Design interior la modă pentru dormitor de înaltă tehnologie

«High Tech» literal se traduce ca «tehnologii moderne». Inițial, acest stil în designul interior a fost utilizat exclusiv în arhitectură, precum și în amenajarea spațiilor de birouri. Cu toate acestea, în lumea modernă, a început să fie utilizat din ce în ce mai mult în interiorul spațiilor rezidențiale. Acest stil este asociat cu bogăția, prosperitatea și succesul. Hi-tech se modernizează treptat și include din ce în ce mai multe ramuri. Acest stil se caracterizează prin: simplitate, pragmatism, linii ascuțite și clare, utilizarea materialelor din sticlă și metal, iluminare cu efect spațios, precum și utilizarea celor mai noi și mai avansate tehnologii și tehnici. Hi-tech împrumută unele caracteristici din alte stiluri. Deci, de exemplu, utilizarea elementelor de comunicare și a designului de decor pe care le-a tras din stilul loft și o cantitate mică de decor și funcționalitate din minimalism.

Culori interioare de înaltă tehnologie

Schema de culori de înaltă tehnologie este restrânsă și laconică. De obicei, desenele unor astfel de interioare sunt realizate în monocrom, apropiate una de cealaltă de culori. Alb, negru, metalic, gri și bej umple paleta acestui stil. Accentul și culorile luminoase sunt, de asemenea, acceptabile, dar în cantități mai mici, pentru a nu face interiorul lipsit de gust și a nu-l supraîncărca. Vă puteți concentra asupra articolelor de decor individuale și a elementelor de decor. O atenție deosebită în acest stil este acordată texturilor, materialului și detaliilor..

Mobila

Mobilierul de dormitor de înaltă tehnologie trebuie realizat în forme geometrice simple. Patul poate avea fie o formă dreptunghiulară simplă, fie una rotundă non-standard. Comoda poate fi realizată în formă de cub. Mobilierul în acest stil se distinge prin funcționalitate, reflectată în module suplimentare, de exemplu, un fotoliu cu un raft extensibil sau o masă pliabilă. Fronturile lucioase, armăturile și picioarele cromate și utilizarea obiectelor metalice sunt binevenite în special în stilul high-tech. Amintiți-vă că într-un astfel de dormitor trebuie să economisiți cât mai mult spațiu liber posibil, așa că lăsați doar patul și dulapul din obiecte masive..

Decor

O cantitate minimă de decor este utilizată în acest stil, dar este încă acolo. Excepție fac picturile mari care înfățișează orașul și zgârie-nori, lămpile de podea înalte de o formă laconică strictă, vazele de podea mari, oglinzile înalte și tot felul de produse metalice. Tehnologiile și gadgeturile moderne joacă, de asemenea, rolul bijuteriilor. Nu numai ca decor, ci și pentru spațiul de zonare, pereții despărțitori din sticlă sunt, de asemenea, perfecti: transparent, mat, lipit cu film și nuanțat.

Iluminat

Una dintre principalele surse de iluminare a stilului sunt spoturile încastrate. Astfel de lămpi se potrivesc perfect stilului high-tech datorită faptului că arată minimalist, simplu, elegant și se disting prin comoditate. Este permisă și utilizarea candelabrelor, dar merită să ne amintim că acestea ar trebui să fie forme geometrice laconice și raționalizate..

Un exemplu îl reprezintă pandantivele verticale multiple din sticlă sau nuanțele sferice cromate care se potrivesc perfect în interior. De obicei, în acest stil, zonarea spațiului este destul de solicitată, iar iluminarea locală este în consecință obișnuită. Unul dintre aceste dispozitive de iluminat sunt lămpile de podea, adesea înalte și arcuite. În dormitoare, veiozele arată deosebit de bine lângă noptiere sau fotolii. Lămpile de perete de diferite forme geometrice arată interesant, iar lămpile de masă vor completa perfect camera în stilul celor mai noi tehnologii.

tapet

În stilul high-tech, o varietate de materiale de finisare sunt binevenite. Principalul lucru este futurismul și minimalismul. Cea mai practică și versatilă opțiune va fi tapetul monocrom din vinil care poate fi integrat cu succes în orice interior. Pe lângă calitățile sale estetice, acest tip de acoperire de perete este foarte practic, deoarece, datorită durabilității lor, astfel de tapete pot fi spălate chiar și cu detergenți care includ componente chimice. Este mai bine să refuzați tapetul nețesut, deoarece, în ciuda faptului că tapetul din stofă cu model arată natural și cald, într-un interior de înaltă tehnologie vor arăta ridicol și străin.

Nu subestimați importanța tapetului foto în interior. Acest tip de decor de perete se va încadra perfect în stilul noilor tehnologii. Adăugați fotografii de galaxii îndepărtate sau modele abstracte, neobișnuite, geometrice pe pereți. Picturile murale arată excelent nu numai pe pereți, ci și pe tavan, extinzând vizual spațiul și creând atmosfera potrivită în cameră. O nouă soluție, dar nu mai puțin populară, sunt diferite picturi de perete. Poate fi graffiti, aerograf, pictură manuală sau șablon – toate aceste tehnici arată la fel de moderne și originale în interior..

Podele

Principalele materiale utilizate în stil sunt sticla și metalul într-o paletă de culori monocromă. Podeaua nu trebuie să iasă în evidență față de schema de culori principală din interior. Puteți folosi ca pardoseală cuarț-vinil, laminat, precum și plăci solide și de parchet. Apropo de culori, nuanțe de negru, argintiu, alb și gri, nuanțele nenaturale sunt binevenite în interiorul de înaltă tehnologie..

Stilul high-tech se distinge prin eleganța și originalitatea sa deosebite, provocând multe opinii contradictorii despre sine. Unii sunt atrași de astfel de camere futuriste și minimaliste, în timp ce altele sunt doar astfel de caracteristici ale acestui stil care resping. Interioarele în acest stil sunt potrivite pentru persoanele care nu se agață de trecut, nu tolerează detalii inutile și nu se atașează de amintiri. Hi-tech este un stil cât mai îndepărtat de natură, care a venit parcă dintr-un viitor îndepărtat sau galaxii necunoscute, care va fi o soluție excelentă pentru decorarea unui dormitor modern.