Camera băieților – design 2019

Crearea unui design pentru o cameră pentru copii este o serie de nesfârșite dileme și soluții la probleme dificile – este necesar să se coreleze posibilitățile camerei (dimensiunea și forma, aspectul) cu vârsta, nevoile și interesele copilului, să aleagă în condiții de siguranță și de mediu materiale și mobilier prietenos, dar luați în considerare faptul că noua renovare nu este chiar după colț, deoarece dependențele copilului dumneavoastră se schimbă. În același timp, cum puteți rămâne nu numai în cadrul estimării financiare pentru mici reconstrucții sau reparații globale, ci și pentru a vă rog dorințele copilului, nu contrar opiniilor și solicitărilor sale? În această publicație, vom încerca să găsim răspunsuri la toate aceste întrebări în legătură cu camera băiatului. Sperăm că cele mai bune 100 de proiecte de design foto ale camerelor pentru copii pentru băieți de diferite vârste vă vor ajuta să vă inspirați pentru propriile realizări și să creați un interior de vis..

Decorarea unei camere pentru un băiat

Criterii pentru alegerea unui design de creșă pentru un băiat

Desigur, principalul factor care afectează designul camerei unui copil este vârsta și înălțimea bebelușului. Evident, vârsta copilului determină nu numai compoziția obiectelor interioare, ci și conceptul de design. Desigur, există lucruri de care fiecare copil are nevoie, indiferent de vârstă, de exemplu, un loc de dormit care să se potrivească cu înălțimea lui. Dar, altfel, decorul camerei copiilor poate varia foarte mult..

Zona de joacă în grădiniță

Detalii luminoase în designul creșei

Design modern de pepinieră

Finisaj original

În plus față de vârstă, conceptul de decorare a unei creșe este influențat de factori atât de importanți precum:

 • dimensiunea camerei – într-o cameră mică este dificil să găzduiți chiar și un set minim de articole interioare, iar într-o grădiniță spațioasă puteți organiza literalmente un centru pentru dezvoltare, sport și creativitate;
 • amplasarea camerei în raport cu alte spații ale locuinței, numărul de deschideri ale ușilor și ferestrelor – greutatea acestor factori afectează aspectul interiorului;
 • amplasarea grădiniței în raport cu punctele cardinale, nivelul de iluminare naturală – afectează alegerea paletei de culori și numărul de corpuri de iluminat;
 • temperamentul copilului, nivelul de dezvoltare, hobby-urile și interesele – afectează culorile, setul de mobilier, echipamentele sportive (dacă există loc pentru ele) și elementele interioare suplimentare;
 • capacitățile financiare ale părinților – sortimentul de materiale de finisare, mobilier și decor în magazinele moderne este prezentat într-o gamă incredibil de largă de prețuri, este evident că este important ca fiecare familie să găsească cea mai bună opțiune pentru costul reparațiilor și să respecte cerințele de siguranță și respectarea mediului, estetica rezultatului final.

Decor perete luminos

Rafturi încorporate

Imprimare originală de tapet

Perete cu accente cu hartă

Design de cameră pentru un băiat de la naștere până la 2-3 ani

Majoritatea proiectelor de proiectare a camerelor pentru nou-născuți pe care le vedem pe site-uri străine (și rusești) sunt cel mai adesea prezentate în culori pastelate. Nuanțele deschise delicate învelesc literalmente toate suprafețele – de la decorarea pereților până la decorarea textilă a unui loc de dormit. Și există multe motive pentru asta. La început, copilului nu îi pasă din ce material este fabricat covorul, de ce calitate pereții sunt acoperiți cu tapet sau dacă este posibil să spargă un candelabru vizând o minge spre el. Principalul lucru pentru bebeluș este o atmosferă favorabilă în camera în care se află – temperatura, umiditatea și lumina suficiente. Părinții fac primele reparații mai ales pentru ei înșiși.

Cameră pentru un nou-născut

Creșă în tonuri de gri

Cameră pentru doi nou-născuți

Scheme de culori non-banale

Accentul covorului

Crescând, copilul începe să exploreze lumea dincolo de pătuțul și brațele părinților. Și în acest caz, este deja necesar să vă asigurați că mobilierul nu are colțuri ascuțite, rafturile sunt înșurubate la pereți, iar elementele interioare nu au un decor pe care copilul să îl poată rupe și să încerce să-l înghită. Principalele cerințe pentru interior la vârsta la care copilul începe să se miște independent pot fi numiți în siguranță factori de siguranță. Cel mai bine este să folosiți rafturi deschise ca sisteme de depozitare. Cu cât sunt mai puține fațadele ușilor de pe dulapuri, cu atât mai puține motive trebuie să fie rănit un copil. Cu siguranță nu este recomandat să folosiți sisteme de depozitare cu inserții de sticlă în uși. Dacă modelul sistemului de stocare conține sertare, atunci este necesar să le echipați cu opritoare..

Rafturi sigure

Terminați în tonuri de gri

Covor luminos

Design de contrast

Design neobișnuit

Camera preșcolară

Principala cerință pentru camera unui preșcolar este asigurarea maximă a timpului liber al copilului. În funcție de temperamentul băiatului și de hobby-urile acestuia, pot fi activități sportive, creativitate în diverse direcții sau doar jocuri active. Evident, pentru aceasta trebuie să eliberați cât mai mult spațiu liber posibil. Mobilierul încorporat al modelului de paturi mansardate vine în ajutor, permițându-vă să salvați suprafața utilă a camerei. Dacă dimensiunea grădiniței o permite, asigurați-vă că o echipați cu echipament sportiv – o bară de perete, o bară orizontală mică, un sac de box sau un întreg complex sportiv și de joc va fi de mare ajutor în dezvoltarea fizică a băiatului.

Complex sportiv

Zid de cățărare acasă

Desene variate

Cameră pentru copii cu fereastră rotundă

Opțiunile de proiectare tematică sunt cel mai des folosite în camere pentru băieți preșcolari sau elevi de școală primară. Hobby-urile pentru orice personaj din desene animate, basme, benzi desenate sau doar unul dintre subiecte, le permite părinților să-și arate abilitățile de design și nu este ușor să decorezi o cameră pentru copii într-un mod standard și să creezi o mică lume cu adevărat unică în cadrul unei camere pentru dormit, relaxare, creativitate, sport și dobândirea de noi abilități.

Tema marină

Design de tip cabină

Economisirea spațiului util

De exemplu, tema nautică și motivele romantismului de aventură, spiritul călătoriei, sunt aproape de mulți băieți. Pentru părinți, confortul constă și în faptul că puteți utiliza întreaga paletă de multe nuanțe preferate de albastru …

Creșă în stil marin

Dane încorporate

Toate nuanțele de albastru

Interiorul marin al creșei

Cameră pentru copii pentru un școlar

Băiatul tău are deja un loc de muncă cu drepturi depline (scris și, cel mai probabil, un birou de calculator 2 la 1) chiar și în etapa de pregătire pentru școală. Dar asta nu înseamnă că jucăriile vor dispărea complet din viața lui și, prin urmare, din camera copiilor. Sistemele de depozitare trebuie să ia în considerare disponibilitatea jucăriilor, cărților, a articolelor de papetărie, a articolelor sportive și, desigur, a hainelor și a încălțămintei..

Interior neobișnuit

Design luminos al creșei

Complex încorporat

Cameră pentru un băiat de școală

Experții recomandă utilizarea mobilierului reglabil pe înălțime pentru a crea un loc de muncă incomod, confortabil și practic, dar ergonomic. Există o mulțime de mese în vânzare, înălțimea blatului este reglabilă. Scaunele sau scaunele pentru computer sunt echipate cu sisteme similare. Este important ca spatele copilului să aibă sprijinul corect – un copil modern trebuie să petreacă mult timp făcând temele.

Mobilier neobișnuit pentru creșă

Camera Lego

Alegerea culorii originale

Mobilier în tonuri de gri

Un școlar poate avea deja dificultăți în a-și exprima părerea atunci când elaborează designul camerei sale, dar ia și un rol activ în alegerea tuturor componentelor interioare. Poate că copilul dumneavoastră nu va fi foarte interesat de magazinul de materiale de finisare, dar probabil că va dori să-și exprime preferințele în alegerea unei palete de culori, teme interioare, alegerea mobilierului, a textilelor pentru decorarea unui loc gras și a ferestrelor, alegerea unui covor.

Stil contemporan

Pe fundalul pereților întunecați

Elemente luminoase

Combinații de culori originale

Design de cameră pentru un băiat adolescent

Decorarea camerei unui băiat adolescent este un proiect comun între părinți și un copil. Este important să se țină seama de dorințele fiului în alegerea schemelor de culori, a conceptului general de design, a pieselor de mobilier și a elementelor de decor. La urma urmei, camera copiilor devine cel mai adesea un paradis de liniște, odihnă și relaxare pentru un adolescent cu un ritm de viață dificil. Desigur, posibilitățile camerei în sine (dimensiunea și aspectul acesteia) și bugetul financiar al familiei pentru renovarea creșei vor determina în mare măsură aspectul acesteia, dar este important să încercați să găsiți un compromis între dorințele fiului și resursele parintii..

Folosind panouri de perete

Cameră pentru un adolescent

stil american

Suprafețe albe ca zăpada

În adolescență, aparițiile de creștere apar adesea la băieți, când literalmente într-o vară un copil crește până la mai multe mărimi de haine. În acest sens, experții recomandă achiziționarea de mobilă care este necesară pentru creștere. Pat integral, birou, scaun sau fotoliu cu reglare maximă a înălțimii, sisteme de depozitare ușor de utilizat.

Accente strălucitoare

Perete pentru inscripții

Împotriva zidurilor albastre

Suprafața accentului

Idei reale de design pentru camera unui băiat în 2018

Desigur, designul unei camere pentru copii are propriile sale specificități. Rezista la ceea ce se numește «puritate» multe direcții stilistice sunt destul de dificile. Și unele stiluri interioare nu sunt deloc potrivite pentru proiectarea camerei unui copil. De exemplu, este dificil să ne imaginăm o cameră pentru un băiat în stilul minimalismului, deoarece dorința copilului de a se înconjura de multe obiecte interesante și chiar conceptul acestui stil nu sunt compatibile. Dar multe tendințe în proiectarea spațiilor de locuit pot fi încă folosite atunci când se creează proiecte de design pentru camerele copiilor..

Design alb și albastru

Design luminos al locurilor de dormit

Cameră pentru doi băieți

Segment de joc în creșă

Stilul modern de decorațiuni interioare se străduiește să utilizeze la maximum posibil materialele ecologice. Utilizarea materialelor sigure pentru oameni și mediu a fost întotdeauna relevantă, dar recent a dobândit un caracter cu adevărat total. Pentru decorarea unei camere pentru copii, această tendință este la fel de relevantă ca oricare alta, deoarece niciun părinte nu ar folosi de bunăvoie materiale toxice, dăunătoare pentru finisarea suprafețelor sau ca materii prime pentru producerea de mobilier în camera copilului lor..

Dungi strălucitoare

Spectaculos

Tema Fox în creșă

Pictură artistică pe pereți

Utilizarea materialelor sigure și durabile servește adesea ca bază pentru conceptul întregului design al unei încăperi, lăsând deseori în urmă întrebări de estetică, caracter practic și chiar costuri. De exemplu, pardoselile din plută sau panourile de perete nu arată luxos, dar sunt un strat excelent de izolare termică și fonică pentru suprafețe cu cel mai înalt nivel de respectare a mediului..

Motive scandinave

Textile strălucitoare

Materiale naturale

Perete magnetic de scris

Utilizarea materialelor naturale este inevitabil asociată cu o creștere a costului unui proiect pentru o renovare globală sau o mică modificare a camerei copiilor. Dar, în majoritatea cazurilor, puteți găsi un compromis demn cu privire la designul interior cu orice estimare a dimensiunii. De exemplu, utilizarea țesăturilor naturale pentru decorarea unei dane și a acoperirii deschiderilor ferestrelor este disponibilă pentru aproape toată lumea..

Design neobișnuit

Motive minimaliste

Cameră spațioasă și luminoasă

Grădiniță cu pat la mansardă

O altă tendință recurentă în lumea designului interior pentru mai multe sezoane este utilizarea motivelor scandinave. Utilizarea materialelor durabile, o abundență de suprafețe albe, din lemn și utilizarea contrastelor pentru a crea un anumit impuls vizual – toate aceste tehnici de proiectare pot fi utilizate cu succes în crearea interiorului camerei unui copil pentru un băiat. Designul se dovedește a fi ușor, dar în același timp confortabil, practic, dar atractiv în aspect, nu ieftin, dar sigur și ecologic.

Imagine ușoară a camerei

Loc de dormit neobișnuit

Interior contrastant

Stil scandinav

Cameră pentru copii pentru mai mulți copii

După cum sa menționat mai sus, o altă tendință în proiectarea camerelor pentru copii este utilizarea așa-numitelor «mobilier în creștere». La urma urmei, mobilierul din camera copiilor nu este supus doar cerințelor de caracter practic, prietenos cu mediul și ușurința utilizării, ci și ergonomiei. Este important ca dormitul și locul de muncă al copilului (birou, birou computer sau colț creativ) să corespundă vârstei și înălțimii copilului..

Tema spațiului

La locul de muncă

Design creativ

Zona pentru creativitate și practică

Tendințe de culoare pentru camera băiatului

Dacă vorbim despre cele mai populare scheme de culori pentru decorarea camerei unui băiat, atunci acestea sunt culori neutre. Culoarea albă și toate nuanțele sale sunt perfecte pentru finisarea spațiilor mici. O imagine ușoară și proaspătă poate fi creată chiar și fără experiență în domeniul designului interior, într-o cameră mică și cu abilități minime în combinatorică, deoarece albul este ușor de combinat cu orice schemă de culori. Dar pe vreme pentru o imagine curată, fără greutate, este important să nu vă lăsați purtați de alb, diluându-l cu accente luminoase și tonuri calde, altfel camera riscă să devină ca o secție de spital.

Complex de dormit încorporat

Imagine albă ca zăpada

Suprafețe albe ca zăpada din pepinieră

Pe fundalul pereților albi

Imagine de lumină și lumină

Gray este în tendință de mai multe sezoane. Neutralitatea și versatilitatea îi atrage pe designeri și clienții lor din întreaga lume. Doar la prima vedere, nuanțele de gri pot părea plictisitoare de utilizat în designul camerei unui copil. De exemplu, în camera unui băiat, puteți obține combinații foarte frumoase de gri cu nuanțe:

 • albastru și albastru deschis (turcoaz);
 • mentă;
 • fistic;
 • măslin (muștar);
 • galben;
 • portocale.

Culori originale

Toate nuanțele de gri

În creșa cu ferestre mari

Terminați cu gri

Culoarea albastră este foarte des asociată cu designul camerei unui băiat. Multe nuanțe ale acestei culori sunt capabile să creeze imagini interesante ale spațiilor – de la lumină, lumină și răcire la contrastante, dinamice și încărcate energetic. Un spectru bogat de nuanțe de albastru ne oferă posibilitatea de a alege combinații pentru a crea o imagine optimă a interiorului, în funcție de rezultatul final dorit (temperamentul copilului, caracterul său, nivelul de activitate).

Albastru strălucitor pentru creșă

Accent pe mobilier luminos

Nobilă nuanță de albastru

Cameră pentru copii pentru doi băieți

Nu este ușor să organizezi mai multe zone funcționale depline într-o cameră mică pentru doi băieți simultan. Dar având în vedere faptul că problema organizării locurilor de dormit și de lucru, sectoare de agrement și creativitate în cadrul spațiilor de dimensiuni mici de mulți ani, designerii au acumulat un anumit bagaj de tehnici și metode pentru a optimiza suprafața utilă a camerelor de diferite dimensiuni. Utilizarea structurilor supraetajate este una dintre cele mai comune modalități de a economisi spațiu. În același timp, nu este întotdeauna o chestiune de organizare a două dane. În unele cazuri (de obicei, când băieții cu o diferență mare de vârstă locuiesc în aceeași cameră) este mai oportun «a creste» unul dintre locurile de dormit de pe nivelul superior și sub acesta organizează un loc de muncă sau un sistem spațios de depozitare.

Cameră pentru băieți de diferite vârste

Design alb ca zăpada

Proiectare tematică

Organizarea locurilor de dormit în creșă

Într-o grădiniță spațioasă pentru doi

Dacă zona camerei copiilor permite instalarea a două paturi paralele între ele, aceasta este o opțiune ideală pentru organizarea locurilor de dormit, deoarece acestea vor fi accesibile din aproape toate părțile. Într-o cameră îngustă, paturile pot fi instalate paralel de-a lungul pereților și limitate la o bordură sau o comodă între ele. Într-o cameră care este pătrată sau aproape de ea, puteți așeza paturile perpendicular, luând unul dintre colțuri.

Așternuturi paralele

Aspect neobișnuit

Cameră pentru copii cu pereți luminoși

Instalarea perpendiculară a dane

Pe lângă dificultatea în organizarea locurilor de dormit pentru doi băieți într-o cameră medie și mică, apar și probleme la instalarea locurilor de muncă – birouri sau birouri pentru computer. În funcție de diferența de vârstă a copiilor, este posibil să aveți nevoie fie de două locuri de muncă cu drepturi depline, fie de un birou pentru un copil mai mare și de un mic colț pentru creativitate și activități pentru cei mai mici. Cea mai mică cantitate de spațiu liber va fi necesară de o consolă simplă care poate fi atașată la perete sau se poate sprijini pe un singur suport.

Locuri de muncă pentru doi băieți

Zona de lucru în creșă

Accent pe designul textil

Locul de muncă original