Blocuri de sticlă în interior – funcționale, plăcute din punct de vedere estetic, moderne

Mulți dintre noi la cuvânt «blocuri de sticlă» amintiți-vă clădirile sovietice cu pătrate de sticlă verde-albăstrui care serveau drept ferestre sau partiții în diferite clădiri publice – de la sufragerie la băi. În acele zile, nimănui nu i-a trecut prin cap să folosească acest material de construcție ca decor. Utilizarea blocurilor de sticlă s-a datorat rezistenței, disponibilității și funcționalității evidente a produselor. În prezent, acest material de construcție și finisare a suferit modificări externe și este utilizat nu numai pentru scopul său principal, ci și pentru decorarea interioară și fațadelor clădirilor. În ultimii zece ani, utilizarea blocurilor de sticlă în proiectarea spațiilor rezidențiale câștigă popularitate – designerii moderni oferă opțiuni pentru construirea de structuri practice și estetice, utilizarea blocurilor de sticlă la nivel local, ca decor funcțional.

Design original de baie

Fereastra de sticlă arcuită

Blocurile de sticlă sunt un material excelent de izolare fonică, rezistent la umiditate și cu proprietăți bune de economisire a căldurii. De aceea este atât de des folosit în încăperile utilitare pentru prelucrarea apei. Și în zilele noastre, blocurile de sticlă pot fi găsite cel mai adesea în proiectele de proiectare a băilor, unde pereții despărțitori sunt creați din cuburi translucide, sunt deschise ferestrele și sunt instalate rafturi..

Utilizarea blocurilor de sticlă în baie

Perete despărțitor semicircular din blocuri de sticlă

Construcția blocului de sticlă este simplă – este goală în interior «cărămidă», ale căror pereți au o grosime de 6-8 mm. Aerul rarefiat din interiorul unității oferă produsului proprietăți de izolare fonică ridicată și conductivitate termică scăzută, ceea ce ajută la conservarea căldurii în incintă. Ca urmare, blocurile industriale de sticlă sunt utilizate atât pentru construcția pereților neportanți în interiorul clădirii, cât și pentru placarea suprafețelor exterioare ale clădirilor..

Blocuri de sticlă în designul fațadei

Utilizarea tradițională a materialului

De regulă, blocurile de sticlă sunt produse într-o formă pătrată, dar există și produse în formă «cărămizi», capăt (colț) bloc și chiar rotunjit. În ceea ce privește culorile, avantajul aici este în blocurile de sticlă transparente, incolore, dar produsele recent colorate câștigă popularitate, cu diverse decoruri în interior (pietricele, cochilii și chiar ierbarii), produsele cu LED-uri arată deosebit de luxoase și moderne. Blocurile de sticlă pot fi de diferite dimensiuni, dar totuși cea mai populară opțiune sunt formele standard: 19x19x8 cm și 24x24x8 cm.

Partiție interioară originală

Raft mic de sticlă

Blocuri de sticlă în design interior

Partiții, rafturi și multe altele

Una dintre cele mai populare utilizări pentru blocurile de sticlă din interior este crearea de pereți despărțitori în baie. Și există mai multe motive pentru această popularitate:

  • blocurile de sticlă lasă să pătrundă până la 85% din lumina soarelui, dar în același timp creează o barieră în spatele căreia vă puteți retrage;
  • proprietăți excelente rezistente la umiditate;
  • rezistența structurală;
  • ieftinitatea relativă a materialului;
  • ușurința îngrijirii;
  • proprietățile excelente de izolare fonică vă permit să înecați zgomotul turnării apei;
  • pereții despărțitori din sticlă sunt capabili să rețină căldura, creând o atmosferă confortabilă pentru prelucrarea apei.

Paravan în baie

Bloc de sticlă într-o încăpere utilitară

Pentru a crea o partiție bloc de sticlă sigură și ușor de utilizat, produsele cu formă rotunjită sunt utilizate în ultimul rând al clădirii. Drept urmare, deschiderea, pasajul sau nișa din partiție vor fi ergonomice, sigure și atractive din punct de vedere vizual..

Despărțitor de duș

Design transparent

Crearea pereților despărțitori semicirculari din blocuri de sticlă care separă cabina de duș de camera generală este cea mai răspândită în proiectele de design modern. Obțineți un spațiu de baie izolat de umiditatea ridicată, menținând în același timp prezența soarelui în zona de duș.

Marginile sigure

Zona de duș semicirculară

Baie în gri

Design original

Combinația de sticlă transparentă și nuanțată în construcția pereților despărțitori din băi vă permite să creați nu numai protecția funcțională a camerei împotriva umezelii, ci și pentru a decora interiorul, aduce un element de originalitate.

Clădire combinată

Partiție cu inserție decorativă

Produsele de diferite dimensiuni și culori vor contribui la aducerea originalității construcției unei partiții din blocuri de sticlă. Iată o combinație originală de elemente de sticlă dreptunghiulară transparentă cu blocuri pătrate de smarald cu o suprafață canelată.

Executie decorativa

La crearea partițiilor din blocuri de sticlă realizate din sticlă colorată, principalul lucru este să nu exagerați cu luminozitatea și să mențineți armonia în utilizarea soluțiilor de culoare..

Cu elemente luminoase

Pete strălucitoare

Așezarea parțială a unuia dintre pereții băii cu ajutorul blocurilor de sticlă va păstra intimitatea camerei, dar va crea în același timp posibilitatea de a utiliza lumina care vine dintr-un spațiu adiacent. Ca urmare, în timpul zilei nu puteți utiliza iluminatul artificial, vizitând baia..

Despărțitor de baie

Ferestre în camere în scopuri diferite

Cel mai adesea, blocurile de sticlă sunt utilizate pentru construcția de deschideri de ferestre în încăperi utilitare – băi și toalete. Această alegere este destul de logică deoarece, ca urmare, aveți o fereastră care lasă să intre aproape la fel de multă lumină ca ferestrele obișnuite cu geam termopan, dar în același timp creează o atmosferă privată, eliberându-vă de nevoia de a folosi perdele sau jaluzele. Cel mai adesea ferestrele cu sticlă pot fi găsite în case private de tip urban sau gospodării rurale..

Ferestre din sticlă în baie

Baie în tonuri bej

Fereastra bloc de sticlă

Utilizarea blocurilor de sticlă pentru decorarea ferestrelor vă permite să creați atât deschideri panoramice ale ferestrelor monolitice, cât și compoziții întregi din secțiuni mici cu o compoziție translucidă.

Windows din mai multe secțiuni

Soluție originală cu ferestre

Soluție neobișnuită pentru ferestre

Utilizarea blocurilor de sticlă de diferite dimensiuni și forme vă permite să construiți nu doar deschiderile ferestrelor, ci elemente decorative decorative reale care pot ridica nivelul unicității designului la o înălțime fără precedent.

Compoziție originală

Crearea unei ferestre din blocuri de sticlă din baie vă permite să utilizați suprafața rezultată ca bază. De exemplu, atunci când una sau două chiuvete se află lângă o astfel de fereastră, puteți agăța oglinzi și chiar rafturi mici direct pe structura produselor din sticlă..

Chiuvete lângă fereastră

Oglinzi pe ferestre

Ferestrele panoramice de baie din sticlă pot fi folosite pentru a atașa diverse accesorii. În spațiul camerei de duș, pot fi balustrade sau rafturi mici, oglinzi.

Perete de fereastră din blocuri de sticlă

Cameră utilitară ușoară

Dar nu numai în băi puteți găsi ferestre din sticlă. Originalitatea și caracterul practic aduc acest material ieftin în spațiul camerei de zi. În acest caz, produsele din sticlă sunt utilizate nu numai pentru calitățile lor funcționale, ci și ca element decorativ..

Ferestre originale pentru camera de zi

Interior luminos din living

Când transformați fostele spații industriale în spații de locuit, puteți găsi adesea utilizarea blocurilor de sticlă, ca un omagiu adus vremurilor în care aceste produse din sticlă erau utilizate exclusiv pentru calitățile lor funcționale. Iată un proiect de design al unei bucătării spațioase, cu tavan înalt și ferestre cu căptușeală de sticlă.

Blocuri de sticlă în spațiul bucătăriei

Un alt exemplu de amenajare a unei ferestre cu bloc de sticlă într-o bucătărie-sufragerie modernă

Cărămizi de sticlă pentru bucătărie-sufragerie

Chiar și în interiorul holului, utilizarea blocurilor de sticlă pare organică. Modern și unic.

Blocuri de sticlă pe hol

Soluții originale într-un interior modern

Cu greu poți surprinde pe cineva cu ferestre și pereți despărțitori din blocuri de sticlă. Dar utilizarea acestui material de construcție durabil, dar în același timp, translucid ca bază pentru pardoseală poate aduce originalitate oricărui design interior. Înainte de tine este doar un astfel de mod de a decora un birou cu o zonă de relaxare. Un acoperiș din sticlă complet cu podea din blocuri de sticlă a făcut camera complet aerisită, luminoasă, ușoară.

Podea de sticlă neobișnuită

Un blat semicircular din blocuri de sticlă translucide? Uşor! Structura va arăta deosebit de impresionantă dacă adăugați iluminare structurii – culoare sau monocromă.

Contor de bare semicirculare

Raft de bloc din sticlă

Inserțiile mici de blocuri de sticlă în pereți sunt o ocazie unică de a aduce originalitate interiorului camerei. Camera este plină de lumină, strălucire se joacă pe suprafețe, dar în același timp pereții nu își pierd puterea și calitățile rezistente la uzură.

Soluție originală

Blocuri de sticlă pentru decor

Blocuri de sticlă în pereți

Crearea unei partiții interioare din blocuri de sticlă transparentă în spațiul scării va ajuta la crearea unei imagini ușoare, aproape fără greutate, a acestei structuri. Construcția robustă permite luminii solare să pătrundă pe scara dvs. din spațiile adiacente.

Design neobișnuit al scărilor

Spațiu luminos lângă scări

Utilizarea neobișnuită a blocurilor de sticlă poate fi găsită chiar și în zona de dormit. Ferestrele din acest material vă pot proteja spațiul de ochii curioși, dar în același timp umple camera cu lumina soarelui redusă..

Blocuri de sticlă în dormitor