Camera de zi în culoare turcoaz: caracteristici ale designului modern și elegant

Verificați compozițiile moderne și elegante din sufragerie, de culoare turcoaz. Doar un perete sau accesorii în această culoare cochetă sunt suficiente pentru a da viață oricărui interior. Livingul turcoaz a fost sinonim cu bun gust și eleganță redusă de mai multe sezoane. Turcoazul nu este pompos, nu aduce exagerare sau glamour, dar totuși merge bine cu bunul gust al modernității. Pereții turcoaz din sufragerie sunt cea mai ușoară rețetă pentru un aspect încântător și atent. Turcoazul poate domina camera sau poate fi un plus potrivit pentru alte culori..

Camera de zi în culori turcoaz: eleganță și caracter modern

Numele acestei culori provine dintr-o piatră prețioasă – turcoaz. Asemănările se aplică nu numai terminologiei, ci și culorii (cum este cazul smaraldului sau malachitului). Putem spune că turcoazul este albastru, cu un amestec de verde smarald. Este adesea confundat cu albastru, care este, totuși, mai palid și mai ușor..

O cameră de zi turcoaz nu se referă doar la pereți, deși în ultimul timp, producătorii de vârf de vopsele de pereți oferă o întreagă paletă de culori. Potrivit preferințelor personale, orice nuanță poate fi aleasă: de la foarte deschisă la întunecată și dezactivată, potrivită doar pentru a sublinia unul dintre pereți.

Culorile mai deschise turcoaz pot fi folosite cu succes pe toți pereții, dar în acest caz arată mai bine cu un tavan alb, iar mobilierul poate fi ales în diferite nuanțe de gri. Pentru a face interiorul alb turcoaz mai distinctiv, puteți adăuga mici elemente contrastante..

Turcoazul este asociat cu marea și cerul. Culoarea este vie și rece, deci funcționează bine în spații mici, oferind un efect de adâncime.

Culoare turcoaz în interiorul camerei de zi: idei originale pentru decorarea unei camere

Turcoazul este o culoare care s-a manifestat de-a lungul anilor în mobilierul apartamentelor și caselor, cel mai adesea sub formă de adăugări evazive precum perne decorative, sau în compoziții mai elegante sub formă de perdele, covoare sau mobilier tapițat. Cu toate acestea, odată cu creșterea modei pentru mobilierul elegant, turcoazul a revenit în camere de zi într-un design superb, care cu mulți ani în urmă era considerat un semn de kitsch sau caracteristic doar pentru interiorul rural. Astăzi, subliniază caracterul minimalismului la modă sub formă de mobilier din lac alb..

O cameră turcoaz arată cel mai bine cu mobilier lăcuit alb lucios care adaugă glamour și modernitate întregului decor, și atunci când este asociat cu portocaliu cald sau negru.

Puteți evidenția unul dintre pereți cu tapet turcoaz cu modele geometrice la modă sau cercuri colorate. În acest caz, este mai bine să alegeți mobilier, adică suport TV, bancă, rafturi, comodă, masă și scaun din lemn natural. Mobilierul tapițat turcoaz arată cel mai bine cu un model subtil de alb sau gri.

Pentru un efect rece modern, puteți utiliza țesături turcoaz, netede, într-o varietate de nuanțe, de la țesături foarte ușoare și delicate pe cea mai mare suprafață a canapelei, până la cele puternice și întunecate, cum ar fi scaune sau perdele. Camera de zi arată bine cu pereți turcoaz și mobilier alb, iar jaluzelele sunt folosite pentru a sublinia caracterul modern al interiorului..

O altă sugestie pentru crearea unui interior turcoaz este de a picta unul sau doi pereți într-o nuanță aleasă de această culoare, iar următorii – alb sau gri foarte deschis. Într-un astfel de interior, atât mobilierul alb, cât și cel gri vor arăta grozav. Pentru a ilumina un spațiu întreg, trebuie să aveți grijă să asigurați o iluminare adecvată, astfel încât un candelabru și o lampă cu cristale artificiale reale sau mult mai ieftine care reflectă și difuzează frumos lumina ar fi o idee grozavă. Atunci când utilizați turcoazul ca bază, nu trebuie să vă fie frică de adăugiri într-un spectacol plin de farmec, deoarece acestea nu vor schimba caracterul modern al compoziției, ci îi vor oferi doar puțin lux..

Camera de zi în culoare turcoaz: modele cu diferite combinații

Se știe că cu cât culoarea principală este mai bogată și mai intensă, cu atât este mai mică suprafața în care ar trebui folosită, pentru a nu suprasolicita interiorul. Aspectul va rămâne ușor și subtil dacă vopsiți doar un fragment din perete, cum ar fi o nișă sau o ramă de ușă, cu un turcoaz bogat. Pentru a obține proporții optime, merită să înmuiați culoarea folosind nuanțe de alb, gri fuzzy, nisipos sau maro delicat. Planificați un turcoaz mai puțin intens pe secțiuni mari, pereți individuali sau chiar pe întregul interior. Nuanțele modeste și neclare sunt ideale, de exemplu, în cazul în care albastrul intens se împletește cu gri.

Turcoaz plus alb: întotdeauna o combinație bună. Turcoazul merge bine cu albul. Un astfel de duo amintește de casele fermecătoare de pe Marea Mediterană (în principal în Grecia). Dacă vă decorați interiorul într-un stil nautic, turcoazul poate fi una dintre numeroasele nuanțe de albastru. Decorul va fi mai luminos și mai interesant.

Turcoaz plus verde deschis și verde deschis: Toate aceste culori sunt clare și plăcute ochiului, deci merită să le combinați. De preferință sub formă de dungi în două sau trei culori, de exemplu, pe tapet pe un perete, tapițerie sau perdele.

Turcoaz plus roșu coral: acesta este un mod ușor de a crea accente colorate în interior cu un indiciu de exotic.

Culoare turcoaz plus nuanțe bej și lemn natural: dacă vă plac mai multe soluții de interior clasice, alegeți o combinație de turcoaz cu bej nisipos, lemn natural deschis sau închis, lăcuit cu un luciu ridicat.

O culoare care se îmbină armonios cu turcoaz, subliniind eleganța sa unică și caracterul modern – portocaliu intens, dar numai sub formă de accente mici, precum și negru, care conferă note turcoaz de extravaganță și răceală modernă.

Perdele și alte accesorii pentru camera de zi în culoare turcoaz

Atunci când vă decorați camera de zi în tonuri de turcoaz, ar trebui să luați în considerare cu atenție și culoarea completărilor. Din fericire, toate nuanțele de turcoaz sunt foarte deschise chiar și pentru detalii uimitoare și combinații îndrăznețe. Culorile galbene arată minunat în compania ei. Var, canar, nuanțe însorite – alegerea este a ta. Perdelele turcoaz se vor potrivi excelent la decorarea unei camere. O canapea tapițată cu muștar va oferi o bază retro, în timp ce o lampă aurie strălucitoare adaugă farmecul interiorului. Turcoazul din sufragerie va intra, de asemenea, rapid în dialog cu bej sau alb pentru a dezvolta, de exemplu, o temă scandinavă. Dar o masă și scaune din lemn închis la culoare sunt perfecte chiar și într-un interior modern. Turcoazul oferă zeci de posibilități, făcându-l o pânză excelentă pentru experimentare.

Nu uitați să creați un acord între perete și accesorii. Prin urmare, interiorul vopsit în turcoaz este, de asemenea, completat de detalii în aceeași nuanță, de exemplu, perdele. Aceasta este o rețetă universală pentru o sală turcoaz la modă.

Interioarele moderne sunt adesea dominate de minimalism și de o paletă de culori restrânsă. Cu toate acestea, puteți vedea că designerii caută din ce în ce mai mult să adauge accente teal ca accente la modă. Vedeți cum poate fi folosită această culoare într-o cameră de zi modernă.