Rokokoo -tyylinen keittiö: palatsin ylellisyys sisätiloissa kuvassa

Jotkut ajattelevat, että rokokoo on barokin viimeinen tai korkein vaihe. Tuomio on virheellinen, koska rokokoo luotiin vastakkain barokin maailmankatsomukseen ja edusti myös täysin erillistä muotojen ja koristeiden maailmaa. Tämä suuntaus on kuitenkin ehdoton yhdistelmä ylellisyyttä ja loistoa. Jos haluat luoda rokokootyylisen keittiön, muista ymmärtää itse tämän retro -trendin pääpiirteet..

Rokokoo -tyylin syntymisen historia

Rokokoo -liike, joka oli sekä tyyli että luova lähestymistapa, syntyi sen seurauksena, että ihmiset eivät olleet väsyneitä niinkään barokkiestetiikasta vaan sen sisältämien arvojen ja ilmiöiden määrästä. Rokokoo ilmestyi Ranskassa Ludvig XIV: n hallituskauden lopussa. Auringon kuningas muutti sisäpihansa suureksi teatteriksi, jossa hovimiehet toimivat näyttelijöinä ja Versailles’n edustavat sisätilat olivat maisemia. Kun tämän absolutistisen hallitsijan hallituskausi alkoi murentua ja kuninkaallisen palatsin upea sisätila oli kulunut sen ankarasta loistosta, taiteilijat ja hovimestarit yrittivät etsiä uusia esteettisiä kehyksiä..

Philippe Orleansin valtakunta oli luova impulssi, joka Louis XIV: n kuoleman jälkeen otti Ranskan komennon kahdeksaksi vuodeksi. Sitten kartano muutti Pariisiin, mikä sinänsä herätti suuren liikkeen huonekaluvalmistajien ja sisustajien keskuudessa. Uusi muoti kehittyi jo seuraavan hallitsijan hallituskauden aikana, minkä vuoksi ranskalainen rokokoo tunnetaan Louis XV: n tyylinä..

Nimi rokokoo tulee koristeesta nimeltä rocaille – epäsymmetrinen koristekuvio, joka mutkikkaan mutkansa ja epätasaisen reunansa vuoksi muistuttaa meri -aaltojen harjaa. Rocaillea on käytetty koriste -elementtinä, mutta sitä on nähty myös huonekalujen jalkojen kuvissa, paneelien muodoissa, varusteissa jne..

Rokokoo -keittiön ominaisuudet: valokuvia moderneista sisätiloista

Rokokoon sisustukselle on ominaista rento luonne, ainakin barokkityyliin nähden. Arkkitehtoniset alaosat (pilasterit, pylväät tai seinät ympäröivät pelihallit), joita aiemmin käytettiin palatsien, mutta myös rikkaiden kartanoiden ja talojen edustavissa huoneissa, antoivat tilaa kipsilevyille, joskus epäsäännöllisille muodoille.

Myös rokokoo -suunnittelijat käyttävät mielellään kipsiä, joskus maalattua tai kullattua. Seinät on usein maalattu pastelliväreillä yhdistettynä valkoiseen, päällystetty kankailla, joissa on kukkakuvioita tai liimattu vastaavalla tapetilla.

Rokokoolainen keittiösuunnittelu: koristeet ja kankaat

Rokokoo -tyylissä käytetään myös kassolevyjä, joskus ylhäällä tyylikkäitä kuvakudoksia. Nämä kuvakudokset kuvaavat yleensä rokokoo -genren kohtauksia: huvipuistoja puistossa, puutarhakokouksia ja muita tuomioistuimen huvia. Erinomainen ratkaisu olisi kuva vehreydestä ja eläimistä. Käytetään usein barokkityylisissä sisätiloissa, kukkakuvioita, kuten seppeleitä, seppeleitä tai kukkakimppuja maljakoissa. Voit valita itämaisen tyylin sisustukseen, mukaan lukien huonekalut, kuten kiinalaiset koristeet.

Rokokoon sisustukselle on tunnusomaista symmetrian vetovoiman heikkeneminen. Sävellyksen harmoniasta ja tasapainosta ollaan huolissaan, mutta ankarat ja tiukat järjestelyt vältetään yleensä. Sisustussuunnittelun pääosat sijoitetaan säännöllisesti, hienot huonekalut sijoitetaan vapaammin. Eleganssista on pidetty huolta, hieno ulkonäkö on löydetty. Rokokoo luovana asenteena näkyy paitsi sisustuksessa myös toiminnallisuudessa.

Rokokooiset keittiökalusteet

Rokokoo tyyli vaikutti merkittävästi huonekalujen ulkonäköön. Rakenteille on tunnusomaista integroitu muoto, jossa yksittäiset elementit, esimerkiksi lipasto, jossa on jalat, huonekaluelementti ja sivut, yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi. Huonekalujen näkyvän rakenteen katsotaan olevan tukoksen merkki..

Houkuttelevia viiluja käytetään yleisesti rokokoohuonekalujen materiaalina. Kalleimmissa versioissa:

  • ruusupuu;
  • Punainen puu;
  • eebenpuu tai ruusu.

Näyttää hyvältä:

  • tammi;
  • mutteri;
  • luumu;
  • Kirsikka.

Useita eri tyyppejä yhdistetään usein tehokkaiden järjestelyjen luomiseksi. Samaan aikaan rokokoo -veistokset, kuten pöydät ja tuolit, ovat suosittuja. Aaltoviivat ja kukkakuviot näkyvät yleisesti tämän ajan huonekaluissa..

Rokokoo-ornamentti palasi myös 1800-luvun lopussa eklektiseen tyyliin, mutta yleensä se yhdistettiin kupera-koveran tason sijaan suoriin tasoihin, joita täydensi vain aaltoileva kuvio. Esimerkki on saksalaiset eklektiset vaatekaapit tai kuutiomateriaaliin perustuvat huonekalut..

Mistä löydät rokokoohuonekaluja? Muista käydä kirpputoreilla, joista löydät helposti sopivat lipastot, tuolit, pöydät tai koristetarvikkeet, jotka ovat täynnä menneiden aikojen ylellisyyttä. Nykyään on valtava määrä huonekaluvalmistajia ja ompelijoita, jotka suostuvat toteuttamaan mielikuvituksesi. Jos haluat varustaa keittiösi rokokoo -tyyliin, se ei ole vaikeaa, mutta sinun on muistettava, että on parempi käyttää kalliita materiaaleja ja noudattaa yleistä konseptia, jotta sisustus näyttää todella rikkaalta. Tutustu valokuvagallerian suunnitteluesimerkkeihin saadaksesi hyödyllisiä ideoita..