Bucătărie fildeș: idei de design interior în stil fildeș

Interiorul bucătăriei, realizat în culori deschise, este foarte popular. La urma urmei, o astfel de schemă de culori face camera mai spațioasă, ridică starea de spirit, relaxează și ameliorează tensiunea nervoasă. Cu toate acestea, dacă priviți acest tip de interior din cealaltă parte, atunci culoarea albă orbitoare ca fundal principal creează impresia de sterilitate excesivă. În plus, albul este considerat nu foarte practic, iar gospodinele vor trebui să monitorizeze mai atent curățenia unei astfel de bucătării. Prin urmare, designerii recomandă utilizarea nuanțelor din paleta de fildeș sau fildeș ca opțiune alternativă, care sunt o combinație frumoasă de alb cu galben, roz, bej, piersic și chiar maro. Interiorul bucătăriei din fildeș este considerat mai puțin predispus la murdărie în comparație cu albul, iar nuanțele se înțeleg bine cu alte culori și sunt potrivite pentru multe soluții de stil..

Bucătărie fildeș – avantaje și dezavantaje

Deoarece bucătăria este un loc preferat pentru toți membrii familiei, interiorul acestei camere trebuie să fie, de asemenea, favorabil comunicării, plăcut ochiului, nu apăsător sau enervant. Și în acest caz, schema de culori a designului general joacă un rol foarte important. Prin urmare, pentru ca designul interior să îndeplinească toate cerințele de mai sus, ar trebui să studiați toate avantajele și dezavantajele paletei de fildeș..

Avantajele nuanței de fildeș

În lista calităților pozitive ale nuanței pe care o discutăm, se poate evidenția capacitatea sa uimitoare de a crește vizual suprafața camerei, pe care proprietarii bucătăriilor de dimensiuni mici o vor putea aprecia. De asemenea, trebuie remarcat faptul că o astfel de schemă de culori creează o atmosferă foarte confortabilă și confortabilă, este combinată minunat cu alte nuanțe și este considerată universală în raport cu stilurile interioare. Și cel mai interesant lucru este că bucătăria de culoare fildeș este întotdeauna relevantă. Prin urmare, nu vă faceți griji cu privire la faptul că în câțiva ani designul interior în acest design va ieși din modă..

Dezavantaje ale paletei

Atâta timp cât lista avantajelor utilizării fildeșului în interiorul bucătăriei este, aceasta, ca multe alte nuanțe, are dezavantajele sale. În primul rând, atunci când alegeți o astfel de schemă de culori, ar trebui să țineți cont de faptul că prezența sa excesivă poate face camera plictisitoare și inexpresivă. Prin urmare, designerii recomandă utilizarea în plus a altor nuanțe. În al doilea rând, după cum știți, bucătăria este o cameră în care nu puteți face fără pete și diverși contaminanți care apar după pregătirea capodoperelor culinare, care devin vizibile pe toate suprafețele ușoare. Alegerea suprafețelor de lucru pe setul de bucătărie sau alte detalii interioare în culori mai închise va ajuta la evitarea acestui lucru..

Mobilier de bucătărie fildeș

După ce stilul general al interiorului a fost determinat, este rândul alegerii mobilierului pentru bucătărie. Și, în acest caz, nuanțele deschise ale setului cu cască se vor combina perfect nu numai cu stilurile clasice, ci și cu cele moderne. În acest caz, trebuie acordată preferință produselor realizate din materiale de înaltă calitate, care sunt rezistente la temperaturi extreme și umiditate..

Set colț

Aranjamentul mobilierului este în formă de L, de-a lungul a doi pereți, ideal pentru amenajarea încăperilor în formă de pătrat. Aceste tipuri de căști se disting prin spațiul și funcționalitatea lor, au un aspect elegant și atractiv în același timp..

Amenajarea liniară a mobilierului

Această propunere este relevantă pentru bucătăriile alungite cu un pătrat mic. Deși un astfel de mobilier nu se poate lăuda cu o capacitate mare de dulapuri, ocupă puțin spațiu și arată foarte îngrijit.

Bucătărie în formă de U

Achiziționarea unui set de mobilier de această natură va avea loc imediat lângă trei pereți. În acest caz, se obișnuiește să nu forțați complet pereții exteriori cu obiecte de mobilier. În caz contrar, mobilierul de bucătărie va ocupa întreaga cameră. Această ofertă este de preferat pentru camere mari..

Bucătărie pe două rânduri

Aranjarea mobilierului în acest fel va arăta bine în încăperile dreptunghiulare. În același timp, se recomandă să lăsați un loc pentru un grup de mese lângă unul dintre pereți..

Opțiuni de decorare a pereților pentru bucătăria fildeș

Pentru a decora pereții unui design atât de calm și confortabil, experții sugerează utilizarea unei varietăți de materiale, de la vopsea la tapet și tencuială decorativă în culori pastelate. Oricare dintre opțiunile propuse va umple camera de bucătărie cu confortul și sensibilitatea. Dacă planurile dvs. includ evidențierea unuia dintre pereți cu un accent mai luminos, picturile murale vor fi o soluție bună în acest caz. Pentru interioarele clasice, este relevantă imaginea orașelor antice, a castelelor, a teraselor cu vedere la mare, a peisajelor montane sau a arcurilor. Fotografiile cu plante în microfotografie, priveliștile orașului pe timp de noapte, desene abstracte sau portrete sunt tipice pentru stilurile interioare moderne..

Șorț de bucătărie fildeș

Un dispozitiv, cum ar fi spătarul de bucătărie, protejează mult timp pereții de umezeală și de diferiți contaminanți, dar este, de asemenea, o parte integrantă a interiorului. Pentru mobilarea unei bucătării de fildeș, designerii sugerează utilizarea diverselor materiale pentru fabricarea unui șorț, inclusiv sticlă, plăci ceramice, mozaicuri sau piatră decorativă. În ceea ce privește performanța culorilor șorțului de bucătărie, acesta poate fi absolut neutru, poate acționa ca un accent, se potrivește în culori cu un alt decor sau poate repeta modele pe perdele sau tapet.

Exemple de combinare a fildeșului cu alte nuanțe

Așa cum am spus deja, astfel încât interiorul bucătăriei, realizat în nuanța de fildeș, să nu pară prea plictisitor, ar trebui folosite alte culori în design. Cele mai reușite combinații în acest caz pot fi numite duetul de fildeș cu alb, care va umple camera cu o anumită aerisire sau culoare de ciocolată, cafea sau cafea cu lapte. Nuanța de fildeș cu un ton bej pentru a se potrivi cu ultimele poziții este perfectă. Combinația de fildeș cu aur sau argint arată foarte frumos. Adăugarea de negru va crea contrast și va sublinia rafinamentul paletei de fildeș. Nuanțele pastelate vor reîmprospăta interiorul. Toate tipurile de pete strălucitoare, de regulă, sunt folosite pentru a crea accente de culoare..

Decorarea interiorului bucătăriei în culoarea fildeș oferă o mulțime de oportunități de experimentare care pot fi continuate la nesfârșit, deoarece paleta de fildeș nu se demodează. O astfel de bucătărie va atrage întotdeauna priviri admirative și va arăta elegant. Chiar și cele mai vizibile și obișnuite lucruri din acest design arată ca adevărate opere de artă.!