sosesc, – și intimitate. Luați în considerare o varietate de dormitoare pentru o casă privată, al cărei design va fi cu siguranță util.