Design catwalk – nu numai frumos, ci și multifuncțional

Podiumurile din interioare există de mult timp, la fel ca etajele pe mai multe niveluri. Dar în casele noastre, până nu demult, nu ne întâlneam des. Au existat mai multe motive pentru aceasta, de exemplu, prezența unor plafoane insuficient de înalte și, de asemenea, pentru construirea unui podium de încredere, materialele au fost de o calitate insuficientă. În organizațiile și instituțiile publice, podiumurile erau folosite destul de des. Și această modă a ajuns în locuințe relativ recent, alături de moda pentru soluții originale de design, precum și pentru interioare tematice, de exemplu, în stil japonez. Astăzi, podiumurile din interior au devenit un element foarte popular și răspândit în domeniul designului..

Podiumuri în interior - frumoase și funcționaleInterior frumos de baie cu podiumPodiumurile din sala spațioasă arată neobișnuit de impresionantePardoseli pe mai multe niveluri și podiumuri pentru zonarea spațiuluiDesign baie de podiumUn podium este o modalitate bună de zonare a unui spațiu

Tipuri de podiumuri

Există mai multe tipuri de podiumuri, în funcție de scopul lor:

La ce se folosesc podiumurile?

Pentru construcția podiumului, sa considerat întotdeauna că este necesară o cameră spațioasă și mare. Cu toate acestea, potrivit designerilor, podiumurile sunt recomandabile fie în camere foarte spațioase, fie în camere mici, dar cu tavan înalt. în acest caz, podiumul economisește spațiu.

Printre altele, podiumul este una dintre modalitățile de zonare a spațiului..

Zonarea spațiului cu un podiumAlocarea zonei bibliotecii prin ridicarea podelei - podiumul

În același timp, zona situată pe podium este dominantă în interiorul camerei, atrăgând în primul rând atenția. Acest lucru ar trebui să fie întotdeauna luat în considerare la împărțirea spațiului în zone. Ridicarea podelei creează o margine.

Zona de luat masa, situată pe podium, domină interiorul.

De asemenea, podiumurile sunt foarte des utilizate pentru depozitarea lucrurilor. Acest lucru este foarte convenabil, mai ales dacă camera este mică și trebuie să economisiți spațiu. Foarte relevant pentru un stil minimalist. Cu ajutorul unui podium cadru, una dintre zonele interioare este așezată pe el, iar direct în podium este dotat un dulap unde puteți depozita orice lucruri: lenjerie, haine, cărți, jucării etc..

Un alt mod de a folosi podiumul este ca o canapea. Se folosește de obicei în dormitoare, foarte des în stil oriental, și înlocuiește patul. Cu această opțiune, este utilizat un podium cadru. Adesea este acoperit cu un strat de spumă și o atingere foarte plăcută, astfel încât să fie complet moale. Poate avea o formă ovală, rotundă sau simplificată. Apropo, o astfel de canapea este, de asemenea, potrivită pentru interiorul unui living sau studio sau în pod. Și dacă acesta este un dormitor, atunci cu ajutorul unei saltele și a unui pat de podium, puteți organiza un loc de dormit minunat..

Zona de dormit este evidențiată de un podium

Etaje etajate

Foarte des este nevoie să se creeze iluminat de podea. Pentru aceasta, este ridicat un podium, în care sunt montate lămpi. De obicei, o astfel de tehnică de proiectare creează o atmosferă romantică în cameră și, uneori, este necesară pentru iluminarea expunerii – acesta este momentul în care trebuie să evidențiați o mini-expoziție sau un fel de aparat interior separat..

Foarte des, podiumul este utilizat în zona TV, în primul rând pentru a-l evidenția și, în al doilea rând, ca mascare a numeroase cabluri și fire..

Podiumul din baie este destul de comun.

Design spectaculos pentru baie de podium Design frumos de baie cu podium Podiumurile din baie sunt folosite pentru a ascunde comunicațiile

Pe lângă funcțiile decorative, podiumurile din baie îndeplinesc multe alte roluri. De exemplu, atunci când este necesar să îndepărtați cada de la canalul de canalizare sau să dotați un duș care va fi la distanță, este necesară instalarea țevilor de scurgere, ceea ce va crea, sincer, imaginea din cameră nu este foarte bună . Un podium este folosit pentru a le masca. De obicei se ridică o cadă și o cabină de duș staționară. Uneori este mai ușor să îneci cadă, dimpotrivă, pe podium, care este placat cu gresie. Apropo, nu ar trebui să uităm de crearea trapelor ascunse pentru accesul la utilități..

Uneori, este mai ușor să îneci o cadă pe podium - este kary și practic. Interior frumos de baie, unde cabina de duș este situată pe podium Interiorul băii, unde cada este încastrată în podium

În general, numai podiumurile tehnice sunt utilizate în baie, al căror scop este să ascundă comunicațiile..

Lucruri de luat în considerare atunci când construiți podiumuri: sfaturi de proiectare

Atunci când utilizați podiumuri în interiorul diferitelor camere, ar trebui luate în considerare unele detalii. De exemplu, faptul că acestea contribuie la o schimbare a geometriei camerei și, de asemenea, ascund defectele în aspect. Dacă podiumuri de formă semicirculară sau de altă formă complexă sunt folosite în încăperi mari și spațioase, acest lucru va crea un efect vizual foarte interesant. O astfel de cameră este percepută vizual ca având un aspect dinamic non-standard..

Dacă plafoanele sunt scăzute, atunci construcția podiumului este posibilă, doar că nu ar trebui să ocupe o suprafață mare a camerei, nici măcar jumătate din ea. În caz contrar, va crea efectul vizual al unei încăperi chiar mai joase și incomode..

Dacă camera este mică, gândul ar trebui să ocupe mai puțin de jumătate din întreaga zonă.Interior frumos de baie, unde podiumul ocupă o suprafață mică

În camera copiilor unui copil cu vârsta sub trei ani, organizarea unui podium este în general nedorită pentru a evita rănirea. De asemenea, nu este recomandat să organizați podiumuri în zonele de trecere, pentru simplul motiv că de fiecare dată când treceți granița unui pas, în cel mai bun caz, veți provoca disconfort, în cel mai rău caz – aceeași accidentare..

De asemenea, ar trebui să acordați atenție finisajului podiumului, în special treapta și articulației, care este cel mai adesea deteriorată. Materialele de finisare trebuie să fie sigure și nu alunecoase.