Kuinka tehdä akvaario omin käsin? Vaiheittaiset työpajat ja suunnitteluohjeet

Joka vuosi akvaarioista tulee yhä suositumpia. Tämä ei ole yllättävää, koska tällaiset mallit eivät ole vain minkä tahansa huoneen tyylikäs koriste -elementti, vaan myös auttavat pääsemään eroon negatiivisista tunteista. Suurten kaupunkien asukkaille tämä on tärkeintä. Voit ostaa akvaarion melkein jokaisesta erikoisliikkeestä, mutta suosittelemme, että käsintehdyt ystävät tekevät sen itse. Tämä ei vaadi erityistä tietämystä tai kalliita materiaaleja, mutta sinun on ehdottomasti varattava kärsivällisyyttä.

63 72

Akvaario: vaiheittaiset työpajat aloittelijoille

Kuten edellä mainittiin, ei ole lainkaan välttämätöntä olla erityistaitoja, jos aiot tehdä akvaarion omin käsin. Aluksi riittää, että ostat tarvittavat materiaalit, nimittäin:

  • lasi;
  • tiedosto;
  • silikoni;
  • sakset;
  • eristysteippi;
  • alkoholia.

Usein jokaisessa rautakaupassa voit pyytää leikkaamaan lasin erikoistyökalulla. Siksi ennen kuin lähdet ostoksille, laske kaikki tulevan akvaarion mitat. Kun kaikki materiaalit on valittu, voit aloittaa työskentelyn turvallisesti. Käsittelemme ensin kunkin työkappaleen lasin reunat..

1

Asetamme kaikki aihiot työtasolle kuvan osoittamalla tavalla. Osien, jotka tarttuvat yhteen, on oltava puhtaita, joten pyyhitään ne alkoholilla.

2

Seuraava vaihe on silikonin levittäminen. Kiinnitä huomiota kaavioon, johon tämän materiaalin käyttölinjat on merkitty..

3

Luotettavuuden vuoksi kiinnitämme seinät sähköteipillä ja annamme kuivua kokonaan. Voit myös painaa seiniä hieman pohjaa vasten, jotta ilma vapautuu silikonista..

4

Kun työkappaleet on kiinnitetty kunnolla, levitä silikonia sisäpuolelta kaikkiin saumoihin. Annamme rakenteen kuivua.

5

Vaikka sinusta tuntuu, että kaikki on tiukasti korjattu, suosittelemme, että käytät aikasi. On parempi jättää rakenne vähintään muutamaksi päiväksi. Vain siten voit olla varma, että akvaario ei lähde virtaamaan eikä hajoa..

6

Täytämme sen vedellä ja erilaisilla koriste -elementeillä. Kuten näette, tässä tapauksessa akvaariota käytetään vain tyylikkäänä, alkuperäisenä yöpöytänä..

7

Niiden, jotka haaveilevat hämmästyttävän maailman luomisesta akvaarioon, tulisi tehdä se hieman eri tavalla. Tietenkin teemme aluksi likimääräisen kaavion paperille ja laskemme suunnitteluparametrit. Vasta sen jälkeen voit turvallisesti mennä ostamaan materiaaleja..

yhdeksän

Työssä tarvitsemme seuraavaa:

  • aihiot;
  • Maalarinteippi;
  • silikoni liima;
  • sakset.

kymmenen

Liimaamme kaikki lasit maalarinteipillä. Näin vältetään niiden tahraaminen liimalla. Tällainen valmistelutyö ei vie liikaa aikaa..

yksitoista

Kiinnitä maalarinteippi sisäpuolelle pienellä etäisyydellä reunasta. Tämä on tarpeen, jotta lasit voidaan kiinnittää tukevasti toisiinsa..

12

Samalla periaatteella liimaamme päätylasien lisäksi myös etu- ja takaosan.

13

Liimaamme lasin, joka on akvaarion pohja kaikilta puolilta, kuten kuvassa.

neljätoista

Laita kirja työtasolle ja aseta akvaarion pohja päälle. Levitä pieni tippa silikonia loppuun ja anna vaikuttaa kaksi tuntia. Kun se on kiinteä, leikkaa se pois terällä jättäen pieni ulkonema. Sinun on keskityttävä silikonin levitysprosessiin. Huomaa, että lasit eivät saa koskaan koskea. Muuten akvaario yksinkertaisesti räjähtää veden täyttämisen jälkeen..

15

Liimaamme etulasin ja kiinnitämme sen vesipurkilla. Tämä on tarpeen, jotta se ei kallistu sisäänpäin..

16

Seuraava vaihe on päätylasin kiinnitys. On erittäin tärkeää, että se on vain suorassa kulmassa. Turvallisemman kiinnityksen varmistamiseksi käytämme teippiä..

17

Seuraavaksi kiinnitämme toisen päätylasin. Viimeinen on akvaarion takaseinä. On myös erittäin tärkeää kiinnittää maalarinteippi. Se auttaa pitämään lasia lujemmin eikä salli niiden putoavan akvaarion sisälle..

kahdeksantoista

Tunnin kuluttua sisäsaumoihin voidaan levittää lisää silikonia. Tämä pätee erityisesti, jos akvaario on melko suuri. Jätämme sen useita päiviä, kunnes se kuivuu..

19kaksikymmentä

Poista maalarinteippi ja täytä akvaario vedellä. Tarkastamme sen huolellisesti ja jos vettä vuotaa, tyhjennä se ja kuivaa sauma. Täytämme sen silikonilla ja jätämme sen toiseksi päiväksi.

21

Vasta sen jälkeen pese akvaario huolellisesti, täytä se vedellä, erilaisilla koriste -elementeillä ja siirrä haluttaessa kala siihen.

22

Akvaarion suunnittelu: yleiset ohjeet

Tietenkin akvaario näyttää erittäin houkuttelevalta, vaikka suunnitteluprosessissa ei käytetä kaaviota. Mutta silti suosittelemme ottamaan huomioon huoneen yleisen tyylin, jotta tällainen koostumus näyttää todella harmoniselta..

73 74 75 76 77 78 85 87 93

Ennen kuin lähdet ostoksille, sinun on myös päätettävä, mitä haluat nähdä akvaariossa: kasvistoa tai eläimistöä? Tosiasia on, että kaikki elävät olennot ovat melko vaativia sekä ympäristöolosuhteille että naapureille. Siksi, jos et ennakoi tätä hetkeä, saatat kohdata joitain ongelmia. Esimerkiksi kasvillisuuden tuhoaminen tai joidenkin lajien aggressiivinen käyttäytyminen suhteessa muihin.

52 68 79 82 83 84 86 90

Mitä tulee akvaarion koostumusjärjestelmiin, niitä on vain neljä. Kuperalle on ominaista tilavuuskohteiden sijainti tiukasti keskellä. Toisin sanoen jäljellä olevien osien koko pienenee akvaarion reunoja kohti. Kovera kuvio puolestaan ​​olettaa täsmälleen päinvastaisen sijoittelun. Usein monet ihmiset valitsevat itselleen suorakulmaisen järjestelmän, koska tämä tarkoittaa, että akvaario voidaan täyttää samankokoisilla ja -korkeilla esineillä. Ja tietysti kolmion muotoilu tarkoittaa, että kaikkien koristeiden korkeus pienenee tasaisesti muodostaen geometrisen kuvan..

50 51 53 54 60 65 66 67 70 95 99 100

Akvaario sisätiloissa

55 56 57 58 59 64 69 71

Akvaarion luominen ja suunnittelu on todella jännittävä toiminta, joka houkuttelee paitsi aikuisia myös lapsia. Kokeile mielenkiintoisia yhdistelmiä, kokeile asetteluja. Tämä on ainoa tapa saavuttaa todella kaunis tulos..

2018-06-19_9-29-28