Dormitor în stil baroc: regulile pentru decorarea unui interior de lux

Dormitorul baroc este o bogăție somptuoasă de decorațiuni și mobilier complicat. Stilul teatral, plin de farmec, este perfect pentru conace, palate și moșii în care se poate observa la fiecare pas dragostea de istorie, artă și excelență artistică. Aflați cum să proiectați un dormitor baroc exclusiv în casa dvs. care să impresioneze și să se relaxeze ca un rege. Cum să amenajați o zonă de dormit pentru a vă simți ca într-un palat baroc? Iată sfaturi și idei pentru acest aranjament..

Dormitor baroc: fotografie de design elegant

Stilul baroc se caracterizează prin ornamentație și expresivitate neînfrânată. Ornamente fanteziste, un număr mare de linii ondulate, curbe și decorațiuni, suprafețe strălucitoare, culori contrastante – toate acestea pot fi găsite în astfel de interioare. Stilul Kings apare, de asemenea, frecvent în desenele moderne. El este binevenit în special în dormitoare unde doresc să sublinieze senzualitatea și șicul estetic..

Pe lângă patul king, dormitorul baroc nu trebuie ratat de alte mobilier și accesorii de lux. Mobilierul baroc surprinde prin cantitatea de detalii, decorațiuni și decorațiuni complicate. Are elemente extrem de durabile și este realizat din lemn sculptat de cea mai înaltă calitate. Interiorul dormitorului va fi decorat mai frumos prin instalarea unei măsuțe de toaletă aurite, cu un cadru bogat decorat, un fotoliu Louis tapițat în piele sau catifea, precum și dulapuri și dulapuri încrustate..

Dormitor baroc – pat king

În fiecare dormitor, desigur, cea mai importantă piesă de mobilier este patul. Cu toate acestea, într-o cameră de odihnă și dormit în stil baroc, nu poate fi obișnuit. Materialele care ar trebui să apară pe el sunt satin și velur, precum și catifea strălucitoare și de înaltă calitate, de preferință cu modele brodate, inserții din dantelă, ornamente lucioase, ciucuri.

Impresionant, cu un design deosebit și cea mai înaltă măiestrie artistică, patul este punctul central al dormitorului baroc. Elementul său cheie este tetiera aurie, sculptată în aur, care impresionează prin detaliile sale complexe și măiestria artistică. Tetiera fenomenală poate fi complet sculptată din lemn sau tapițată și împodobită cu un cadru ornamentat. Patul poate fi finisat cu un baldachin pe patru coloane sau atașat la perete. Pernele decorative din catifea și o cuvertură de pat din catifea matlasată vor completa această piesă de mobilier fenomenală. Un pat atât de fabulos vă va oferi un sejur cu adevărat regal..

Pentru a obține un efect cu adevărat impresionant, ar trebui să luați în considerare montarea unui pat cu baldachin deasupra. Opțiuni de luat în considerare:

 • un pat finisat cu un cadru înalt de care se poate atașa o perdea;
 • o plasă cu baldachin-țânțari elegantă, fixată deasupra patului;
 • țesătură drapată atașată la perete, deasupra capului;
 • perdea suspendată de o structură prin fixarea pe tavan.

Dormitoare baroce regale cu masă de toaletă

Majoritatea femeilor aleg un dormitor baroc. Camera lor poate avea o masă de toaletă. Din moment ce astăzi aproape nici o doamnă nu își poate permite un budoar separat, funcția sa este îndeplinită de dormitor. Aici o persoană se odihnește după o zi plină și se pregătește să iasă dimineața. Masa de toaletă trebuie să fie decorativă, cu o oglindă mare și adâncituri în care să poți ascunde produse cosmetice, tampoane de bumbac și un pieptene.

Stil baroc în interiorul dormitorului: culori profunde

Dormitorul baroc este dominat de culori profunde precum:

 • Violet;
 • Maro;
 • ocru;
 • aur.

În designul modern, care literalmente nu imită stilul baroc, ci reprezintă variațiile sale, există și:

 • bej;
 • Gri;
 • nuanțe de alb.

Aurul este culoarea dominantă care umple interiorul cu cele mai multe mobilier și accesorii. Ornamente aurite, sculpturi pe mobilier, rame oglinzi, aplice, candelabre aduc strălucire interiorului și îi conferă un caracter nobil.

Tapet în dormitor în stil baroc

Atunci când alegeți culorile pentru un dormitor baroc, ar trebui să vă ghidați după propriile gusturi. Cel mai adesea acestea sunt interioare în nuanțe de bej, alb și gri cald. Aceste culori se potrivesc bine cu accesoriile aurii și argintii. Magenta și nuanțele de roz sunt, de asemenea, minunate. Un dormitor conceput în acest fel este extrem de senzual, mai ales atunci când îl luminezi cu lămpi laterale discrete sau, mai bine spus, cu lumânări. În orice caz, ar fi bine să oferiți cel puțin unui perete o textură interesantă sau un model repetitiv aplicat de o rolă sau, alternativ, ar trebui să alegeți tapet decorativ..

Dormitor în stil baroc și rococo: accesorii de lux

Detaliile creează caracterul interiorului, așa că dacă doriți ca dormitorul dvs. să cucerească cu lux în stil baroc sau rococo, atunci echipați-l cu perdele grele din velur, perne decorative și așternuturi din oțel damasc, mătase sau catifea, sfeșnice decorative, aplice, precum și oglinzi mari cu ornament. Un astfel de loc rafinat va semăna cu camera regilor din trecut..

Dormitor baroc elegant – candelabru de cristal 

Un candelabru de cristal împodobit cu ghirlande sclipitoare este un element care nu trebuie trecut cu vederea într-un dormitor inspirat din camere direct din secolul al XVII-lea. Un candelabru din stuc agățat de centrul tavanului luminează perfect întregul interior al dormitorului și subliniază frumusețea unică a mobilierului decorat elegant, a accesoriilor și a decorațiunilor de perete. Lumina care pătrunde prin cristale creează o stare atmosferică și luminează interiorul cu o strălucire fascinantă.

Barocul este un stil care încă prezintă un mare interes pentru mulți oameni. Dacă sunteți, de asemenea, impresionați de interioare asemănătoare camerelor din Versailles, încercați să vă amenajați dormitorul în spiritul acestui stil. Acest lucru nu va fi dificil, deoarece mobilierul adecvat este disponibil în magazine. Prin urmare, trebuie doar să alegeți cel mai bun folosind interioare gata făcute în galeria foto..