Decorarea practică și creativă a verandei unei case private

Primul lucru care ne atrage atenția atunci când examinăm fațada unei case private este pridvorul sau cel puțin ușa din față. Din modul în care este decorată intrarea principală a clădirii, se formează întreaga impresie a exteriorului întregii locuințe. De regulă, atunci când decorați o verandă, se utilizează aceleași materiale de construcție și finisare ca în întreaga clădire..

Intrarea principala

Paleta de culori a intrării într-o casă privată poate diferi de gama selectată a întregii structuri, dacă s-a decis ca aceasta să fie un accent al exteriorului, evidențiați-o. Dar mai des, totuși, puteți vedea pridvorul, repetând elementele de decor și paleta de culori, întreaga structură a unei case private.

În culori închise

Uși duble mari

Pridvor cu un baldachin mic

De regulă, baldachinul este o continuare a structurii acoperișului și, împreună cu pridvorul, poartă o sarcină funcțională considerabilă – protejează de soare și precipitații. Oferă o intrare confortabilă în incintă. Dacă arhitectura clădirii este de așa natură încât este imposibil să continuați acoperișul pentru a oferi chiar și o mică ieșire peste intrarea principală, atunci poate fi organizat un mic vizor, care nu numai că va prelua o parte din funcționalitate, dar va diversifica și exteriorul clădirii și, cu un design original sau de succes, îl va decora.

Copertină mică

Proiectarea unui mic baldachin sau baldachin poate servi drept platformă pentru încorporarea sistemelor de iluminat. Cel mai adesea, iluminarea din spate este lămpi cu LED-uri încorporate în planul baldachinului, uneori se folosesc lămpi suspendate, dar numai dacă înălțimea pridvorului permite să se facă fără obstacole..

Oțel și beton din sticlă

În exteriorul modern al clădirilor private, structurile din sticlă, fier și beton sunt încă frecvent utilizate. Dar utilizarea materialelor naturale este mai populară ca niciodată, mai ales în construcția și proiectarea caselor de țară..

Mic vizor deasupra intrării

Chiar și o mică vizieră deasupra ușii din față poate înnobila intrarea principală a unei case private. Nu există prea multă umbră dintr-o astfel de structură, nici nu se va proteja de vânt, dar va salva de ploaie în timp ce deschideți ușa sau așteptați un taxi..

Pași cu balustrade

Structurile de beton au devenit baza pentru proiectarea spațiului din fața ușii de intrare cu un mic baldachin. Având în vedere fundația înaltă a casei și câțiva pași care duc la ușa principală, era logic să se instaleze o balustradă stabilă, care să ofere un sentiment de siguranță locuitorilor și oaspeților lor, în special pe vreme rea. Plăcile de beton au servit și pentru decorarea cărărilor către treptele pridvorului. Pe vreme ploioasă, gospodăriile nu trebuie să se îngrijoreze de curățenia pantofilor, mergând de-a lungul plăcilor, spațiul dintre care este acoperit cu pietricele..

Baldachin ca prelungire a acoperișului

Nuanțe albe și lemnoase

Copertină mică

Terasă deschisă cu zonă de relaxare în fața intrării

Dacă zona parcelei din fața ușii din față permite, atunci puteți organiza o terasă deschisă în fața intrării principale, unde puteți plasa un loc de odihnă, un leagăn pentru copii sau doar posibilitatea unui confortabil stați în fața intrării în casă, cu protecție fiabilă de intemperii.

Terasă cu loc de odihnă

O terasă spațioasă, unde mobilierul de grădină din răchită pentru relaxare, căzile mari cu plante ornamentale sunt amplasate confortabil, au format o compoziție confortabilă și atractivă în fața unei uși mari de intrare cu inserții de sticlă. O lampă suspendată cu un design original va oferi iluminare pe teritoriul terasei, iar lămpile de perete vor ilumina apropierea de veranda unei case private..

Pridvor cu ușă luminoasă

Dacă fundația clădirii este suficient de ridicată, atunci este evident că abordarea verandei va fi decorată cu trepte. Ca urmare, terasa deschisă va fi amplasată la o anumită altitudine comparativ cu nivelul solului. Scările și pardoselile teraselor pot fi decorate cu dale de piatră și beton, cărămizi și lemn, impregnate cu agenți speciali concepuți să-l protejeze de umezeală și de efectele dăunătorilor.

Apropiere din lemn de ușă

Culoare strălucitoare a ușii

Puntea din lemn

Atunci când proiectați o abordare a ușii principale a unei case, dacă are o fundație joasă, este adesea suficient să construiți o platformă sau o punte din lemn, care poate servi, printre altele, ca zonă pentru organizarea unei zone de recreere pentru adulți și jocuri pentru copii..

Bancă suspendată

Balansați pe terasă

Zona de recreere în aer liber

Și alte câteva imagini ale intrărilor principale într-o casă privată, dotată cu o zonă de recreere cu o bancă suspendată, care poate acționa și ca un leagăn.

Mobilier de grădină alb

Mobilierul de grădină alb, în ​​ton cu elementele fațadei clădirii pe fundalul plăcilor de piatră ale pardoselii terasei, pare și mai strălucitor. Metoda de finisare practică și fiabilă va dura mulți ani și va arăta ca ziua în care a fost construită.

Lemn și piatră în decorarea pridvorului

Indiferent cât de modernă este clădirea unei case private și finisarea cu materiale naturale este întotdeauna potrivită, conferă căldură și confort exterior, creând o atmosferă de cordialitate.

Piatra si lemnul

Nu numai gospodăriile suburbane sunt adecvate pentru a proiecta cu lemn și piatră naturală. În cadrul locuințelor urbane, decorarea naturală va arăta originală, atractivă, non-banală.

Pentru o casă la țară

Nu este nimic mai organic și mai adecvat pentru decorarea fațadei unei gospodării private situate în afara orașului. Apropierea de natură dictează alegerea materialelor de construcție și finisare.

Lemn, pietre și hublouri

Placarea unei case private cu imitație de lemn cu utilizarea de găuri rotunde în exterior, care sunt realizate sub formă de hublouri, a devenit o descoperire de design interesantă. Proiectarea abordării pridvorului folosind pietre de diferite forme și dimensiuni a completat aspectul non-banal al proprietății unei case.

Stil rustic

Dacă fațada clădirii este decorată în stil rustic, atunci decorul pridvorului cu utilizarea abundentă a ornamentelor din lemn și a elementelor vieții la țară va deveni o continuare logică a acestui stil..

Finisaje din piatră și elemente din lemn

Bancă din lemn pe fond de piatră

Lemnul și piatra sunt inseparabile ca yin și yang în clădirile în stil rustic. Casele de la țară arată incredibil de organice, cu decorațiuni de pereți din piatră și uși din lemn, podiumuri și articole de decor practice.

Accent pe ușa din față

Adesea, exteriorul unei clădiri este o structură aproape monocromatică și monotonă, cu un decor minim, caz în care designul intrării principale și, în special, al ușii din față intră în prim plan. Poate fi realizat într-un design neobișnuit sau pur și simplu prezentat într-o schemă de culori strălucitoare.

Uși Art Nouveau

Ușile de design neobișnuite cu inserții de sticlă și elemente din cupru pot deveni semnul distinctiv al unei clădiri moderne. Pe fundalul placării cu piatră, lămpile de perete originale pentru stradă sub formă de piramide par avantajoase.

Cu inserții în oglindă

Decorarea unei uși cu un cadru din lemn și inserții de oglinzi cu geometrie interesantă, desigur, poate deveni o podoabă a oricărei fațade a unei clădiri private.

Piatra, lemnul, sticla și cuprul

Proiectarea acestui pridvor al unei case private nu poate fi numită plictisitoare; pentru decorarea acesteia au fost folosite diferite tipuri de lemn, piatră din plastic, vitralii groși de vitralii, vopsite și ondulate, elemente de cupru și nituri. Dintre șirurile de gospodării private, o astfel de intrare principală va ieși cu siguranță în evidență..

Fațadă neobișnuită

Apropo, arată ușa din fața unei gospodării private, putem avea o impresie despre proprietarii clădirii, gustul și preferințele lor de culoare și, uneori, stilul lor de viață..

Pridvor eclectic

Stilul de decor al acestui pridvor nu poate fi numit altceva decât eclectic. O ușă pictată cu un ornament original, o canapea din răchită cu un suport moale de culori active, veioze neobișnuite – o astfel de intrare principală într-o gospodărie privată este greu de uitat.

Bancă cu scaune moi

O ușă de lemn cu inserții de vitralii din sticlă, o bancă de grădină cu scaune moi detașabile și o plantă cățărătoare într-o oală în aer liber a compus o compoziție originală la intrarea într-o casă privată.

Stil antic

Ușa originală de intrare în stilul vechi al clădirilor castelelor medievale a devenit o podoabă a fațadei moderne a clădirii. Contrastul din combinația dintre o ușă întunecată și elemente structurale cu o paletă caldă și ușoară de finisaje creează un aspect festiv al verandei.

Atmosfera zen

Pentru unii proprietari, este important ca totul să fie simplu și concis, nu numai în interior, ci și în afara casei lor. Finisajul de beton s-a șters și executarea treptelor, ușa originală, o plantă mică într-o cadă de piatră și o pereche de scaune de grădină cu design minimalist – este gata o imagine strictă, dar în același timp interesantă a pridvorului..

Simetrie și contrast

Ușile mari cu două foi cu cadru negru, inserții din sticlă și oglindă, o dispunere simetrică a lămpilor de perete și a căzilor cu plante au creat o imagine echilibrată și armonioasă a intrării principale a unei gospodării private.

Balustrade și felinare din fier forjat

O deschidere arcuită, inserții de sticlă pe un fundal întunecat al ramei ușii, balustrade forjate, lămpi stradale stilizate ca felinare – totul poate decora aspectul clădirii în general și al pridvorului în special.

Sticlă într-un cadru întunecat

Uși batante

Astfel de modele ale ușii de intrare sunt rare, dar, desigur, sunt o modalitate originală nu numai de a diversifica caracteristicile de design ale intrării în cameră, ci și capacitatea de a proiecta o ușă destul de largă.

Uși batante

Ușa originală din lemn cu inserții de sticlă cu design transparent și mat a devenit punctul culminant al intrării în clădirea unei case private, care nu va fi uitată de nimeni care a vizitat-o..

Cu sticlă ondulată

O altă versiune a ușilor pivotante cu cadru întunecat și inserții de sticlă ondulată, care permite suficientă lumină în hol, dar în același timp ascunde ceea ce se întâmplă în interiorul casei.

Ușa din față ca element izbitor al fațadei

Pe fundalul fațadei absolut fără chip a clădirii, o ușă luminoasă va arăta accentuată, atractivă și non-banală. Culoarea bogată a culorii ușii este capabilă să reîmprospăteze aspectul unei gospodării private, oferindu-i o imagine pozitivă și strălucitoare.

Culoare saturată a ușii

Culoarea bogată și vibrantă a ușii din față transformă finisajul calm al fațadei clădirii. O mică inserție de sticlă lângă ușă va permite locuitorilor să vadă vizitatorul din interiorul camerei.

Cadrele și ușa pe un singur ton

Nuanța portocalie a cadrului ușii a fost repetată în designul cadrului ferestrei, creând un ansamblu foarte colorat pe fundalul unei fațade de un gri închis și remarcabil..

Umbra strălucitoare a ușilor Culoare galben strălucitor Portocaliu și gri Ușa din față luminoasă

Cadrul ușii albastru strălucitor

Cum se aranjează pasarela care duce la intrarea principală

Nu numai decorul pridvorului, ci și designul peisajului site-ului care duce la acesta, este important pentru a forma prima impresie a aspectului unei clădiri private. Este mult mai plăcut și mai confortabil pentru rezidenți și oaspeții lor să meargă de-a lungul unei cărări, bine așezate din dale de piatră sau beton, decorate cu pietriș sau pietricele, pentru a admira verdeața plantelor ornamentale plantate în pământ sau în ghivece și ghivece de grădină.

Calea către intrarea principală

Design peisagistic

Plăci de beton ca bază pentru organizarea apropierii de ușa principală a casei, iazuri artificiale mici, plante în sol și vase mari de grădină – toate lucrează pentru a crea o atmosferă armonioasă a amenajării peisajului parcelei din fața pridvorului.

Imagine simetrică

O cale făcută din piatră ușoară către verandă cu pași mici, un spațiu cu pietriș în jurul său, căzi cu plante – toate acestea au ajutat la crearea unui aspect incredibil de simetric și echilibrat al intrării principale a unei case private. Pe fundalul finisajelor albe ca zăpada, o ușă mare din lemn cu două foi și structuri întunecate de grile pentru ferestre și veioze arată armonios.

Plantele exotice

Lângă platforma de lemn care duce la intrarea principală, există o compoziție luminoasă în stil oriental cu plante exotice, un frumos panou de stradă și un mic iaz. Și ușa în sine nu poate fi negată originalitatea – abordarea non-banală a proiectării intrării principale a dat roade, imaginea pridvorului este unică și interesantă.

Stil oriental

Un alt pridvor în stil oriental cu o abundență de plante veșnic verzi și cu flori, decorare strictă și utilizarea sculpturilor pentru a organiza peisajul grădinii.

Pridvor al unei case private Decor de intrare principală Scară-platformă din lemn Stil contemporan