Camera de zi în stilul minimalismului: o plăcere scumpă?

Tendințele în proiectarea unei camere de zi moderne sunt asociate cu o schimbare a vederii generale a scopului acestei camere. Este din ce în ce mai puțin folosit pentru a primi companii mari și zgomotoase. Este normal să organizăm astăzi sărbători aglomerate în afara casei. Livingul, pe de altă parte, este văzut ca un fel de refugiu după o zi grea de muncă, astfel încât interiorul său ar trebui să fie liniștitor și să creeze condiții pentru o relaxare maximă. Acest lucru este realizat

  • creând o atmosferă de spațiu umplută cu aer,
  • respectând proporțiile,
  • spațiu de zonare,
  • eliberarea de grămezi de obiecte, mobilier format din mobilierul funcțional cel mai necesar,
  • evitând cacofonia paletei de culori care irită ochii,
  • flux luminos reglabil,
  • ordine și armonie stricte.

Toate cele de mai sus sunt conținutul conceptului de stil minimalist..

Living modern în stilul minimalismului Camera de zi modernă în stilul minimalismului, cu o zonare caracteristică a spațiului și utilizarea culorilor acromatice – alb, negru, toate nuanțele de gri Living modern în stilul minimalismului Zona de recreere confortabilă pentru un cerc familial Mobilier funcțional

Origine

Minimalismul ca tendință de proiectare a luat forma la sfârșitul anilor 60 în New York, dar originile sale au rădăcini în Europa, după ideile formulate de arhitectul german Ludwig Mies van der Rohe, una dintre cele mai semnificative personalități creative ale secolului XX. El a început să dezvolte conceptul de puritate a formelor, care a stat la baza minimalismului. Formularea sa laconică a avut o influență uriașă asupra ideii de proiectare:

Mai puțin este mai mult

Ludwig Mies van der Rohe

El și-a dedicat întreaga viață creării unei arhitecturi universale și simple. Lucrările sale se disting prin compoziții geometrice rigide și o lipsă completă de elemente decorative, dar «poezie» structurile și obiectele interioare create de el constă în manopera rafinată de menținere a proporțiilor, în utilizarea unor materiale elegante rafinate (de exemplu, marmură, onix, travertin, oțel cromat, bronz sau lemn de esență tare), în detalii atent și precis elaborate.

În anii 70, minimalismul atinge maturitatea și devine un fel de reacție la așa-numita pop art..

Un set de mobilier cu forme geometrice stricte

 Un set de mobilier cu forme geometrice stricte care păstrează culoarea naturală a lemnului.

Fațada unui dulap spațios – închis.

Decorul recreează atmosfera unei case rurale de la mijlocul anilor ’50.

Designerul James Cowan

Tradițiile orientale de design interior, în special japoneza, au avut o mare influență asupra formării stilului..

Caracteristici minimaliste împrumutate de la sistemele tradiționale de design japoneze

Caracteristici minimaliste împrumutate de la sistemele de design tradiționale japoneze –

suporturi mici și canapele, utilizarea suprafețelor din piatră artificială,

simetrie în dispunerea elementelor decorative, culori apropiate de nuanțele naturale,

uși glisante, pardoseli din lemn și utilizarea vederilor panoramice ca element interior,

culoare de accent roșu sau verde, plante decorative pitice

Caracteristicile minimalismului

Minimalismul se caracterizează prin simplitatea extremă a formelor sale, puritatea liniilor, tonurile neutre, spațiul liber, unde domnește armonia și echilibrul. În primul rând, se preferă spațiile mari, înalte și deschise..

Camera spațioasă este mărită vizual datorită pereților vitratați

Camera spațioasă este mărită vizual datorită pereților vitratați, a vederilor panoramice, a unui set de mobilier luxos cu forme geometrice stricte.

Gama albă extinde vizual spațiul

Mediul creat este funcțional și lipsit de orice redundanță, saturație, poluare vizuală, cacofonie a repetării. Minimalismul poate fi văzut ca estetic «anti-baroc».  Totul din el este subordonat moliciunii, calmului și ordinii, nu există nimic de prisos în interior..

17 În zona de recreere, organizată cu ajutorul unei partiții

Într-o zonă de recreere organizată cu o partiție,

doar cele mai necesare pentru relaxare mobilier tapițat în tonuri bej.

Decorarea unui perete despărțitor neted – reproduceri de înaltă calitate (sau poate originale?!)

în stilul impresionistilor francezi

Filosofia minimalismului se străduiește să decoreze orice spațiu cu ajutorul unui număr minim de elemente, care, la rândul lor, ar trebui să constituie o unitate compozițională, nu umbrită de niciun element decorativ. În acest context, primatul este acordat liniilor curate și joase, aproape la nivelul podelei, cu o gamă complet monocromă de tavane, podele, pereți și mobilier funcțional atent selectat..

Interiorul zonei de lucru Interiorul zonei de lucru este un clasic pentru compoziția de culoare minimalistă, formele geometrice stricte ale unui dulap cu fațadă închisă, un birou, elemente de decorare a pereților (pictură, imprimeuri) și un șezlong funcțional ergonomic de design de la Charles și Ray Eames Interiorul zonei de lucru Interiorul este plin de mobilier minimal Utilizarea zonelor situate la diferite niveluri este una dintre caracteristicile stilului Zonarea clară a unei camere spațioase este o trăsătură caracteristică a minimalismului

Culori

Una dintre principalele caracteristici ale minimalismului este utilizarea culorilor pure, a suprafețelor sau a straturilor monocrome, albul și bejul predominând în tonuri moi. Pot fi incluse nuanțe mai închise sau chiar negre pentru a evidenția detaliile și accesoriile.

Includerea nuanțelor închise de maro în interior

Includerea nuanțelor întunecate de maro în interior servește la crearea unei atmosfere în zona de recreere care să conducă la relaxare și meditație..

Canapele modulare largi și scaunele balansoare de designer de la soții Eames sunt subordonate aceluiași scop.

Când vine vorba de alb, trebuie amintit că are o gamă largă de variații de nuanță capabile de strălucire sau reflexii multiple. Contrastul este asigurat de unele detalii decorative care nu ar trebui niciodată suprautilizate. Piesa pictată poate fi roșie sau fistic și este prezentată într-un covor, perne sau orice alt obiect..

Contraste de culoare Contrastele de culoare din gama bej principală sunt reprezentate de tonuri negre și roșii ale accesoriilor (perne de canapea), o măsuță de cafea și un fotoliu baroc (contrast de stil) Contraste de culoare Spațiul este zonat vizual Compoziția culorii este formată din nuanțe de alb, gri și bej Culoare principală - nuanțe de alb Creați o culoare de accent Alb primar Schema de culori clasică pentru un interior minimalist Lounge de familie, cu mobilier rotund portocaliu strălucitor

Materiale (editați)

Materialele sunt un alt element cheie al minimalismului. Modelele minimaliste utilizează lemn (în principal pentru mobilier, pardoseală) și materiale naturale (cu cea mai necesară prelucrare minimă) materiale: ciment neted, sticlă, sârmă de oțel, piatră, oglinzi și suprafețe mari de suprafețe lustruite. Minimalismul nu înseamnă salvarea materialelor, alegerea se face în favoarea celei mai înalte calități și, în consecință, costisitoare.

Interiorul are suprafețe mari de suprafețe de sticlă Interiorul conține suprafețe largi de suprafețe de sticlă (ferestre-pereți, o masă), ciment – pereți netezi fără decor și turnare din stuc, metal – scări, lemn – pardoseală. Culoarea albă de bază contrastează cu negrul, care joacă întotdeauna un rol suplimentar într-un interior minimalist. Interiorul are suprafețe mari de suprafețe de sticlă Eroii '' interior - sticlă și textile Designul interior folosește lemn, piatră artificială, textile Suprafețele mari de sticlă sunt semnul distinctiv al minimalismului Lemn în interior

Textile

Atunci când alegeți textile pentru un living minimalist, ar trebui evitate modelele agresive, baroce sau florale. Țesăturile ar trebui să aducă prospețime, confort și să aibă odihnă și relaxare și este mai bine ca acestea să fie monocromatice. Pentru perdele, perne și tapițerie sunt preferabile țesăturile naturale scumpe din bumbac sau in, sub rezerva unității stilului și a ideii principale de design.

Tapițeria mobilierului, culorile covorului sunt subordonate schemei generale de culori a interiorului

Tapițeria mobilierului, culorile covorului sunt subordonate schemei generale de culori a interiorului

Textile din interior se potrivesc sau contrastează cu gama albă principalăTextile din interior se potrivesc sau contrastează cu schema principală de culori albe

(perdele, tapițerie pentru canapele),

însuflețește paleta acromatică cu modele roz florale

(covor, huse de pernă

Mobila

Mobilierul este, de asemenea, supus conceptului de simplitate și funcționalitate. Aproape leninist – mai puțin este mai mult. Mobilierul nu este întotdeauna fixat vizual, sunt utilizate în mod activ rafturi și dulapuri ascunse în stil modern sau oriental (japonez).

Rafturi și dulapuri în zona de recreere

Rafturile și dulapurile din zona de recreere sunt amplasate în spatele fațadelor închise.

Masă de design din sticlă Isama Noguchi

funcțional, decorativ, scump și prestigios

Alte piese de mobilier, de exemplu, o canapea, fotolii, o măsuță de cafea, pe lângă scopul lor direct, joacă rolul unui decor rafinat, dacă alegerea se face în favoarea mobilierului de design al autorului.

O tendință caracteristică a minimalismului este utilizarea mobilierului în consolă.

O tendință caracteristică a minimalismului este utilizarea mobilierului în consolă.,

de parca «crescând din perete și eliberând spațiul cât mai mult posibil.

Rafturile (sticlă), masa, suportul TV, scaunul, panoul decorativ cu forme geometrice stricte sunt în armonie cu modelul covorului.

Schema de culori a nuanțelor acromatice este completată de un ton cromatic contrastant – roșu

Pereți

Pereții ar trebui să fie eliberați de decor cât mai mult posibil, deși utilizarea imaginii autorului va fi permisă. O soluție excelentă ar fi un ecran plat cu plasmă. Pereți ușori netezi sau cu capac de piatră ca element decorativ.

Puritatea stilului se realizează prin utilizarea culorilor.

Puritatea stilului se realizează cu o paletă de tonuri maro.

(culoare de accent creată folosind un element decorativ – o vază roșie),

pardoseală din lemn scump, ferestre cu lungime totală

(fluxul luminii naturale este controlat de jaluzele), sisteme home theater,

raft lung laconic de formă geometrică simplă,

și un set de mobilier (șezlong și masă ovală) de la iconicii designeri americani Charles și Ray Eames

Zonarea spațială

Spațiu de zonare (gătit și odihnă)

realizat cu pereți despărțitori netezi (din podea până în tavan).

Schema de culori principală este acromatică (nuanțe de gri).

Elementele de decor – picturi – sunt realizate în culorile paletei principale.

Rafturile și dulapurile sunt ascunse de fațadele închise

Iluminat

Unul dintre principalele instrumente pentru crearea unui interior minimalist este lumina. Se creează un sistem de iluminare complex: lumină cornișă, lămpi de podea, lumină laterală, lămpi tubulare, pivotant cu posibilitatea de a regla fluxul luminos, lumină direcțională cu halogen cald (pentru a accentua detaliile interioare individuale), LED (numai în scop decorativ și nu ca principal), iluminare naturală datorită ferestrelor largi și a secțiunilor de acoperiș vitrate.

Lumina naturală curge liber prin peretele ferestrei Fluxul de lumină naturală trece liber prin fereastra de perete, fără draperii sub formă de perdele și perdele. Vederile panoramice fac parte dintr-un design care oferă un sentiment de spațiu, lumină și aer. Gama de culori este alb lăptos. Mobilier cu forme geometrice stricte. «Zhimvy» interiorul devine grație cărților lăsate pe masă Lumina naturală curge liber prin peretele ferestrei Sistem de iluminat sofisticat Setul pivotant evidențiază elementele decorative ale interiorului Lămpi de plafon încastrate

Hunele nuanțe

Minimalismul funcționează bine cu clădirile de arhitectură modernă, deși cu abordarea corectă poate fi folosit pentru structuri mai vechi.

Casa de arhitectură modernă

Casa arhitecturii moderne este decorată folosind tehnici caracteristice minimalismului –

culori albe și bej (culoare accent – figurină decorativă turcoaz),

suprafețe mari de sticlă, mobilier funcțional și elegant

Minimalismul este în perfectă armonie cu mobilierul în stil oriental, deși, ca urmare, stilul va dobândi caracteristici ale unui eclectic.

Minimalismul se potrivește persoanelor foarte îngrijite care sunt capabile să nu încalce ordinea estetică, să acumuleze lucruri inutile care pot distruge stilul creat. Prin urmare, se spune că minimalismul nu este destinat firilor neorganizate..

Sarcina proprietarului nu este să deranjeze ordinea și armonia cu detalii inutile

Minimalismul este o nouă estetică, este alegerea celor care privesc spre viitor și au curajul să părăsească vechile tradiții.

37 Un spațiu umplut cu aer

Un spațiu umplut cu aer, lumină din diferite surse,

culori calme, fronturi închise ale dulapului,

culori monocrome de perdele, perdele, tapițerie și covor moale –

minimalism romantic pentru o familie modernă.