Design de sală 2019 – un caleidoscop al ideilor actuale

Un hol sau o cameră de zi este camera centrală a oricărei case. Camera comună servește multe funcții – servește ca un loc pentru adunarea întregii familii seara, primirea oaspeților în vacanțe și a celor mai apropiați pentru întâlniri la sfârșit de săptămână. De multe ori camera de zi combină mai multe zone funcționale – pe lângă un loc de relaxare, poate juca rolul unei săli de mese, a unui birou, iar în apartamentele studio poate fi conectat la bucătărie. De la aceasta și până la proiectarea acestui spațiu strategic important, sunt făcute cele mai înalte cerințe. Interiorul nu trebuie doar să fie practic, multifuncțional, convenabil din punct de vedere al funcționării, ci și frumos, modern, echilibrat. Desigur, odată cu sosirea următorului sezon de modă, designerii ne oferă atenția cu multe idei pentru amenajarea propriei case. Dar pot fi toate folosite în apartamente rusești obișnuite? Să încercăm să ne dăm seama împreună folosind selecția noastră extinsă de 70 de proiecte de design pentru camere de zi de diferite forme și dimensiuni, decorate într-o mare varietate de stiluri interioare..

Living modern

Tendințe 2018 în proiectarea spațiilor de locuit

Și fericirea tuturor proprietarilor de case, tendințele în designul interior nu se schimbă la fel de repede ca moda pentru haine, de exemplu. În orice moment, designerii și clienții lor, în primul rând, vor aprecia caracterul practic și frumusețea, confortul și funcționalitatea atât a întregului mobilier al spațiilor de locuit, cât și a fiecărei piese de interior în special. Să prezentăm principalele tendințe inerente proiectării spațiilor, printre care camera de zi ocupă unul dintre locurile dominante..

În tonuri bej

Interiorul sălii

Design camera de zi 2018

Spațiu maxim și distribuție gratuită a luminii. Desigur, o cameră spațioasă și luminoasă este o pânză goală ideală pentru un specialist, pe care este plăcut să creați orice proiect de design. Într-un spațiu cu o suprafață mare, ferestre panoramice și uși spațioase, nu vă puteți limita la alegerea unei palete de culori, a aspectului, a selecției dulapului și a mobilierului încorporat și a încălca decorarea interioară. Dar, din punct de vedere fizic, nu toate camerele de locuit din locuințele rusești sunt camere spațioase. Chiar și luând în considerare faptul că pentru hol, de regulă, se alege cea mai mare cameră dintr-o casă sau apartament privat.

Living cu ferestre panoramice

Nuante pastelate

Camera de zi cu fereastră mare

Dacă este posibil să înlocuiți ferestrele standard cu deschideri mari, măriți ușile – acest lucru trebuie făcut. Datorită păstrării continuității distribuției luminii naturale, pereții despărțitori, ecrane, rafturi înalte instalate pentru zonare nu sunt utilizate în spațiile de locuit moderne (doar stilul de viață al proprietarilor și condițiile de viață nu implică contrariul).

Living spațios

Pe fundal alb

Suprafețe din lemn

Un alt punct important în crearea a cel puțin unei camere spațioase din punct de vedere vizual este utilizarea culorilor deschise. Culoarea albă a pereților nu numai că va crea o imagine proaspătă și ușoară a camerei, dar va crește vizual volumul camerei – această tehnică de design este cunoscută de toată lumea. Și, cu toate acestea, proprietarii ruși de locuințe de dimensiuni mici recurg rar la nuanțe de alb pentru a crea finisaje, motivându-și alegerea cu suprafețele murdare. Dar materialele moderne de finisare sunt ușor de curățat, indiferent de culoarea lor..

Finisaj ușor

Pe tonuri neutre

Hol luminos și spațios

Finisaj texturat

O altă tendință a timpului nostru este utilizarea materialelor naturale în tot ceea ce ține de proiectarea spațiilor de locuit. Materiale de finisare, materii prime pentru producția de mobilier, elemente decorative, textile – moda totală pentru naturalețe nu a cruțat niciun aspect al designului modern. Desigur, originea naturală a materialelor pentru decorațiuni interioare implică o creștere semnificativă a costului estimărilor de reparații. Dar când vine vorba de siguranță pentru sănătatea umană și mediu, chiar și un proprietar cu un buget redus nu va putea economisi și cumpăra bunuri care pot fi toxice. Mai mult, în ultimul timp producătorii au încercat să creeze cea mai largă gamă posibilă de produse produse în conformitate cu standardele internaționale de mediu la prețuri accesibile..

Materiale naturale

Confort practic

Camera de zi cu șemineu

Minimalism confortabil sau spațiu creativ? Ce alege proprietarul modern al unui apartament sau gospodărie privată? Designerii par a fi împărțiți în două tabere – unii pledează pentru respingerea luxului excesiv, pretențiositatea și ne înclină să folosim motive minimaliste atunci când ne decorăm propriile case, în timp ce aceștia din urmă susțin manifestarea ideilor creative, a soluțiilor inovatoare, a curajului și a diversității pentru a crea cu adevărat proiecte de design unice.

Suprafețe albe ca zăpada

Living-bibliotecă

Combinație de contrast

Arhitectura originală

Această tendință în proiectarea camerelor de zi a apărut cu atât de mult timp în urmă, încât este deja dificil să o numim tendință. Și, cu toate acestea, versatilitatea camerei comune nu încetează să mai fie relevantă. Ritmul vieții, prețurile imobiliare destul de ridicate (în special în megalopoluri) și comoditatea amplasării anumitor segmente funcționale în locuință dictează combinarea diferitelor zone din camera de zi. Livingul, conectat la bucătărie și sufragerie, nu a surprins pe nimeni de mult timp. O cameră de studio cu funcții atât de diverse poate fi nu numai practică, de înaltă tehnologie și confortabilă, ci și frumoasă și elegantă. În plus față de sala de mese și zona de bucătărie, un loc de muncă este adesea situat în camera de zi – un birou la domiciliu sau un colț pentru lucrări de ac (atelier).

Living-studio

Camera de zi și sufrageria

Sala multifuncțională

Decorarea camerei de zi – idei actuale

Atunci când decorează camere moderne, designerii recomandă să se ghideze după principiile practicității, esteticii și siguranței mediului. Materialele de finisare trebuie să fie, mai presus de toate, netoxice, ușor de utilizat (ușor de curățat dacă este necesar) și cu aspect plăcut. În proiectele moderne de design, nu există un accent deosebit pe decorarea pereților; cel mai adesea acestea sunt prezentate într-o versiune cu o singură culoare a unui spectru neutru de nuanțe. Pe un astfel de fundal, este cel mai ușor să plasați orice mobilier, care devine elementul central al interiorului..

Design hol cu ​​șemineu

Finisaj alb ca zăpada

Perete de accent

Dacă vorbim despre cele mai populare soluții de culoare pentru decorarea pereților în sufragerie în 2018, atunci acestea, fără îndoială, devin tonuri neutre. Culoarea albă este ideală pentru execuția pereților într-o cameră de orice dimensiune, indiferent de locația sa în raport cu punctele cardinale, numărul și dimensiunea deschiderilor ferestrelor și ușilor. Pereții albi reflectă lumina naturală și o ajută să se răspândească în spațiu. În plus, pe un fundal alb, orice mobilier, articole de decor și design textil al sufrageriei vor arăta avantajoase și chiar accentuate.

Sala originală cu aragaz

Pereți albi în hol

Sufragerie albă spațioasă

Nuanțe strălucitoare

Culoarea gri nu și-a pierdut popularitatea și va rămâne relevantă pentru o lungă perioadă de timp. Într-adevăr, pe lângă tonul alb, este dificil să găsești o paletă de nuanțe mai neutre. Culoarea secretă este ușor de combinat cu alte tonuri, pe fundalul său chiar și cel mai strălucit accent nu va arăta avantajos. Versatilitatea acestei culori vă permite să o utilizați în decorarea spațiilor, atât într-o versiune monocromatică, cât și ca «participant» desen.

Gri pentru finisare

Toate nuanțele de gri

Aspect simetric

Finisaj neobișnuit

Mobilier de hol – practic și frumusețe

Având în vedere laconicismul care predomină în decorarea sălii moderne, rolul principal în interior este acordat mobilierului. Pentru a organiza o zonă de relaxare moale în sufragerie, se alege un mobilier practic, dar în același timp frumos – poate fi o canapea mică cu tapițerie strălucitoare și o pereche de fotolii de designer sau un model la scară al unei canapele de colț cu un balansoar de o formă originală. Utilizarea unei canapele și fotolii din aceeași colecție de mobilier este rară și este considerată o opțiune destul de plictisitoare pentru decorarea unei zone de relaxare într-o cameră de zi..

Accent pe mobilier

Mobilier tapițat luminos

Mobilier original

Pentru multe domenii ale stilului modern, mobilierul este un element cheie în crearea proiectelor de design. De exemplu, în stilul contemporan, mobilierul joacă rolul unui element de accent. Posibilitatea de a folosi mobilier original, de designer, deschide orizonturi largi atunci când creează interioare cu adevărat creative. Dar, în același timp, este important să nu uităm de latura practică a problemei, deoarece orice piesă de mobilier trebuie, în primul rând, să îndeplinească în mod regulat funcțiile care îi sunt atribuite..

Performanță laconică

Canapea la scară

Sistem de iluminat și decor: decorarea camerei de zi cu gust

În proiectele moderne de proiectare a sufrageriei, sistemul de iluminat are o legătură directă cu decorarea interioară. La urma urmei, corpurile de iluminat sunt cele care poartă deseori sarcina responsabilității pentru decorarea camerei de zi. Adesea, în designul laconic al unei camere comune, doar un candelabru central, o pereche de aplice de perete sau o lampă de podea acționează ca element de accent sau punct culminant al interiorului.

Sistem de iluminare original

Candelabru original

Chiar și cele mai modeste camere de zi se descurcă rar cu un singur corp de iluminat. Având în vedere problemele de zonare și prezența mai multor segmente funcționale într-o singură cameră, fiecare dintre ele are nevoie de iluminat. Dispozitivele de iluminat vor ajuta nu numai să zoneze condiționat camera, să creeze o anumită atmosferă în cameră, ci să ofere și designului camerei de zi acea parte a unicității care este disponibilă proprietarilor – la costuri și preferințe personale într-o combinație de funcționalitate și estetică.

Iluminat

Lămpi de aur

Plantele de apartament au devenit una dintre preferatele din lista elementelor decorative ale proiectelor de design modern. Plantele vii sunt capabile nu numai «reînvie» orice, chiar și cel mai formulat interior, dar și pentru a oferi caracterului premiselor acea căldură și confortabilitate pe care ne așteaptăm să le vedem în sufrageria noastră la întoarcerea acasă după o zi grea la serviciu.

Plantele din sufragerie

Plante vii în hol

Motive naturale

Stil modern de design al sălilor

Mai mulți factori influențează alegerea stilului pentru decorarea unui living modern:

  • stilul întregii case – trebuie să admiteți că ar fi ciudat într-o casă privată decorată în stil rustic să creați o sală cu un design minimalist, de exemplu;
  • dimensiunea camerei – dacă stilul modern poate fi folosit pentru a decora încăperile din orice zonă, atunci pentru stilurile clasice, de exemplu, este necesară cel puțin o dimensiune medie a camerelor;
  • preferințele personale ale proprietarilor în ceea ce privește estetica și practicitatea și posibilitățile financiare – multe direcții stilistice sunt dificil de implementat cu un buget minim (dar este posibil să se utilizeze cel puțin motivele stilului ales pentru a crea un proiect de design unic pentru o sală sau o cameră de zi cameră).

Stil contemporan

Stil contemporan

Stilul contemporan este un fel de amestec de direcții variate ale stilului modern, care combină cele mai avansate și inovatoare tehnologii, articole interioare ultra-la modă și soluții de design originale. Dar, în același timp, stilul contemporan este creat, în primul rând, pentru un sejur confortabil al unei persoane în cameră, nu pentru «Expoziții» mobilier original sau articole de decor de designer, nu pentru a vă demonstra propria gândire creativă. În același timp, contemporanul poate combina ușor și armonios combinații de tendințe moderne și motive clasice. De exemplu, într-o cameră de zi spațioasă, cu tavan înalt și modelare luxoasă din stuc, puteți atârna un candelabru ultra-la modă, cu un model complet neconvențional. Instalați mobilier din cele mai noi colecții de producători cunoscuți pe un fundal alb absolut ascetic al pereților și lăsați un parchet frumos curat ca acoperire a podelei (numai prin reîmprospătarea suprafeței sale).

Stil contemporan

Motive minimaliste

Mobilier cu accent

Accentul pus pe tapițerie

Stil scandinav

Stilul scandinav este incredibil de apropiat în spirit de întreaga paletă de stilistică modernă – reprezintă simplitatea și laconismul, dar pune confortul personal în prim plan. Stilul scandinav este renumit pentru camerele sale luminoase și spațioase, cu un minim de scheme de culori care nu distrag atenția de la elementele centrale ale interiorului. Dar avantajul stilului nord-european este că motivele sale pot fi transferate cu ușurință în camere de zi medii și mici, creând proiecte de design confortabile, dar în același timp simple..

Stil scandinav

Minimalism confortabil

Stil scandinav

Hol cu ​​canapea de colț

Stilul scandinav implică utilizarea materialelor naturale. Suprafețele din lemn, fie ele pardoseli sau corpuri de mobilier, devin elemente de accent, fiind situate pe fundalul alb al pereților, aduc acea căldură naturală atmosferei spațiilor, care este atât de necesară pentru crearea unor camere de zi și hale cu adevărat confortabile. Decorarea textilă a spațiului în stil scandinav implică și utilizarea materialelor naturale – bumbacul și inul, lâna și variantele lor sunt folosite pentru decorarea ferestrelor, decorarea mobilierului tapițat și chiar crearea covoarelor.

Motive scandinave

Spațiu și lumină

Într-o cameră albă ca zăpada

Tradițiile Europei de Nord

Eclecticism pentru un living modern

Stilul eclectic presupune o combinație rezonabilă și armonioasă de elemente de diferite stiluri în cadrul unui proiect de design. Acest stil este minunat pentru cei care nu au putut încă să decidă alegerea stilului preferat sau au multe preferințe și ar dori să vadă diverse manifestări ale unui anumit stil în propria lor casă. Proiectele de design eclectic sunt potrivite și pentru cei cărora le place să călătorească, aduc diverse memorabile din călătorii care pot fi folosite în viața de zi cu zi sau ca decor pentru spații în diverse scopuri (camerele de zi sunt perfecte în acest scop).

Eclecticism pentru camera de zi

Design eclectic

Nu este ușor să creezi un design de cameră eclectic și să nu exagerezi cu o combinație de diverse manifestări stilistice, soluții colorate și decor. Pentru a obține un interior cu adevărat original, personalizat, în stil eclectic, este mai bine să căutați ajutorul specialiștilor dacă nu aveți practică reușită în crearea proiectelor de design cu un concept eclectic. Dar este important să înțelegem că costurile creării unui living eclectic sunt întotdeauna justificate de originalitate, un spirit și o atmosferă deosebite, care nu pot fi găsite în șabloanele de proiecte de interior, care sunt prezentate într-o varietate de broșuri publicitare ale producătorilor de mobilă sau materiale de finisare. Va fi o piesă cu adevărat creativă a artei de design, punctul culminant al casei tale..

Stil eclectic pentru sală

Neoclasic pentru sala modernă

Ce să facă pentru cei care nu sunt atrași de stilul modern, cărora le place abordarea tradițională a decorării propriei case? Desigur, are sens să acordăm atenție unui astfel de stil interior ca neoclasic. Interpretarea modernă a motivelor clasice presupune adaptarea armonioasă a elementelor de decor luxoase la un cadru practic, înlocuirea materialelor scumpe cu analogi funcționali fără a compromite estetica și conceptul general de stil..

Neoclasic în camera de zi

Sala în culori pastelate

Design neoclasic

Neoclasic pastel

Neo-clasicul într-o cameră de zi modernă este în același timp locuit și practic, frumusețe și confort. Vă puteți concentra pe decorarea camerei și puteți alege mulaje frumoase din stuc pentru decorarea tavanului, puteți așeza parchet frumos ca podea sau puteți alege tapet scump și luxos. Sau mergeți pe cealaltă direcție și concentrați-vă pe mobilierul frumos într-un stil clasic, lăsând idei laconice și practice pentru finisarea în culori neutre din materiale de finisare la costuri accesibile.

Motive tradiționale

Tendințe clasice

Soluții originale de culoare

Camera de zi în tonuri de albastru