Dormitor Art Deco: caracteristici și interioare reale

Art Deco este o întoarcere în anii 1920 – o perioadă de dans și socializare, în timpul căreia doamnele în rochii cu țesături se învârteau pe ringurile de dans, iar bărbații la mese sorbeau whisky și trabucuri. Accesoriile vor adăuga o atmosferă extraordinară de Paris interbelic în dormitor. Franjura la modă care împodobește fețele de pernă și paietele strălucitoare înviorează perfect interiorul, reflectând trăsăturile unei epoci trecute. Deci, cum să decorați un dormitor art deco?

Dormitor Art Deco: caracteristici ale direcției

Un dormitor Art Deco are un suflet artistic. Decorațiunile de perete contemporane sunt dominate de obiecte care oferă o alternativă modernă la pictură și la alte opere de artă valoroase. Un decor tipic al dormitorului este, de asemenea, o oglindă, care ar trebui să fie înconjurată de un cadru superb și de preferință aurit..

Stilul art deco se bazează pe o selecție atentă și atentă a tuturor elementelor de decor, astfel încât nici accesoriile instalate în partea de sus a comodei nu ar trebui să fie aleatorii. Vaze și sfeșnice subțiri din sticlă, suporturi elegante pentru tort și boluri de designer adaugă caracter și clasă camerei. Art Deco este un stil care oferă multe posibilități pentru decorarea unui dormitor. Disponibil inițial doar pentru câțiva selectați, astăzi rămâne posibil pentru toți iubitorii de eleganță sofisticată și design original..

Interiorul dormitorului Art Deco: geometria omniprezentă

Geometria este o trăsătură foarte caracteristică a stilului Art Deco. Motivele geometrice apar pe tapițeria de mobilă, faianță, pereți, precum și pe forme de mobilier și accesorii, precum dulapuri triunghiulare. Stilul Art Deco este în special îndrăgostit de diamante, triunghiuri, piramide etc. Aceasta este o tendință elegantă în care fiecare element al interiorului își are locul său important. Este dificil să-ți imaginezi un dormitor în acest aranjament care să fie brut și minimalist. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie pompoasă și copleșită. Ceea ce atrage cel mai mult la Art Deco este subevaluarea elegantă care face interiorul plin de clasă și stil. Acest efect se realizează printr-o combinație pricepută de materiale de înaltă calitate, design rafinat și culori expresive..

Compozițiile Art Deco includ foarte des combinații de sticlă verde sau aur vechi cu lemn închis la culoare. Sunt un duet de mare succes, care va face dormitorul dvs. să arate uimitor..

Mobilier dormitor Art Deco

Mobilierul Art Deco se caracterizează prin uniformitate de culori, tapițerie netedă sau piele naturală, forme raționalizate (margini rotunjite, cotiere pliate spre exterior), precum și masivitate (mobilierul pare greu la prima vedere, dar confortabil). Merită să ne amintim că mobilierul ar trebui să aibă la fel de multă frumusețe și lux ca confort și funcționalitate. Modelele tipice stilului Art Deco sunt în primul rând șezlonguri, fotolii cu picioare cromate sau mese cu blaturi din sticlă. De asemenea, se întâmplă ca, de exemplu, să apară modele geometrice pe tapițeria mobilierului, care rezultă dintr-o altă caracteristică a acestui stil interbelic – geometric.

Interiorul dormitorului Art Deco: accesorii de modă

Bineînțeles, niciun dormitor art deco nu se poate lipsi de accesoriile potrivite. În unele interioare, modelele de pe pereți vin în prim plan, în timp ce în alte opțiuni, adăugările pot face designul dormitorului deosebit de atractiv. Datorită acestui fapt, chiar și o cameră simplă și minimalistă poate fi transformată într-un mod uimitor..

Design dormitor Art Deco: model și culoare

Modelele sunt elemente importante în compozițiile art deco. Este greu de imaginat că un astfel de interior ar fi complet lipsit de cel puțin un element cu un model. Modele elegante, modele florale și imprimeuri geometrice apar în multe scene diferite. Într-un dormitor art deco, acestea sunt mai vizibile pe accesorii. Modele de acest tip pot fi găsite pe perne, cuverturi de pat sau lămpi, atât pe baze, cât și pe abajururi. Adăugările pot apărea și pe perete, cel mai adesea ca model pe capul patului și ca inserție în mobilier..

Culorile sunt la fel de importante pentru decorarea unui dormitor art deco. Aranjamentele sunt dominate de tonuri dezactivate cu elemente de aur vechi. Sticla verde, roșu praf, albastru marin sau negru poate apărea și în Art Deco. Acest stil nu se teme de conexiunile contrastante și în aceste culori au fost realizate lămpile de vitralii în stil Art Deco, caracteristice acestei direcții. Cu toate acestea, aveți grijă la utilizarea excesivă a acestor culori în dormitor, deoarece prea mult roșu poate fi stimulant și dormitorul trebuie liniștit. Este mai bine să lăsați astfel de combinații îndrăznețe în camera de zi și să alegeți culori mai dezactivate în camera de dormit..

În ciuda faptului că modelele și culorile sunt prezente în compozițiile art deco, niciunul dintre aceste interioare nu este supraîncărcat cu ele. Merită să ne amintim că aranjamentul în această direcție ar trebui să fie elegant, iar acest efect poate fi realizat numai cu alegerea corectă a accesoriilor..

Dormitor alb art deco

Pereții albi și un pat modern pot indica faptul că aveți de-a face cu un decor scandinav. Și totuși, cu adăugiri precum o măsuță de toaletă elegantă, o lampă elegantă sau o cuvertură de pat cu model auriu, este dovada că, cu o investiție mică, un interior poate suferi o metamorfoză completă. Într-o astfel de situație, când fundalul este simplu și delicat, chiar și adăugările mici pot schimba complet stilul interiorului. O lampă cu bază ornamentală aurie devine un accesoriu vizibil care adaugă eleganță și stil amenajării. 

Creați un aspect în dormitorul dvs. cu accesorii și mobilier elegant pentru a aduce o notă de lux în cameră. Profitați de interioare art deco gata făcute pentru a crea interioare uimitoare în casa dvs..