Decorăm pereții din bucătărie

Bucătăria este unul dintre cele mai importante locuri din casă, deoarece întreaga familie se adună aici la masă. Gospodinele petrec mult timp în această cameră pregătind mâncare. Și, desigur, o astfel de cameră solicitată ar trebui să aibă un aspect adecvat pentru a mulțumi gospodăria și oaspeții cu ea. Pereții sunt una dintre cele mai semnificative părți ale oricărei camere și despre decorarea lor vom vorbi.

Perete albastru și accesorii Pereți luminoși Design neobișnuit

Accesorii în centrul de proiectare

Design în culori stricte

Pereți și accesorii luminoase

Pereții luminoși combinați cu diverse accesorii de bucătărie conferă acestui loc un aspect cu adevărat sofisticat. Utilizarea unei culori solide strălucitoare, de exemplu, portocaliu sau verde deschis, va conferi compoziției o anumită dispoziție, iar în ceea ce privește accesoriile, acestea sunt utilizate nu numai pentru a umple golul de pe perete, ci și pentru a completa stilul ales..

Multe decorațiuni diferite pot fi aplicate pe o suprafață colorată, inclusiv:

Nu este atât de important ce va fi, este important modul în care este prezentat designul. Varianta clasică este o pictură în mijlocul unui perete și o lampă de noapte pe fiecare parte a acestuia. Când lumina generală este înăbușită, pare foarte atractivă. Sau puteți așeza farfurii decorative de diferite dimensiuni pe perete. Aranjamentul lor haotic va da doar oarecare grație și individualitate acestei metode de proiectare..

Culoare și imagine Bucătărie luminoasă

Aspect discret

Stil pragmatic

Nu toată lumea vrea să-și vadă sala de mese în culori luminoase și vesele. Unele persoane sunt mult mai aproape de un aspect strict pragmatic: culori monocromatice ale pereților, modele simple, nuanțe decolorate, etc. Pentru ca bucătăria în sine și toate obiectele interioare amplasate pe ea să devină un singur întreg, adesea folosesc culoarea pentru a picta pereții. pentru a se potrivi cu culoarea mobilierului. Dar întreaga cameră într-o nuanță va arăta foarte monotonă și, prin urmare, ar trebui să adauge câteva atingeri de alte culori.

Design frumos

Un aspect pragmatic nu trebuie să fie întotdeauna o nuanță. Pe fundalul pereților albi, puteți folosi mobilier de aceeași culoare, dar, să zicem, cu contururi gri. De exemplu, un dulap de bucătărie ușor cu uși gri sau o masă albă cu blat gri. Vopselele gri în această situație, parcă, evidențiază unele articole de interior, oferindu-le varietate. Puteți face totul exact la fel exact opusul: pereți gri și mobilier, dar accidente albe în decorul în sine.

Pragmatic

Stil strict

Zone multicolore

Sala de mese poate fi aproximativ împărțită în două zone: zona de gătit și zona de luat masa. Deci, de ce să nu separați pereții acestor două părți ale camerei folosind culori diferite? De exemplu, vopsiți peretele din zona de gătit cu o nuanță violet deschis și decorați o parte a camerei pentru a mânca cu galben sau verde deschis. De asemenea, puteți decora zona de bucătărie cu alb cu pete gri și puteți da un fundal luminos pereților care se află în apropiere..

Compoziție atractivă

Nu este necesar să împărțiți bucătăria în funcție de schemele de culori, folosind două părți ale camerei, deoarece nu toată lumea are la dispoziție atât de mulți metri pătrați. În cazul opțiunilor mai mici, situația este oarecum diferită, deoarece aici zona de gătit și zona de luat masa sunt țesute, de fapt, într-un singur întreg. Aici ar trebui să faceți următoarele: luați o culoare ca bază, să zicem, același alb, dar adăugați atingeri luminoase ale unei scheme de culori secundare în cameră, care va juca, de asemenea, un rol important. De exemplu, dați pereților bucătăriei o nuanță albă, dar alegeți culoarea albastră (sau orice altă culoare) pentru a decora partea de perete care încadrează fereastra și pentru ușă.

Două nuanțeZone multicolore

Tapet

Poate unul dintre cele mai populare și mai simple moduri de a decora o cameră. Imaginile de fundal gri și bej cu modele simple sunt perfecte pentru sala de mese. De asemenea, puteți face o alegere în favoarea tapetului cu imagini de flori (doar nu foarte strălucitoare) sau natură moartă. Uneori, în astfel de cazuri, se aleg opțiuni cu imaginea ustensilelor de bucătărie..

De asemenea, se potrivesc bine tapetele întunecate (cu mobilier deschis) cu modele albe, aceleași culori sau modele. Umbra închisă a tapetului își va seta propriul ton pentru cameră, iar designul general va fi în armonie cu el datorită modelelor de tapet, deoarece elementele de decor au aceeași culoare.

Tapet în bucătărie

Placi cu pete

Design modern

Caramida decorativa

Cărămida decorativă este un subiect foarte popular în proiectarea bucătăriei. Aragaz, frigider, masă de bar – toate acestea arată uimitor într-o direcție stilistică similară. Puteți alege culoarea bazei de cărămidă în conformitate cu culoarea bucătăriei în sine sau puteți aplica culoarea clasică portocalie a cărămizii. În al doilea caz, puteți oferi oricărui apartament un fel de atmosferă de casă de pădure confortabilă..

Cărămizile ornamentale sunt adesea folosite pentru a decora mai multe părți ale bucătăriei sau doar o parte. În acest din urmă caz, cărămida este concepută pentru a evidenția o anumită zonă. Pentru alți pereți, puteți folosi nuanțele monocromatice luminoase convenite anterior sau pereții albi cu pete gri.

Dacă o cărămidă este folosită pentru un perete gol, pe care nu atârnă dulapuri de bucătărie, atunci trebuie decorat cu ceva. Poate fi ceasuri, farfurioare sau alte accesorii decorative..

De asemenea, acum este foarte la modă să aplici cărămidă decorativă pe o anumită zonă a peretelui, unde se amestecă perfect cu restul peretelui. Este adesea folosit pentru a încadra o ușă pe toate părțile. De asemenea, puteți evidenția un colț din cameră cu un astfel de decor, în care, să zicem, se află o măsuță de cafea. Astfel, o bucată separată va fi subliniată în bucătărie. Acest design local nu va afecta stilul general, ci va evidenția doar o zonă deosebit de semnificativă din el..

Caramida decorativa

Decor cu cărămizi decorative

Bucătăria este o parte specială a fiecărei case, fie că este un apartament sau o casă la țară. Prin urmare, fiecare proprietar care se respectă ar trebui să-i arate un aspect demn, astfel încât vecinii să aibă un motiv să viziteze pentru o cină și astfel încât membrii familiei să fie încântați să se adune aici pentru o masă..

Orice stil ales va deveni personificarea bucătăriei pentru o lungă perioadă de timp și, prin urmare, designul ales pentru decorarea pereților ar trebui să fie combinat cu alte mobilier și mobilier din această cameră, iar acest lucru se aplică nu numai schemei de culori, ci și accesorii..

Stil negru

Separarea zonelor

Stil original