Keittiö konstruktivismin tyyliin: parhaat projektit suuressa määrässä valokuvia

Jos kannatat selkeää geometriaa, kannattaa ehdottomasti harkita konstruktivistisia keittiöitä. Tämä suunta perustuu toimivuuteen ja mukavuuteen. Konstruktivismi houkuttelee ihmisiä, joilla on tekninen ajattelu, koska tällainen sisustus erottuu tarpeettomien esineiden puuttumisesta. Säästö ja yksinkertaisuus yhdistyvät ihanteellisesti täällä.

Mikä on konstruktivismin tyyli?

Konstruktivistisesta tyylistä tuli uusi hengitys Neuvostoliiton ihmisille. Se alkoi muodostua 1900-luvun 20-30-luvulla. Tämä ajanjakso tunnetaan kovasta poliittisesta hallinnostaan, maan kriisistä ja epävakaasta julkisesta tunnelmasta. Konstruktivistinen tyyli on loistava tapa sisustaa tuon ajan ihmisiä. Se oli helppo järjestää erityisesti proletariaatille yleisen poliittisen ajattelun perusteella.

Konstruktivismi alkoi ilmetä kaikilla elämänaloilla: kirjallisuudessa, sisustuksessa, arjessa ja grafiikassa. Tehtaat, klubit, tehtaat ja muut julkiset rakennukset on elvytetty Neuvostoliitossa. Nämä ajatukset kehittyivät myös lännessä, mutta useimmiten yksityisten rakennusten ja tilojen alalla. Nykyään konstruktivismi on jälleen muodissa, erityisesti sisätiloissa.

Konstruktivismin tyylin erityispiirteet keittiössä

Tyylin erityispiirre on yksinkertaisten muotojen ja niiden tarkoituksen ylistäminen. Edellytys on sisustukseen tarkoitettujen elementtien hylkääminen. Keittiön tulee olla toimiva ja mukava, älä ylikuormita sitä erilaisilla ominaisuuksilla, joita kukaan ei tarvitse. Näin asuminen talossa on paljon helpompaa, etkä häiritse tarpeettomia esineitä. Keittiön seinien pinnat tulee tehdä suuriksi ja sileiksi ja käsitellä marmorilla tai graniitilla. Voit myös käyttää puupaneeleja, maalia tai metalliosia. Jos katsot keittiömalleja 1930 -luvulla, näet, mitä he tekivät kiinteillä lasilohkoilla..

Yleensä konstruktivismi on edelleen suosittua, mutta sitä suunniteltaessa ja toteutettaessa on muistettava asunnon pinta -ala ja asukkaiden lukumäärä. Tätä suuntausta voidaan käyttää pienten keittiöiden suunnittelussa, koska konstruktivismi korostaa niiden ainutlaatuisuutta ja käytännöllisyyttä. Kolmiot, neliöt, ympyrät, rombit, viivat – geometria palaa sisätiloihin suurella tavalla.

Geometristen muotojen muoti voitti jo 1960 -luvulla. Tuolloin temperamenttiset, pop-art-melodiat hallitsivat ylivoimaisesti. Nyt suunnittelijat ovat lisänneet hiukan tyyliä noudattamalla vähemmän on enemmän -periaatetta. Tietyistä rajoituksista huolimatta nykyään yhä useammat ihmiset pyrkivät koristamaan upeita pintoja geometrisilla muodoilla..

Kuinka sisustaa konstruktivistiset lattiat?

Konstruktivismityylisen lattian pääpiirre on jako erilaisiin toiminnallisiin vyöhykkeisiin eli olohuoneen, makuuhuoneen, keittiön, eteisen ja kylpyhuoneen lattia – useimmiten nämä ovat erilaisia ​​materiaaleja. Käytä keittiössä laattoja, jotka eivät pelkää kosteutta, mutta voit myös laittaa linoleumia, laminaattia jne. Jos käytät linoleumia, älä pelkää käyttää erilaisia ​​koristeita.

Keittiökalusteet konstruktivismin tyyliin?

Jos puhumme tästä koriste -elementistä, voimme sanoa, että on suositeltavaa asettaa huonekalujen vähimmäismäärä. Mahdollinen pieni keittiösarja minimalismilla, sileät tasaiset sisustusominaisuudet keittiössä, monitoimilaatikot.

Kulma- ja rombiset muodot

Kalusteiden ja tarvikkeiden geometriset muodot näyttävät hyviltä minimalistisissa sisätiloissa. Suunnittelijat eivät pelkää yhdistää voimakkaita värejä mykistettyihin sävyihin, mutta he yrittävät tehdä sisustuksesta neutraalin. Voimakkaan painottamisen pitäisi vain lisätä luonnetta konstruktivismin yleissopimukseen. Tämä johtuu luultavasti siitä, että geometria rakastaa tilaa ja muodon puhtautta..

Valaistus keittiössä

Valonlähteiden tulee olla pieniä, mahdollisimman lähellä kattoa. Seinävalaisimia voidaan käyttää väliaikaisena valaistuksena. Suunnittelijat suosivat nykyään piilotetun valon tuomista konstruktivistiseen keittiöön..

Mitä värejä ja kuvioita käytetään useimmiten?

Tyylin pääpiirteet ovat suorat viivat, neliöt ja ympyrät. Jotta voit luoda todella arvokkaan sisustuksen, sinun on työskenneltävä kovasti kuvasuunnittelun, perspektiivin ja värimaailman parissa. Sävyjen tulee olla mahdollisimman neutraaleja..

Kuinka järjestää ikkunat?

Koska tärkein huolenaihe on valaistus, ikkunoiden tulee olla suuret ja selkeät katosta lattiaan. Älä koskaan käytä massiivisia verhoja, nauhoja tai muita koristeita, koska kaihtimet toimivat parhaiten. Jätä ikkunat täysin auki. Meidän aikanamme minimalismi -tyyliset julkisivut, kaihtimet ja japanilaiset näytöt ovat saavuttaneet valtavan suosion, jotka soveltuvat myös konstruktivismille..

Muodikas keittiömuotoilu konstruktivismin tyyliin

Koristeita tulee olla mahdollisimman vähän. Voit käyttää modulaarisia maalauksia, pieniä veistoksia, paneeleja eri materiaaleista, seinämaalausta ja paljon muuta. Valinnan tulisi kuitenkin rajoittua pieneen määrään, ei käyttää useita vaihtoehtoja kerralla keittiön sisustamiseen. Konstruktivismi rakastaa vaatimattomuutta, joten älä kokeile monipuolisuutta, vaan harkitse omaa makuasi..

Konstruktivismi on moderni keittiö, joka on lähellä minimalismia. Tällainen huone voi olla täysin budjettinen, koska huonekalujen on oltava hyvin yksinkertaisia, ja lisävarusteiden puuttumisen ansiosta voit säästää vielä enemmän. Jos kannatat yksinkertaisuutta ja toimivuutta, harkitse keittiön sisustusta konstruktivismin tyyliin, mikä ei varmasti aiheuta ongelmia..