Aplice de perete – iluminat frumos și funcțional în casa ta

Cu toții încercăm să creăm o atmosferă confortabilă și confortabilă în casele noastre – selectăm o paletă de culori, alegem finisaje și mobilier care să îndeplinească toate cerințele noastre, decorăm interiorul rezultat cu drag. Iar iluminatul casei noastre nu este ultimul din lista măsurilor necesare pentru a crea un spațiu de locuit confortabil, practic și atractiv din punct de vedere vizual..

Aplice de perete

Aplica pentru baie

Printre opțiunile posibile pentru organizarea iluminatului în camerele apartamentelor sau gospodăriilor, segmentul de lămpi de perete sau aplice ocupă un loc special. După ce a parcurs un drum lung de la o simplă torță, pe care un om primitiv și-a înfipt-o între pietrele peșterii sale, la metal forjat, sticlă, cupru și bronz, produse aurite, lămpi de perete din vremea noastră se pot numi cu ușurință obiecte de artă, designul lor este atât de original și original.

Combinație de contrast

Design original

Aplicații de perete și-au primit numele din cuvântul francez care înseamnă «mână». De fapt, este logic – doar o mișcare a mâinii și a lămpii situate în capul patului sau lângă scaun este aprinsă.

În abajururi

Pe ton negru

Producătorii moderni de aplicații de perete oferă cumpărătorilor o gamă largă de modele realizate din diverse materiale folosind soluții de design unice și decor neobișnuit. Nu va fi dificil să găsiți o opțiune care să vi se potrivească în stil, metodă de execuție, caracteristici tehnice și cost..

Lămpi de perete

Iluminat în baie

În funcție de ce anume veți ilumina cu ajutorul unui aplice de perete, puteți începe să alegeți un anumit model de corp de iluminat. La urma urmei, aplicele de perete joacă nu numai un rol funcțional, ci și decorativ – cu ajutorul lor, puteți zonala spațiul, evidențiați în special obiecte interioare semnificative (o imagine, o oglindă sau obiecte de colecție pe un raft deschis). Lămpile, care sunt atașate la perete lângă capul patului, servesc pentru iluminarea de seară a spațiului dormitorului. Aplicațiile de perete plasate deasupra scaunului pot crea o zonă confortabilă de lectură. Lumini lângă oglinda din baie sau deasupra mesei de toaletă creează un loc pentru machiaj și aspect.

Lângă oglindă

Înainte de a merge la magazin pentru a cumpăra veioze, trebuie să fiți clar cu privire la răspunsurile la următoarele întrebări:

  • pentru care cameră alegeți un sconce;
  • în ce stil camera a fost deja finalizată sau sunt planificate reparații;
  • dacă lampa de perete va fi singurul dispozitiv sau este de asemenea planificată prezența unui candelabru, a lămpilor încorporate sau a altor tipuri de iluminat (acest lucru va determina nu numai puterea lămpii pentru aplicul de perete, ci și designul, modelul );
  • în ce scop va fi instalat corpul de iluminat pe perete – iluminarea zonei, iluminarea zonei de lectură sau instalația decorativă;
  • nivelul de umiditate din cameră și diferențele de temperatură (tipice pentru lămpile care vor lumina băile sau bucătăriile), alegerea materialului pentru fabricarea lămpii în ansamblu și a părților sale va depinde de acești parametri.

Clasic

Tipuri de lămpi de perete

Există o mulțime de opțiuni pentru aplicele de perete, dar există o caracteristică comună care unește toate modelele prezentate într-o gamă largă de vânzare – metoda de fixare. Din punct de vedere al configurației și al scopului, toate lămpile de perete pot fi împărțite condiționat în următoarele categorii:

1.Una dintre cele mai simple și tradiționale forme de corpuri de iluminat este un plafond strâns apăsat de perete, care este atașat la un trepied mic sau la o bară (există modele cu un suport încorporat în plafon). Astfel de modele de lămpi arată discret, dar în același timp sunt foarte practice – sunt ușor de curățat și exterior se potrivesc multor direcții stilistice. Forma plafondului poate fi fie rotundă sau semicirculară, fie dreptunghiulară, ovală. În funcție de forma plafonului, de material și de paleta de culori, sunt create diferite modele de lămpi de perete care pot fi utilizate atât pentru iluminarea spațiilor publice, cât și a camerelor de zi..

Plafond de perete

Fără trepied

Design modern

Iluminarea oglinzii

 2. Lămpi de perete cu abajur care se fixează pe un suport. Astfel de dispozitive de iluminat nu numai că îndeplinesc perfect funcția de iluminare (în principal lumină difuză moale), ci și decorează perfect spațiul. Astfel de lămpi pot fi adecvate într-o mare varietate de interioare – de la clasic la țară, de la tendințe moderne până la design minimalist.

Cu abajur

Pentru o baie clasică

Interior modern

Uneori, o lampă cu umbră este realizată sub forma unei perechi de lămpi cu o bază comună. Cu ajutorul a două astfel de dispozitive, amplasate simetric pe ambele părți ale oglinzii, imaginii sau căminului, puteți crea nu numai un nivel suficient de ridicat de iluminare, ci și o compoziție decorativă interesantă.

Lumină dublă

In perechi

Lumina împrăștiată

3. Lămpi de perete cu abajur pandantiv. Numele vorbește de la sine și denotă caracteristicile de design. Uneori, plafonul are forma unui castron sau chiar arată ca un bec, lipsit de decor.

În bucătărie

Lampă suspendată

În culori vii

Uneori, modele similare de corpuri de iluminat sunt realizate sub forma unui grup de plafoane situate pe un trepied comun. Acest design pare original, fără a menționa faptul că trei sau patru lămpi sunt capabile să creeze un nivel suficient de ridicat de iluminare și să lumineze bine zona oglinzii, de exemplu.

Lumină triplă

Design luminos

4. Corpurile de iluminat direcționale pot fi, de asemenea, montate pe perete. Principala caracteristică a acestor modele este că pot fi direcționate prin reglarea fluxului de iluminare. Aceste lumini de perete sunt ideale pentru crearea unei zone de lectură sau pentru machiaj..

Corp de iluminat direcțional

Cel mai adesea, astfel de lămpi sunt realizate în stil high-tech sau într-un mod apropiat de acest stil. Dar pot fi potrivite nu numai într-un interior modern..

Reglabil

O modificare a corpurilor de iluminat ale unui flux de lumină direcționat poate fi considerată dispozitiv, care sunt o bară atașată la perete, pe care se poate roti un trepied cu umbră sau abajur.

Pe un trepied mare

Unde și cum să așezi luminile de perete?

Unde vor fi adecvate dispozitivele de iluminat de perete, în ce camere pur și simplu nu pot fi înlocuite și în ce camere este mai bine să nu folosiți aplice pentru iluminat? Designerii din întreaga lume ne pot răspunde la unison că lămpile de perete pot fi agățate în orice cameră a casei dvs., este important doar să alegeți modelul potrivit care să se încadreze organic în interiorul existent sau creat, va îndeplini parametrii tehnici nevoie și nu va strica bugetul familiei.

Design elegant

Aplice pentru dormitor și creșă

Pentru dormitor se aplică cel mai adesea aplice cu iluminare difuză moale. Acest lucru este ideal pentru iluminarea unei camere de dormit pentru a vă liniști, a calma emoțiile și gândurile, pentru a vă acorda odihnă..

În dormitor

În capul patului

Dacă vă place să citiți înainte de culcare, atunci este recomandat să alegeți modele cu capacitatea de a regla puterea. În acest fel, puteți să vă luminați lumina în timp ce citiți și să reduceți fluxul de lumină atunci când vă pregătiți pentru culcare..

Pentru citit în pat

În creșă

În comparație cu lămpile de masă sau lămpile, lămpile de perete au un mare avantaj – nu ocupă spațiu pe noptieră sau pe noptieră. Dar această suprafață este adesea foarte încărcată (cărți, telefon, pahar cu apă sau chiar o plantă de apartament).

În dormitor

Creativ pentru creșă

Lămpi de perete în interiorul sufrageriei și birou

În sufragerie, aplicele de perete sunt adesea folosite ca accente ale spațiului de deasupra șemineului. Dacă există un decor interesant pe căminul dvs. sau o imagine frumoasă atârnă deasupra șemineului, atunci este pur și simplu imposibil să nu luminați această zonă. O pereche de lămpi de perete poziționate simetric vor face treaba perfect.

Deasupra șemineului

O pereche de aplice amplasate pe ambele părți ale canapelei nu numai că vor oferi iluminat gospodăriei și oaspeților lor așezate pe ea, ci și vor zonala spațiul. Evident, acolo unde există o canapea moale și iluminat, există o zonă de relaxare, citind, urmărind televizorul sau doar vorbind..

În birou

Uneori, lămpile de perete sunt mai mult o funcție decorativă și, dacă se întâmplă acest lucru, atunci aproape întotdeauna în sufragerie, budouri.

În camera de zi

Corpurile de iluminat de perete, dispuse în perechi, aduc simetrie în orice cameră. Dacă sunt situate deasupra obiectelor plasate simetric sau pe ambele părți ale unei piese de mobilier sau ale unei zone întregi, atunci rezultatul este o imagine completă clară, care, desigur, este capabilă să decoreze o cameră..

Simetrie

Lămpi de baie și de perete

În baie puteți găsi veioze în aproape fiecare casă sau apartament. În aproape 100% din cazuri, aplicele de perete sunt situate lângă oglindă, iluminând suprafața acesteia și, în consecință, reflectarea noastră în ea.

Peste chiuvetă

Pereche originală

Atunci când alegeți lămpi de perete pentru baie, este mai bine să acordați preferință dispozitivelor cu nuanțe simple și maxim închise, pentru a limita cât mai mult posibil pătrunderea umezelii în umbră. Și, desigur, nici nu ar trebui să luați în considerare aplicele cu abajururi din țesătură și hârtie..

Camera de baie

Pentru iluminarea oglinzii, nu se recomandă utilizarea lămpilor cu abajururi pictate echipate cu elemente decorative care vor arunca umbre pe oglindă și astfel vor distorsiona reflexia.

Pentru o baie întunecată

Pentru un interior luminos

Lămpile realizate în stil rococo sau baroc, de regulă, au multe elemente decorative din sticlă sau plastic transparent. Astfel de dispozitive de iluminat pot decora o cameră într-un stil clasic, adăugând o notă de lux și glamour interiorului său..

Stil baroc

Cu elemente de sticlă

Design eclectic

Lămpile de perete duble sunt adesea vândute cu un candelabru central. Achiziționând un astfel de ansamblu, nu numai că puteți oferi camerei dvs. un sistem de iluminare pe mai multe niveluri, dar vă puteți salva și nevoia de a alege un dispozitiv de tavan care să fie ideal pentru aplicele de perete..

Pentru chiuvete duble

Forma rotunda

Dacă designul aplicelor de perete și cadrul pentru oglindă, lângă care sunt amplasate, se potrivesc unul cu altul sau chiar repetă unele dintre elementele de decor, atunci rezultatul este întotdeauna o imagine armonioasă și completă a spațiului de deasupra chiuvetă în baie. Dar această zonă este importantă nu numai ca segment pentru procedurile de apă, ci și ca parte a decorului camerei..

Combinație organică

În același stil ca și oglinda

Lămpile deschise fără umbrele și abajururile sunt adesea executate sub formă de imitație a lumânărilor, aducând tribut acelor vremuri. Când lumânările de ceară adevărate erau așezate pe suporturi de perete speciale. În zilele noastre, astfel de modele de corpuri de iluminat sunt din ce în ce mai utilizate pentru a crea un interior în stil clasic sau baroc. Designurile elegante și subțiri de aplice de perete sub formă de lumânări nu numai că pot decora interiorul clasic, ci îl pot ilumina perfect.

Lumanari simulate

Sub lămpi

Produse sculptate

Corpurile de iluminat care vor fi amplasate în baie sunt adesea produse cu detalii și elemente cromate. Ca urmare, cu ajutorul combinatoriei cu accesorii pentru instalații sanitare, se creează o imagine armonioasă a interiorului camerei pentru procedurile de apă..

Suprafețe cromate

Pentru pereți întunecați

Mobilier ușor

Aplicații de perete cu design neobișnuit pot transforma baia. De exemplu, corpurile de iluminat de perete care imită lămpile cu kerosen se încadrează armonios într-un interior în stil rustic, aducând în el nu numai un element al vieții rurale, ci și o întorsătură retro..

Stil rustic

Holuri, coridoare și alte spații utilitare

În trecători și pe coridoare, aplicele de perete sunt adesea folosite ca sursă principală și unică de iluminare. În astfel de camere, dispozitivele cu nuanțe transparente și lămpi luminoase vor arăta adecvate. Dacă direcționați fluxul de lumină către tavan, atunci puteți crește vizual înălțimea camerei, dacă lumina curge în jos, se va crea o atmosferă mai intimă, romantică și confortabilă..

În hol