Decorăm interiorul cu vaze

În lumea modernă există o mulțime de accesorii, articole de decor cu care ne putem decora interiorul. Dar cea mai interesantă, sofisticată și multifacetică este vaza. Importanța sa poate fi greu supraestimată, vaza aduce un sentiment de originalitate și frumusețe, ușurință și grație. Un astfel de obiect de decor este practic și estetic, acționând imperceptibil, vazele fac mobilierul mai original, interesant și elegant..

Interior elegant, cu vaze

Apariția vazelor datează din vremurile civilizațiilor antice și atunci florile nu erau așezate în ele. De exemplu, grecii antici fabricau vaze din lut, le-au decorat grațios și au decorat casele cu ele, au păstrat în ele o amforă, diverse lichide și substanțe. Vazele antice au reprezentat creaturi mitice și eroi ai legendelor. Și în timpul nostru, vazele din interior au început să fie folosite în rezolvarea diferitelor sarcini, atât funcționale, cât și estetice..

Ce vaze pot fi găsite acum?

Vaza de podea în interior. Acestea includ vaze, care sunt dimensionate pentru a sta pe podea. De obicei, acestea sunt vaze cu o înălțime de 40 de centimetri. Deși se întâmplă ca astfel de vaze înalte să fie așezate pe masă, totul depinde de gustul dvs. și de interiorul general..

Vaze mari pe masă

Vasele de podea sunt mai des elemente independente în interior, devenind un accent elegant. Există multe forme, de la simple la complicate, cu modele și finisaje originale.

Vaze de podea în interior Vaze înalte în interior

Dacă doriți să vă decorați interiorul cu o vază de podea, atunci trebuie să cunoașteți câteva detalii. Cel mai important lucru este locul potrivit, aceste obiecte de decor adoră spațiul, mai ales dacă sunt vaze cu burtă, așa că nu le blocați cu alte obiecte de interior, dați-le spațiu liber. Vazele de podea se potrivesc cel mai bine în interiorul unei camere spațioase. Așezați o astfel de vază într-un spațiu deschis, într-un colț liber al camerei, între mobilier și lângă fereastră. Atunci când alegeți o culoare și o textură, ca și în cazul altor obiecte decorative, este important să vă combinați armonios cu designul general și interiorul.

Vaza de podea în interior

Buchetele luxuriante nu sunt potrivite pentru o vază alungită și îngustă, este mai bine să puneți o floare, ci înaltă sau să puneți o crenguță interesantă și neobișnuită.

Crenguță într-o vază de podea

Nu puteți pune deloc nimic într-o vază, acest lucru va conferi interiorului o anumită vechime și farmec.

Vaze de podea în interior Vaze goale în interior Interior cu vază goală

Vazele din interior pot fi umplute nu numai cu flori tăiate sau compoziții uscate, vazele de podea cu plante de interior vii vor arăta foarte interesante și de acasă. Le puteți completa cu o floare într-un ghiveci obișnuit și alte opțiuni de decor..

Plantele de interior într-o vază

Este mai bine să plasați compoziții mai luxuriante în vaze voluminoase cu burtă..

Compoziții luxuriante într-o vază de podea

Vazele de podea strălucitoare din interior arată incomparabil, elegant și unic. Acestea creează o atmosferă încântătoare, umplu camera cu mister și mister..

Vaze de podea strălucitoare

Vaza de masă în interior. În consecință, aceste vaze sunt așezate pe mese, precum și pe rafturi, comode, rafturi și pervazuri. Și au o înălțime mai mică de 40 de centimetri. Silueta este importantă aici, ceea ce va sublinia corect culoarea generală a camerei. Contururile clare și frumoase vor completa perfect interiorul în orice direcție stilistică.

Interior magnific cu vaze de masă Vaze de masă în interior Vaze interesante în interior

Vazele de masă sunt mai des utilizate pentru flori, atât proaspăt tăiate, cât și uscate. Odată cu sosirea primăverii, puteți pune crenguțe cu primele flori înflorite într-o vază, aceasta simbolizează începutul unei noi vieți, forță și armonie cu care vă veți umple camera.

Nuiele cu primele flori într-o vază Vaza cu crenguțe în interior

Pentru Anul Nou și Crăciun, așezați ramuri de brad cu conuri într-o vază de masă și decorați-le cu jucării de Anul Nou. Acest lucru va crea o atmosferă de sărbătoare și distracție. De asemenea, puteți umple vasele cu fructe de pădure, fructe sau scoici, de exemplu, în baie. Pentru aceasta, vaza trebuie să fie transparentă..

Vaza cu scoici în baie

Alegerea unei vaze pentru interior

În prezent, materialul pentru vaze poate fi aproape orice: lemn, sticlă, metal, viță de vie, ceramică, porțelan, plastic, bambus, faianță și așa mai departe. Este un sortiment atât de larg care duce la faptul că vazele pot decora orice interior. La fel se poate spune despre forme, fiecare poate alege pentru sine exact ceea ce îi place – alungit, dreptunghiular, cu burtă, conic, curbat, cilindric, sub formă de ulcior, castron, oală, chiar și o oală de cafea. Un astfel de sortiment este izbitor și nu poate decât să se bucure. Dar, pentru a alege corect copia corectă, ar trebui să decideți mai întâi asupra funcției pe care o vor avea vasele dvs. în interior. Cel mai interesant lucru este că, în același apartament sau casă, și chiar în aceeași cameră, vaze, diferite în funcții și scop, coexistă perfect. Pot fi de diferite culori, stiluri și forme. Această combinație este în perfectă armonie între ele și cu interiorul general, nu vă fie teamă să experimentați, cu vaze este simplu și interesant.

Vazele din interior au o formă diferită Varietate de vaze în interior Vaze interesante și neobișnuite în interior

Vazele cu flori pot transforma un interior într-o grădină sau într-o seră, deoarece plantele verzi sunt foarte utile pentru sănătate, ne saturează cu oxigenul necesar și scapă de dioxidul de carbon în exces. În plus, este foarte frumos..

Grădină de flori în interior cu vaze

După cum sa menționat mai sus, importanța vazelor în interior poate fi greu supraestimată. La urma urmei, vrei să îți decorezi casa nu numai pentru o vacanță, ci și în timpul săptămânii florile arată atât de frumos și de frumos pe masă, pe un raft sau în orice alt loc. În plus, vazele pot face mici minuni, de exemplu, pot umple un gol într-o cameră, fără a supraîncărca situația. Și atmosfera va deveni imediat confortabilă și plăcută.

Vaze pe raftul din interior Vazele din interior umple golurile Vaze drăguțe cu plante verzi Vaze grațioase în interior Interior exotic cu vază Vază uriașă în interior Vaze drăguțe și ușoare în interior Interior ușor cu vază Vaza cu flori în interior Vaze de podea care umple golurile din interior

Atât în ​​timpurile străvechi, cât și în timpul nostru, vazele decorează orice cameră, transformând-o, înnobilând-o, introducând varietate și rafinament. Acest accesoriu simbolizează bunăstarea, bunătatea și frumusețea..

Atmosferă confortabilă cu vaze Romantic în interior cu o vază Vaze drăguțe în interior Interior cu vaze în fotografie Vaze neobișnuite în interior Vaza ca accent chic în interior