Chiuvete frumoase și neobișnuite: soluții de design extravagante

Lavoarul este unul dintre verigile centrale din lanțul de proiectare a băilor. Acest articol obișnuit poate fi un accent foarte extravagant în baie. Dintre numeroasele opțiuni de lavoar, nu este ușor să găsești cea mai bună pentru un anumit proiect. Alegerea chiuvetei depinde de stilul și paleta de culori a interiorului, aspectul, dimensiunea și configurația camerei. Astăzi producătorii oferă modele de lavoare nu numai din faianța obișnuită, ci și din sticlă, piatră, metal..

Prin metoda de fixare, se pot distinge următoarele grupe de lavoare:

  • consolă sau articulată, atașată la perete;
  • cu o coloană de podea sau «Lalea»;
  • structuri încorporate.

În funcție de materialul din care sunt fabricate chiuvetele, acestea pot fi distribuite astfel:

  • ceramică;
  • din piatră naturală, în principal marmură;
  • din piatră artificială;
  • sticlă;
  • metal;
  • compozit sau corian.

Toată lumea alege designul optim pentru preț și funcționalitate în mod independent, dar este util să țineți cont de câteva sfaturi de la designeri și consumatori.

Chiuvete miniaturale

În băile mici, lavoarele mici sunt cele mai potrivite. Este foarte important să alegeți un mixer de dimensiunea adecvată pentru a evita disonanța cu o chiuvetă mică. Printre astfel de exemplare, se pot găsi forme originale sau metode de fixare. De exemplu, o chiuvetă cu suport este foarte ușor de utilizat și economisește spațiu. Raftul poate fi folosit pentru poziționarea ustensilelor de spălat:

Chiuvetă albă pe un suport de lângă toaletă

Chiuvetele plate nu sunt foarte confortabile, așa cum apa din mixer este pulverizată pe părți laterale, de aceea este important să selectați modele cu părți teșite ale tăvii. Avantajul acestor chiuvete este că puteți echipa un loc pentru instalarea unei mașini de spălat:

Flori albe între două scoici Chiuvetă dreptunghiulară albă și perete gri

Lavoarele în formă de bol trebuie montate pe un fel de suport. Acesta poate fi un raft suspendat, comodă sau dulapuri:

Două chiuvete albe pe un blat mozaic Pălărie peste chiuvetă albă

Forma bolului oval economisește spațiu. Dacă suportul pentru acesta este realizat sub forma unei cutii, atunci toate comunicațiile sanitare pot fi ascunse în ea:

Chiuvetă înaltă ovală

Chiuvete din diverse materiale

Așa cum s-a menționat mai sus, atât piatra naturală, cât și cea artificială sunt utilizate pentru producerea de scoici..

Modelele din marmură sunt mai scumpe decât omologii lor sintetici, dar durata lor de viață, menținându-și aspectul, este mult mai lungă. Sunt realizate dintr-o singură bucată de marmură. Aceste lavoare luxoase și inimitabile sunt opere de artă și, prin urmare, sunt cel mai bine utilizate în băi cu un design adecvat. De acord, astfel de chiuvete chic vor arăta ridicol în camere tipice:

Chiuvetă rotundă din marmură Blat din marmură și figurine

Dacă stilul de design al băii este ales non-standard, atunci un lavoar din marmură de o formă neobișnuită se va potrivi armonios într-un astfel de interior:

Două chiuvete de marmură gri

Nu numai o chiuvetă poate fi marmură, ci și un blat pentru aceasta:

Chiuvetă albă lângă un dulap din lemn

Chiuvetele din piatră artificială nu arată mai puțin atractive. Costul lor este un ordin de mărime mai mic decât exemplarele din marmură naturală, dar în exterior nu diferă deloc. Durata lor de viață este mai scurtă, dar acest lucru va facilita înlocuirea unui model plictisitor sau depășit cu unul mai modern. Puteți alege culoarea, forma și dimensiunea chiuvetei în conformitate cu decorul băii:

Două chiuvete de piatră maro

Fațadele de pe mobilierul de baie pot imita și marmura. Astfel de modele arată foarte impresionant în stiluri minimaliste. Suprafața lucioasă nu reduce spațiul:

Două chiuvete albe pe un blat de marmură

Chiuvete compozite realizate dintr-un amestec de materiale acrilice, materiale de umplutură minerale și scheme de culori pot imita orice material: piatră sau lemn:

Chiuvetă imitând lemnul

Chiuvetele din sticlă conferă ușurință camerei fără a o aglomera. Singurul aspect negativ este că petele din apa uscată și detergenții de pe suprafața sticlei sunt mai vizibile decât pe alte materiale:

Două chiuvete de sticlă

Chiuvete metalice

Chiuvete din diverse aliaje metalice sunt utilizate în mod obișnuit în bucătărie. Designerii moderni oferă modele potrivite pentru mobilierul băii. Chiuvetele pătrate din oțel inoxidabil sunt potrivite pentru stilul de înaltă tehnologie:

Lavoar plat metalic dublu

Lavoarul rotund din metal se va potrivi perfect în oricare dintre interioare, trebuie doar să aranjați zona din apropiere în stilul adecvat:

Chiuvetă rotundă din metal

Modele extraordinare

Zborul ideilor de design în configurația chiuvetelor nu cunoaște astăzi nicio limită: de la cele mai simple și tradiționale la cele complexe și excentrice. Cu toate acestea, este important să se țină cont de faptul că modelele îndrăznețe non-standard nu sunt întotdeauna convenabile de instalat și de operat..

Chiuveta în formă de petală alungită va deveni un adevărat punct culminant în interiorul băii, în ciuda culorii standard a faianței albe:

Chiuvetă albă alungită pe o bază de marmură

Cojile cu o formă neobișnuit de curbată arată spectaculos. Un astfel de model nu poate fi numit practic, dar este oferită o vedere uimitoare a decorului interior al camerei:

Coajă galbenă curbată

Designul structurilor articulate (consolă) poate diferi, de asemenea, prin originalitate. Structurile spațioase masive ocupă puțin mai mult spațiu decât modelele convenționale, dar sunt foarte convenabile în camere mari:

Chiuvetă dreptunghiulară gri Lavoar dublu dreptunghiular gri

Chiuvete duble

Lavoarele cu două chiuvete sunt o soluție rațională și practică. Dimineața, două persoane pot face proceduri de apă simultan. Unul din chiuvete poate fi adaptat pentru copii, sau chiuveta poate fi împărțită în părți feminine și masculine. Există multe opțiuni pentru astfel de corpuri de instalații sanitare duble. Acestea pot fi chiuvete separate una de alta:

Două chiuvete încorporate în blat

sau un palet volumetric împărțit în două părți:

Coajă ovală albă alungită

Designuri lavoare încorporate

Mobilierul și aparatele încorporate sunt de mult populare în amenajarea spațiilor. Chiuvete, care sunt dintr-o singură bucată cu dulap sau blat, vă permit să ascundeți toate comunicațiile de instalații sanitare. Astfel, chiuveta devine protejată de influențele externe și fixată în mod fiabil:

Lavoar dreptunghiular alb cu chiuvetă maro Lavoar dreptunghiular gri deschis Șorț verde peste chiuvetă dublă Chiuvetă albă în colțul de sub un copac

O soluție foarte rațională este construirea unui lavoar într-o nișă. Modelul dreptunghiular este perfect pentru acest aranjament:

Oglindă mică rotundă peste o chiuvetă dreptunghiulară bej

De asemenea, spațiul dintre pereții despărțitori poate fi ocupat de o chiuvetă în formă de turnare:

Chiuvetă monolită maro

Chiuvete-cascade încorporate arată foarte neobișnuit în interior. Acest design al unei mini-cascade este mai dificil de instalat, dar va crea un accent unic în interiorul băii:

Cascadă încorporată în chiuvetă