Valotrendit 2021: nousutarjouksia ja valaistusominaisuuksia

Huolimatta siitä, että vaatteiden, kenkien tai asusteiden muodinmuutokset muuttuvat paljon useammin kuin esimerkiksi sisätiloissa, uusia ideoita esitellään edelleen säännöllisesti tällä alalla. Siksi, ennen kuin aloitat suuren remontin tai päivität huoneen ulkoasun, sinun tulee ehdottomasti kiinnittää huomiota erilaisiin sisustamiseen liittyviin uutuuksiin. Tänään ehdotamme, että keskustelemme vuoden 2021 tärkeimmistä valaistustrendeistä, joiden avulla sisustuksesi pysyy muodikkaana ja tyylikkäänä pitkään. Mitä sinun tulee kiinnittää huomiota ja kuinka valita oikeat valonlähteet eri toiminnoille tarkoitettuihin huoneisiin, kerromme sinulle alla..

Valaistuksen trendit vuonna 2021

Mitä tulee huoneiden valaistukseen, ensimmäinen asia, johon kiinnitämme huomiota, on ikkuna -aukkojen läsnäolo ja itse asiassa huoneen sijainti. Huoneet, jotka ovat pohjoispuolelle päin, tarvitsevat pääsääntöisesti lisävalonlähteitä paitsi illalla tai yöllä. Auringonvalon vähimmäismäärän vuoksi ja myös toiminnallisesta tarkoituksesta riippuen joskus tällaisissa huoneissa on tarpeen käyttää taustavaloa myös päivän aikana.

Huoneissa, joiden ikkunat ovat etelään, vietetään enemmän aikaa auringossa, joten tässä tapauksessa riittää käyttää keinovalaistusta vain pimeässä..

Suunnittelijoiden ehdottamat ideat trendikkäiden valaistusvaihtoehtojen valitsemiseksi vuonna 2021 ovat hyväksyttäviä mihin tahansa budjettiin ja suunnittelutyyliin. Lue lisää sisävalaistuksen trendeistä 2021 alla..

Ympäristöystävällisyys

Kuten voitte kuvitella, tämä suuntaus tarkoittaa, että vuonna 2021 kaikenlaiset luonnonmateriaalit ovat muodissa, esimerkiksi puu, bambu, lasi tai erilaiset kankaat. Siksi valaisimia valittaessa suunnittelijat suosittelevat kiinnittämään huomiota juuri tämänlaatuisiin tuotteisiin. Lisäksi kaikki, mikä viittaa luontoon, on muodissa, esimerkiksi lehtilamppu, seinävalaisin, jossa on varjostin kukkivan kukan muodossa, tai kattokruunu, joka on valmistettu «oksia».

Lomakkeiden yksinkertaisuus

Rationaalinen tilankäyttö ja minimalismi, jotka ovat ilmenneet monessa suunnassa, eivät voi kuin koskettaa valaistusta. Siksi muotojen yksinkertaisuus, lakonismi ja tarpeettomien yksityiskohtien puuttuminen kattokruunuissa tai valaisimissa ovat tänä vuonna suosion huipulla. Valon suunnittelun perusmusta, valkoinen ja harmaa värejä voidaan kutsua win-win-vaihtoehdoksi. Jos haluat korostaa luonnon läheisyyttä, voit aina suosia tuotteita, joissa on yksityiskohtia hunajan, hiekan, sinisen taivaan tai männyn neulojen väristä..

Kattokruunut taide -esineiden muodossa

Tällainen ehdotus miellyttää ehdottomasti niitä, jotka haluavat täydentää tietyn huoneen sisustusta epätavallisella ja huomiota herättävällä esineellä, joka ottaa aksentin roolin ja muuttaa koko sisustuksen. Tämä on loistava tilaisuus poiketa kaikista säännöistä ja luoda ainutlaatuinen ilmapiiri. Tärkeintä on löytää tasapaino suunnittelukeksinnön ja yleisen suunnittelun hillitsemisen välillä..

Messinki

Kaikenlaiset messingin yksityiskohdat ja sulkeumat ovat jo pitkään osoittaneet olevansa parhaita LVI -laitteissa, maljakoissa, kelloissa ja muissa lisävarusteissa, joten suunnittelijat käyttävät aktiivisesti tätä seosta valaisimien suunnittelussa. Tällainen lisäys kattokruunuun tai lamppuun näyttää paljon mielenkiintoisemmalta kuin mikään metalli ja täyttää tilan lämmöllä. Lisäksi messinkituotteet ovat aina ylellisiä ja näyttävät kalliilta..

Valaisimet pallojen muodossa

Suosionsa vuoksi ajatus pallon muotoisten valaisimien käyttämisestä sisätiloissa on onnistuneesti vakiinnuttanut asemansa vuoden 2021 trendiluettelossa. Tämä on hämmästyttävä ja mielenkiintoinen ehdotus, jonka kanssa useimmat suunnittelijat pyrkivät työskentelemään nyt. Pallot voidaan valmistaa läpinäkyvistä, läpikuultavista tai täysin läpinäkymättömistä materiaaleista. Yhdistetyistä materiaaleista valmistetut tuotteet tai läpinäkyvät lamput, joissa on pyöreät lamput, näyttävät erittäin kauniilta ja omaperäisiltä. Samankaltaisia «pallot» valaisimien, kattokruunujen ja muiden valaisimien suunnittelussa.

Kattovalaisimien tyypit 2021

Klassinen kattovalaistus on kattokruunu huoneen keskellä, joka voi täydentää koko sisustuksen tyyliä tai päinvastoin, korostaa esineen roolia, johon kaikki huomio kiinnitetään. Nykyaikaisilla kattokruunuilla voi olla epätavallinen muoto, alkuperäinen muotoilu tai useita valaistustasoja. Kaikki riippuu tilojen omistajien makuasetuksista. Tekniikan kehittyessä ja kiinnittämällä yleistä huomiota venytettyihin tai alakattoihin riippuvien kattokruunujen lisäksi ripustettavien kattokruunujen lisäksi suunnittelussa käytetään aktiivisesti sisäänrakennettuja kohdevalaisimia tai valaistusta..

Kohdevalot korostavat täydellisesti joitain yksityiskohtia ja luovat illuusion «valoa katosta» tai vaikutus «tähtitaivas».

Valaistuksen osalta tällainen valaistus on LED -nauha, joka sijaitsee huoneen kehän ympärillä tai valaisee vain osan sen osista..

Seinävalaistus 2021

Tämäntyyppinen valaistus tai seinäkotelo on ihanteellinen pehmeän ja hajavalon luomiseen, mikä on erityisen tärkeää siirtymävaiheen huoneissa tai huoneissa, jotka tarvitsevat rennon ja rentouttavan ilmapiirin. Lisäksi hyvin usein tällaisia ​​lamppuja käytetään tarkoituksellisesti valaisemaan tiettyjä huoneen alueita, esimerkiksi maalaus, peili, yöpöytä tai sängynpääty. Kylpyhuoneessa seinävalaisimet näyttävät myös melko alkuperäisiltä..

Luettelo muotitrendeistä vuonna 2021 sisältää tuotteita, joissa on sävyjä geometristen muotojen, kynttilänjalkojen, puhaltamattomien silmujen ja tippojen muodossa, joissa on yksityiskohtia messingistä, lasista, puusta, paperista tai kankaasta.

Keittiön valaistusmenetelmät

Keittiö on hyvin monipuolinen huone, joka sisältää monia valaistusta tarvitsevia toiminnallisia alueita. Siksi tällaisen huoneen järjestämiseen yksi kattokruunu keskellä kattoa tai ruokailutilan yläpuolella, kuten ymmärrät, ei riitä. Erittäin onnistunut ratkaisu tällaisessa tilanteessa olisi työpinnan LED -valaistuksen käyttö, varsinkin kun kyse on kulmakuulokkeista..

Keittiössä, jossa ei ole yläkaappeja, tummemmilla alueilla voidaan käyttää seinä- tai kohdevaloja. Jos haluat tai haluat laajentaa tilaa visuaalisesti, voit käyttää jalkalistojen tai keittiön pohjan taustavaloa.

Olohuoneen valaistus

Koska olohuone on suunniteltu suorittamaan monia toimintoja, tämän huoneen valaistuksen tulisi olla asianmukainen. Päävalaistus katon keskellä sijaitsevan hienon kattokruunun muodossa on erinomainen ratkaisu koko alueen mitatulle valaistukselle..

Lattiavalaisimet, lamput tai pöytävalaisimet sopivat täydellisesti tiettyjen alueiden, kuten nojatuolin, television tai takka -alueen, korostamiseen. Kohdevalojen käyttö katossa korostaa joidenkin sisätilojen fragmenttien kauneutta, esimerkiksi hahmojen kokoelma, Picasso -maalaus tai hieno maljakko..

Makuuhuoneen valaistusvaihtoehdot

Makuuhuoneen sisustuksen pääpiirre on mukavuuden ja viihtyisyyden luominen, joten tässä tapauksessa on korostettava muita valaistuslähteitä, esimerkiksi seinävalaisimia tai valaistusta. Jos et halua täyttää huonetta monilla kalusteilla, voit aina ostaa kattokruunun, jossa on useita valaistustasoja. Kuitenkin sängynpäädyssä olevat lamput pysyvät muuttumattomina makuuhuoneen ominaisuuksina..

Valaistuslaitteiden valinta tietyn huoneen sisätiloihin ei ole niin vaikeaa kuin ensi silmäyksellä näyttää. Tärkeintä on päättää etukäteen huoneen toiminnallisista alueista ja toiveistasi. Tulkoon valo!