Designul original al apartamentului în stil scandinav

La un moment dat, condițiile climatice și particularitățile mentalității au lăsat anumite amprente asupra stilului scandinav din interior. Locuitorii țărilor scandinave au căutat întotdeauna să creeze o atmosferă caldă și confortabilă în casele lor, cu utilizarea obligatorie a materialelor naturale, nu numai ca semn al respectului pentru natură, ci și din punct de vedere practic. Camere luminoase cu setul necesar de mobilier și echipamente, forme și linii simple și ușoare, nuanțe naturale și materiale naturale – toate acestea sunt stilul scandinav..

Stilul scandinav modern diferă de cel tradițional în principal în alegerea decorului. Piese de mobilier originale, dar practice, elementele de decor de designer în culori bogate sunt concepute nu numai pentru a diversifica paleta camerei, ci și pentru a-i conferi individualitate.

Planul apartamentului

Vă aducem în atenție un scurt tur al unui apartament modern în stil scandinav. Având în vedere că acest stil este simplu și logic, se bazează calm pe utilizarea mobilierului practic produs în masă și a decorului fără pretenții, vă puteți inspira cu ușurință din acest proiect de design drăguț și proaspăt, lipsit de pretențiozitate și bibelouri. Când vă decorați casa sau apartamentul, puteți folosi cu ușurință principiile de bază ale stilului scandinav, adăugând decorul după cum doriți – tradițional sau avangardist.

Hall

Să începem excursia de la una dintre chei, din punct de vedere al traficului, sediul apartamentului – hol. Spațiul hexagonal este rotunjit de un element central – un scaun mare, în formă de cerc capitonat, cu o bază. Din această cameră de o formă neobișnuită, puteți intra în mai multe camere ale apartamentului. Finisajele de culoare bej deschis (ca în multe camere în stil scandinav) creează o atmosferă plăcută și caldă. Având în vedere fluxul mare de trafic din această cameră, nu a fost o coincidență faptul că au fost alese plăcile luminoase contrastante pentru pardoseală..

Candelabru din lemn

Utilizarea indispensabilă a lemnului (sau imitația acestuia) în interiorul tendinței stilistice scandinave, reflectată în designul unui candelabru central mare.

Bucătărie

Din hol puteți intra cu ușurință în bucătărie, combinată cu sala de mese. Pe exemplul acestei camere incredibil de funcționale, puteți vedea modul în care stilul scandinav gravitează spre practic, cât de mult apreciază funcțiile de bază ale obiectelor și segmentele întregi ale spațiului de acasă. În acest caz, finisajul ușor al spațiului de bucătărie îndeplinește aceeași gamă a setului de bucătărie și a grupului de mese. Doar operele de artă de pe pereți diluează paleta și aduc un element de surpriză – nu fiecare bucătărie poate vedea tablouri.

Lămpi de perete

Dar stilul scandinav nu este complet fără soluții de design interesante, detalii neobișnuite. În loc de iluminarea deja tradițională a lămpilor încorporate, lămpile de perete cu design original au fost montate pentru a ilumina suprafețele de lucru din bucătărie.

Zona de cină

Zona de luat masa are o canapea moale în culori neutre. Stilul scandinav acordă o atenție specială textilelor – țesăturile din bumbac și in sunt în partea de sus a listei de țesături preferate. Naturalitatea este binevenită în orice, de la deschiderile ferestrelor la huse de pernă. Există o ieșire la un balcon spațios din bucătărie-sufragerie..

Samovar ca obiect de decor

Samovarul a devenit un detaliu original al grupului de mese (în plus față de diferite modele de scaune cu design original), aparent ca un simbol al căldurii și confortului pentru climatul nordic dificil. Un astfel de decor funcțional este destul de înțeles pentru un proprietar de case rus. Un living contrastant este vizibil din bucătărie-sufragerie, la care se poate accesa atât din holul central, cât și din zona de bucătărie..

Sufragerie

Pe fundalul paletei luminoase a camerei, stelele întunecate ale peretelui accentului par deosebit de contrastante. Tonurile întunecate pentru armonie sunt folosite pentru o canapea din piele și pentru unele elemente de mobilier și electrocasnice.

Perete de accent în stele

Decor original

Contrastul și dinamica domnesc în această cameră. Utilizarea diferitelor modele de mobilier într-o singură cameră aduce nu numai originalitatea interiorului, ci îl face și mai interesant și elegant. Astfel de obiecte diferite sunt în armonie absolută grație combinatorialismului atent și neutralității finisajului tuturor suprafețelor, ceea ce oferă elementelor luminoase posibilitatea de a ieși în prim plan..

Mobila neobișnuită

Pian

Evident, proprietarii apartamentului nu numai că adoră să se bucure de artele vizuale, dar respectă și muzica. În sufragerie, exista un loc pentru instalarea unui pian, care se amesteca foarte organic într-un interior interesant, dar nu pretențios al camerei..

Fotoliu din fier forjat

În ciuda faptului că camera are o mulțime de obiecte de mobilier și de decor, camera de zi nu arată aglomerată. Aerul, spațiul și prospețimea sunt prezente în fiecare metru pătrat, lăsând libertate nu numai pentru mișcare, ci și conștiință de sine în cameră pentru întreaga familie.

Dormitor

Urmează camerele private, iar prima dintre ele este dormitorul matrimonial. Încă o dată, simplitatea și funcționalitatea interiorului scandinav prevalează asupra înfrumusețării și decorului inutil, lăsând doar practic și comoditate. Doar un candelabru luxos cu elemente de sticlă pe peretele cu accent întunecat ne amintește de lux.

Baia părinților

Din dormitor puteți intra într-o baie destul de spațioasă, cu duș. Decor ușor de perete cu plăci lucioase «Subteran» contrastează cu modelul de șah din pardoseala albă și albastră. Nu este surprinzător faptul că într-o cameră atât de practică precum baia, se acordă o atenție specială funcționalității spațiului pentru apă și proceduri sanitare..

Baie pentru copii

Lângă baie pentru părinți, există o altă cameră pentru proceduri de apă – pentru copii. Este logic ca această baie să nu aibă duș, ci cadă. Aceleași plăci ceramice lucioase au fost folosite pentru a decora această cameră, doar în «şah» plăcile albastre de pe podea s-au transformat într-o nuanță ocru.

Camera copiilor

Și ultima cameră din turul nostru al apartamentelor în stil scandinav este creșa. Pe fundalul finisajelor și mobilierului ușor, obiectele de decor și picturile de pe pereți arată deosebit de luminoase. Nuanțele romane colorate aduc varietate de culori în camera copiilor. Un pat supraetajat cu sisteme de depozitare ocupă compact unul dintre pereții camerei, lăsând o parte semnificativă a spațiului pentru joacă și creativitate.