Kaari käytävällä – mielenkiintoisia ideoita sisustukseen

Sisätilojen yksityiskohtia, kuten käytävän kaaria, pidetään erinomaisena ratkaisuna käytännölliseen tilavyöhykkeeseen ilman sisäovia. Siksi arkkitehdit ja suunnittelijat käyttävät usein tällaista ratkaisua asuntojen ja talojen suunnittelussa. Jotta kaari vastaisi asetettua tavoitetta ja näyttäisi lopulta täydelliseltä, sinun on ensin muotoiltava tehtävä selkeästi ja tutkittava huolellisesti kaikki tällaisen rakenteen asennuksen yksityiskohdat..

Mitä toimintoja kaari suorittaa?

Jos joku ajattelee, että kaarien käyttö tilojen rakentamisessa ja sisustamisessa on uusi idea, niin kiirehdimme vakuuttamaan teille, että tällainen keksintö onnistui osoittautumaan erittäin menestyksekkäästi muinaisen Rooman aikoina. Ensinnäkin se oli loistava tilaisuus säästää rakennusmateriaaleja. Toiseksi kaarien käyttö mahdollisti koko rakenteen painon pienentämisen merkittävästi..

Nykyään kaari voi myös suorittaa erilaisia ​​tehtäviä, mikä viime kädessä vaikuttaa suoraan rakenteen tyyppiin ja materiaalivalintaan sen valmistamiseksi. Joissakin sisustusvaihtoehdoissa tämän suunnitteluratkaisun päätoiminnot ovat eteisen jakaminen vyöhykkeiksi. Toisissa kaari tarjoaa esteetön kulun eteisestä muihin huoneisiin, joilla on eri tarkoitukset..

Kaari voi myös toimia houkuttelevana koristeena, joka korostaa huoneen tyyliä ja voi olla sekä sen tärkein aksentti että viimeinen yksityiskohta..

Toinen tärkeä etu kaaren käytöstä eteisen suunnittelussa on kyky pienien temppujen avulla, nimittäin eri muotojen ja rakennetyyppien avulla, muuttaa visuaalisesti paitsi käytävän, myös koko asunnon ulkoasua , joka on erittäin kätevä ja jonka avulla voit käyttää järkevästi jokaista senttimetriä asuintilaa ilman väliovia.

Kaarityypit

Nykyaikaisessa sisustuksessa on monia kaarevia aukkoja, joilla on alkuperäinen muoto ja jotka yhdistyvät harmonisesti tiettyihin tyyliratkaisuihin. Klassinen kaari on sileiden kaariviivojen rakenne ja sitä voidaan käyttää missä tahansa sisustuksessa. Slaavilaiseen tyyliin tehdyillä kaarilla on samat ominaisuudet. Ainoa ero slaavilaisen suunnan ja klassikoiden välillä on suorakulmainen muoto, jossa on hieman pyöristetyt kulmat. Yksinkertainen ja maukas.

Kaarevan rakenteen suunnittelu jugendtyyliin on erinomainen ratkaisu paksuihin seiniin ja leveisiin aukkoihin. Tällaiset laitteet ovat ympyrän muotoisia, joita rajoittaa kaari ja yläosan ylittävä taso.

Kaari alkuperäisellä nimellä «portaali» on suorakulmainen aukko ja sitä käytetään tapauksissa, joissa huoneen omistaja jostain syystä ei halua asentaa seinää. Väsynyt siihen – vain vaihtanut kaaren oveen ja siinä kaikki.

Thaimaan kaari yhdistää kaksi rakennetta samanaikaisesti. Toisaalta se on kaaren muoto, toisaalta suorakulmio. Kaarevalle aukolle puolisuunnikkaan muodossa on ominaista suorakulmat, jotka on järjestetty samannimisen geometrisen kuvan muodossa. Ellipsikaari tarkoittaa eri muotoisten ja kokoisten soikeiden käyttöä sisätiloissa. Eteinen, jossa on matala katto, on täydellinen tähän suunnitteluratkaisuun..

Romanttinen kaari näyttää slaavilaiselta tyyliltä ja sitä voidaan käyttää myös minkä tahansa sisustuksen koristamiseen. Itäkaarella on tyypillinen kupolinen yläosa, ja useimmissa muunnelmissa se on lisäksi koristeltu helpottuneilla kammio- tai aaltoilevilla kuvioilla.

Suunnittelija rakentaminen kutsui «peräpeili» voit yhdistää kaaren oviaukkoon. Lisäksi tämän vaihtoehdon yläosa on yleensä koristeltu lasimaalauksella ja muilla koriste -elementeillä..

Avantgarde-tyylisille kaarille on ominaista leikattu säde, minkä seurauksena koko rakenne laajenee visuaalisesti. Kaikenlaisia ​​sarakkeita ja muuta avantgardia «asioita» tällaisen kaaren lisäyksenä ovat vain tervetulleita.

On myös syytä huomata toinen muunnelma kaarevien aukkojen suunnittelusta, johon liittyy epäsymmetristen, toistuvien viivojen käyttö ja joka tunnetaan suunnittelumaailmassa alkuperäisellä nimellä «arvoituksia». Tällaisten rakenteiden ansiosta eteiseen luodaan hämmästyttävä ilmapiiri, ja sävellykset näyttävät hieman epätavallisilta ja erittäin houkuttelevilta..

Viimeistelyt ja materiaalit

Jotta kaari olisi erottamaton osa sisustusta, sinun on päätettävä etukäteen huoneen tyylistä, koska rakenteen suunnittelussa olevien virheiden muokkaaminen tai korjaaminen johtaa myöhemmin paitsi pilaantuneeseen tunnelmaan, myös lisäkustannukset. Samanaikaisesti on tärkeää päättää materiaaleista, joista kaari tehdään, koska laitteen ulkonäkö, kestävyys ja toimivuus riippuvat tästä tekijästä..

Kaarevimpien aukkojen viimeistelytyyppeihin kuuluu taustakuvia, joiden avulla voit paitsi luoda jäljitelmän eri tekstuureista, myös leikkiä värimalleilla. Tällainen muotoilu voi olla kiinteä osa eteistä tai se voi toimia ilmeikkäänä aksenttina. Kaarevan aukon koristamista koristekivellä pidetään käytännöllisempänä ja kestävämpänä vaihtoehtona. Halutessasi voit jäljitellä paitsi kiven pintaa luonnossa, myös luoda yksi tiilimuurausvaihtoehdoista.

Jos tapetti tai kivi eivät sovi sisustukseen, voit aina käyttää maalia. Maalauksen valmistelu ja itse prosessi eivät vie paljon aikaa, ja voit aina muuttaa tylsää sävyä turvautumatta asiantuntijoiden apuun. Mitä tulee kaaren rakentamiseen käytettyihin materiaaleihin, suunnittelijat käyttävät useimmissa muunnelmissa muovia, kiveä, kipsilevyä tai puuta..

Muovirakenteet korostavat nykyaikaisuutta ja toteuttavat helposti epätavallisimman futuristisen idean. Kivi näyttää hyvältä perinteisissä sisustusmuunnelmissa antiikin ripauksella.

Puiset kaaret ovat aina tyylikkäitä. Kuitenkin joidenkin puulajien korkeat kustannukset ja lemmikkieläinten tapa käyttää rakennetta kynsilakana pakottavat monet omistajat luopumaan tästä ajatuksesta. Kipsilevyaukkojen tekemisen avulla voit kokeilla ja luoda eri muotoja. Tällaiset laitteet on helppo sisustaa ja niillä on hyväksyttävät kustannukset..

Keittiön ja eteisen välinen kaari

Keittiön ja eteisen välisen kaarevan aukon sijainti, joka on sisustettu samalla tyylillä, on erinomainen vaihtoehto kahden huoneen yhdistämiseen. Tällaiset muunnelmat voivat tasoittaa kulmat ja muuttaa täysin visuaalisen kokemuksen. Tällaiset suunnitteluratkaisut näyttävät erityisen hyviltä tapauksissa, joissa keittiössä on suuri pinta -ala ja samaan aikaan mahtuu sekä työskentelyalue että alue virkistäytymiseen tai vieraiden vastaanottamiseen..

Käytävästä olohuoneeseen

Yhtä houkuttelevaa ja käytännöllistä ratkaisua voidaan kutsua kaaren järjestämiseksi käytävän ja olohuoneen välille. Tällainen idea ei vain laajenna tilaa, vaan myös häiritsee vieraita muista huoneista, esimerkiksi rentoutumiseen ja virkistykseen suunnitellusta makuuhuoneesta. Tällaisissa esimerkeissä käytetään yleensä samaa tai visuaalisesti samanlaista sisustustyyliä, joka voidaan ilmaista seinävärillä, valaistusideoilla tai lisävarusteilla..

Yhteenvetona voidaan sanoa, että kaari on yksi tyylikkäistä ja monitoimisista ratkaisuista, joita nykyään ja kaukaisessa menneisyydessä käytetään erittäin menestyksekkäästi tietyn sisustuksen sisustamiseen..