Design de bucătărie 2020: interioare la modă în soluții practice și îndrăznețe

Designul bucătăriei 2020 răspunde tuturor nevoilor oamenilor moderni. Astfel, interioarele sunt concepute nu numai pentru a arăta bine, ci pentru a contribui cu adevărat la petrecerea timpului împreună. Ce soluții oferă designerii pentru 2020? Bucătăriile cu patru pereți fac parte din trecut, dominate de spații deschise și mobilier și podele care se potrivesc cu aspectele livingului și sufrageriei. Printre tendințele bucătăriei din 2020, puteți folosi și culori vibrante, materiale luxoase, forme și texturi neobișnuite. Deci, verificați cele mai importante și mai recente tendințe de design de bucătărie din 2020.

Bucătărie cu sufragerie și living – design modern 2020

În bucătăria modernă 2020, parametrii estetici și funcționali ar trebui combinați armonios, creând o atmosferă nu numai de lux, ci mai presus de orice confort. Confortul, care este acum solicitat, ar trebui să fie oferit de spații deschise în care bucătăria, camera de zi și sufrageria nu sunt camere separate sau anexe (așa cum au fost până acum), ci se îmbină fără probleme între ele. Întreaga cameră, care combină mai multe funcții, ar trebui să fie decorată în același stil și culori potrivite. Datorită acestui fapt, chiar și atunci când gătești și mănânci, poți comunica liber cu ceilalți membri ai familiei. Cum obțineți acest efect într-o bucătărie deschisă? Proiectanții recomandă în primul rând utilizarea aceluiași tip de pardoseală pe tot spațiul, de exemplu, aceleași scânduri sau plăci atât în ​​bucătărie, cât și în zona de recreere..

Materialele și culorile pe care le veți folosi în bucătărie trebuie să se potrivească sau să fie identice cu camera de zi. În loc de plăci de perete standard deasupra blatului, se utilizează un număr din ce în ce mai mare de finisaje non-bucătărie, precum marmură, tablă (cum ar fi cuprul), vopsele ceramice sau beton. Lipsa decupărilor clare pe podea între părțile camerei, precum și decorarea consistentă a pereților vor face camera nu numai optic mai mare, ci și cât mai elegantă posibil. Ce zici de mobilier? De asemenea, trebuie remarcat aici că are un stil, culoare și tip de finisaj care se potrivește cu întregul interior..

Bucătărie minimalistă: design 2020 – noutăți actuale

Oamenii care optează pentru o bucătărie modernă în stil 2020 ar trebui să-și ia rămas bun de la depozitarea articolelor sau a mâncării pe blaturile de bucătărie. De ce? Pentru a obține efectul ordinii și minimalismului grațios în spațiile deschise, este necesar să scăpați aspectul de adăugări sau decorațiuni inutile..

Designerii de mobilier de bucătărie din modelele pentru 2020 se concentrează în principal pe suprafețe mari de fațade, abandonând rafturile deschise. Dulapurile de cămară ascunse în spatele ușilor glisante și compartimentele de depozitare ascunse sub formă de insule de bucătărie sunt, de asemenea, la modă. Cu capacitatea de a stoca vase, farfurii, cupe, cărți de bucate etc. în dulapuri, spațiul din bucătărie este în armonie cu restul camerei..

Dacă doriți să arătați o anumită colecție, de exemplu, feluri de mâncare, atunci ar trebui să alegeți puțin «salon» soluție, adică vitrine iluminate în spatele sticlei.

Regula «mai puțin este mai bine» se extinde și la mânerele de bucătărie. În bucătăria 2020, nu vor fi prezenți deloc sau vor avea un aspect minimalist și discret. Sistemele de deschidere a dulapului de bucătărie fără mânere, dar prin apăsarea în locul potrivit, sunt încă populare. Cu toate acestea, producătorii sunt din ce în ce mai atenți la decupajele longitudinale sau circulare de pe suprafața frontală. Acestea din urmă sunt utilizate în principal pe fațade din lemn sau placaj. Dacă există mânere în design, acestea sunt modeste și mici și se potrivesc cu stilul și culoarea mobilierului, astfel încât să nu fie izbitoare. De obicei sunt realizate din metal, care este vopsit cu pulbere într-o culoare închisă și are un finisaj mat..

Design de bucătărie la modă 2020: alegerea fațadelor

Ce fronturi de bucătărie vor fi cele mai la modă în 2020? Când vine vorba de vopselele de bucătărie la modă din acest an, putem desigur să ne luăm adio de la albul lucios. În zilele noastre, majoritatea soluțiilor de bucătărie sunt mai îndrăznețe. Ce culoare a mobilierului de bucătărie este la modă?

Sunt deosebit de populare designurile de bucătărie în culori închise, luate din natură: de la negru mat și grafit încă curent la nuanțe neobișnuite de verde (de exemplu, safir, gri, salvie sau maro menta) la burgund, teracotă, roșu mat și maro combinat cu bej , cafea cu lapte, dar și nuci negre sau ciocolată. Tema navală în bucătărie este de asemenea populară..

Marele succes al anului 2020, care are șansa să rămână câteva sezoane, este mobilierul de bucătărie în nuanțe metalice de aur, cupru și alamă, precum și oțel inoxidabil și foi metalice ruginite..

Fronturile bucătăriei din 2020 ar trebui să fie elegant simple. În practică, acest lucru înseamnă că ușile de fațadă în stil clasic sau rustic cu tăieturi sau tăietoare nu vor fi la modă. Este, de asemenea, timpul să ne luăm rămas bun de la bucătăriile cu luciu ridicat, deoarece în zilele noastre domină luciul din satin, mat, texturat sau metalic. Salonul de design interior din acest an de la Milano a prezentat nu numai ușile elegante ale bucătăriei cu finisaj mat, ci și propunerile neobișnuite pentru investitorii îndrăzneți. Printre noile produse se numără alte fațade acoperite cu tablă de oțel, ușile care imită textura și aspectul pietrei naturale (nu neapărat netede) sau fațadele din lemn cu o textură convexă, dar care se repetă cu modele geometrice..

Materiale de bucătărie de lux 2020: noi tendințe de design

Fashion Kitchen 2020 se va baza pe utilizarea de materiale luxoase, durabile și originale. Datorită acestui fapt, partea de bucătărie a spațiului deschis al casei nu va diferi ca stil de sufragerie sau sufragerie. Ce materiale sunt de dorit să alegeți pentru bucătăria anului 2020? De câțiva ani încoace, marmura a fost foarte populară, din care sunt create nu doar blaturile de bucătărie la modă din 2020. În sezonul următor, versiunile sale bogat decorate și exclusive, precum Calacatta sau marmura Carrara, vor fi alese mai des. O opțiune mai ieftină ar fi granitele interesante sau imitația de marmură și alte pietre decorative cu imprimare digitală de înaltă calitate. Placarea în culorile lapis-lazuli ultramarin, ametist violet, labradorit verde sau amazonit va deveni deosebit de la modă..

În designul bucătăriei din 2020, pe lângă marmură sau granit, există și tipuri de lemn de lux, de exemplu, nuc, frasin european. Acestea sunt utilizate nu numai pentru crearea fațadelor de bucătărie, ci și pentru inserții decorative pe insulele de bucătărie din piatră. Alte materiale naturale, dar durabile și elegante, care vor apărea cu siguranță în cele mai noi soluții de bucătărie includ sticla, metalele (de exemplu, cupru, alamă, oțel inoxidabil, bronz). O suprafață metalică, cum ar fi lemnul, poate fi utilizată pentru a crea zone mari, atractive de fațade, precum și pentru detalii pe o insulă de bucătărie monolitică din piatră sau în placarea pereților deasupra unui blat de bucătărie. Pentru a obține un aspect luxos, merită, de asemenea, să achiziționați dale de bucătărie la modă în 2020.

Insula bucătăriei – Tendințele mobilierului în 2020

Bucătăriile, care ar trebui să fie inima casei, sunt cel mai ușor de conectat la restul spațiului de locuit folosind o așa-numită insulă. Insulele de bucătărie 2020 ar trebui să aibă o formă simplă, fără mânere, dar într-o culoare interesantă și realizate din materiale prețioase (sau imitație de înaltă calitate). În proiectele pentru 2020, ele apar într-o formă care imită în principal blocurile de piatră tăiate în cuboizi. Pot fi realizate din marmură naturală sau granit în combinație cu lemn și metal de lux. Cu toate acestea, plăcile populare de mobilier și blaturile de bucătărie cu furnir care imită un tip special de marmură devin o opțiune mai ieftină..

Bucătăriile moderne vor avea, de asemenea, insule rotunde de bucătărie. Arată ca niște bufeturi de la mijlocul secolului, module cu o bază ovală și margini rotunjite. Pot fi decorate cu uși pliabile din lemn sau scânduri din lemn asortate. Atunci când alegeți o bucătărie deschisă, puteți opta și pentru o insulă de bucătărie modulară cu aceleași elemente ca și mobilierul, adică stilul și culoarea fronturilor și blaturilor care se potrivesc acestora. Este important să rețineți că culoarea insulei colorate ar trebui să se amestece cu restul camerei..

Aparate la nivelul ochilor, într-o nișă sau bucătării ascunse – la modă în 2020

Proiectele de bucătărie pentru 2020 implică crearea de mobilier fie cu dulapuri inferioare și o insulă de bucătărie, fie invers – cu un perete solid și o insulă de bucătărie în fața sa. În acest din urmă caz, sunt selectate nișele de bucătărie. Ce va apărea între dulapurile din bucătăria din 2020? În prezent, există un perete întreg încorporat în dulapuri și doar un pătrat sau dreptunghi este sculptat în centru, care găzduiește o mică secțiune a blatului, cu o chiuvetă și o sobă. Acest lucru face cea mai puțin elegantă parte a bucătăriei «ascunde» într-o nișă din ochii oamenilor din sufragerie sau sufragerie.

De asemenea, este la modă să așezi aparatele de uz casnic la nivelul ochilor. Ce aparate de bucătărie să alegeți în 2020? Mai presus de toate, cu o formă simplă, culori închise și elemente decorative discrete. În cazul amenajării bucătăriei din 2020 cu un perete complet de dulapuri, fără adâncitură sub chiuvetă, acestea sunt de obicei situate într-o locație centrală direct în spatele insulei de bucătărie. În situația în care este prevăzută o adâncitură în bucătărie, aparatele sunt așezate lateral, dreapta sau stânga. Minimalistii și oamenii ordonați pot ascunde aparatele de bucătărie, cum ar fi frigiderul sau cuptorul, într-un dulap în spatele unei uși sau într-un dulap în spatele unei uși glisante..

Ce bucătării vor fi la modă în 2020 și nu numai? Spațiile deschise care combină funcțiile de bucătărie, sufragerie și cameră de zi vor domina cu siguranță. Bucătăriile albe lucioase fac parte din trecut, înlocuite de mobilier colorat de bucătărie cu finisaje mate. Marmura, splendoarea metalică și lemnele nobile vor adăuga, de asemenea, eleganță bucătăriei moderne din 2020.