Design dormitor 2020: o mulțime de idei pentru odihnă la modă și interioare pentru dormitoare

Un dormitor nu este doar un pat confortabil și o noptieră practică, ci și o iluminare adecvată pentru a promova relaxarea, precum și finisaje atractive pentru pereți. Ar trebui să fie funcțional, frumos, elegant și la modă, să promoveze relaxarea în timpul zilei și să asigure un somn bun. Care dormitor va fi cel mai popular în 2020? Consultați cele mai recente tendințe.

Tapet pentru dormitor: design 2020

Motivele florale din interior au devenit deja clasice care apar aproape în fiecare an. În 2020, această tendință va fi vizibilă în culori mari, expresive, sub formă de imprimeuri pe tapet și unele textile. Această temă elegantă aduce confortul interior, blândețe și atmosferă plăcută în interior, așa că merită să ne îndreptăm spre ea atunci când decidem să renovăm dormitorul..

Design interior interior dormitor frumos 2020 în mobilier din materiale naturale

Un dulap din lemn, pat și noptieră sunt absolut esențiale într-un dormitor modern, mobilat în conformitate cu ultimele tendințe. Apropierea de natură din interior este subliniată de mobilierul din lemn masiv natural, precum și de scaunele din ratan sau chiar de accesoriile realizate din materiale care au fost deja utilizate (reciclate). În acest sezon, sunt la modă mobilierul de dormitor în formă clasică care stă pe podea, dulapuri suspendate, făcute pe măsură și tăblii elegante din lemn. Stilul plin de farmec se estompează pentru o clipă, făcând loc materialelor, culorilor simple, naturale și legate de natură – maro și bej cald.

Design dormitor la modă 2020 în culori actuale

Starea noastră de spirit din interior este în mare măsură influențată de culori și modele. Ce culori vor funcționa în dormitor în 2020? Designerii recomandă nuanțe moi și dezactivate care se referă la paleta naturii. Aceste culori vor fi în continuare foarte la modă în 2020. Așadar, merită luat în considerare «murdar» roz, caramel de miere, precum și nuanțe de albastru, verde pastel, gri decolorat, inspirate din culoarea pietrelor naturale. Natura inspiră nu numai florile, ci și modelele. Merită revitalizat spațiul prin acoperirea unuia dintre pereți cu tapet cu modele. Cele mai la modă soluții sunt decorate cu motive originale ale naturii. Modelele geometrice subtile sunt de asemenea relevante. Folosirea de noi culori și modele în interior este o modalitate dovedită de a face o transformare rapidă.

Accent negru – un punct culminant al designului modern

S-ar părea că negrul nu contribuie la starea de spirit potrivită și cu atât mai mult la odihnă. Totuși întunericul domnește suprem noaptea. În 2020, cel puțin un accent negru ar trebui să apară într-un dormitor la modă – poate fi sub forma unui perete selectat, a accesoriilor (contacte, întrerupătoare, mânere și accesorii ale ușilor) sau direct în mobilier. Negrul este o culoare excelentă pentru a crea un sentiment de exclusivitate în interior. Pentru a echipa un dormitor modern, ideal pentru relaxare, ar trebui să-l combinați cu alb și gri și să nu uitați de plantele de apartament vii, care nu numai că arată grozav, dar au și grijă de microclimatul interior corect..

Alb combinat cu culori intense

După un sezon de triumf al albilor și cenușilor tipici pentru interiorul scandinav, este timpul pentru o mică reîmprospătare a tendințelor. În 2020, cel mai tare succes va fi luminos, adesea alb, pereții care sunt îmbunătățiți de pete colorate sub formă de textile, picturi sau mobilier. Cu toate acestea, atunci când decorați un dormitor, merită să abordați utilizarea culorilor luminoase: cel mai bine este să alegeți două, maximum trei accente expresive.

Design dormitor 2020 într-un stil modern

Dormitorul este cea mai confortabilă cameră din casă. Este extrem de important ca acesta să corespundă preferințelor personale ale utilizatorului. Sala de pauză nu va fi prezentată unui public larg, așa că urmărirea ultimelor tendințe va fi mai mult o inspirație decât un angajament. Modul de a găsi o astfel de inspirație atunci când decorați un dormitor este să folosiți sfaturile acestui articol și o galerie foto..

Materiale moi și naturale

Una dintre tendințele principale din acest an este designul interior pentru a ne îmbunătăți bunăstarea. Funcția prioritară pe care ar trebui să o îndeplinească dormitorul este de a crea un sentiment de relaxare. Materialele și țesăturile utilizate pentru decor joacă un rol cheie. De aceea merită să alegeți materiale naturale. Cel mai bine este dacă se potrivesc cu o senzație plăcută de moliciune și confort în același timp. De aceea, din categoria covoarelor, fără de care majoritatea oamenilor nu își pot imagina dormitorul, este recomandat să folosiți lână sau lână de mătase. Acesta va satisface atât gustul de design, cât și confortul.

Cele mai importante sunt mobilierul și accesoriile din lemn. Decorul realizat în acest mod va fi la modă și durabil, deoarece lemnul își dobândește frumusețea de-a lungul anilor. Compoziția poate fi completată cu țesături naturale precum bumbac, lână, mătase sau in. Lenjeria de pat, perdelele, fețele de pernă, cuverturile de pat sau produsele țesute din ele se vor potrivi perfect cu designul și vor servi drept decor practic și frumos. Aditivii, decorațiunile și dotările durabile creează ambianța confortabilă așteptată într-un dormitor..

Oglinzi

Oglinzile domnesc suprem în tendințele elegante. O tendință importantă care nu a fost încă menționată este introducerea suprafețelor vitrate și oglinzite. La ultima expoziție de la Milano, oglinzile erau peste tot, mai ales în dormitor..

Iluminare bună

Merită să vă gândiți la iluminarea confortabilă a dormitorului pentru utilizatorii aflați în stadiul de proiectare. În 2020, arhitecții vor acorda o mare importanță utilizării luminii de zi cât mai mult timp posibil. Iluminarea artificială bazată pe surse de lumină economice, cum ar fi lămpile cu LED, va fi aleasă la fel de atent. Rezultatul acestei abordări va fi economii concrete în consumul de energie. În funcție de stilul dormitorului, ofertele designerilor includ plafoane de sticlă contemporane, precum și modele de rattan și răchită de iarbă de mare. Iubitorii de eleganță elegantă, cu elemente de simplitate industrială, pot alege lămpi, candelabre și lumini de perete, de exemplu, din alamă cu baze terasate sau imitații de marmură. Cel mai important lucru este că lumina creează o atmosferă de intimitate..

Design dormitor la modă 2020 – stil industrial

Proiectanții prezic că, pe lângă dormitoarele tradiționale calde, interesul față de interioarele cu mansardă moale va crește în 2020. Din astfel de camere, de regulă, spațioase și simplu echipate, frigul nu va sufla. În ciuda materialelor utilizate în decor, de exemplu, metal, cupru, beton, dormitorul poate da impresia de confort acasă. Pentru a scăpa de frigul excesiv, pur și simplu adăugați o parte din culoarea și modelul preferat în compoziție. Această metodă funcționează deosebit de bine în așternuturi, tapițerie și decorațiuni mici..

Interiorul dormitorului din 2020 este interesant și variat. Vedeți singuri uitându-vă la galeria foto prezentată.