Dormitor în stil mansardă: cele mai bune exemple de interioare moderne

Istoria stilului loft datează de la începutul secolului al XX-lea. Atunci clădirile fostei fabrici au fost utilizate pentru prima dată în scopuri rezidențiale. Boemii parizieni au fost primii care au făcut acest lucru. Suprafețe mari de fabrici goale au făcut posibilă lucrul confortabil, iar camerele bine iluminate erau ideale pentru artiști. Cu toate acestea, moda în stil loft nu a fost creată decât după 60 de ani la New York, unde cercurile artistice au devenit din nou interesate de spațiile industriale. În articolul de mai jos, veți învăța cum să echipați una dintre camere într-un apartament în stil mansardă. Concentrați-vă pe dormitor – locul în care relaxarea este cea mai importantă. Deci, cum arată un dormitor modern în stil mansardă?

Dormitor în stil mansardă – culori potrivite

Dacă doriți să vă inspirați din interiorul fabricilor, atunci, desigur, nu veți folosi culori luminoase și colorate pentru a decora pereții. Într-un dormitor în stil mansardă, nuanțele de alb ar fi cea mai bună soluție. După cum știți, cea mai ieftină vopsea albă, deci această culoare a fost aleasă pentru acoperirea suprafețelor mari de pereți din fabrici..

O altă soluție este un zid de cărămidă în dormitorul tău. Rețineți, totuși, că această idee va funcționa în camere foarte mari. În dormitoarele mici, un perete de cărămidă poate reduce vizual spațiul și mai mult. Dacă camera de odihnă și de dormit nu este foarte mare, puteți opta pentru accente de cărămidă, precum dungi..

Designul industrial este dominat de culori albe și gri, datorită cărora camera arată destul de umedă și aparține climatului post-fabrică. Aceste culori vor funcționa excelent în dormitor. Din spectrul bogat de gri, merită să alegeți nuanțe luminoase care măresc vizual interiorul, făcându-le mai spațioase. Puteți experimenta mai îndrăzneț cu negru, maro și roșu cărămidă. În ceea ce privește materialele, betonul sau cărămida de culoare naturală sau albită predomină cu siguranță pe pereți, iar lemnul pe podea..

Interiorul dormitorului în stil mansardă: alegerea podelei și a pereților

Cea mai comună alegere pentru camere în stil industrial este pardoseala din lemn. Puteți vopsi scândurile de lemn într-o culoare deschisă, dar această soluție va îngreuna păstrarea camerei ordonată. O altă idee grozavă este să pictezi scânduri lungi de lemn în negru. Acesta este un pas destul de drastic, deci nu se va potrivi tuturor camerelor. Cu toate acestea, cel mai simplu mod de a amenaja un dormitor în stil mansardă este să părăsiți copacul în mod natural. Astfel de etaje vor funcționa în orice aranjament!

Etajele din fostele clădiri fabrici erau în mare parte din beton. Această soluție conferă un caracter brut, industrial fiecărei camere. Este puțin probabil ca betonul să funcționeze într-un dormitor, dar dacă doriți să îl încorporați în interiorul dvs., va trebui să vă gândiți la covoare, astfel încât picioarele să nu fie reci atunci când mergeți pe podea. Pardoselile din beton sunt utilizate pe scară largă în bucătărie, unde apare deseori murdărie.

Design dormitor în stil mansardă cu mobilier din metal sau lemn

Deși este dificil să aruncați materiale specifice mansardelor, cum ar fi betonul, metalul sau sticla, acestea pot fi utilizate cu ușurință. Elementele din lemn, cum ar fi un dulap, o masă sau o bibliotecă vor adăuga o atmosferă confortabilă. Cele mai eficiente vor fi cele realizate din lemn îmbătrânit. Mobilierul din metal funcționează și el, dar în culori bogate precum galben, roșu și verde, pe care le puteți vopsi cu o vopsea personalizată. Nu uitați de iluminatul potrivit: o lampă de podea minimalistă va fi un decor practic, iar în cazul unui dormitor căsătorit, chiar și două..

Pat dormitor în stil mansardă

Patul este elementul principal al oricărui dormitor. În prezent, există multe modele de paturi pe piață care aparțin stilului industrial. Se pare că cea mai bună soluție aici ar fi structurile metalice, a căror natură naturală se potrivește perfect stilului de mansardă. Paturile metalice sunt, de asemenea, cele mai rezistente, astfel încât vă puteți bucura de ele pentru anii următori..

O soluție interesantă și destul de populară este asamblarea unui pat din paleți din lemn. Un astfel de model se potrivește și în interiorul minimalist într-un stil industrial. Tot ce aveți nevoie este câteva palete, șuruburi și o saltea pentru a obține un efect interesant!

În timp ce mobilierul realizat din paleți euro domnește de obicei suprem în interiorul tradițional, răcoros, din fabrică, un pat adevărat poate fi așezat într-un dormitor cu un mansard moale..

Un pat clasic, elegant, cu tapițerie moale, nu numai că va adăuga seriozitate și caracter interiorului, dar va rupe și aspectul tipic al mansardei într-un mod interesant. Până de curând, paturile mari cu o tăblie matlasată erau asociate în principal cu dormitoare în stil glamour. Astăzi designerii sunt fericiți să le plaseze în interioare diferite. Pentru un dormitor decorat în stil mansardat moale, puteți alege un model cu o tăblie simplă în tonuri de gri neutru. Varietatea pastelurilor este de asemenea excelentă: fistic, roz pal și bej. Iubitorii de culori luminoase pot alege țesătura de tapițerie din catifea într-una dintre cele mai populare culori din acest sezon: verde muștar sau auriu.

Îți place stilul industrial, dar nu-ți poți imagina în dormitor? Dacă stilul mansardă este prea radical pentru dvs., echipați dormitorul într-o versiune mai confortabilă – moale. Lemnul, țesăturile plăcute, un pic de culoare și patul potrivit vor face o cameră moale în stil mansardă mult mai confortabilă. Un interior proiectat corespunzător va fi într-adevăr foarte confortabil..

Dormitor-sufragerie în stil mansardă – un joc de accesorii

Interiorul, stilizat ca un mansardă moale în camera de zi-dormitor, înseamnă și mai multe țesături. Puteți decora patul cu perne geometrice, cum ar fi un covor alb-negru, și puteți așeza un covor pufos pe podea. Un perete de beton va arăta mai prietenos dacă atârnați pe el afișe și picturi colorate. Amintiți-vă regula de aur a reținerii și nu adăugați prea multe extra în dormitor, deoarece acest lucru poate crea un sentiment de întâmplare și haos..

Un dormitor în stil mansardă va contribui cu siguranță nu numai la odihna unei nopți, ci va fi și locul perfect pentru serile lungi de toamnă. Alegeți cea mai potrivită opțiune pentru dvs. în ideile foto.