Design de bucătărie îngustă: caracteristici și soluții moderne în fotografie

Bucătăriile înguste se găsesc mai ales în stocul vechi. Cu toate acestea, chiar și clădirile noi se disting uneori printr-o astfel de soluție. Desigur, acestea sunt adesea destul de înghesuite, dar potrivit designerilor, chiar și într-un spațiu mic, puteți face un design funcțional modern. Veți afla despre caracteristicile unei bucătării înguste, opțiunile pentru amenajarea acesteia și multe altele chiar acum..

Caracteristicile de design ale unei bucătării înguste

Înainte de a continua alegerea mobilierului și designul acestei camere, este extrem de important să înțelegem caracteristicile sale. Designerii de interior observă că pereții în culori deschise sau pastelate vor fi cei mai optimi pentru bucătărie. Sunt potrivite și nuanțele cremoase, lăptoase și piersice. Arată neutru și nu atrag prea multă atenție. În ceea ce privește mobilierul, vă recomandăm să aruncați o privire mai atentă asupra fațadelor ușoare. Aceasta este o soluție neutră, datorită căreia puteți experimenta din când în când accesorii în bucătărie și astfel puteți schimba schema de culori. În plus, opțiunile de mobilier combinate arată grozav. Presupun că fundul este într-o nuanță întunecată sau strălucitoare. În timp ce partea superioară este predominant ușoară.

Acoperirea podelei joacă un rol deosebit de important în proiectarea bucătăriei. Deoarece, datorită stilului și schemei de culori, poate extinde vizual camera. De exemplu, o podea întunecată îl face mai înalt, iar o culoare mai deschisă îl face mai lung. Mai mult, nu contează deloc ce tip de acoperire să cumpere. Se recomandă așezarea plăcilor în diagonală, iar laminatul este perpendicular pe peretele lung al bucătăriei..

La rândul său, este mai bine să faceți tavanul luminos. Datorită acestuia, camera va părea mai spațioasă și mai înaltă. Destul de des, plafoanele întinse lucioase sunt utilizate în acest scop. Dacă bucătăria are plafoane suficient de înalte, atunci le puteți decora în siguranță cu pânze cu diferite modele după propriul gust..

Bucătărie îngustă: design canapea

Într-o bucătărie îngustă, o canapea mică este adesea instalată pentru a crea scaune suplimentare. Nu ocupă mult spațiu, dar economisește și puțin spațiu. Practic, este plasat lângă fereastră pentru a evidenția vizual zona de luat masa. Prin urmare, acordați atenție faptului că schema de culori ar trebui să se potrivească cu gama setului de masă și bucătărie. Într-adevăr, într-o cameră mică, este deosebit de important ca totul să pară armonios..

Proiectarea unei bucătării înguste cu fereastră

Singura sursă de lumină naturală din bucătărie este fereastra. Prin urmare, într-o bucătărie îngustă, trebuie folosită cât mai mult posibil. Cel mai bine este dacă perdelele sunt translucide și cât mai scurte posibil. Acest lucru va oferi cea mai mare lumină solară. Dacă intenționați să instalați jaluzele, alegeți nuanțe deschise. Amintiți-vă că perdelele și perdelele prea groase pentru bucătărie sunt tabu..

Apropo, de multe ori la fereastră echipează zona de luat masa. Include o masă, precum și scaune sau o canapea mică. Totul depinde de parametrii camerei. Pentru zonarea corectă a bucătăriei, vă recomandăm să folosiți iluminatul. Trebuie să existe proiectoare de-a lungul zonelor de lucru de-a lungul tavanului. Acestea oferă confort în timp ce pregătesc mâncarea. De asemenea, dacă doriți, puteți așeza un frumos candelabru creț în centru, care va completa stilul general al bucătăriei..

În unele cazuri, zona de lucru este mutată pentru comoditate. De exemplu, dacă îl așezați de-a lungul peretelui, atunci întreaga cameră va fi utilizată mai rațional. În cazul în care planificați reamenajarea, puteți așeza chiuveta lângă fereastră, mai ales dacă are o vedere bună. Urmați preferințele dvs. pentru reamenajare.

Proiectarea unei bucătării înguste cu balcon

Poate că adevărata descoperire în bucătărie este prezența unui balcon. Mai ales dacă este planificată reamenajarea. Adică, combinând o bucătărie cu un balcon fără ușă cu fereastră. Datorită acestei soluții, camera devine mult mai mare. Mai mult, o zonă completă de luat masa poate fi organizată pe balcon, iar bucătăria va fi mult mai spațioasă..

Mică bucătărie îngustă

Fără îndoială, o bucătărie îngustă în sine este destul de dificil de amenajat. Dar dacă este, de asemenea, prea mic, atunci ar trebui proiectat cu participarea unui designer. Cea mai simplă soluție în acest caz ar fi organizarea unei zone de luat masa în camera alăturată. Desigur, nu fiecare apartament vă va permite să faceți exact asta. Prin urmare, dacă aveți un balcon, puteți organiza o sală de mese pe acesta, dar în același timp combinați bucătăria cu acesta. De asemenea, puteți extinde spațiul printr-un coridor. În orice caz, o soluție individuală este potrivită pentru fiecare bucătărie..

Dacă nu sunt de așteptat astfel de schimbări drastice, atunci puteți face un set de bucătărie îngust conform proiectului dvs. Acest lucru va economisi în mod semnificativ spațiu. Când vine vorba de gătit, se poate achiziționa un aragaz cu gaz sau electric mai îngust. Această opțiune este ideală pentru familiile în care membrii familiei nu petrec prea mult timp în bucătărie..

De asemenea, dulapurile de sus sunt opționale. Iubitorii de minimalism fac deseori rafturi deschise de dimensiuni mici. Sunt potrivite pentru depozitarea vaselor, paharelor și a cupelor de care aveți nevoie în fiecare zi. La rândul lor, tigăile și aparatele de uz casnic se vor potrivi în partea de jos a căștilor. Un alt element funcțional poate fi pervazul ferestrei. Este adesea transformat într-un blat de bar sau masă pliabilă. Această opțiune este potrivită pentru o familie mică..

Ei bine, poate regula principală este absența aglomerației. Suprafețele de lucru trebuie să fie în perfectă ordine, cu un număr minim de articole. La urma urmei, este mult mai bine să folosiți un panou tematic, o imagine sau un poster ca accent..

În ciuda complexității amenajării unei bucătării înguste, aceasta poate arăta perfectă și poate fi cât mai funcțională. În acest caz, principalul lucru este să te gândești în afara cutiei, să aplici soluții moderne și să nu te temi de nou. Numai în acest caz, designul vă va încânta mulți ani..