Cadă de colț: cele mai bune idei de design

Apariția băilor de colț în oferta de obiecte sanitare este o inovație importantă în organizarea băilor mici. Designul lor oferă un bol de baie confortabil, ocupând în același timp mult mai puțin spațiu datorită unui concept de instalare simplu, dar extrem de inteligent..

Baie de colț: în interiorul căreia să alegeți un bol de scăldat

Văzând o varietate atât de mare de băi de colț, oamenii se întreabă ce versiune a bolului se potrivește cel mai bine în acest spațiu sau altul. Răspunsul este foarte simplu – în toate interioarele. Singura problemă care poate fi întâlnită aici este adaptarea la designul ales și la alte elemente ale echipamentului. Dacă așezați formele unghiulare ale toaletelor și chiuvetelor într-un stil similar, atunci vasul de scăldat ar trebui să fie din aceeași linie. Dacă vă gândiți la mai multe forme rotunde, atunci acest stil ar trebui să caute o baie de colț. Datorită acestui fapt, puteți crea un interior holistic și atractiv. O baie de colț este soluția pentru majoritatea camerelor. Varietatea de forme și posibilități vă oferă o șansă mare de a alege produsul potrivit. Băile de colț pot fi simetrice (lungimea laturilor este aceeași) sau asimetrică (lungimea laturilor este diferită una de cealaltă).

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți o cadă de colț pentru o baie?

Atunci când alegeți, ar trebui să acordați atenție mai multor aspecte, cum ar fi lungimea laturilor și accesoriile suplimentare, cum ar fi tetierele, capacele și elementul necesar pentru asamblare, adică sifonul de baie. De asemenea, este recomandabil să achiziționați accesorii de baie adecvate. Clienții care au boluri de colț de baie decid adesea să cumpere un mixer cu 3 sau 4 prize..

Baie de colț cu accesorii

Unele băi de colț sunt echipate cu elemente suplimentare care le sporesc funcționalitatea sau estetica. Aceasta se referă în principal la scaunele și cotierele canelate, datorită cărora devine mai confortabil să stai și să înoți în baie. Acest lucru se aplică și tuturor tipurilor de mânere pe care le puteți utiliza atunci când intrați sau ieșiți din baie. Pentru unele băi, puteți achiziționa și tăblii suplimentare sau alte accesorii pentru a face baia și mai plăcută..

Baie de colț asimetrică

O baie modernă nu este doar o garanție a confortului, ci și o estetică impecabilă. Dacă doriți să vă bucurați de tratamente de apă lungi și relaxante acasă și, în același timp, de un interior de designer, puteți opta pentru căzi de colț moderne. Designul original al acestor modele este combinat cu funcționalitatea lor ridicată..

Băile de colț vin într-o varietate de dimensiuni și forme. Una dintre întrebările cheie la care trebuie răspuns la începutul selecției este problema simetriei. Băile de colț pot fi simetrice sau asimetrice. Primele sunt potrivite exclusiv pentru băi mari, în care vă puteți permite să ocupați un bol spațios. În alte interioare, această soluție va fi incomodă, reducând semnificativ spațiul camerei, afectând funcționalitatea acesteia..

În interiorul mai mic, băile asimetrice arată mai bine. Gradul asimetriei lor este foarte diferit, dar datorită acestui fapt, toată lumea va găsi o dimensiune care se va potrivi cel mai bine în interiorul unei anumite camere. Într-un anumit sens, aceasta este o soluție de compromis, datorită căreia vă puteți bucura de o baie de colț fără a pierde spațiul util al camerei de igienă..

Bogăția în alegerea băii de colț

Care este cea mai bună cadă? Asimetric, semicircular sau cu hidromasaj? Băile dreptunghiulare au un mare concurent – boluri de colț de baie. Aceste soluții sunt disponibile în mai multe forme, permițându-vă să echipați în mod optim chiar și un spațiu restrâns..

Gama include modele triunghiulare, hexagonale, pentagonale sau curbate, așa-numitele băi semicirculare. Există, de asemenea, o cadă de baie simetrică (cu două laturi de aceeași lungime) și un castron asimetric cu o latură mai scurtă care funcționează bine într-un spațiu mic. O astfel de baie încorporată este de obicei un bol scăzut (puțin mai mic decât în ​​cazul versiunilor clasice), asigurând intrarea și ieșirea în siguranță, în special pentru persoanele în vârstă și copii..

Volumul modelului depinde de dimensiunea selectată, poate varia de la 90 la 300 de litri sau mai mult. O cameră cu o cadă de colț înseamnă utilizarea excelentă a spațiului disponibil fără a compromite confortul căzii și estetica interiorului. Pentru mai multă plăcere, fanii momentelor de relaxare sub o pătură din spumă pot opta pentru căzi de colț cu hidromasaj..

Tipuri de băi de colț

O baie de colț poate fi un element practic al unei camere. Caracteristicile sale funcționale vor fi determinate de avantajele materialului utilizat pentru producție. Iată principalele tipuri de băi de colț:

 • asimetric;
 • cu dus;
 • cu ecran;
 • cu hidromasaj;
 • încorporat.

Producătorii oferă, printre altele, căzi de baie din acril, fontă, conglomerat, oțel și chiar lemn. Cel mai popular dintre aceste materiale este acrilul, care este plăcut la atingere, rezistent la solicitări chimice și mecanice și prezintă proprietăți antiderapante și de izolare termică. Băile de colț acrilice sunt cel mai mare grup de soluții disponibile. Pentru a îmbunătăți funcționalitatea băii de colț, iubitorii de apă pot dota bolul cu funcții suplimentare. O baie de colț cu hidromasaj va fi implementarea ideală pentru a vă îmbunătăți experiența de scăldat. Bulele de aer te ajută să te relaxezi după o zi grea. Alternative practice ar fi, de asemenea, o cadă asimetrică cu ecran, adică un bol de colț cu duș sau un corp de baie cu un scaun care garantează o suprafață suplimentară pentru poziționarea corpului sau pentru depozitarea produselor cosmetice..

Cada de colț cu ecran este o combinație funcțională între un vas de baie și un duș. O cadă de hidromasaj cu colț dublu (2 locuri) oferă relaxare totală în intimitatea casei dumneavoastră. Designul cu scaun și mânere este recomandat persoanelor în vârstă și cu dizabilități. Cada de colț fără scaun garantează o suprafață interioară mare. O baie cu laturile joase nu este recomandată persoanelor înalte..

Cadă mică de colț: dimensiunile bolului ideal

Când amenajați o baie, măsurați și planificați camera cu exactitate. Înainte de a achiziționa orice echipament, determinați locația mobilierului individual, cadă, chiuvetă sau mașină de spălat. După ce știți ce dimensiune a vasului de baie să alegeți, puteți decide asupra materialului din care va fi fabricat..

O cameră mică de igienă cu o baie nu este întotdeauna posibilă. Amenajarea unei zone mici este asociată cu o serie de dileme, dar dimensiunea băii de colț oferă o libertate deplină în ceea ce privește locația și utilizarea fiecărui centimetru din spațiul disponibil. În segmentul de baie, există boluri mici de 120 × 80 cm sau 120 × 100 cm, precum și băi mari de colț 140 × 70, 150 × 150 cm, 120 × 120 cm, 130 × 130 sau 190 × 140 cm, care sunt un loc elegant pentru relaxare și înlocuirea spa-ului de acasă. Băile asimetrice cu o latură mai scurtă vor ocupa mai puțin spațiu decât bolurile simetrice, astfel încât experții recomandă instalarea lor într-o cameră care nu are dimensiuni limitate. Datorită acestui fapt, va fi posibil să amplasați un castron confortabil în el, fără a compromite aspectele vizuale ale interiorului. La rândul lor, soluțiile cu două laturi identice, care amintesc de un trapez sau poligon, vor necesita un unghi mare, care este asociat cu locația lor într-un spațiu puțin mai mare. Sugestiile vor spori caracterul modern al decorului și vor crea motive geometrice.

Pentru o baie mică într-un bloc, se recomandă o cadă asimetrică sau îngustă. Căile simetrice ocupă mai mult spațiu și sunt folosite cel mai bine într-o cameră spațioasă. Dimensiunile băii de colț sunt diferite, acoperă atât modelele mici, cât și cele mari, cu parametri:

 • 150 × 150 cm;
 • 120 × 120 cm;
 • 140 × 70 cm;
 • 130 × 90 cm;
 • 150 × 90 cm;
 • 160 × 100 cm;
 • 140 × 140 cm.

De ce băile de colț sunt o soluție atât de bună pentru spațiile mici?

Spațiile mici pentru baie reprezintă o adevărată provocare pentru persoanele care intenționează să amplaseze o cadă confortabilă și spațioasă într-un astfel de loc. Toată lumea dorește să își creeze propriul mini-spa, unde nu numai că te poți spăla după o zi plină, ci și să te relaxezi, scăpând de stres. Desigur, cea mai bună soluție ar fi să aveți o baie spațioasă, de preferință cu o fereastră, în care să poată fi instalat cu ușurință un bol mare de baie de designer și chiar și atunci va fi mult spațiu liber în această cameră. Astfel, în prezența unei zone mici, este necesar să se abandoneze baia mult așteptată? Desigur că nu. Designerii din cele mai mari și mai renumite companii producătoare de obiecte sanitare de calitate și inovatoare vin în ajutorul oamenilor ale căror băi sunt mici. Datorită eforturilor lor, a fost posibil să se creeze boluri care se adaptează cu formele lor la colțurile camerei, economisind spațiu într-un mod incredibil de inteligent, oferind în același timp un nivel ridicat de confort. O baie de colț cu o latură de 150 de centimetri poate avea o capacitate de aceeași dimensiune ca un castron obișnuit, lung de 170 de centimetri. În cazul apartamentelor în blocuri și îngustimea predominantă în ele, un supliment de 20 de centimetri se dovedește a fi un avantaj extrem de important, permițând, de exemplu, un dulap sub chiuvetă sau mobilier suplimentar.

Cele mai bune forme de baie de colț pentru spații mici

Cele mai comune forme pentru camerele mici sunt triunghiurile și dreptunghiurile conice. Cel mai adesea, una dintre marginile lungi este dreaptă, iar cealaltă este rotunjită. Acest lucru economisește spațiu și oferă, de asemenea, confort în timp ce stați în această formă de baie. O soluție foarte bună poate fi, de asemenea, îmbogățirea decorului cu un ecran-perdea elegant, de exemplu, din sticlă călită, care vă va permite să faceți duș ori de câte ori cineva are nevoie de o spălare rapidă, dar nu este timp pentru băi lungi. În acest fel, puteți combina cele mai bune caracteristici ale căzii și ale dușului în instalațiile sanitare, păstrând spațiul. Cada de colț poate ocupa până la 1/3 din suprafața camerei.

Confort cu baie de colț: hidromasaj

Pentru ca toate persoanele care folosesc baia din baie să aibă un nivel foarte ridicat de confort în timp ce iau proceduri de apă, puteți alege un model pentru montarea pe colț, care va fi echipat suplimentar cu un hidromasaj. Datorită concurenței ridicate pe piața instalațiilor sanitare, prețurile pentru jacuzzi sunt mult mai mici astăzi decât erau acum câțiva ani, astfel încât aproape toată lumea își poate permite o astfel de achiziție..

Pentru a împiedica baia dvs. să fie copleșită de vasul de baie din colț, care va ocupa cea mai mare parte a spațiului, merită să o alegeți în alb. Se știe că culoarea albă extinde optic interiorul, prin urmare astfel de plăci și fațade ale mobilierului de baie vor da cu siguranță un efect senzațional. Puteți îmbunătăți și mai mult interiorul plasând o oglindă foarte mare pe peretele de deasupra căzii, care este un mod bine cunoscut de instalare a iluminatului cu mai multe surse. Așadar, în loc de un singur corp de iluminat pe tavan, puteți îmbunătăți efectul spațiului prin instalarea mai multor corpuri de iluminat LED mai mici. Proprietarii de case pot alege tipul de iluminat pentru baie care li se potrivește cel mai bine..

Care sunt materialele pentru a face o baie

Atât dimensiunea, forma, cât și tipul de cadă trebuie adaptate la suprafața și parametrii camerei, precum și la preferințele individuale ale gospodăriei. Funcționarea băii și a întregii camere ar trebui să fie confortabilă și sigură. O cameră de igienă este o investiție pentru anii următori, astfel încât achiziția sa trebuie să fie foarte bine gândită. În prezent, alegerea este imensă, putem spune că este nelimitată. Nu e de mirare că încă nu poți decide asupra unui model anume. Băile disponibile pe piață diferă în principal prin materialul din care sunt fabricate, formă (proiectare), dimensiuni și metoda de asamblare. În primul rând, să aruncăm o privire asupra materialelor din care sunt făcute căzile. Cele mai frecvente în case și apartamente sunt:

Cazi de baie din acril – acrilicul este un material plăcut la atingere, mereu cald (care vă va plăcea mai ales iarna și dimineața devreme), cu proprietăți bune de izolare termică, datorită căruia păstrează apa fierbinte în vas mai mult timp. Rezultatul este o baie mai lungă fără a fi nevoie să adăugați în mod constant apă fierbinte, ceea ce oferă în cele din urmă economii semnificative și ajută la protejarea mediului. Suprafața acrilică va juca o mulțime de jocuri pentru copii, deoarece este rezistentă la zgârieturi. Un avantaj suplimentar al acrilului este capacitatea de a obține forme interesante, astfel încât astăzi puteți găsi căzi într-un astfel de material cu modele complet imprevizibile. Caziile de baie din acril sunt relativ ieftine și pot fi complet recondiționate după mulți ani de utilizare zilnică contra unei taxe mici..

Băi de conglomerat – conglomeratul este un material extrem de durabil, rezistent la zgârieturi și la diverse daune mecanice, foarte ușor de curățat. Acest lucru îl face ideal pentru fabricarea bolurilor de baie. Băile conglomerate se disting nu numai prin funcționalitate, ci și prin estetică ridicată. Pot fi folosite în condiții de siguranță în băile de familie folosite de copii mici și persoane de vârstă.

Băi compozite sanitare – compozitul este un agregat mineral (de exemplu, o combinație de cuarțit și rășină) care este foarte rezistent la zgârieturi și decolorare. Acest lucru permite producătorilor de băi să creeze un număr nelimitat de modele. Cazi de baie compozite se disting printr-o formă proaspătă de designer și, datorită adăugării de rășină acrilică, suprafața lor este plăcut caldă la atingere și perfect netedă.

Băi de oțel – oțelul se caracterizează prin rezistență maximă la impact și zgârieturi. Băile de oțel sunt fabricate din tablă subțire, ceea ce le face ușoare. Dezavantajul lor este pierderea rapidă de căldură și costul. Ele pot costa cu până la 2x mai mult decât probele de acril.

Fiecare dintre materialele prezentate are propriile sale caracteristici: acrilul este cald și ușor, băile din fontă sunt cu siguranță durabile, dar și foarte grele. De asemenea, este importantă forma căzii și lățimea jantei acesteia, pe care de obicei puneți produse cosmetice folosite la scăldat. Când alegeți un castron, nu trebuie să vă grăbiți, dar trebuie să analizați fiecare detaliu. Abia atunci veți fi siguri că cada este ideală pentru camera dvs. de igienă, estetică și practică în interior. Toate aceste elemente sunt la fel de importante pentru confortul zilnic al băii..

Cadă de colț acrilică – o soluție modernă pentru interior

Oamenii care doreau să instaleze o cadă în apartamentul lor cu mulți ani în urmă nu puteau alege dintr-o varietate de opțiuni. Apoi au existat modele din oțel sau fontă, iar oferta de forme a fost mică, limitată de dimensiunile practice ale bolului pentru scăldat, lungimea și lățimea acestuia. Din fericire, astăzi, cu un număr mare de companii de obiecte sanitare de înaltă calitate pe piață, oamenii care planifică o nouă baie au la dispoziție o gamă largă de soluții diferite..

Nu puteți nega faptul că căile de baie din acril au multe avantaje. În primul rând, sunt foarte ușoare în comparație cu omologii lor din fontă și oțel. Prin urmare, va fi foarte ușor să livrați bunurile cumpărate la dvs. acasă, chiar dacă apartamentul este la ultimul etaj. Cazi de baie din acril sunt, de asemenea, mult mai ușor de cumpărat online și au adesea un preț mai bun. O baie ușoară este o alegere mult mai ieftină și puteți economisi mai mulți bani în acest fel..

Avantajul alegerii unei băi de colț acrilice

Un alt avantaj al materialului, care este acrilic, este căldura. Intrarea într-un vas din fontă sau oțel umplut cu apă fierbinte a fost adesea asociată cu inconveniente semnificative, reducând semnificativ confortul la scăldat. Acrilicul este cald, ceea ce înseamnă că nu va cauza astfel de probleme atunci când faceți o baie. Se încălzește rapid, așa că va fi cât mai plăcut pentru corp. Ultimul motiv pentru care ar trebui să alegeți o baie de colț acrilică este costul achiziționării acesteia. Acest material este în mod clar mai ieftin decât oțelul sau fonta. Nu plătiți în exces dacă puteți economisi bani fără a sacrifica calitatea.

Singurul dezavantaj al acrilului

Singura dificultate cu o cadă acrilică este necesitatea de a folosi produse speciale pentru a o menține curată. Deoarece este fabricat din plastic, substanțele chimice prea puternice pot începe să dizolve stratul superior, provocând defecte care pot fi ușor observate. Cu toate acestea, aceasta nu este o mare problemă, deoarece, datorită numărului mare de căzi acrilice aflate în prezent la vânzare, este foarte ușor să cumpărați produse speciale de curățare care asigură o igienă excelentă. Astfel, o cadă de colț din materiale senzaționale precum acrilul este soluția optimă pentru încăperile mici. Acrilicul este un material ieftin, iar concurența pe piață scade, de asemenea, prețurile, făcând aceste boluri de baie accesibile pentru mulți. Puteți aduce și instala cu ușurință o cadă acrilică chiar în apartamentul dvs. Acest material oferă căldură și confort, deoarece absoarbe foarte repede temperatura apei.

Cele mai populare forme de băi în 2019, pe lângă cele de colț

În zilele noastre, cada este un element cheie, dacă nu chiar cel mai important, decorativ al băii, motiv pentru care modelele de pe piață iau forme din ce în ce mai la modă. Care sunt cele mai populare forme de băi? Puteți alege dintre modele asimetrice și simetrice, clasice și dreptunghiulare, ovale, migdale sau chiar rotunde, care seamănă cu un jacuzzi.

Metode de asamblare a corpului

Dacă vă întrebați ce forme de baie sunt cele mai populare, ar trebui să vă interesați și cele mai frecvent selectate forme de asamblare. Bolurile de baie încorporate au predominat în case și apartamente de mulți ani. Cu toate acestea, aceste căzi independente captează inima consumatorilor moderni și a designerilor de interior. În ultimii ani, acestea au fost cele mai solicitate, deoarece sunt accesibile unui public larg. Există chiar și modele de sine stătătoare pe piață care pot fi așezate pe perete.

Puteți alege dintr-o varietate de finisaje pentru baie. Acestea includ panouri de mobilier, carcase din polistiren, seturi speciale de fațadă și ecrane de cadre. Mai mult, indiferent de forma și tipul de baie, puteți cumpăra cu ușurință un corp care se potrivește perfect. Asamblarea este, de asemenea, simplă – elementele sunt conectate între ele, de exemplu, folosind freze. Atunci când alegeți corpul unui vas de scăldat, ar trebui să îl păstrați astfel încât să poată fi îndepărtat în caz de defecțiune. Acest lucru este important dacă doriți să vă bucurați de o baie frumoasă cât mai mult timp..

Cel mai popular nu înseamnă cel mai bun

Știți deja ce forme de băi sunt cele mai populare, precum și principalele tipuri și dimensiuni ale acestora, dar criteriul cheie pentru alegerea unui castron pentru camera dvs. nu ar trebui să fie succesul pe piață al acestui model, ci satisfacerea nevoilor tuturor utilizatori. Baia trebuie să fie potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți. Dacă ezitați între cele două dimensiuni, alegeți un model mai spațios, în care vă puteți întinde cu ușurință picioarele. Amintiți-vă că dimensiunea căzii afectează adâncimea acesteia, deci debitul de apă și confortul de intrare / ieșire..

Mobilarea băii poate fi dificilă. Există, de obicei, o cameră mică, care are multe funcții diferite. Una dintre cele mai importante decizii este alegerea dintre baie și duș. Cu toate acestea, acesta nu este sfârșitul. Ce baie să alegi? Unde să-l pun? Acestea sunt principalele dileme cu care se confruntă toți iubitorii de tratamente de apă fierbinte și relaxante. Luați în considerare băile de colț pentru o amenajare interesantă și practică a camerei de igienă.

Baia este unul dintre cele mai dificile spații de proiectat. Ca nimeni altul, acesta integrează multe funcții într-o zonă foarte limitată. Nu se poate ascunde faptul că echipamentul ei este adesea problematic pentru profesioniști. Merită să petreceți puțin mai mult timp în această cameră și să luați în considerare cu atenție dispunerea elementelor individuale, mai ales dacă visați să faceți o baie relaxantă în orice moment..