Camera de zi în stil modern: temă floristică într-un design șic

Forme subțiri, linii ondulate, multe ornamente florale – toate acestea sunt caracteristice stilului Art Nouveau. A apărut la sfârșitul secolelor 19 și 20 și a acoperit întreaga Europă. A fost un simptom al unei rebeliuni împotriva formelor geometrice care erau în vigoare în trecut. Art Nouveau se inspiră din natură. Ca și în natură, nimic nu este perfect, deci este dificil să găsești simetrie în interior în această direcție. Liniile moi și raționalizate care definesc acest stil creează un fel de dezordine artistică. Datorită acestui fapt, camerele de zi capătă dinamism și un caracter extraordinar..

Camera de zi în stil modern: o privire în istorie

Modernul este un stil care a fost activ în anii 1890-1918. El se concentrează pe înfrumusețare, detaliu și naturalețe ca valori atemporale. Nașterea stilului Art Nouveau este asociată cu un eveniment care a avut loc în 1892, când artiștii s-au răzvrătit împotriva istoricismului și academismului, părăsind Asociația Artiștilor din München și au fondat propria asociație numită Secesiunea din München. Apoi s-au format alte asociații: modernismul de la Berlin și Viena. Titlul subliniază opoziția artiștilor față de vechile tendințe de artă. Picasso, Salvador Dali, Frida Kahlo, Diego Rivera sunt reprezentanți ai modernismului. Această direcție a început să fie introdusă în proiectarea spațiului interior al casei, inclusiv a camerelor principale – camere de zi.

Mobilier camera de zi în stil modern

Art Nouveau în arta aplicată este asociat cu o linie flexibilă și ondulată, adesea sub forma literei S. Linia dinamică de mobilier utilizată în interior creează o impresie de ușurință. Ar trebui să aibă o formă simplă. Mobilierul din acest interior nu trebuie să fie în stil antic. Puteți alege un fotoliu cu picioarele ridicate, care să dea spațiului și un stil modernist. Atunci când decorați o cameră de zi, trebuie să vă străduiți să combinați funcționalitatea obiectelor cu frumusețea detaliilor lor. Exemple de accesorii cu o linie ondulată care pot fi plasate într-un apartament Art Nouveau sunt sfeșnice sau o oglindă într-un cadru decorat cu un motiv floral, precum și o varietate de vitralii..

Interiorul livingului modern: caracteristici

Aranjamentele inspirate de acest stil captivează grația și designul delicat. Dintre toate tendințele care sunt extrase din natură, Art Nouveau este cel mai decorativ, așa că va face apel la cei care s-au săturat de minimalismul economic. Printre cele mai recunoscute motive Art Nouveau se numără liniile curgătoare, scoicile, florile și insectele. Libelule, fluturi și păsări sunt prezente sub formă de inserții pe mobilier, ornamente pe oglinzi și șiretlicuri complicate, modele pe tapet și vase, precum și vitralii. Pe lângă tendințele florale și animale, Art Nouveau este, de asemenea, atras cu nerăbdare de arta orientală, în special de arta japoneză și de tendințele geometrice chiar mai ascetice..

Modernul include, de asemenea, motive ale artei orientale și, în special, japoneze, adică compoziția verticală. Dungi verticale și ornamente subliniază subțiritatea mobilierului și a obiectelor. În plus, se introduce decor geometric și abstract..

Un interior Art Nouveau trebuie să se amestece cu natura. În acest scop, decorațiunile sunt utilizate cu motive vegetale și animale, de exemplu, copaci sau viță de vie. Pentru a dota camera de zi în această direcție, merită să cumpărați perdele în stil floral, de exemplu, cu un motiv de iederă. De asemenea, puteți găsi materiale textile cu modele delicate de insecte, cum ar fi libelule și flori cu tijă lungă. Note de natură apar adesea în tablouri, tapet sau vitralii, care dau impresia de mișcare..

Bucătărie-living modernă

Stilul Art Nouveau presupune asimetrie în compoziția spațiului. Acest lucru se datorează relației sale cu natura, în care nu există soluții ideale. Cu toate acestea, trebuie să se acorde atenție ca bogăția accesoriilor și a designului să nu conducă la o estetică kitsch în interior. Asimetria se manifestă prin compoziția picturilor pe pereți, dispunerea ferestrelor și aspectul obiectelor de uz casnic. Asimetria poate apărea și în complemente, cum ar fi contururile neregulate. Merită să instalați o ușă decorativă într-un apartament Art Nouveau între living și bucătărie. Această soluție va permite multă lumină să pătrundă în încăperi, oferind în plus un design original..

Designul camerei de zi în stil modern: culori luminoase ale decorului

Culorile interiorului Art Nouveau sunt luminoase și delicate. Pereții și decorațiunile trebuie să fie pastelate, cum ar fi galben lămâie sau decolorate. De aur, elemente strălucitoare ar trebui adăugate, de asemenea, în apartament, fără a uita de maro. Scara de nuanțe de la gri la alb este extinsă.

Perdele moderne din sufragerie

Clădirile istorice de apartamente Art Nouveau au ferestre mari și înalte, care sunt un model atunci când vine vorba de decorarea lor. Acestea sunt decorate cu draperii florale bogate, adesea cu ciucuri decorative de ambele părți ale ferestrei. Perdelele sunt grele și bogat decorate cu motive ornamentale și florale. Accente decorative suplimentare sunt accesorii fixate pe părțile laterale ale ferestrei. Toate finisajele ferestrelor subliniază și completează unicitatea interiorului.

Decorul este evidențiat și prin adăugiri sub formă de fețe de masă din țesături decorative. Sunt însoțiți de multe perne. Fiecare element ar trebui să fie inițial decorat cu galanterie, mărgele fanteziste și franjuri.

Living modern în stil Art Nouveau: frumusețe în detalii la modă

Stilul Art Nouveau combină elegant accesoriile din diferite materiale. Vitraliile frumoase colorate au combinații de lemn, sticlă sau fier forjat. Acest lucru subliniază eleganța, rafinamentul și caracterul original al interiorului. Camerele de zi în stil Art Nouveau sunt decorate cu multe elemente forjate: balustrade, lămpi, un șemineu în formă neobișnuită, elemente de mobilier. Acestea sunt însoțite de decorațiuni de figurină din alamă..

Dacă sunteți în căutarea unei eleganțe sofisticate, subtile, care să combine în același timp varietate și armonie, Art Nouveau este o alegere excelentă. Îți va oferi camerelor de zi un caracter unic. În plus, datorită dinamismului său, camera va fi magnifică, reprezentând o adevărată operă de artă..