Conac în stil marocan: grație și mister

Stilul marocan atrăgător, misterios, unic în arhitectură, design peisagistic, interior creează o atmosferă foarte specială. Intrând într-o casă realizată în acest stil, pareți transportat într-un basm oriental, atingând secretele istorice ale Africii din secolele trecute..

Seara într-un conac marocan

În stilul marocan, tradițiile artei din Fenicia și Mauritania, Africa și Franța, Grecia și Spania, precum și diverse accesorii din alte țări sunt împletite în mod surprinzător. Cele mai strălucitoare culori, ornamente complicate și detalii sculptate sunt concentrate în acest stil. Mai mult, în timp, direcția marocană continuă să se dezvolte, completându-și potențialul cu noi tendințe în arta designului.

Exterior și peisaj

Caracteristicile arhitecturale ale stilului marocan sunt numeroase deschideri arcuite, atât de forme simple, cât și fanteziste, galerii și colonade, balcoane și terase. Terenul adiacent casei imită peisajul climatului subtropical al unei țări din sud, adică cactușii, tufele de aloe și kalanchoe, vița de vie și palmele vor fi adecvate:

Fațada unui conac marocan Turn rotund într-un conac marocan

Partea pietonală a curții este de obicei așezată cu pietre sau dale de pavaj:

Pavele în curtea unui conac marocan

Ca materiale de construcție și finisare pentru decorarea fațadei casei, ca în toate stilurile etnice, aici se folosesc plăci, piatră, lut, metal:

Decorarea fațadelor în stil marocan Fântână în peisajul marocan

Nicio casă marocană nu este completă fără terase. Este o tradiție străveche a arhitecturii marocane. Pardoseala trebuie să fie gresie; vazele de ceramică sunt așezate în toată curtea. Mobilierul confortabil și confortabil, vatra deschisă și iazurile cu fântâni vă invită să vă relaxați în aceste terase:

Deschide șemineul rotund din curte Coloane într-o casă marocană Șezlong lângă piscină

Caracteristici interioare

Deoarece stilul marocan presupune inițial un amestec de alte direcții, proiectanții, echipând interiorul casei într-o astfel de etnie, combină cu îndrăzneală tradițiile populare antice și trăsăturile europene moderne. Acest lucru vă permite să creați un interior versatil, confortabil și extravagant într-o singură cameră..

Livingul poate coexista cu elemente de stil tradițional (pardoseli cu mozaic, pereți, detalii din marmură) și mobilier modern și confortabil:

Candelabru din fier forjat în interiorul marocan Cutie de marmură pe masă

O altă condiție indispensabilă pentru marocanii din casă sunt covoarele cu cele mai incredibile modele, culori strălucitoare. Covoarele sunt folosite pentru decorarea podelei din sufragerie, sufragerie și dormitor:

Scaune albastre și mov Canapea și fotoliu albastru Perdele roșii în dormitorul marocan

Paleta de culori

Schema de culori a unui conac din Maroc poate fi descrisă ca o extravaganță de culori saturate strălucitoare. Culorile principale sunt albastru, cian, turcoaz. Liliacul, violetul, roșu și nuanțele lor se găsesc adesea în interior:

Scaune violete în jurul mesei Figurină de elefant pe masă

Galben, auriu, portocaliu, teracotă, maro sunt folosite ca culori tipice în deșertul african:

Perete de sticlă și fotolii galbene

Albului i se acordă o mare importanță ca simbol al purității și longevității. Pereții și tavanele sau mobilierul pot fi albe:

Pat alb în dormitorul marocan Fotoliu lila în dormitor

Materiale de decorare

Pentru decorarea pereților din interiorul camerei, pe lângă piatrele tradiționale din piatră și ceramică, diferite tipuri de tencuială texturată cu o textură granulară sau netedă sunt excelente:

Pereți gri în stil marocan Arc din lemn sculptat pe coridor

Plăcile mozaice, lemnul și elementele forjate sunt perfect combinate într-o singură cameră:

Baie într-o casă marocană

Abundența elementelor din lemn sculptat și fier forjat distinge stilul marocan de alte tendințe africane. Balustradele cretate care închid balconul și scara în spirală din interiorul casei arată spectaculos:

Scară în spirală în sufragerie

Mobila

Mobilierul de agrement tradițional în stil marocan este din lemn, cu sculpturi elaborate, fără colțuri ascuțite. Tapițerie din țesături moi, în principal din catifea sau satin:

Puf roz aprins lângă pat

Trebuie remarcat faptul că stilul marocan este împărțit în luxuriant, luxos («palat») și simplu, laconic (rustic). Într-o singură casă, piesele de mobilier din ambele direcții pot coexista armonios. De exemplu, în bucătărie, comodele din lemn, insulele și bufetele cu efect de pensulă arată grozav:

Sifonier îmbătrânit în bucătărie

Și în sufragerie, finisaje scumpe din marmură sau granit, mobilierul din lemn scump contrastează efectiv cu pardoseala din lemn dur:

Scaune galbene în jurul mesei

Detalii de decor și accesorii

Mâncărurile din ceramică decorate cu mozaicuri sau picturi, tăvi și ulcioare metalice, lăzile și lăzile pictate, candelabrele forjate sunt atribute indispensabile ale interiorului marocan:

Piept pictat în dormitor Cufăr din lemn cu sculpturi

Textile Jacquard sunt o achiziție ulterioară a stilului marocan, dar sunt perfecte unul pentru celălalt:

Pat cu tăblie mov

Un panou exotic din piatră naturală de o formă bizară și un complot uimitor subliniază unicitatea și originalitatea interiorului:

Cadă în tapițerie albă moale

În concluzie, trebuie remarcat faptul că stilul marocan eclectic este potrivit pentru persoanele cu impulsuri creative ideologice, care iubesc varietatea, culorile strălucitoare și spațiul..