Design dormitor 2019

A treia parte a vieții o petrecem în vis. Aceasta înseamnă că dormitorul poate fi considerat în siguranță cea mai solicitată cameră din orice casă. S-ar părea, care este diferența în ce mediu să vă petreceți somnul? De ce petrecem atât de mult timp alegând designul dormitorului nostru, de ce suntem incredibil de atenți în alegerea paletei de culori, a materialelor pentru decor și a mobilierului? Da, pentru că nu ne pasă în ce mediu să adormim noaptea și ce să vedem mai întâi, deschizând ochii dimineața. Proprietarul modern al unui apartament sau al unei case private încearcă să-și amenajeze dormitorul cât mai confortabil, practic, dar atractiv și la modă. Pentru a ține pasul cu apariția noilor tendințe relevante în domeniul designului interior pentru dormitoare, am colectat pentru dvs. cele mai noi 70 de proiecte de design cu o mare varietate de soluții de design.

Interiorul dormitorului modern

Tendințe în crearea proiectelor de proiectare a dormitoarelor în 2018

Mulți factori influențează formarea tendințelor în cele mai diverse domenii ale vieții noastre. Recent, principalele criterii au devenit resurse în scădere rapidă, problemele legate de suprapopulare și siguranța mediului. Nu este surprinzător faptul că multe tendințe în proiectarea spațiilor de locuit sunt asociate cu motive minimaliste – nimic inutil, doar setul necesar de articole pentru o viață confortabilă. Luxul excesiv a ajuns să fie considerat de prost gust. Pentru a crea în casa ta o aparență de palat în care reprezentanți ai nobilimii au trăit în secolul dinainte – mauvais ton.

Dormitor spațios și luminos

Dormitor cu șemineu

Stil contemporan

Dormitor cu două paturi

Interior laconic

Pentru majoritatea rușilor, astfel de tendințe joacă doar în mâini. Crearea de interioare simple și laconice este în puterea multor proprietari de apartamente și case din clasa de mijloc. Și vă puteți demonstra oricând bunăstarea cu ajutorul materialelor naturale (acestea nu sunt ieftine), mai ales că toți specialiștii în domeniul proiectării spațiilor de locuit, fără excepție, susțin siguranța în raport cu sănătatea umană și cu statul a mediului..

Pe fundalul pereților albi

Combinații contrastante

Motive tradiționale

Interiorul unui dormitor spațios

Deci, haideți să definim câteva tendințe principale în designul dormitoarelor în 2018:

  • tendința principală este simplitatea execuției, atât a întregii imagini a camerei, cât și a elementelor sale individuale;
  • o cameră luminoasă și spațioasă este o prioritate, dacă zona camerei nu permite crearea de imagini luminoase pline de lumină, spațiu și libertate, este necesar să se utilizeze tehnici de proiectare pentru a crește vizual volumul dormitorului;
  • în cămin doar setul necesar de mobilier. Desigur, piesa principală a interiorului este patul, un lux este posibil în executarea acestuia, nu ar trebui să economisiți la organizarea unui pat. Dar mobilierul suplimentar – sisteme de depozitare, noptiere sau mese de stand, otomane sau pufuri sunt de preferat celor mai laconice modele;
  • luxul într-un dormitor modern se manifestă, în primul rând, prin utilizarea materialelor naturale – lemn prețios, piele naturală, sticlă sau cristal, textile rafinate de origine naturală;
  • utilizarea elementelor decorative în interiorul dormitorului este inevitabilă, deoarece fiecare proprietar dorește să vadă nu numai un mediu practic și funcțional pentru dormitor, ci și o cameră confortabilă și confortabilă. Ca decor, sunt folosite articole de interior destul de practice – corpuri de iluminat (candelabru central, lămpi de masă sau aplice de perete), draperii pentru ferestre și decorarea textilă a unui loc de dormit (chiar și soluții care sunt simple în stilul de execuție, dar realizate din scumpe, luxoase țesături, va crește nivelul de lux al întregii camere).

Design dormitor laconic

Simplitate și confort

Stil modern

Imagine contrastantă

Imagine ușoară a camerei

În mod separat, aș dori să remarc particularitatea camerelor de dormit moderne, care a rămas relevantă de mai multe sezoane. Este vorba despre versatilitatea acestui spațiu important. Pentru unii, combinația mai multor segmente de viață din dormitor este asociată cu o lipsă de spațiu utilizabil în întreaga locuință, în timp ce altele sunt ghidate de confortul personal, ușurința utilizării anumitor zone funcționale. Dar, indiferent de motivație, plasarea unui loc de muncă, masă de toaletă, dressing sau budoar în dormitor se dovedește a fi o mișcare de design foarte convenabilă..

Loc de muncă în dormitor

Interiorul original

Dormitor și birou

Design colorat

Accent pe pat

Dormitor cu pereți întunecați

Stiluri care au influențat designul modern al dormitoarelor

Designul dormitorului modern este eclectic. Împrumutarea unor motive din diferite stiluri, încordarea lor «schelet» stilul de bază (cel mai adesea baza este luată atât de la modă acum «minimalism confortabil»), vă permite să creați proiecte de design care să atragă majoritatea rușilor. Dacă aveți un fler artistic și un puternic simț al proporției, atunci puteți utiliza mai multe direcții stilistice atunci când creați un dormitor, altfel, experții recomandă să rămâneți în două opțiuni de stil.

Motive tradiționale în designul modern

Interior eclectic

Proiectare perete accent

Influența stilului loft

Abordare creativă

Având în vedere faptul că laconicismul și chiar modestia sunt la modă, stilurile minimaliste au influența principală asupra formării stilului modern. Și una dintre favoritele clare în această direcție este Stil scandinav. Este iubit de designerii din întreaga lume pentru dorința de a crea cele mai confortabile proiecte de design cu un efort minim. Dormitoarele în stil scandinav sunt pline de lumină și spațiu, imaginea lor este ușoară și discretă. Abundența de alb (în principal datorită utilizării acestui ton versatil în decorarea pereților și tavanelor) creează senzația unei cearșafuri curate pe care poate fi așezată orice piesă de mobilier și decor. Dar, în acest caz, scandinavii prezintă reținere, folosind multe nuanțe de altă culoare neutră – gri. Toată atmosfera asta destul de răcoroasă «se încălzește» prezența suprafețelor din lemn – aceasta poate fi pardoseală, piese de mobilier și chiar elemente de finisare (grinzi de tavan, panouri de perete).

Într-un interior alb ca zăpada

Motive scandinave

Pe un fundal gri

Dormitor single

O altă caracteristică a stilului scandinav este de a plasa articole de interior foarte confortabile pe un fundal destul de răcoros de pereți albi. În dormitorul designului desemnat, există întotdeauna țesături din lână sau in, articole din răchită (coșuri pentru reviste și cărți lângă pat, de exemplu, sau covoare-covoare), plante vii, obiecte decorative realizate manual (principalul lucru este să nu exagerați cu cantitatea și să vă opriți la timp pentru a nu supraîncărca imaginea zonei de dormit).

Imagine albă ca zăpada a dormitorului

Eclecticism reținut

Combinații contrastante

Pat pentru unul în dormitor

Având în vedere moda totală pentru tot ceea ce este natural, natural, nu este de mirare că designerii din întreaga lume sunt interesați stil eco. Ritmul frenetic al vieții unui om modern, dezastrele provocate de om, problemele încălzirii globale și alte dezastre naturale, ne fac să ne gândim la modul de utilizare a resurselor planetei noastre. După o metropolă zgomotoasă și gazată, majoritatea dintre noi dorim să ne relaxăm într-o mică oază de căldură și confort – propria noastră casă. Iar dormitorul dintr-un cuib atât de confortabil devine centrul relaxării. Nu este surprinzător faptul că în interiorul dormitorului, nu numai materialele naturale sunt utilizate atât de activ pentru finisarea suprafețelor și realizarea mobilierului, ci și motivele naturale pot fi urmărite literalmente în fiecare detaliu al situației – de la alegerea paletei de culori la dispunerea obiectelor în raport cu punctele cardinale..

Copac peste tot

Abundența suprafețelor din lemn

Dormitor în zona comună

Design original

Dormitor în stil ecologic

Dormitor în spatele unei partiții

Suprafețele din lemn sunt cel mai simplu (deși nu cel mai ieftin) mod de a aduce respirația caldă a naturii, prospețimea și puritatea acesteia în imaginea dormitorului. În proiectele moderne de proiectare a dormitoarelor, lemnul este utilizat nu numai pentru pardoseli sau pentru fabricarea de mobilier de înaltă calitate și durabil. Decorarea pereților (sau a unor părți ale acestora) și chiar a tavanului cu panouri din lemn a fost tendința ultimelor sezoane. Cu ajutorul panourilor de perete din lemn, o suprafață de accent este realizată cel mai adesea în spatele capului patului, dar poate fi și un perete situat perpendicular pe locul de dormit – greutatea depinde de dimensiunea, forma și aspectul camerei.

Elemente din lemn

Panouri din lemn de perete

Dormitor în gri

Suprafețe întunecate

Moda totală pentru simplitate și concizie, dorința de minimalism și lupta împotriva excesului de lux nu anulează dragostea multora pentru stil clasic proiectarea spațiilor de locuit. Desigur, combinația factorilor de mai sus nu ar putea să nu afecteze modalitățile de utilizare a motivelor clasice în pregătirea proiectelor moderne de dormitoare. Stilul tradițional nu mai este la fel de luxos și inaccesibil, abordarea democratică permite utilizarea principiilor stilistice de bază în camere de dimensiuni medii și pentru proprietarii de case cu cele mai mari bugete de renovare.

Dormitor mare cu șemineu

Motive clasice

Dormitor în stil tradițional

Design în tonuri bej

Neoclasic în dormitor

Design real pentru un dormitor mic

În camerele spațioase, nu vă puteți limita la alegerea unei soluții stilistice, a paletei de culori, a cantității și a dimensiunii mobilierului. Dar ce ar trebui să facă majoritatea rușilor, ale căror dormitoare sunt camere de dimensiuni mici? Într-adevăr, în majoritatea apartamentelor, o cameră mare devine cel mai adesea o cameră de zi, iar una mică este rezervată pentru un dormitor. Astfel incat «asistenți» Când decorați spații mici, puteți utiliza:

  • ușoară;
  • Culoare;
  • formă.

Design dormitor mic

Interiorul unei camere mici pentru dormit

Dormitor mic confortabil

Dacă nu există nicio ocazie de a crește iluminarea naturală a unui dormitor mic prin înlocuirea ferestrei standard cu una panoramică, atunci va trebui să creați o creștere vizuală a cantității de lumină. Culorile deschise (toate nuanțele de alb), oglinzile și suprafețele lucioase ne pot ajuta în acest sens. Un finisaj ușor în cazul unui dormitor mic nu este o recomandare, ci mai degrabă o condiție prealabilă. Cel mai adesea, designerii nici măcar nu recurg la tehnica preferată de a crea un perete de accent în încăperi foarte mici. La urma urmei, o culoare strălucitoare sau un model pestriț al suprafeței selectate va sublinia nu numai dimensiunea camerei, ci și posibile defecte în arhitectură și decorare.

Cameră albă ca zăpada

Culori deschise

Într-un dormitor mic

Într-o cameră mică, cel mai bine este să evitați mobilierul cu colțuri ascuțite. Și nu este doar siguranță personală – cu o lipsă de spațiu liber, vânătăile din colțurile ascuțite sunt aproape inevitabile. Dar, de asemenea, prin faptul că colțurile ascuțite subliniază parametrii oricărui obiect, indică dimensiunea acestuia și asta este ceea ce vrem să evităm în interiorul unei camere mici. Liniile netede și colțurile ușor rotunjite vor ajuta la crearea unei imagini a camerei care va fi percepută vizual mai ușor și armonios.

Suprafețe ponosite

Finisaj original

Nuanțe deschise

Într-o cameră mică, este foarte important să se acorde prioritate și să se selecteze doar cele mai necesare articole pentru un sejur confortabil în cameră. Și vorbim nu numai despre elemente decorative, diverse rame de masă, plante de interior în ghivece și alte lucruri care sunt dragi inimii, dar aglomerând spațiul, mobilierul va trebui, de asemenea, să fie făcut strict – pentru a lăsa doar cele mai necesare (în acest caz, este mai bine ca mobilierul să nu fie masiv, să aibă piese proeminente și decor excesiv).

Decor albe ca zăpada în dormitor

Dormitor alb cu spațiu de lucru

Finisare cu panouri albe ca zăpada

Cu designul textil al unui dormitor mic, este de asemenea important să nu exagerați. În proiectarea unui pat, este mai bine să nu folosiți un număr mare de perne decorative, perne și role. Reținerea este necesară și în decorarea ferestrelor. Perdelele de tul subțire, translucide și opace ale modelului tradițional vor fi cea mai bună opțiune pentru draperii. În încăperile în care există puțină lumină solară, puteți face numai cu perdele sau rulouri.

Pat luminos

Elemente de stil rustic

Paturi luminoase într-un cadru neutru

Și în concluzie

Tendințele de design interior nu stabilesc limite rigide. Atunci când alegeți un interior pentru dormitorul dvs., sunteți liber să alegeți orice opțiune de design care să îndeplinească cerințele dvs. pentru frumusețea, caracterul practic și funcționalitatea spațiului. Moda poate indica doar vectorul pe care se poate dezvolta conceptul de decorare a unui dormitor. La urma urmei, principala cerință pe care o facem cu toții în dormitor este să ne facem viața mai confortabilă, plăcută, mai liniștită și, în cele din urmă, mai fericită..

Interior tradițional

Dormitor cu șemineu cu două fețe

Dormitor cu pereți albi

Toate nuanțele de gri din dormitor