Cum să echipezi o mansardă

Când amenajați o cameră sub acoperișul unei case, apar adesea probleme. Acest lucru este de înțeles – pereții înclinați fac dificilă, dacă nu chiar imposibilă, utilizarea mobilierului standard. Adesea, mansarda este limitată, ceea ce face ca planificarea atentă să nu fie un capriciu, ci o nevoie urgentă..

Este foarte important să folosiți în mod optim fiecare metru pătrat al camerei, astfel încât să obțineți o casă confortabilă și funcțională. Se fabrică mobilier mansardat «local» fă-o singur sau la comandă. Este important ca unele piese de mobilier să poată îndeplini funcții duble, de exemplu: o masă pe timp de noapte se transformă într-o noptieră, iar o canapea într-un pat. Deci, primul lucru pe primul loc.

Proiectul stă la baza tuturor

Designul interiorului spațiului de locuit joacă un rol critic. În acest stadiu apar posibilele probleme și sunt eliminate. Cu un design analfabet, este posibil să întâmpinați dificultăți în procesul de lucru, care vor anula toate eforturile. Acest lucru este valabil mai ales pentru amenajarea mansardei – o cameră non-standard.

Proiect mansardă nr. 2 Proiect mansardă nr. 3 Proiect mansardă nr. 4 Proiect mansardă nr. 5 Proiect mansardă nr. 6 Proiect mansardă nr. 7 Proiect mansarda nr.8 Proiect mansardă nr. 9 Proiect mansardă nr. 10

Cea mai bună soluție ar fi încredințarea dezvoltării proiectului unui specialist. După terminarea lucrării, el va arăta cum va arăta camera pe ecranul computerului și, dacă este necesar, va face modificări, ținând cont de dorințele clientului. Cu toate acestea, puteți face singur un proiect, aveți nevoie doar de atenție și precizie..

Există programe de calculator create special pentru proiectare, sunt ușor de utilizat și disponibile pentru toată lumea. Cu toate acestea, în primul rând, trebuie să vă decideți asupra mobilierului care va fi amplasat în pod. Într-adevăr, pentru proiectare, trebuie să îi cunoașteți dimensiunile..

Mansardă mică? Nici o problemă!

Folosind exemplul amenajării unei mici mansarde cu o suprafață de 20 mp. metri, este ușor să vă asigurați că, chiar și în condiții atât de înguste, puteți echipa un living, un loc de dormit și un loc de muncă. Spațiul de sub peretele înclinat – «zonă moartă», acolo se poate așeza doar mobilier foarte scăzut. Este mai bine să utilizați această parte a camerei într-un mod diferit..

Mansardă mică numărul 1 Mansardă mică numărul 2 Mansardă mică №3 Mansardă mică numărul 4 Mansardă mică numărul 5

  • O soluție bună ar fi să ne îngrădim «zonă moartă» PAL, aranjând în el un rack cu uși detașabile cu zăvoare magnetice. Lenjeria de pat este îndepărtată acolo în timpul zilei. Dacă doriți, puteți aranja secțiuni mai mici în secțiuni..
  •  Pentru depozitarea hainelor la ușa din față, este dotată o mini-dressing, împrejmuită cu o perdea ondulată. Mai jos, pe raft, se află un compartiment pentru încălțăminte. Pe ambele părți ale dressingului există două rafturi verticale, unul în înălțime maximă, celălalt limitat în înălțime de un tavan înclinat. Aceste rafturi sunt perfecte pentru depozitarea cărților sau a altor obiecte mici..
  •  Un raft suspendat cu lămpi încorporate străbate întreaga cameră, de la fereastră la compartimentul cu ușă. Desktopul este situat lângă fereastră. Având în vedere că majoritatea mobilierului este realizat «local» și are un scop dublu, nu va fi surprinzător faptul că chiar și într-o cameră atât de mică va fi suficient spațiu pentru mișcare.

Ferestrele – fața mansardei

Ferestrele pot fi amplasate atât pe verticală – pe fronton, cât și oblic – pe acoperiș. Prima opțiune nu ridică întrebări, iar a doua are nuanțe asociate cu poziția sa în spațiu. Se crede că ferestrele înclinate lasă să intre mai puțină lumină, deoarece fluxul de lumină este direcționat în jos. Afirmația este controversată, deoarece capacitatea de transmitere a luminii unor astfel de ferestre depinde de înălțimea soarelui de deasupra orizontului. Un lucru este sigur – arată foarte elegant și, cu un design adecvat, poate deveni un decor interior. Mai jos ne vom concentra pe astfel de ferestre..

Ferestre la mansardă

O fereastră înclinată nu poate fi acoperită cu perdele obișnuite, din tul. Dacă faceți acest lucru, va arăta foarte ridicol. Pentru astfel de ferestre au fost create perdele și jaluzele speciale. Le puteți comanda de la companii care produc ferestre pe acoperiș. Indiferent de designul camerei, principalul lucru este că există suficientă lumină în cameră..

Ferestre în mansarda nr. 2

Ferestrele moderne pentru mansarde se disting printr-o varietate imensă, atât în ​​formă, cât și în design. Sticla din ele poate avea diferite nuanțe, ceea ce vă permite să alegeți tonul de culoare dorit al interiorului.

Culoarea este importantă!

Datorită specificității sale, mansarda, mai mult decât alte camere, are nevoie de o schemă de culori corect selectată. În primul rând, mansarda ar trebui să fie vopsită în culori deschise. Acest lucru este valabil mai ales pentru o cameră mică. Culoarea pastelată moale va extinde vizual spațiul, va crea confortul și va îmbunătăți starea de spirit.

Culoarea mansardei

Potrivit experților în proiectare, cel mai bine este să mențineți gama de culori generală a tuturor suprafețelor interioare ale mansardei, inclusiv podeaua și tavanul. Mai mult, aceleași materiale de finisare ar trebui utilizate în toată camera. Mobilierul trebuie să fie din aceleași materiale. Doar așa se poate realiza integritatea perfectă a întregului interior..

Extinderea spațiului

Principalul dezavantaj al mansardelor nu este zona mică, ci volumul, redus de pereții înclinați. Mulți oameni sunt împovărați de spațiul limitat, iar forma tavanului evocă asociații subconștiente neplăcute. Există câteva tehnici pentru a extinde vizual spațiul..

  • Articole interioare înalte, alungite sau grupuri de articole dispuse vertical. De exemplu: un ventilator de podea, o plantă înaltă într-o cadă, o lampă de podea, o perdea de bambus, mai multe tablouri mici sau fotografii agățate una peste alta.
  • Suprafețe reflectorizante. O pereche de oglinzi alungite nu numai că vor crește adâncimea camerei, dar vor crește și iluminarea.
  • Puteți acoperi un perete înclinat cu tapiserie sau un afiș mare care prezintă munți, copaci înalți, clădiri cu mai multe etaje. Înclinarea va face să pară că le privești de sus..
  • Puteți face peretele teșit mai întunecat în raport cu alte suprafețe. Deci va fi mai puțin vizibil..

Design mansardă # 1 Design mansardă nr. 2 Design mansardă # 3 Design mansardă nr. 4 Design mansardă nr. 5 Design mansardă # 6 Design mansardă nr.7 Design mansardă # 8 Design mansardă nr.9 Design mansardă nr. 10 Design mansardă nr.11 Design mansardă nr.12 Design mansardă nr. 13 Design mansardă nr. 14 Design mansardă nr. 15

Tehnologiile moderne de construcție fac ușoară și ieftină transformarea unui spațiu de mansardă într-o cameră de zi confortabilă. Forma nestandardică a mansardei oferă mari oportunități pentru creativitatea proiectantului, pentru zborul imaginației sale. Și ce mare satisfacție veți experimenta atunci când obiectivul este atins, iar mansarda se transformă într-un colț locuibil preferat?!