Dormitoare pentru copii: 70 de idei de design interior la modă 2021

Mediul joacă un rol important în dezvoltarea fiecărui copil. Și din moment ce majoritatea timpului petrece copiii în cameră, este foarte important să o echipați cât mai funcțională și mai sigură. La urma urmei, un dormitor pentru copii combină adesea o zonă pentru dormit, studiu, activități creative și chiar jocuri. În plus, atunci când proiectezi, este extrem de important să ții cont de preferințele și vârsta copiilor..

Dormitor pentru copii: zonare funcțională

După cum sa menționat mai sus, camera copiilor trebuie să fie în mod necesar împărțită în zone pentru o distracție mai confortabilă în ea. Printre cele mai importante, merită evidențiată zona pentru dormit, studiu, joc. Dacă este posibil, merită adăugată și o zonă pentru sport care îi place copilului. Este foarte important ca peste tot să existe o iluminare bună. Prin urmare, mai multe surse de lumină sunt adesea utilizate simultan..

Zona de dormit trebuie să aibă un pat bun cu o saltea de calitate. Acest lucru va oferi copilului cea mai confortabilă odihnă pentru fiecare zi. Destul de des, o noptieră mică este instalată lângă pat. Este potrivit pentru cărți, lumină de noapte și alte lucruri necesare înainte de culcare..

Zona de studiu ar trebui să fie echipată cu o masă și un scaun. Vă rugăm să rețineți că acestea trebuie selectate în funcție de înălțimea și vârsta copilului. Prin urmare, este optim să achiziționați o masă și un scaun cu capacitatea de a vă ajusta în înălțime. De asemenea, aveți grijă de spațiul de depozitare pentru rechizite școlare și o lampă de masă. Acesta este un set de bază de articole care trebuie să fie în camera copiilor..

Cel mai bine este să așezați un covor cald sau un covor special în zona de joacă, astfel încât copilul să poată sta confortabil pe el. O cutie mică cu o varietate de jucării va încânta în fiecare zi. În ceea ce privește zona de sport, atunci sunt instalate în principal o bară orizontală sau bare de perete. Amintiți-vă însă că copiii îi urmăresc mai ales pe adulți. Prin urmare, încercați să faceți exerciții de dimineață cu întreaga familie în fiecare zi..

Dormitor pentru copii de diferite sexe

Dacă o cameră este destinată a doi copii, atunci fiecare dintre ei trebuie să-și aloce propriul spațiu și să-i echipeze cu propriul mobilier. Un pat supraetajat poate fi achiziționat pentru doi copii. Acest lucru este convenabil și, de asemenea, economisește spațiu într-o cameră mică. Dacă spațiul permite, îl puteți împărți în toate. Acest lucru se aplică nuanțelor pentru decorarea pereților, culorilor mobilierului etc. Această opțiune este ideală pentru copii de diferite sexe, fiecare cu propriile interese. În ceea ce privește desktopul, poate fi lung pentru doi copii. O soluție alternativă ar fi achiziționarea a două structuri care nu sunt prea mari. De asemenea, este foarte important să luați în considerare hobby-urile fiecărui copil. Participanții la competiții și olimpiade ar trebui să aloce cu siguranță un loc pentru medalii și certificate.

Proiectarea unei zone pentru copii pentru copii de diferite sexe nu este o sarcină ușoară. Prin urmare, este important să se acorde prioritate și să se evidențieze principala zonă de joc comună. Aici este foarte important să alegeți nuanțe neutre, astfel încât toată lumea să fie confortabilă..

Interior dormitor pentru copii

Un rol important în proiectarea unui dormitor pentru copii îl joacă culorile. Designerii recomandă alegerea culorilor nu prea strălucitoare, fiecare dintre ele având propriul său sens. Mai ales fetele preferă roz, liliac, alb și galben. Și băieții, la rândul lor, aleg predominant nuanțele de albastru, albastru și violet. Poate că cele mai neutre sunt bej și verde, precum și culorile pastelate. Potrivit experților, culorile prea strălucitoare ar trebui aruncate, deoarece acestea se plictisesc rapid și în timp pot începe să enerveze. Recent, pereții neutri cu un model mai activ au fost populari. Acestea pot fi cercuri, nori, animale, zâne și chiar super-eroi. Principalul lucru este că nu sunt prea mulți dintre ei..

Interiorul cu picturi sau autocolante de vinil este incredibil de frumos. Acestea pot conține imagini cu personajele tale de desene animate preferate. Datorită acestui fapt, se dovedește a crea o atmosferă unică fabuloasă sau magică. Numai că interiorul este în stilul școlii celebrului film despre Harry Potter. Într-o astfel de cameră, copilul va fi cu siguranță fericit..

Dormitor mic pentru un copil

Chiar și într-un dormitor mic, este întotdeauna posibil să plasați corect toate zonele funcționale. Principalul lucru este să vă gândiți cu atenție la toate și apoi camera va fi destul de spațioasă. În primul rând, observăm că cea mai optimă soluție ar fi pereții ușori. De exemplu, alb, lăptos sau bej. Ele extind vizual spațiul, ceea ce în acest caz este un avantaj.

În ceea ce privește patul, totul este individual aici. Este mai bine să alegeți o dimensiune medie, astfel încât să nu aglomereze spațiul. Dacă un dormitor mic este destinat pentru doi copii, atunci ar trebui să vă gândiți la achiziționarea unui pat supraetajat. Practic, un copil mai mare este plasat pe nivelul superior. Dar totuși, acest lucru nu este prea important. Și dacă diferența de vârstă la copii nu este mare, lăsați-le în sarcina lor să ia această decizie..

Textile pentru dormitor copii

Textile joacă un rol important în proiectarea unui dormitor pentru copii. Acest lucru se datorează faptului că el este cel care formează sentimentul de căldură și confort, care este deosebit de important în casă. Perdelele, cuvertura de pat, covorul și pernele ar trebui alese în același stil. În plus, vă recomandăm să optați pentru materiale durabile. În ceea ce privește culoarea, aceasta poate repeta designul general al dormitorului sau poate fi contrastantă. Practic, perdelele sunt alese moderat de dense, astfel încât să nu lase să treacă lumina. În același timp, este mai bine să alegeți un tul deschis, nu dens și fără detalii suplimentare. La urma urmei, transmisia luminii afectează vederea copilului în timp ce lucrează la teme..

În procesul de decorare a unui dormitor pentru copii, nu trebuie să urmați orbește tendințele modei. Nu uitați că copilului dumneavoastră ar trebui să îi placă această cameră. Și principalul lucru este că dormitorul rămâne curat și sigur atât pentru dormit, cât și pentru studiu sau jocuri active..