Korostusseinä sisätiloissa: suunnittelumenetelmät

Työskennellessään asuntonsa sisustusprojektin parissa monet miettivät, kuinka luoda ainutlaatuinen ja ylellinen sisustus. Ajan myötä välkkyminen ja poikkeuksellisuus voivat kuitenkin häiritä elämän rauhallisuutta ja säännöllisyyttä, aiheuttaa ärtyneisyyttä ja huonoa terveyttä. Kaikki eivät voi jatkuvasti olla huoneessa, jossa on kirkkaita värejä tai epätavallisia huonekaluja ja tarvikkeita. Tällaisissa tapauksissa aksenttiseinät ovat eräänlainen kompromissi sisustuksessa. Korostusseinä erottuu kaikista muista rakennuksen osista epätavallisen värin, tekstuurin tai kuvion ansiosta. Hän pystyy tasapainottamaan huoneen sisustuksen:

Valkoiset neliöt mustalla seinällä

Korostusseinän avulla voit tehdä sisustuksesta kirkkaamman, värikkäämmän, mielenkiintoisemman ja jakaa huoneen eri vyöhykkeisiin. Lisäksi heitettävä seinä voi kiinnittää huomion itseensä tai päinvastoin häiritä epämiellyttäviä kalusteita ja näkyviä rakennusvirheitä. Tällaisessa näkyvässä osassa huonetta voit yhdistää erilaisia ​​koostumus-, väri- tai tyylitietoja:

Ruskea seinä sängyn päässä

Jos päätät luoda tällaisen sisustuselementin asuntoosi, sinun on otettava huomioon muutamia vinkkejä ja sääntöjä sen järjestämiseksi.

Värispektri

Korostusväriä pidetään yksinkertaisimpana ja yleisimpänä tapana koristella seinää. Tätä varten riittää, että maalaat huoneen yhden seinän kylläisemmällä tai kontrastivärillä:

Tummanharmaa seinä makuuhuoneessa ja punainen lattia

Erilaiset kaavainten mukaan tehdyt kuviot ja koristeet näyttävät alkuperäisiltä kontrastivärisellä yksivärisellä taustalla:

Vihreä aksenttiseinä makuuhuoneessa Kultaiset monogrammit aksenttiseinällä

Seinien maalaamisen lisäksi aksentti voidaan tehdä muiden taustakuvien avulla. On tärkeää valita värit, jotka yhdistettäisiin huoneen päävärimalliin:

Keltainen seinä koristeella

Ei ole suositeltavaa käyttää enemmän kuin kahta sävyä väriaksentissa. liiallinen innostus väreihin häiritsee sisätilojen harmoniaa. Poikkeuksena voivat olla teemakuvat tai lastenhuoneet:

Sininen seinä punaisilla linnuilla lastentarhassa

Korostuspaneelin väri voi olla viimeinen sointu erilaisten lisävarusteiden sävyissä. Esimerkiksi tavallinen kirkkaan sininen seinä yhdistää sinisiä elementtejä erilaisiin sisätiloihin:

Sininen seinä makuuhuoneessa

Kuvioitu aksentti

Kohokuvioitu kuvio yhdellä seinäpaneelista kiinnittää huomion seinään. Tässä ei painoteta värejä, vaan omituisia tilavuuskuvioita, jotka auttavat rentoutumaan. Tällainen seinä on erittäin sopiva olohuoneessa tai eteisessä:

Kohokuvioitu aalto -aksenttiseinä

Sisustaminen muurausta muistuttavalla tekokivellä tai tilavuustapeetilla luo aksentin, joka täyttää talon luonnon henkeä. Tällä tavalla voit sisustaa paneelit ruokasalissa, keittiössä ja olohuoneessa:

Muuraus aksenttiseinällä

Volumetrinen applikointi seinällä on loistava tapa kiinnittää huomiota tällaiseen poikkeukselliseen aksenttiin:

Kirahvi keltaisella seinällä

Erikoisen rytmin antaa sisustukselle paneeli, joka on koristeltu eri puun sävyjen geometrisilla hahmoilla ja järjestetty ruutukuvioksi:

Porrastettu neliöiden seinä

Missä on parempi varustaa aksenttiseinä

Jos haluat ryhmitellä huoneen tilan, korostusseinä voi helposti selviytyä tästä tehtävästä. Tällä tavalla voit erottaa ruokailutilan olohuoneesta. Lisäksi ei ole tarpeen käyttää muita maaleja tai tekstuureja. Se riittää asettamaan erilaisia ​​lisävarusteita seinälle eri toiminnallisille alueille: maalauksia tai peilejä

Kolme maalausta tummanharmaalla seinällä

Päiväkodissa on järkevämpää erottaa lepopaikka muista korostusseinän avulla. Muut taustakuvat auttavat muuttamaan huoneen tilan:

Korostusseinä värikkäillä eläimillä lastentarhassa

Makuuhuone on paras paikka luoda aksentti seinälle. Sängyn pään lähellä oleva seinä on muotoilunautintojen paikka. Paneeliin keskittymisen vaikutus voidaan saavuttaa liimaamalla erivärinen taustakuva tai käyttämällä kaavaimen tekniikkaa. Samaan aikaan orgaanisen suunnittelun säilyttämiseksi on parempi valita useita muita lisävarusteita, joilla on samanlaisia ​​yksityiskohtia tai sävyjä:

Harmaa aksenttiseinä valkoisilla kuvioilla Punaruskea seinä sängyn päässä

Puupaneeliset seinät sängyn päässä näyttävät hyvin epätavallisilta. Tämä vaihtoehto sopii paremmin ekologiseen tyyliin tai maahan..

Puuseinä sängyn päässä Harmaa puuseinä makuuhuoneessa

Jos sängyn päätä ei voi korostaa, voit siirtää tarkennuksen toiseen seinään:

Harmaa puuseinä makuuhuoneessa

Klassisessa toimistossa korostusseinä voidaan yhdistää huonekaluihin valitsemalla materiaali, joka jäljittelee nojatuolin tai tuolin verhoilun nahkaa. Geometriset muodot näyttävät erittäin mielenkiintoisilta tällaisessa paneelissa:

Korostusseinä toimistossa

Keittiössä paneeli, jossa on erottuva aksentti, toimii samanaikaisesti seinänä hyllyjen ja muiden lisävarusteiden sijoittamiseen sekä väliseinäksi:

Korostusseinä keittiössä

Kaksisävyisessä olohuoneessa korostusseinä voi olla näiden päävärien keskipiste:

Vaaleanharmaalla seinällä on kaksi maalausta

Haluaisin erikseen puhua lastenhuoneiden aksenttipaneelista. Eri osiin jakamisen lisäksi seinä voi olla mielenkiintoinen paikka lasten luovuudelle. Applikointi sileälle, yksiväriselle pinnalle on loistava aktiviteetti lapselle vanhempiensa kanssa. Piirustus, jonka aiot levittää seinälle, voidaan ostaa valmiina tai voit tehdä sen itse. Se voi olla temaattinen kuva, jolla on looginen jatko. Pohjana voidaan käyttää yksivärisiä tarroja. Kiinnittämällä niihin erilaisia ​​yksityiskohtia (esimerkiksi syksyn lehtiä, kirkkaita kukkia tai lumihiutaleita) lapsi luo itsenäisesti vaihtelua huoneeseensa ja oppii luomaan seinäpaneeleja:

Valkoisia puita lastentarhan ruskealla seinällä

Useimmiten lastenhuoneiden korostusseinäksi valitaan piirustustaustakuva. Nämä voivat olla opetuskuvia, esimerkiksi kirjaimia, numeroita tai eläimiä:

Vihreät kuvat eläimistä lastentarhan seinällä

Tai vain viivoja, jotka muodostavat kuvioita ja koristeita. Lapset rakastavat katsella viivoja, jotka muodostavat monimutkaisia ​​sokkeloita. Älä unohda, että seinän sävyjen pitäisi löytää kumppaneita muista sisustusesineistä: tyynyistä, huonekalujen verhoilusta, tekstiilistä:

Siniset viivat lastentarhan seinällä

Yhteenvetona yllä olevasta voimme todeta luottavaisesti, että aksenttiseinä pystyy muuttamaan huoneen alueen visuaalisesti ja luomaan lisää äänenvoimakkuutta:

Turkoosi yksityiskohdat tummanharmaata aksenttiseinää vasten

Jotta huone olisi valoisampi ja tilavampi:

Okker -aksenttiseinä makuuhuoneessa

Pelaa erilaisilla yksityiskohdilla, lisävarusteilla ja kuvioilla, joita käytetään huoneen sisustuksessa:

Mustat kuviot makuuhuoneen valkoisella seinällä