Caramida albă în interior: exotismul Evului Mediu de astăzi

Orice idee de design poate fi întruchipată într-un interior modern. Acest lucru este ușor de verificat vizitând casa, în proiectarea căreia a fost utilizată zidăria decorativă..

Cărămidă în interiorul apartamentului

Cuvântul în sine “cărămidă” adus în Rusia de popoarele turcice – înainte a fost folosit conceptul “soclu”. Această piatră artificială este fabricată din materiale minerale și are toate proprietățile unei pietre reale: rezistență, rezistență la umiditate și rezistență la îngheț. Compoziția cărămizii roșii, numită ceramică, este în principal lut. Albul, pe de altă parte, este format din nisip cu var. Un astfel de amestec se numește de obicei silicat – de unde și numele acestui tip de material de finisare..

Interior luminos, cu zidărie

Atunci când decorează camere, mulți designeri preferă cărămizile din silicat, deoarece sunt mult mai puternice decât cele din ceramică. În plus, acest material are caracteristici bune de izolare fonică și este renumit pentru caracterul său ecologic, deoarece este fabricat din materii prime naturale pure. Aceste calități fac posibilă utilizarea cărămizii albe în construcția pereților despărțitori interni, pentru decorarea pereților decorativi, șemineele și coloanele orientate și chiar la finisarea mobilierului..

Design elegant din cărămidă

De unde a venit moda pentru zidărie în interior??

Decorarea cărămizilor în interiorul apartamentelor rusești poate fi găsită rar – această direcție de design își câștigă popularitatea doar în țara noastră. Dar în statele din Europa și America, zidăria a devenit la modă la mijlocul secolului al XX-lea. Se crede că în centrul tendinței atât de la modă se află acum așezarea clădirilor industriale din New York de către tinerii săraci americani. Dificultățile financiare din acea perioadă nu permiteau proprietarilor de case să termine incinta, astfel încât zidurile au fost lăsate intacte..

Zidărie într-o casă de țară

Tendința de a transforma vechile fabrici în clădiri rezidențiale a continuat în anii următori. Cu toate acestea, datorită faptului că nu toată lumea își poate permite să cumpere o clădire industrială veche, ideea de a crea pereți și pereți despărțitori din cărămidă artificială a apărut printre designeri. Acum această zonă se dezvoltă cu succes. Decorarea decorativă din cărămidă este folosită cu mare succes în proiectarea interioarelor atât a caselor de țară, cât și a apartamentelor din oraș. În ultimii ani, utilizarea acestui material a devenit asociată nu numai cu specificul finisării fostelor zone industriale, ci și cu alte domenii de proiectare..

Lux rafinat de cărămidă albă

În plus față de stilul loft (din cuvântul american loft – un local abandonat al unei foste fabrici, transformat în locuințe), utilizarea cărămizilor este tipică pentru interioare în stilul minimalismului, al țării și al goticului..

Zidăriile aspre într-o cameră minimalistă subliniază apropierea de mediul urban natural. Stilul rustic implică inițial utilizarea cărămizii în decorarea cabanelor și conacelor rurale – acum chiar și mulți proprietari de locuințe urbane se străduiesc să creeze un fel de aromă rustică în apartamentele lor. Stilul gotic ne este cunoscut din arhitectura Europei medievale. În acel moment nu exista o decorație specială de perete. În zilele noastre, această tendință de design este reprezentată pe scară largă de zidărie, decorarea arcurilor ascuțite, a coloanelor și a pereților interiori ai conacelor..

Lux în interior Splendoarea nuanțelor albe Vila rustica in culori albe

Cărămizi în interior: moduri de a o crea

Zid natural de cărămidă

Puteți utiliza cel mai simplu și mai natural mod – pentru a aduce un adevărat perete de cărămidă la forma corectă. Această opțiune este perfectă pentru proprietarii fericiți ai unui apartament într-o clădire nouă. În acest caz, unul dintre pereți poate fi lăsat intact, păstrând zidăria originală. Chiar dacă cărămida de bună calitate a fost folosită în timpul construcției, iar calitatea așezării nu inspiră îngrijorare, tot nu puteți face fără lucrări de restaurare. Este necesar să îndepărtați urmele de pete de ciment și sare, să șlefuiți suprafața și să ștergeți toate cusăturile cu un mortar sau chit special. La finalizarea tuturor acestor activități, peretele de cărămidă este acoperit cu un lac special pe bază de apă..

Tapet sub formă de zidărie

Puteți simula zidăria folosind tapet special. Această opțiune nu este prea costisitoare, cu toate acestea, mulți proprietari consideră tapetul decorativ din cărămidă o relicvă. Și complet degeaba! Puteți găsi multe varietăți ale acestor acoperiri în magazine. Printre acestea se numără tapet texturat pentru pictura și finisarea materialelor care nu necesită colorare, care imită nu numai textura, ci toate nuanțele de culoare ale cărămizilor reale..

Caramida cu față

În unele cazuri, merită să folosiți cărămizi pentru placarea suprafeței. Această varietate este cea mai potrivită pentru finisarea lucrărilor, deoarece un astfel de material este mult mai subțire decât cărămizile obișnuite de construcție. În plus, cântărește mai puțin, ceea ce este foarte apreciat atunci când placăm pereți subțiri. Acest material are o gamă foarte largă de culori și texturi. Cea mai spectaculoasă este cu siguranță cărămida formată manual. Urmele de nisip de pe suprafața sa fac ca fiecare cărămidă să fie unică, dar în același timp își mărește valoarea..

Imitație de cărămidă

Este posibil să fi întâlnit deja acest material decorativ numit furnir de cărămidă. O astfel de cărămidă are caracteristici similare cu fața – mulți nici măcar nu înțeleg care este diferența. De fapt, plăcile au o bază mai subțire decât cărămizile orientate. Acest material decorativ este așezat ca orice țiglă obișnuită..

Caramida alba ca element principal al decorului

Caramida albă: accente în tot apartamentul

La crearea interioarelor, pereții de cărămidă sunt adesea folosiți pentru a crea accente originale. Cel mai adesea, unul dintre pereți iese în evidență – spațiul din spatele televizorului sau canapelei din sufragerie, zona din capul patului din dormitor sau zona din apropierea mesei de mese din bucătărie. Datorită accentelor potrivite, aceste părți ale camerei atrag atenția în primul rând..

Uimitoare cărămidă albă

Caramizile albe decorative sunt perfecte pentru suprafețele realizate din diverse materiale de construcție, cum ar fi tencuiala și sticla, precum și pentru produsele din crom și metal. Prin urmare, pereții de cărămidă albă pot fi încorporați în interiorul unei mari varietăți de camere. În interior, acest material este cel mai adesea combinat cu pereți de aceeași culoare. Umbra deschisă a cărămizii conferă oricărei camere volum suplimentar și aerisire. Pentru a evita efectul unei camere de spital, se recomandă “dilua” interior cu detalii și accesorii izbitoare.

Accesorii luminoase în decor Spațiu de atelier confortabil

Pentru orientarea către camera de oaspeți, puteți lua nu unul, ci doi pereți întregi. O parte integrantă a livingului modern este șemineul, finisat cu material decorativ alb. La căptușirea acesteia, calitățile unei cărămizi precum rezistența la foc și rezistența la fisurare sunt foarte utile. Placarea solidă a șemineului poate fi înlocuită cu un decor parțial.

Living uimitor de frumos Șemineu din cărămidă albă Șemineu decorativ în camera de zi Living fermecător

În dormitor sub o cărămidă albă, este suficient să luați unul dintre pereți, de preferință în capul patului – acest lucru va revitaliza foarte mult camera și o va face mai confortabilă.

Dormitor alb ca zăpada Interiorul dormitorului alb

În bucătărie, zidăria albă pare, de asemenea, foarte interesantă. Cărămizile ușoare pot fi folosite pentru a decora nu numai un șorț de bucătărie, ci și un blat de bar. Acest material se potrivește perfect cu toate aparatele de bucătărie moderne..

Zona de bucătărie Bucătărie Zidărie în bucătărie

Utilizarea zidăriei albe în hol va extinde vizual zona camerei. Un avantaj semnificativ al utilizării acestui material într-o astfel de cameră este rezistența sa la abraziune și degradare – suprafețele murdare sunt ușor de curățat și spălat.

Scară Sală confortabilă

Astfel, cărămida albă din interiorul apartamentului dvs. nu este doar un tribut adus modei trecătoare. Camerele dobândesc rafinament și un stil unic bazat pe caracter practic și comoditate, iar acest lucru costă foarte mult.