Kuinka järjestää työpaikka ikkunan äärellä? Käytännön vinkkejä toiminnalliseen suunnitteluun

Kuinka sisustaa työpöytä ikkunan ääressä luodaksesi täydellisen työtilan kotona? Tutustu suunnittelijoiden vinkkeihin siitä, miten voit luoda mukavan työtilan kotona sijoittamalla työpöytäsi suhteessa ikkunaan.

Pöydän sijainti suhteessa ikkunaan: hyvä valaistus

Jos sinulla ei ole tiukasti määrättyä paikkaa, jossa alue olisi järjestettävä kotona tai opiskeluun, aloita analysoimalla pöydän sijainti sen suhteen, onko mahdollista eristää muusta kotitaloudesta ja hyvästä luonnonvalosta. Työtilan sijainti kotona suhteessa auringonvaloon on erittäin tärkeä. Kuinka tehdä ikkunaistuin?

Voimakas etelä- ja länsivalo on erityisen raskasta kesäkuukausina, koska se lämmittää työtilan kotona ja vaikeuttaa tietokoneen työskentelyä. Mikä parasta, jos laitat pöydän pohjois- tai itäpuolelle, hajavalo auttaa työssä. Jos sinulla on mahdollisuus, aseta pöytä lähelle ikkunaa, koska päivänvalossa silmät väsyvät vähiten, ja samalla, kun työskentelet tietokoneella, on hyvä ottaa silmäsi pois ajoittain aikaa katua katsellen.

Pöytä ikkunan edessä

On erittäin tärkeää sijoittaa pöytä oikein ikkunaan nähden. Älä istu selkäsi ikkunaa vasten, koska saat valon pois ja lisäksi tietokoneen näytön heijastukset häiritsevät työtäsi..

Näytön tulee sijaita ikkunan sivussa vähintään 1 m: n etäisyydellä, ja työskentelevän henkilön minimietäisyyden näyttöön on oltava 40-75 cm. Jos olet oikeakätinen, valonlähteen tulee tulevat vasemmalta, kun taas vasenkätisille – oikealta. Silloin kirjoituskäden varjo ei estä eikä häiritse.

Jos pöytälevy on kuitenkin yhdensuuntainen ikkunan kanssa, sinun on huolehdittava sopivista verhoista tai kaihtimista, jotka rajoittavat liian kovaa auringonvaloa ja rasittavat silmiä. Jos aiot opiskella tai työskennellä enimmäkseen illalla, muista hankkia hyvä lisävalaistus, johon sinun on sovellettava samoja periaatteita kuin luonnonvalossa..

Huoneen asettelusta riippuen olisi mukavaa, jos laitat työpöydän oven eteen tai sivulle, jotta voit hallita, mitä tapahtuu huoneen ulkopuolella..

Kirjoituspöytä ikkunan alla on feng shuin pääteema

Teema «Kirjoituspöytä ikkunan alla» – yksi tärkeimmistä feng shuista. Kaikki ymmärtävät suotuisan ympäristön tarpeen työpaikalla, koska tämä on avain mukavaan työskentelyyn kotona tai lapsen opiskeluun..

Jos puhumme klassisesta feng shuista, pöytä on sijoitettu paikkaan, joka tukee työn, uran, rahoituksen energiaa eli mahdollisimman paljon käyttäjää..

Pöytä ikkunan alla. Mitä sinun tarvitsee tietää? Tärkein on oven sijainti, koska suhteessa siihen sijoitat työpöydän huoneeseen. Ovi on huoneeseen tulevan chi -energian portti. Jos saat liikaa sitä, energia heittää sinut ulos, ja liian vähän vaikuttaa motivaation menettämiseen. Jokaisen pöydän pitäisi näyttää kauniilta, koska se tukee työtä, menestystä ja rahaa. Voit ympäröidä itsesi tarvitsemillasi menestysominaisuuksilla ostamalla kauniita siteitä, astioita, kyniä tai jopa asettamalla kasveja tai kukkia kattilaan huonekaluille..

Pöydän epäsuotuisa sijainti ikkunan alla

Pöydän sijoittaminen istuessa ikkunaa vasten voi näyttää kauniilta, koska se on ainoa mahdollinen asetus huoneessa, mutta feng shui: ssa ei ole seinätukea, juurtumista. On parasta olla asettamatta pöytää tällä tavalla. Vaikka se olisi irrationaalista, tässä asennossa et ehkä tunne tarpeeksi turvallisesti tietäessäsi, että joku saattaa hiipiä huomaamatta. Luottamuksellisuus tässä vaihtoehdossa on aina vaarassa. Tämä epämukavuuden tunne, vaikka sen syitä ei tunnisteta, voi vaikuttaa työhön ja sen tuloksiin. Jos käännät pöytää 90 astetta ja peität seinän, tunnet olosi mukavammaksi. Pöytä vinosti ovelle – tämä asetus ei ehkä ole miellyttävä mukavaan työhön, vaikka se näyttää melko houkuttelevalta. On parempi olla työpöytä makuuhuoneessa. Sekoitat lepofunktion eli terveyden työn kanssa. Tämä tulisi tehdä vain kriittisissä tapauksissa, kun sinulla ei ole tilaa ollenkaan..

Pöydän hyvä sijainti ikkunan alla

Ikkunan sivuttain on pöydän erittäin edullinen sijainti. Huonekalut kannattaa sijoittaa oikealle puolelle, jotta et istu suoraan sisäänkäynnin kohdalla. Kirjoituspöytä, jossa on seinät selän takana, on mukava asento, koska tämä tila on psykologinen suoja.

Pöydän kohdistaminen ikkunaan

Pöydän asentaminen ikkunaa vasten on kätevä ratkaisu, jos haluat katsella katua työskentelyn aikana. Jopa epäsuora auringonvalo voi kuitenkin osua sinuun, mikä lisää väsymystä työskennellessäsi. On hyvä katsoa etäisyyttä silloin tällöin..

Monet asiantuntijat neuvovat, että pöydän tulee olla suorassa kulmassa ikkunaan nähden. Tämä ei kuitenkaan täysin suojaa sinua voimakkaalta päivänvalolta, varsinkin jos auringon säteet tulevat huoneeseen suoraan lasin läpi. Sitten ainoa ratkaisu olisi sulkea ikkuna, esimerkiksi kaihtimilla, jotka heijastavat teräviä säteitä, mutta päästävät silti valoa sisään. Suositellaan kaihtimien ja verhojen malleja, jotka ovat säädettävissä sekä ylhäältä että alhaalta, joten ne peittävät vain sen ikkunan osan, jonka läpi eniten valoa kulkee tiettynä aikana.

Ikkunan lisäetuna on mahdollisuus tuulettaa huone. Raikkaan ilman tuominen huoneeseen auttaa sinua pysymään keskittyneenä ja nuorentumaan. Voit myös varustaa kotitoimistosi ilmanpuhdistimella.

Työpöytäsi asettaminen useille käyttäjille?

Kun asetat pöytiä useille käyttäjille, kannattaa harkita paitsi niiden sijaintia suhteessa valoon ja oveen myös ihmissuhteiden kannalta. Epäsuotuisa tilanne, kun ihmiset pakotetaan istumaan selkään. Toisaalta, jos he istuvat kasvotusten, etäisyyden tulisi olla vähintään 120 cm.

Pöydän sijoittamisella suoraan ikkunan viereen on etunsa. Voit pitää tauon töistä katsellessasi katua. Jos pihalla on paljon vehreyttä, maisema näyttää yksinkertaisesti vastustamattomalta..