Kuinka päästä eroon torakoista lopullisesti

Vaikka olisit torakkaurheilun fani, on epätodennäköistä, että pidät tästä näkymästä kotona ja lisäksi keittiössä. Tietoja tästä kysymyksestä «avoliitto» ihmiskunta on pitkään kiinnittänyt huomiota torakoihin. Monet kansanmenetelmät on keksitty ja testattu poistamaan nämä epämiellyttävät «yöpymiset». Tiede ei myöskään jäänyt sivuun. Asunnossa esiintymisen ja hänen tilansa välillä todettiin syy -yhteys. Kuten tiedätte, maapallolla ei ole hyödytöntä eläimistöä ja kasvistoa. Torakat eivät ole poikkeus. Torakat ovat symbioosi järjestäytyneestä ja epähygieenisestä ihmisestä riippumatta siitä, kuinka paradoksaaliselta se kuulostaa. Syömällä jääneet ruoat puhdistavat kotisi jossain määrin. Mutta samaan aikaan vieraillessasi roskakorissa, säiliöissä, torakoista tulee tahattomasti eri sairauksien kantajia, mikä aiheuttaa ihmisen vihan ja inhoa. Siksi, «onnekas», ottaa torakoita asunnossa, haaveilee eroon niistä. On selvää, että jos löydät torakan maitotölkistä, et ole iloinen.

Mutta kuten tiedät, ilman syytä tietämättä on mahdotonta poistaa itse ongelmaa. Tästä keskustellaan edelleen..

Torakoiden syyt ja ehkäisy

Torakoiden ilmestymiseen asuntoon on monia syitä. Tämä selittää niiden käsittelyn monimutkaisuuden, koska yhden alla olevan syyn poistaminen ei ratkaise ongelmaa «yöpymiset». Ratkaisuun tarvitaan integroitu lähestymistapa. Joten tutustutaan näihin syihin.

1. Epähygieeniset olosuhteet

Tämä on eniten «suosittu» syy torakoiden esiintymiseen. Tämä koskee ensinnäkin keittiötä, jossa suurella todennäköisyydellä löytyy ruoantähteitä lattialta, ei vain. Tämä koskee muuten myös muita huoneita. Olet varmasti havainnut toistuvasti ja ehkä itse osallistuit syömään voileipiä, kakkuja television katselun tai kirjan lukemisen jälkeen, minkä jälkeen muruset pysyivät varmasti.

Epähygieeniset olosuhteet ovat yleisin syy torakoihin

Tässä tapauksessa on tarpeen saada asiat järjestykseen, ei hetkellistä, vaan pysyvää. Poista satunnaisuus ruokapaikan valitsemisessa. Kaikki ruoka on säilytettävä tiiviisti suljetussa astiassa..

Ruoka on säilytettävä suljetussa astiassa

Hyvin usein asunnossa on lemmikki. Tässä tapauksessa sinun on seurattava huolellisesti näiden eläinten ruokailupaikan tilaa. Ja se on juuri torakoiden tärkein syöttölaite. Siksi on välttämätöntä ryhtyä kaikkiin toimiin heidän riistämiseksi tästä «vadelmia»: poista kuppi jatkuvasti ruokajätteellä, kerää murusia, pyyhi lattia. Lattioiden pesu on pakollista, koska torakalla on vielä murun lakaisemisen jälkeenkin tarpeeksi ruokaa «mukava» elämää.

Lattioiden puhdistus on pakollista

Ei «pitää» roskat keittiössä, järjestelmällisesti, päivittäin, heitä roskat roskakourulle tai vie ne talon ulkopuoliseen erityiseen keräyspisteeseen. Roskakorissa on oltava suljettu kansi..

Vie roskat järjestelmällisesti

2. Korkean kosteuden paikkojen läsnäolo

Kumma kyllä, mutta torakoille ruoantähteiden esiintyminen keittiössä ei ole yhtä kriittinen kuin veden läsnäolo. Tutkimukset ovat osoittaneet, että torakat voivat pärjätä ilman ruokaa kuukauden ajan, mutta ilman vettä – enintään viikon. He eivät voi syödä kuivaa ruokaa, anna heille vettä. Siksi kosteuden läsnäolo huoneessa vesiverkoston, hanojen, suihkun vuotojen seurauksena on jopa erittäin hyödyllistä torakoiden kasvattamiseen.

Poista vesivuodot ajoissa

WC: n viemäri voi olla erinomainen kosteuden lähde ja myös ruoka. Siksi on välttämätöntä sulkea torakoiden pääsy siihen asentamalla verkko kaulaan.

3. Halkeamien esiintyminen

Erinomainen tapa torakoille päästä huoneeseen ja sen jälkeen «asuinpaikka» halkeamia seinissä, halkeamia lattiassa.

Halkeamat ovat suuri porsaanreikä torakoille

Varten «estäminen» kutsumattoman ulkonäkö «naapureita», sinun on tutkittava huone huolellisesti halkeamien varalta. Tunnistetut paikat, joissa torakat voivat tunkeutua, on kitattava huolellisesti.

Kittihalkeamat estävät torakoiden tartunnan

Hyökkäyksen mahdollisuus ei ole poissuljettu «Prusakov» tuuletusaukosta. Siksi se on eristettävä erityisellä hienolla verkolla..

4. Torakka «lasku»

Hyvin usein voit «palkinto» tämän inhottavan talouden, epäpuhtaiden naapureiden, tuttavien kanssa. Kaikki tämä tapahtuu tietenkin ilman heidän pahantahtoista aikomustaan, mutta se ei helpota sinua. Tällaisten tapausten estämiseksi sinun tulee tarkistaa asunto huolellisesti torakoiden ulkonäön jälkeen vieraillessasi tällaisissa vieraissa (et tarkastele naapureitasi, tuttaviasi). Tällaiset varotoimet eivät ole tarpeettomia, koska riittää, että ilmestyy yksi tai kaksi torakoita, ja tämä riittää niin, että pian he ja heidän jälkeläisensä tulvat keittiöön ja muihin huoneisiin..

On hyvä, jos tunnistit hyökkääjät ajoissa “yöpymiset”. Mutta entä jos hetki jäi väliin ja törmäät heihin kaikkialla? Julista heille sota.

Taistelujen aloittaminen torakoita vastaan

Torakoiden ulkonäön syiden poistaminen ei tarkoita ollenkaan niiden voittamista. Joten on aika aloittaa operaatio «Selvitys».

On monia tapoja päästä eroon torakoista, ja ennen kaikkea nämä ovat kansanlääkkeitä, joita isoisät käyttivät. Muuten, jos joku kertoo sinulle, että nyt ei ole ongelmia torakoiden torjumisessa kaikenlaisten kemikaalien massan vuoksi, älä usko sitä. Tämä henkilö ei vain tiedä, mitä on torakoita asunnossa..

Joten tutustutaan «ase» taistelevat vakavaa vastustajaa vastaan.

Tällä hetkellä on monia kemiallisia ja teknisiä tapoja torjua torakoita..

1. Ansoja

Hyvä jos aloitit sodan milloin «vihollinen» oli vielä vähän. Sinulla on mahdollisuus voittaa hänet, vaikkakin pieni.

Suurin etu ansat, toisin kuin «kemia» Onko niiden ympäristöystävällisyys. Useimmat ansoja ovat helposti saatavilla DIY -askarteluun. Ne perustuvat periaatteeseen «nännit» – ruuan sisäänkäynti ansaan on aina käytettävissä, mutta poistuminen on mahdotonta. Aamulla on vain kerättävä «sato» ja tuhota se. Tässä vaihtoehdossa on vain yksi vaikeus – nostaa torakoita ansaan, estää niitä karkaamasta..

Muovipullon ansa on kaikkien saatavilla.

2. Kemikaalit

Tehokkuudestaan ​​huolimatta sinun tulee tietää, että kemialliset valmisteet ovat vaarallisia paitsi hyönteisille, mutta eivät ole läheskään vaarattomia ihmisille. Sata prosenttia varmuudella voimme sanoa, että yksi «yhtiö» sotaa torakoiden kanssa ei voida voittaa, vaikka niiden määrä vähenee myrkkyjen käytön jälkeen. Siksi sinun on käytettävä toistuvasti «kemialliset hyökkäykset».

Kemiallinen hyökkäys ruuhkautumispaikoille

Fiproniilia sisältävät valmisteet ovat hyvä keino torjua torakoita. Torakka, joka on saanut tartunnan tällä myrkyllä, tartuttaa torakoita, myös jälkeläisiä, mikä on erittäin tärkeää. Monet lääkkeet tappavat vain aikuisen vaikuttamatta jälkeläisiin. Tämän seurauksena jonkin aikaa väärän voiton jälkeen keittiöön ilmestyy uusia hyönteisten laumoja, ja kaikki toistetaan alusta alkaen..

Boorihappo on erinomainen ja ennen kaikkea turvallinen ihmisille. Sitä voidaan käyttää puhtaassa muodossa, jauheen muodossa, hajallaan paikoissa, joissa on paljon torakoita. Voidaan käyttää kuten «ruokaa» syötin lisäaineet.

Boorihappo on valtava ase torakoita vastaan

Dohlox on osoittautunut hyvin. Se on erittäin kätevä käyttää – se on erityisessä ruiskussa geelin muodossa. Erittäin myrkyllistä.

Ei ole haittaa muistaa kansanlääkkeitä torakoiden torjumiseksi – tämä on ammoniakki, denaturoitu alkoholi, tärpätti, kerosiini. Riittää, kun pyyhit jalkalistat millä tahansa näistä aineista, jotta torakat voivat poistua keittiöstäsi. Lattiat, jotka on pesty vedellä, johon on sekoitettu teelusikallinen ammoniakkia, ajavat varmasti nämä hyönteiset pois. Totta, tämä on tehtävä, kunnes naapurisi ajaa myös pakolaiset jonnekin kauas..

Tietenkin kansanlääkkeet ovat tehokkaampia kuin teolliset lääkkeet, mutta ne ovat täysin turvallisia ihmisille..

3. Biologinen vaihtoehto

Tämä menetelmä ei ole niin radikaali kuin kemiallinen, ja se vie jonkin aikaa ja kärsivällisyyttäsi. Ole kärsivällinen, ja parin viikon kuluttua keräät asunnon ympärille ja suoritat joukon torakoita, jotka ovat kuolleet tässä huomaamattomassa taistelussa. Mikä on tämä puhdas tapa poistaa torakat. Tietoja tästä – juuri alla.

Torakat ovat luonnostaan ​​hyvin utelias olento. Voit pelata hyvin tässä asettamalla heille jotain syötävää ja kirkasta, mutta sekoitettuna myrkkyyn. Boorihappo on erinomainen lääke tähän; se on turvallinen ihmisille ja lemmikeille, mutta kipeää kipua torakassa. Ja jos hän ei kuole jonkin ajan kuluttua, hän todennäköisesti pakenee keittiöstäsi..

Myrkyllinen herkku torakoille

Torakat eivät osaa jakaa elämänkokemusta keskenään. Siksi tämä ominaisuus auttaa henkilöä taistelussa heitä vastaan. Edellinen menetelmä voi toimia vahvistuksena. Jos torakka voisi jakaa tietoa sukulaisilleen kauniin ruoan maistamisen tuloksista, se vaikeuttaisi vakavasti taistelua heitä vastaan. Onneksi ei ole..

Lopuksi

Ole tietoinen lapsistasi ja lemmikeistäsi, kun käytät kemikaaleja. Heillä on erittäin suuri todennäköisyys päästä myrkkyjä kehoon, ja on olemassa monia tapoja.

Boorihappoa tulee käyttää säännöllisesti, useita kertoja, kunnes näkyvät tulokset näkyvät – torakat katoavat kokonaan.

Useimpien lääkkeiden toiminnan tarkoituksena on vähentää hyönteisten immuniteettia. Myrkkyjen huolimattomalla käsittelyllä henkilöllä voi kuitenkin olla heikentynyt vastustuskyky patogeenisille bakteereille. ole varovainen!