Copaci interiori – o oază într-un apartament din oraș

Este dificil chiar să ne imaginăm cât de sumbru și moros ar deveni viața noastră dacă plantele obișnuite de interior ar fi excluse din interiorul caselor. În ciuda faptului că vegetația vie din vremea noastră este înlocuită în mod vizibil de analogi din materiale artificiale, experții consideră că această direcție de proiectare este foarte promițătoare. O atenție deosebită este acordată copacilor interiori – plante mari de cuvă de peste un metru.

Plantele voluminoase, precum sculpturile, oferă un interior plictisitor unicitate, rafinament și stil. Mai mult, aceste accesorii aparent nesemnificative pot deveni elemente cheie ale designului unei camere. Nu este surprinzător faptul că copacii decorativi decorează acum din ce în ce mai mult nu numai apartamentele orașului, ci și piețele centrelor comerciale și de divertisment, spațiul liber în birouri și magazine – la urma urmei, plantele de interior au multe proprietăți utile.

De ce sunt utili copacii interiori dintr-un apartament?

1. Copacii din interiorul unui apartament din oraș sunt o sursă constantă de oxigen eliberat în loc de dioxid de carbon absorbit. Unele plante emană cantități semnificative de fitoncide și uleiuri esențiale, distrugând agenții patogeni. În plus, particulele de praf sunt filtrate în spațiul aerian al unui apartament rezidențial..

Interior camera de zi cu lemn

2. Arborii verzi pot crește umiditatea interioară. Când umezeala se evaporă, aerul dintr-o cameră cu plante se răcește semnificativ.

Plante rafinate în interior

3. Datorită culorii lor verzi, copacii casei au un efect calmant asupra unei persoane. Mai mult, ele ajută la gestionarea stresului cotidian..

Plante-copaci în interior

4. Orice cameră cu ajutorul plantelor verzi va deveni mai confortabilă și mai confortabilă. Chiar și interiorul cel mai plictisitor va atrage atenția prin prospețimea și originalitatea sa dacă îi adăugați copaci de interior obișnuiți..

Copac în sufragerie

5. Plantele de apartament fac o treabă excelentă de a împărți spațiul în mai multe zone funcționale separate. Copacii sau arbuștii mari acționează ca pereți despărțitori naturali, astfel încât să puteți evita rearanjările complexe atunci când renovați o cameră.

Planta rafinată

6. Vegetația interioară, datorită texturii sale deosebite, permite înmuierea unor elemente arhitecturale. În interiorul în care sunt prezente suprafețe reci și structuri rigide, copacii ornamentali îndeplinesc o funcție revitalizantă, creând o atmosferă armonioasă și echilibrată..

Cameră cu copaci

7. Arborii casei pot fi folosiți și pentru a înviora colțurile camerelor. Adesea, mobilierul cumpărat nu se potrivește bine în spațiul din colț, drept urmare această parte a camerei pare goală și neterminată. O cadă mare cu un copac de acasă vă va permite să ascundeți acest defect, fără să aglomerați deloc spațiul.

Cum se găsește «a lui» lemn?

Există multe varietăți de copaci de interior și, prin urmare, alegerea unei plante de origine pentru un anumit interior nu va fi ușoară. Puteți cumpăra o plantă adultă imediat, cu toate acestea, trebuie amintit că o astfel de achiziție va costa o sumă considerabilă. Plantele tinere sunt mult mai ieftine. Adevărat, va trebui să depuneți mult efort și să aveți răbdare, deoarece copacii din interior cresc mult timp. Pentru a înțelege mai bine ce copac este potrivit pentru camera dvs., ar trebui să vă familiarizați cu principalele tipuri de plante de cada..

Ficus

Foarte nepretențios în îngrijire. În același timp, este foarte frumos. Și numeroasele tipuri ale acestui copac vor permite fiecărui florar începător să aleagă cea mai potrivită opțiune. Experții recomandă să acorde atenție, în primul rând, unor astfel de soiuri de ficus precum bengali, cauciuc și lira.

Decorarea camerei de zi cu copaci

Bonsai

Poate fi numit un copac adevărat în miniatură. Când este cultivat, se ia ca bază un copac obișnuit, care este tăiat sistematic pentru a da o formă adecvată..

Camera de zi cu copaci minunați

Hibiscus

Cunoscut ca «Trandafir chinezesc». Planta poate atinge dimensiuni gigantice – până la 5 metri. Are flori foarte frumoase.

Copaci originali în interior

Citrici

Au un efect benefic asupra bunăstării umane. Mandarinele, lămâile și portocalele sunt populare printre citricii din interior..

Citrici în interior

Camelia

Este considerată una dintre cele mai dificile plante din punct de vedere al îngrijirii plantelor. Experții îi sfătuiesc pe grădinarii începători să se gândească cu atenție înainte de a cumpăra acest copac interior. Cu toate acestea, în cazul unui rezultat reușit, camelia vă va încânta cu flori unice, al căror diametru poate fi de la 6 la 12 cm.

Copaci înfloriți în interior

Dracaena Sander

Sau stuful chinezesc nu are nimic de-a face cu numele său, deși seamănă foarte mult cu o viță de vie de stuf. Printre vânzători, acest copac are un nume diferit – “bambus al fericirii” datorită capacității de a atrage energie pozitivă, fericire, noroc și bună dispoziție în casă.

Arborele decorativ ca decor

Abutilon

Sau «arțar interior» când înflorește, aruncă muguri care seamănă cu felinare multicolore. Această plantă este foarte nepretențioasă..

Un arbore de cafea

Poate fi recunoscută după aroma dulce care apare în perioada de înflorire. Această plantă poate crește peste doi metri înălțime. Cu o îngrijire bună, arborele de cafea va înflori și va da roade în mod sistematic. Potrivit cultivatorilor de flori, această plantă poate produce anual până la 500 de grame de boabe de cafea, care sunt aproape egale ca calitate cu băutura braziliană..

Femeie grasa

Crassula sau arborele banilor este considerat un simbol al prosperității. Mulți cred că această plantă aduce abundență și noroc în afaceri în casă. Arborele banilor se potrivește perfect oricărui design. Datorită modestiei sale, este potrivit chiar și pentru cei care nu au abilitățile de a îngriji plantele de interior și timpul.

Când achiziționați un copac interior, asigurați-vă că întrebați vânzătorul cum să aibă grijă în mod corespunzător de noul dvs. prieten verde. Fiecare plantă are nevoie de anumite condiții pentru udare, hrănire și replantare. În plus, este important să știm unde este cel mai bun loc pentru a pune arborele cumpărat. Dacă planta selectată nu necesită o abordare specială, atunci se recomandă să respectați regulile generale pentru aranjarea florilor de interior:

Bucătărie cu plantă ornamentală

Câteva sfaturi pentru cei care au achiziționat deja copaci interiori

1. Cel mai bine este să așezați toate plantele de apartament lângă fereastră, deoarece copacii au nevoie de lumină naturală. Dacă ferestrele din cameră sunt orientate spre nord, atunci această opțiune de plasare va fi singura pentru dvs., altfel copacii nu vor putea primi suficientă lumină de zi..

Camera de zi cu plante de interior Copaci în bucătărie

2. Arborii ornamentali nu trebuie să interfereze cu cei care locuiesc în apartament. Este necesar să vă asigurați că există o abordare bună a ferestrelor și a mobilierului. Și cu atât mai mult: plantele de apartament nu ar trebui să restricționeze mișcarea pe coridor sau pe scară..

Scara cu planta ornamentala Copaci în dormitor

3. Trebuie avut în vedere faptul că plantele de apartament adaugă o culoare verde bogată în interiorul camerei. Cu cât coroana este mai densă, cu atât este mai densă pata verde. Verdele prea dens vă poate face să vă simțiți greoi și greu. Pentru a evita acest lucru, coroana copacilor trebuie subțiată periodic. Amintiți-vă că copacii decorativi nu ar trebui să suprasolicite interiorul..

O plantă de cadă într-un apartament Copaci lângă fereastră

4. Nu permiteți o situație în care copacii din interior cresc până la înălțimea creșterii umane și urcă mai sus. Coroanele plantelor nu trebuie să blocheze jumătate din pereți și tavan, altfel plantele vor domina interiorul. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple, deoarece copacii casei sunt proiectați pentru a decora și nu pentru a obstrucționa interiorul creat, suprimând în același timp persoana.

Copac în colțul camerei Camera de zi în culori deschise

5. Fiecare dintre plante ar trebui să aleagă un ghiveci proporțional frumos. Copacii din interior atrag întotdeauna atenția asupra lor, așa că ar trebui să arate corect. Mărimea și calitatea ghivecelor trebuie să se potrivească cu dimensiunea și aspectul plantelor. Pământul trebuie turnat îngrijit. Frunzele și ramurile uscate trebuie îndepărtate în timp util, deoarece strică teribil vederea.

Living luxos Plante tropicale în interior

6. Datorită durității apei de la robinet, udarea copacilor interiori trebuie făcută numai cu lichid așezat. După depunere, impuritățile se așează pe fund, apa devine mult mai moale.

Copaci frumoși în interior Stil loft în interior

7. Pentru transplantarea copacilor interiori, ar trebui să folosiți solul cumpărat de la un magazin specializat. Un astfel de sol este curățat de larve dăunătoare și îmbogățit cu oligoelemente necesare plantelor..

Camera de zi vitrata Dormitor cu plante vii

Respectarea cerințelor de îngrijire pentru arborii specifici de acasă vă va permite să obțineți rezultate superioare. Eforturile pe termen lung vor da cu siguranță roade și veți putea crea un interior uimitor cu plante interioare vii – un fel de oază într-un apartament obișnuit al orașului..