Contrast în interior: podea întunecată și pereți luminoși

Combinația de culori este unul dintre factorii principali care afectează modul în care se simt oamenii. Acest lucru este important mai ales pentru acele spații în care se petrece cea mai mare parte a timpului. Abordarea proiectării camerelor de zi ar trebui să fie deosebit de strictă. Deciziile luate în ceea ce privește designul culorilor ar trebui gândite chiar și în etapele inițiale ale lucrărilor de reparații și construcții..

Podea întunecată și pereți de culoare verde deschis Podea întunecată din dormitor

Combinația de nuanțe de pardoseală cu pereți poate deveni fundamentală în starea generală de spirit pe care o creează o anumită cameră. Contrastul dintre întuneric și lumină creează o schimbare optică în spațiu. Pentru a utiliza corect această caracteristică, trebuie să luați în considerare câteva calități specifice ale combinațiilor de culori..

Cameră cu șemineu și podea întunecată Cameră mare, cu podele întunecate

Specificul utilizării unei pardoseli întunecate pentru uz interior

Pardoseala întunecată este de departe cea mai comună atât în ​​sufragerie, cât și în alte spații. Pentru a crea contrast, podeaua întunecată ar trebui să fie primul pas. Acesta este fundalul cel mai potrivit pentru decorarea ulterioară a camerei..

Se crede că această metodă va restrânge spațiul, dar acest lucru poate fi eliminat folosind nuanțe deschise în restul decorului. În plus, pardoseala întunecată este asociată cu solul sub picioare și, prin urmare, pare cea mai naturală..

Șemineu cu podea întunecată Canapele albe pe o podea întunecată Sufragerie cu podea întunecată

Dacă se alege maro pentru pardoseală, atunci veți observa compoziția sa complexă. În condiții de iluminare diferite, fiecare nuanță de maro apare într-un mod diferit. De aceea este în perfectă armonie cu multe alte tonuri din diferite scheme de culori. Este o alegere versatilă. Este potrivit pentru orice stil, deoarece pe baza unei podele maro închis, puteți crea atât un anturaj clasic, cât și puteți decora o cameră într-un stil minimalist. Mobilierul rustic rustic va arăta deosebit de impresionant pe fundalul unei podele maro închis.

Podeaua gri închis a câștigat, de asemenea, o popularitate imensă printre designeri. Această pardoseală arată sofisticată și sofisticată, creând în același timp o atmosferă de confort și liniște. O paletă imensă de culori în armonie cu griul închis face ca o astfel de pardoseală să fie universală pentru camerele cu orice scop..

Covor alb pe o podea întunecată Baie albă

Nuanțele roșu închis și portocaliu închis sunt potrivite și pentru pardoseli. Culorile cireș sau merbau vor adăuga căldură și confort în cameră. În același timp, nuanțele de galben, maro și verde vor arăta bine într-o astfel de cameră..

Podelele negre arată foarte elegant. O astfel de eleganță și rafinament este caracteristică numai acestei culori. În spațiile mici, podelele negre pot crea o atmosferă întunecată și pot reduce spațiul. Dacă dorința de a așeza pardoseala este foarte mare, atunci toate celelalte detalii ale acestei camere ar trebui să fie ușoare. Atunci va fi posibil să se evite manifestarea negativă a negrului..

Cameră albă și podea întunecată

În plus față de pardoseala simplă, puteți utiliza și o combinație de elemente în nuanțe închise. Parchetul incrustat, țiglă sau mozaic va crea un model unic, menținând în același timp culoarea închisă a podelei.

Podelele întunecate au un dezavantaj – praful este clar vizibil pe el. Dacă într-o cameră cu podea ușoară, murdăria atât de mică nu va fi vizibilă, atunci proprietarii unei pardoseli întunecate vor trebui să efectueze curățarea umedă mult mai des..

podea întunecată pe două nivele O cameră luminoasă, cu podea întunecată

Caracteristicile utilizării pereților ușori

Pereții ușori sunt o soluție versatilă pentru orice cameră. Există multe avantaje incontestabile ale utilizării nuanțelor deschise:

Podeaua de bucătărie întunecată Pardoseli întunecate în dormitor

Principalul lucru, desigur, este capacitatea nuanțelor deschise de a crea iluzia de spațiu. Camerele mici pot fi corectate după cum este necesar cu pereți ușori și tavane albe.

Pereții pot fi albiți cu vopsea, tapet, tencuială, gresie și în alte moduri. Acest factor vă va permite să alegeți un material de finisare pe baza dorințelor și capacităților dvs. financiare. În plus, pereții pot avea orice textură, rămânând în același timp ușoare. Multe materiale vă permit să proiectați suprafața foarte eficient fără a recurge la elemente decorative suplimentare.

Canapele albe pe o podea întunecată

Dezavantajul pereților de culoare deschisă este murdărirea lor. Această problemă poate fi rezolvată prin selectarea materialelor care nu se tem de curățare. Multe imagini de fundal și vopsele pot rezista chiar și la detergenții chimici. Prin urmare, în încăperile cu un risc ridicat de contaminare, trebuie folosite doar astfel de materiale..

Proprietățile unei combinații contrastante de podea și pereți în interior

Combinația de podele întunecate și pereți luminoși este clasică și poate fi utilizată în orice scop. Efectul principal al unui astfel de cartier este o extindere pronunțată a camerei. Dacă camera are un tavan ușor, atunci se va obține cu ușurință sentimentul necesar de spațiu. În combinație cu un tavan întunecat, acest efect este dificil de realizat..

Combinații cu podea întunecată în dormitor Blat de bar alb lucios Sufragerie confortabilă

Extinderea suplimentară a spațiului poate fi realizată prin utilizarea unui laminat întunecat cu un model specific. Trebuie să fie realizat din elemente cu caneluri în formă de literă «V». Așezați modelul de-a lungul pereților lungi. Un alt secret al creșterii vizuale a suprafeței podelei cu un strat întunecat este decorarea acesteia cu plinte de aceeași nuanță..

Tandemul de pardoseli întunecate și pereți albi poate fi considerat cel mai versatil. Aici, imaginația designerului nu cunoaște limite. Practicitatea podelei întunecate este compensată de iluminarea de pe suprafețele albe.

Sufragerie cu mobilier și podea întunecate

În ciuda combinației clasice de întuneric și lumină, designul camerei poate conține elemente extravagante. Motivele etnice sunt foarte relevante în ultima vreme. Ele pot dilua monotonia mobilierului de birou. Mobilierul shabby chic se va potrivi de asemenea perfect într-un dormitor cu podea întunecată și pereți albi. Este dificil să găsești un element care să nu se potrivească într-o astfel de cameră..

Coloane albe și podea întunecată

Este deosebit de convenabil să utilizați această combinație de culori dacă nu s-a luat încă decizia finală cu privire la imaginea viitoare a camerei. În procesul de înregistrare, sunt posibile orice modificări și acest lucru nu va afecta în niciun fel rezultatul final..